fbpx
Menu

Slim pasta met garnalen en asperges

Of ik een receptje wilde bedenken met Slim Pasta? Off course want ik ben wel benieuwd naar deze slanke pasta. De Slim Pasta bevat weinig kcal, geen vetten, geen suiker en is glutenvrij, handig als je een intolerantie hebt of je lijf bikini proof wilt maken. De pasta wordt gemaakt van een plantaardige vezel, genaamd glucomannan uit de Konjac plant. Door de rijkheid aan vezels geeft deze pasta lang een verzadigd gevoel en dat is precies wat we willen, want je hebt er niks aan als je na het avondeten nog steeds beretrek hebt.

De pasta is heel simpel om te bereiden, het hoeft alleen even kort verwarmd te worden en dan is het al klaar. Handig voor een doordeweekse dag. Het lijkt qua structuur een beetje op noedels en heeft van zichzelf weinig smaak, je moet het zelf lekker maken. Ik heb er een simpele pasta met garnalen en asperges van gemaakt op basis van pesto en dat was verrassend lekker. Best fijn, dat gezond en slank ook zo lekker kan zijn.

slim pasta met asperges

Ingrediënten voor 2 personen
200 gr Slim Pasta
1 ui
1 teen knoflook
1 bosje groene asperges
200 gr gepelde garnalen
4 el groene pesto
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een klein beetje olijfolie.

Was de groene asperges en verwijder het kontje. Groene asperges hoef je niet te schillen. Halveer ze en voeg ze bij de uien. Bak ze op een laag vuur in ongeveer 8 minuten gaar.

Voeg de garnalen toe en bak deze kort mee. De garnalen zijn klaar als ze roze kleuren.

Laat de slim pasta uitlekken en spoel de pasta even kort af onder koud water.

Voeg de pasta bij de garnalen en voeg de pesto toe.

Hussel het rondom doorelkaar en laat de pasta in ongeveer 2 minuten warm worden.

Breng de pasta op smaak met wat peper en zout en serveer het meteen.

slim pasta met asperges

Dit is een gesponsord bericht, lees mijn disclaimer.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

22 reacties

  • Neeltje
    6 maart 2017 om 10:07

    he, Bij dit recept staat dat er gepelde tomaten gebruikt moeten worden maar deze zijn niet verwerkt in het recept zelf, klopt dit? Groetjes, Neeltje

    Beantwoorden
  • Neeltje
    6 maart 2017 om 10:09

    oeps foutje haha ik zie dat het garnalen zijn...

    Beantwoorden
  • Pauline
    6 maart 2017 om 20:00

    Haha ik moest zelf ook even twee keer kijken :)

    Beantwoorden
  • paulien
    7 juni 2015 om 08:48

    Ik heb gisteren voor het eerst de slimpasta geprobeerd. Ik vond het echt heerlijk! Juist omdat ik nu streng aan het lijnen ben had ik het gevoel weer eens een echte volledige maaltijd te eten ( ipv alleen maar groentes met kip of vis) bij de tuinen kost een pakje 2,95 koop je het bij de toko ben je 1,35 kwijt, dat ia toch een behoorlijk verschil!

    Beantwoorden
  • Ellen
    13 mei 2014 om 17:18

    Hoi hoi,

    Zou je van de rijst ook rijstepap kunnen maken?

    Beantwoorden
  • Michèlle Schaap
    1 mei 2014 om 09:08

    De spaghetti heb ik nog niet geprobeerd, maar de penne waren naar mijn mening ronduit vies! Wat een glibberige dingen.. De rijst vond ik wel fijn!

    Beantwoorden
  • Pauline
    1 mei 2014 om 11:40

    Heb je ze wel goed afgespoeld? De spaghetti was niet glibberig.

    Beantwoorden
  • Niek
    1 mei 2014 om 08:44

    Oh dat ga ik zeker eens proberen! Goeie tip.

    Beantwoorden
  • Petra
    1 mei 2014 om 00:50

    Ik heb de slim pasta wel een uitgeprobeerd en vond ze best lekker....leuk om dit te bereiden met dit recept...

    Beantwoorden
  • Lot
    30 april 2014 om 23:28

    Al langere tijd gebruik ik de konjac noodles en ze zijn ook bekend onder de naam shititaki noodles. Deze vind ik veel lekkerder met oosterse gerechten zoals ketjap of curry dan als vervanging van pasta. De slim pasta heb ik nog niet geprobeerd. Ik gebruik het juist omdat het niets anders bevas dan de wortels van de kaonjacplant en dus puur is.

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    30 april 2014 om 17:31

    Ik had nog nooit van Slim pasta gehoord!

    Beantwoorden
  • Anna
    30 april 2014 om 16:42

    Prachtig concept, maar jammer dat "gezondere" voeding altijd meer moet kosten dan "minder gezonde" voeding. Het zou aantrekkelijker zijn als de prijs wat lager zou zijn.

    Beantwoorden
  • Kim
    30 april 2014 om 12:10

    dat is toevallig ik heb gisteren een heel lekker oosters gerechtje gemaakt met deze konjac noodles, de noodles smaken heerlijk als de kruiden en kokossmaak er goed intrekken dus mocht je nog twijfelen om er iets mee te maken ik vind ze heerlijk

    Beantwoorden
  • Katia
    30 april 2014 om 11:13

    Ziet er heerlijk uit :) verkopen ze de slim pasta ook in belgie? Ik heb dit nog niet gezien in de winkels hier denk ik.

    Beantwoorden
  • Pauline
    1 mei 2014 om 11:44

    De Tuinen zit toch ook in België?

    Beantwoorden
  • Anne
    30 april 2014 om 11:11

    Heb het al een tijd in mijn kast staan...toch eens tijd om het te gaan gebruiken! Ben erg benieuwd :)

    Beantwoorden
  • Mirne
    30 april 2014 om 10:04

    Het ziet er wel lekker uit. Ik zou het graag eens proberen. Heb het wel eens zien staan, maar vond het altijd een beetje te duur. Qua kcal wel heel aantrekkelijk, een balansdagje met een bord pasta in plaats van een kom soep, dat is geen straf.

    Beantwoorden
  • Kelly Caresse
    30 april 2014 om 09:13

    Ik heb het al eens eerder ergens voorbij komen maar ik vind het vrij dure pasta, en ik denk dat het heel onnatuurlijk gemaakt is door alle termen zoals slank, koolhydraatvrij,en weinig calorieën, geef maar maar gewoon een lekker bord (volkoren) spaghetti

    Beantwoorden
  • Slim Pasta
    30 april 2014 om 09:34

    Hoi Kelly,
    Slim Pasta is gemaakt van een plantaardige vezel. Dit is de reden dat het zo weinig calorieën bevat. Het wordt inderdaad vaak gebruikt om af te slanken, maar het is ook geschikt voor mensen met gluten intolerantie omdat het ook geen gluten bevat.

    Beantwoorden
  • Susanne
    30 april 2014 om 09:10

    Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden. 21 Calorieën per 100 gram? Ik heb het idee dat er zoveel mee gerommeld is dat dit ook niet goed kan zijn. Doe mij maar volkoren pasta en dan wat minder kaas ;)

    Beantwoorden
  • Slim Pasta
    30 april 2014 om 09:31

    Hoi Susanne,
    Wij snappen dat het wellicht wat vragen oproept, maar de reden dat Slim Pasta zo weinig calorieën bevat is omdat het niet gemaakt is van tarwe maar van vezels. Het is in feite niets anders dan vezels en water.

    Beantwoorden
  • Anoeska
    30 april 2014 om 09:02

    Ik heb Slim Pasta weleens in de drogist gezien vlakbij mij thuis. Lijkt me erg lekker!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen