Menu

Shakshuka

Dit recept voor Shakshuka verscheen eerder in mijn boek, het Voedselzandloper kookboek. Daar noem ik het eieren in een pannetje, klinkt een stuk minder ingewikkeld dan het Arabische Shakshuka en eigenlijk dekt het de lading wel. De eieren worden gepocheerd in een pittig groenten- en bonenmengsel op basis van tomatensaus.

In het Midden Oosten wordt dit als lunchgerecht geserveerd, maar ik zou het zelf liever als avondmaaltijd eten. Stukje brood erbij, liefst Pide en een frisse salade en binnen een handomdraai staat deze budgetmaaltijd op tafel. Want je begrijpt met enkel wat bonen, eieren en tomatensaus is dit geen dure.

Ingrediënten voor 2 – 4 personen | Budget €4,35
4 eieren
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
1 ui
2 teentjes knoflook
Halve rode peper
1 rode paprika
100 gr witte bonen
100 gr kidney bonen
1 tl komijn
1 tl oregano
Handvol peterselie
Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Snipper het uitje en hak de knoflook en de rode peper fijn. Fruit dit aan in een grote pan met wat olijfolie.

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij deze in blokjes. Bak de paprika kort mee.

Voeg dan de tomaten blokjes toe.

Was de bonen en voeg deze bij de tomaten.

Breng de tomatensaus op smaak met de komijn, oregano en wat zeezout.

Maak 4 holtes in de saus en breek in elk gat een ei.

Laat de eieren in ongeveer 8 – 10 minuten zachtjes garen.

Hak de peterselie fijn en verdeel dit over het de eieren.

Serveer de shakshuka meteen.

shakshuka

Dit recept is Voedselzandloper proof.

On a Budget: Maaltijden voor 4 personen, (2 volwassenen en 2 kinderen) voor maximaal €6,00. Excl. kruiden, olijfolie en basis ingrediënten.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

32 reacties

  • Romie Ritsma
    5 juli 2019 om 21:45

    Erg lekker en makkelijk,ik had er aardappels bij , Eieren had ik niet in huis, maar bakte een stukje vis. Ook lekker, de rest gaat in de soep!

  • Larissa
    19 januari 2018 om 13:36

    Wat lekker! Ik kon niet stoppen met eten haha

  • Pauline
    12 juli 2016 om 11:39

    Ik gebruik vaak bonen uit blik. Deze zijn al gekookt. Als je gedroogde bonen hebt moet je die inderdaad een nachtje laten weken en dan koken. Dus dat klopt wel.

  • Tessa boonstra
    11 juli 2016 om 11:49

    Hoi, het ziet er heel lekker uit en hij staat bij mij voor vanavond op het menu. Ik heb wel een vraagje: op de verpakking van mn witte bonen staat dat ik het 8 uur moet laten weken en dan anderhalf uur moet laten koken. Moet ik dit doen of gewoon jouw recept volgen? Heb al vaker recepten van je gebruikt en ze zijn echt heerlijk!!

  • Miranda
    3 december 2015 om 17:30

    Hij staat vanavond op het menu... Ruikt alleen al heerlijk. Bij gebrek aan peterselie heb ik koriander gebruikt ?

  • Pauline
    30 augustus 2015 om 20:01

    Yes

  • Gerard
    30 augustus 2015 om 19:41

    De bonen zijn voorgekookt?

  • Kirsten
    19 februari 2015 om 08:05

    Wat een superlekker recept! En lekker makkelijk en snel klaar :) Ik heb hem vorige week voor het werst gemaakt en gisteren meteen maar weer.. Hier thuis wordt het ook enorm gewaardeerd :)

  • Pauline
    28 november 2014 om 17:33

    Yes!

  • linda
    28 november 2014 om 12:17

    Vraagje,

    Laat je het gas aan die 10 minuten dat de eitjes "koken "?

  • Marloes
    31 augustus 2014 om 17:52

    Ik heb het net gemaakt erg lekker. Ik ga het zeker vaker maken.

  • Marja
    28 juli 2014 om 18:24

    Makkelijk en lekker recept. Fijn als je een keer snel iets op tafel wilt zetten, want deze ingrediënten heb ik altijd wel in huis,

  • Miranda
    13 juli 2014 om 19:22

    Net klaargemaakt wat een makkelijk en vooral lekker gerecht, dit gaat vaker op tafel komen.

  • Pauline
    25 mei 2014 om 10:56

    Wat leuk! Welkom hier ;)

  • Michelle
    24 mei 2014 om 21:30

    Ik vind je net via Iris (ikbenirisniet) en oh, wat een tof recept! Deze sla ik op en ga ik snel eens maken :).

  • Claudia
    2 mei 2014 om 19:15

    Ik kwam dit recept toevallig tegen op Pinterest (de foto) en heb het gemaakt van wat restjes. Geen paprika, wel mais en champignons. Erg lekker en een makkelijke maaltijd voor een avondje alleen eten. Heerlijk en heel veel beter dan een diepvriespizza waar ik nog wel eens naar grijp als ik alleen eet.

  • Ann
    29 april 2014 om 23:51

    Dit wordt zeker een topper bij ons aantafel.. Dit weekend eens uitproberen :-)

  • Jefavorietepaul
    29 april 2014 om 20:23

    Ook lekker om de kliekjes chili con carne of bolognesesaus van de avond ervoor op deze manier weg te werken. Beetje extra pit en eitjes toevoegen et voila!

  • Carina
    23 april 2014 om 21:23

    Vooral als je voor jezelf moet koken is dit een heel handig receptje. Alles door twee delen en dan in de pan gooien. Tadaa klaar is je lekker vullende maaltje en nog gezond ook!

  • Judith
    15 april 2014 om 12:15

    Oh, deze heb ik eens geprobeerd uit je boek en was meteen de lieveling van de familie! Ik maak het -bijna- wekelijks, zo lekker!

  • Tessa
    11 april 2014 om 14:57

    Lekker! Snel eens maken, als de kat van huis is want die lust geen eieren ;-)

  • Pauline
    10 april 2014 om 10:33

    Jeej hear hear :)

  • Maura - YLT
    9 april 2014 om 21:36

    Dit is zoooo lekker he! Leuk ook om te zien hoe iedereen 'm toch weer anders maakt :) klinkt heerlijk!

  • coco
    9 april 2014 om 20:48

    Die staat in je kookboek maak ik bijna wekelijks goedkoop makkelijk en lekker! toppie Die chilli trouwens ook toppie

  • MySimplySpecial
    9 april 2014 om 17:22

    Dit recept wil ik zeker nog een keer proberen!

  • Sophie
    9 april 2014 om 13:32

    Lijkt me lekker! Blijven de eieren erg zacht?

  • Stella
    9 april 2014 om 12:35

    Ohh lekker en zo goed te maken, yumm!

  • Eva
    9 april 2014 om 12:32

    Ik heb hier nog nooit van gehoord, maar het ziet er super lekker uit!

  • Laura
    9 april 2014 om 11:38

    Jaa, ik zag dit recept al in je boek! Wil het zo graag een keertje uitproberen :-) Heb al heel wat recepten gemaakt en met succes. Allemaal heerlijk

  • Nina
    9 april 2014 om 11:17

    Ik zag het recept ook al in mijn kookboek van Ottolenghi, lijkt me erg lekker,

  • Susanne
    9 april 2014 om 08:58

    Klinkt echt heerlijk! Is zeker een recept dat ik ga maken. Ik ben gek op tomatensaus, eieren én kidneybonen. En fijn: het is erg makkelijk!

  • De smaak van Cécile
    9 april 2014 om 08:38

    Grappig, heb hem toevallig ook net gemaakt van Ottolenghi. Jouw versie is ook heerlijk!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.