Menu

Noteer in je agenda!

Jongens we gaan weer een hele leuke tijd tegemoet. De tijd van de culinaire events, festivals en terrassen. Ik ben er dol op en het liefst bezoek ik ze allemaal. Ik vind het heerlijk om in het zonnetje, hopen dat hij zijn best gaat doen, een beetje te proeven, te kletsen en nieuwe producten te ontdekken.

Noteer in je agenda

2 – 3 mei The Amsterdam Coffee Festival
Dit is nieuw en ik als coffeelover moet hier eigenlijk bij zijn. Er zijn natuurlijk barista’s die de lekkerste koffietjes voor je maken, er is koffie kunst, muziek, demo’s, workshops en meer. Vooral de chocolate and coffee pairing workshop klinkt mij als muziek in de oren. En daarnaast zijn er nog wedstrijden, wie is de beste Barista van het land?

The Amsterdam Coffee Festival, NDSM werf, kijk hier voor meer info.

9 – 11 mei Food Film Festival
Ik moet je eerlijk bekennen dat ik hier nog nooit ben geweest, maar ik weet zeker dat het leuk is. 3 dagen lang kan je foodfilms kijken en workshops proeven, kijken en koken volgen. Daarnaast is er ook een markt en staan er foodtrucks dus aan een hapje en een drankje zal het ook niet ontbreken.

Food Film Festival, Westergas Amsterdam, kijk hier voor meer info.

15 – 18 mei Taste of Amsterdam
Ik vind Taste fantastisch en ieder jaar ben ik weer van de partij. Kijken, proeven, kletsen en kopen. Het evenement is heel relaxed, het is groots opgezet in het Amstelpark en de leukste resto’s presenteren hier hun signature dishes. Daarnaast vind ik de kleine productenten markt heel erg leuk, heerlijke ambachtelijke producten die met bezieling gemaakt worden. Ook dit jaar ben ik weer van de partij.

Taste of Amsterdam, Amstelpark, kijk hier voor meer info.

28 mei – 1 juni De Rollende Keukens
Ook een van mijn favo’s en ik kom er al jaren. Ik heb het groot zien worden, in het begin stonden er enkele foodtrucks en een hand vol mensen, de laatste keer wist je niet waar je moest beginnen en was het bomvol. De Rollende Keukens is heel relaxed, neem je kleedje mee, je kids aan de arm en haal wat lekkers bij één van de vele trucks. Je vindt hier alles, van broodjes pulled porck, ik heb er nu al zin in, tot sushi, tot taartjes en tapas. De sfeer is low profile, je betaalt geen entree en je kunt eten en drinken zoveel je maar wilt.

De Rollende Keuken, Westergas Amsterdam, kijk hier voor meer info.

29 juni Viva Las Vega Food Festival
Een dag geheel in het teken van vegetarisch eten, dat is het Viva Las Vega Food Festival. Er is een leuke foodmarkt en je kunt er uiteraard van alles proeven en workshops volgen. Ik ben er zelf nog nooit geweest maar volgens mij is het hartstikke leuk.

Viva Las Vegas, Studio K Amsterdam, kijk hier voor meer info. 

Taste of Amsterdam

Als je nog een leuk event weet, laat het gerust weten in de comments.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

22 reacties

 • Renata
  30 april 2014 om 19:57

  Klinkt leuk, alleen jammer dat alles in amsterdam is :-(

 • Yvonne
  30 april 2014 om 08:49

  Hallo,

  In Den Bosch worden vrij veel culinaire evenementen georganiseerd.
  o.a van 11 t'm 14 sept. En op 28 en 29 juni is er culinair muziekplein.

 • Pauline
  29 april 2014 om 23:00

  Vind ik persoonlijk minder leuk, al ga ik wel ieder jaar even kijken.

 • Pauline
  29 april 2014 om 22:57

  Oh hoe kon ik dat vergeten

 • Pauline
  29 april 2014 om 22:55

  Jaaa ik heb er zin in

 • Els
  29 april 2014 om 21:49

  Jammer dat het voor mij zo ver weg is, foodfestivals zijn zo leuk! De ProefEet in Enschede, eind augustus is ook zeker een aanrader!

 • Carla | Sugar&Pies
  29 april 2014 om 18:46

  Helaas is Amsterdam vanuit Brabant niet naast de deur en op zo'n mooie zonnige dag met allemaal culinaire dingen wil een wijntje er ook wel in. Voor alle Brabo's dus 6 t/m 9 juni Eindhoven Culinair!

 • ZONDERZOOI
  29 april 2014 om 18:19

  Wauw wat een leuke festivals allemaal! Veel leuker dan naar muziek luisteren, gewoon lekker genieten van heerlijk eten. Ik ga er zeker eentje bezoeken dit jaar!

 • Daria
  28 april 2014 om 22:50

  Natuurlijk het preuvenemint in Maastricht

 • Ellen
  28 april 2014 om 17:15

  Ik mis vermelding van Haarlem Culinair??!!

 • Pauline
  28 april 2014 om 17:07

  Dat is leuk, Thanks for sharing!

 • Petra
  28 april 2014 om 14:13

  Het coffee festival lijkt mij wel heel erg leuk, maar ik ben nu eenmaal een echt koffie liefhebster...

 • Anne
  28 april 2014 om 13:45

  Op vrijdag 27 juni a.s.. wordt in Wormerveer voor het eerst het Foodfestival aan de Zaan georganiseerd. Op de Zaanweg in Wormerveer (vanaf hoek Stationsstraat tot hoek Marktstraat) komen foodtrucks te staan waar je heerlijk eten kunt krijgen, staat er een kooktheater waar je workshops kunt volgen, staan er lange tafels aan de Zaan waar je aan kunt eten, zijn er marktkramen waar je lekkere dingen voor thuis kunt kopen, wordt er muziek gedraaid én gemaakt; kortom een superleuk nieuw festival voor iedereen die dol is op lekker eten! Voor meer informatie check de Facebookpagina.
  https://www.facebook.com/FoodfestivalaandeZaan

 • Daniëlle
  28 april 2014 om 12:02

  Het Viva las Vega Food Festival lijkt me heel erg leuk! Ik ben eigenlijk nog nooit op een food festival geweest. Het lijkt me wel heel erg leuk om mee te maken!

 • Evelien
  28 april 2014 om 11:49

  Rollende keukens vind ik ook super leuk, alleen vorig jaar inderdaad veel te druk :(

 • Mariska
  28 april 2014 om 11:20

  Jaa, de Rollende Keukens is leuk! Vorig jaar ben ik niet geweest, maar een aantal jar geleden wel, en toen bestond het inderdaad nog maar uit een paar kraampjes.. Ik wil ook zeker naar Taste of Amsterdam, ben ik erg benieuwd naar!

 • Dita
  28 april 2014 om 10:45

  Wat een leuke events! :)

 • Marije
  28 april 2014 om 10:19

  http://www.dinnersite.nl/actueel/evenementen/

  Hier staat een overzicht van culinaire events door heel Nederland

 • Jaimy en Laura
  28 april 2014 om 10:12

  Leuk allemaal! Begin september is in Enschede de Proefeet, ook super leuk én lekker!

 • channa
  28 april 2014 om 09:39

  Lepeltje Lepeltje in Amersfoort 6 t/m 9 juni

 • MySimplySpecial
  28 april 2014 om 09:31

  Ik ben vorig jaar naar De Rollende Keukens geweest maar vond het stiekem wel een beetje te druk helaas,

 • Linda
  28 april 2014 om 09:05

  Biologisch festival Ekotown op 21&22 juni in het Amsterdamse Bos

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.