Mijn favo's voor de Paasbrunch

Mijn favo’s voor de Paasbrunch

Ik hou van Pasen, want Pasen staat gelijk aan vrije dagen en eten en die combinatie bevalt mij heel goed. Mijn familie + schoonfamilie komt bij ons brunchen dus ik ga helemaal los in de keuken. Ik heb nu alle ruimte om mijn ding te doen en ik hoef geen strijkplanken als opbergruimte in te zetten, dat was in mijn vorige mini keuken wel anders.

Mijn favoriete paasbrunch bestaat uit veel verschillende dingen. Ik ben dol op proeven en ik wil het liefst van alles een hapje. Ook hou ik van de combinatie gezond en minder gezond, ik ben dol op vers fruit, maar ook op chocolade croissants. Een toetje of taartje hoort erbij vind ik. Dit zijn mijn persoonlijke favo’s voor de paasbrunch en grote kans dat ik ze ga maken maandag.

Eieren
broodje ei uit de ovenEen ei hoort erbij. Ik denk dat ik een luxe versie van de eimuffins ga maken. Of eieren in een broodje zoals deze. Of misschien pocheer ik ze wel.

Brood
Christmas Bread | Kerststol
Ik ga verschillende broodjes in een mandje doen. Harde broodjes, zachte broodjes, suikerbrood, krentenbrood en natuurlijk een feeststol. Ik ben zo dol op feeststol en ben blij dat hij naast de Kerst nu ook bij Pasen ingeburgerd is.

Croissant
cinnamon croissant loaf
Met croissantdeeg kan je zoveel leuke dingen doen. Ik maakte er al eens cinnabunnies van of een compleet brood. Ik ga deze keer ook iets lekkers maken met croissantdeeg en ik denk dat het iets met chocolade erin wordt.

Beleg
kaasplankje
Ik hou van vers beleg, lekkere kaasjes, verse ham en andere vleeswaren en huisgemaakte jam. Het leukste is natuurlijk om zelf je jam te maken, maar je kunt ook hele lekkere jams in de winkel kopen. Mijn favo’s zijn de jams van Landgoed Mariënwaerdt.

Fruit
kip ananas spiesen
Vers fruit hoort erbij. Je kunt een fruitsalade maken, maar je kunt ook stukken verse ananas, mango en aardbeien naast elkaar op een schaal leggen. Lekker fris bij een stevige brunch.

Sappen
voedselzandloper recepten
Ik ga grote kannen op tafel zetten met vers geperste jus d’orange en met een lekkere smoothie met veel rood fruit en een scheutje yoghurt. Dan kan iedereen zelf pakken wat hij lekker vindt. En natuurlijk serveer ik koffie en thee.

Toetje
Kerstdessert
Na een goede brunch hoort een lekker toetje. Ik ga denk ik een crumble maken met ijs, zoals deze. Of je maakt een lekkere mangotaart voor na de brunch, of de pavlova die ik je gisteren liet zien, gegarandeerd succes.

Wat ga jij maken met Pasen?

17 april 2014


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in