Menu

Mijn favo’s voor de Paasbrunch

Ik hou van Pasen, want Pasen staat gelijk aan vrije dagen en eten en die combinatie bevalt mij heel goed. Mijn familie + schoonfamilie komt bij ons brunchen dus ik ga helemaal los in de keuken. Ik heb nu alle ruimte om mijn ding te doen en ik hoef geen strijkplanken als opbergruimte in te zetten, dat was in mijn vorige mini keuken wel anders.

Mijn favoriete paasbrunch bestaat uit veel verschillende dingen. Ik ben dol op proeven en ik wil het liefst van alles een hapje. Ook hou ik van de combinatie gezond en minder gezond, ik ben dol op vers fruit, maar ook op chocolade croissants. Een toetje of taartje hoort erbij vind ik. Dit zijn mijn persoonlijke favo’s voor de paasbrunch en grote kans dat ik ze ga maken maandag.

Eieren
broodje ei uit de ovenEen ei hoort erbij. Ik denk dat ik een luxe versie van de eimuffins ga maken. Of eieren in een broodje zoals deze. Of misschien pocheer ik ze wel.

Brood
Christmas Bread | Kerststol
Ik ga verschillende broodjes in een mandje doen. Harde broodjes, zachte broodjes, suikerbrood, krentenbrood en natuurlijk een feeststol. Ik ben zo dol op feeststol en ben blij dat hij naast de Kerst nu ook bij Pasen ingeburgerd is.

Croissant
cinnamon croissant loaf
Met croissantdeeg kan je zoveel leuke dingen doen. Ik maakte er al eens cinnabunnies van of een compleet brood. Ik ga deze keer ook iets lekkers maken met croissantdeeg en ik denk dat het iets met chocolade erin wordt.

Beleg
kaasplankje
Ik hou van vers beleg, lekkere kaasjes, verse ham en andere vleeswaren en huisgemaakte jam. Het leukste is natuurlijk om zelf je jam te maken, maar je kunt ook hele lekkere jams in de winkel kopen. Mijn favo’s zijn de jams van Landgoed Mariënwaerdt.

Fruit
kip ananas spiesen
Vers fruit hoort erbij. Je kunt een fruitsalade maken, maar je kunt ook stukken verse ananas, mango en aardbeien naast elkaar op een schaal leggen. Lekker fris bij een stevige brunch.

Sappen
voedselzandloper recepten
Ik ga grote kannen op tafel zetten met vers geperste jus d’orange en met een lekkere smoothie met veel rood fruit en een scheutje yoghurt. Dan kan iedereen zelf pakken wat hij lekker vindt. En natuurlijk serveer ik koffie en thee.

Toetje
Kerstdessert
Na een goede brunch hoort een lekker toetje. Ik ga denk ik een crumble maken met ijs, zoals deze. Of je maakt een lekkere mangotaart voor na de brunch, of de pavlova die ik je gisteren liet zien, gegarandeerd succes.

Wat ga jij maken met Pasen?

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

16 reacties

 • Renata
  18 april 2014 om 13:02

  Heerlijk allemaal!
  Hier staan je eimuffins op menu (met spinazie, zalm, tomaat, spek allemaal verschillende versies), groene asperge quiche, scones, suikerbrood, diverse broodjes, rosbief, fricandeu, ui-anjovis-plaat (maakt schoonmoeder ;-), zalm, makreel en verse sapje.
  Moet voldoende zijn haha

 • Dita
  17 april 2014 om 20:01

  Dat ziet er lekker uit!

 • Gisela
  17 april 2014 om 15:35

  Ziet er weer voortreffelijk uit Paulien.
  Ik ben met Pasen bij mn vriend. Ook wij maken een heerlijke brunch met allerlei broodjes en beleg. Daarnaast is hij 2e Paasdag jarig. Ik maak dan een lekkere chocolade-frambozen-brownie voor hem.

 • MySimplySpecial
  17 april 2014 om 15:33

  Ik heb nog helemaal geen plannen voor Pasen maar ik krijg wel trek nu!

 • ZONDERZOOI
  17 april 2014 om 13:41

  Wauw wat een mooie foto's Pauline, heel erg leuk om te zien! Ik geniet zelf ook altijd van een lekkere smoothie en heel veel verschillende zelfgemaakte hapjes. Alvast een fijne pasen!

 • Con leche
  17 april 2014 om 12:18

  Ik wil voor Pasen wel bij jou komen; wat ziet dit er ongelofelijk lekker uit! Dank voor alle inspiratie!

 • Pauline
  17 april 2014 om 11:55

  Dat is precies de bedoeling :)

 • Annie Laumen
  17 april 2014 om 11:25

  Bananenbrood natuurlijk
  Heerlijk met roomboter en pindakaas
  Grt Annie

 • Annie Laumen
  17 april 2014 om 11:23

  Ziet er heerlijk uit
  Wij gaan dit weekend naar de camping en heb je bananen gebakken
  Grt Annie

 • Tessa
  17 april 2014 om 10:15

  Ik krijg helemaal trek van dit artikel hihih!

 • Anoeska
  17 april 2014 om 09:50

  Dat ziet er lekker uit!

 • Elise
  17 april 2014 om 09:38

  Ik ga paasbrunch eten bij m'n ouders en ik ben nu al benieuwd naar wat mama allemaal op tafel tovert. Altijd zo lekker!

 • Joyce
  17 april 2014 om 09:10

  Mmmm ik krijg er honger van!

 • Mirne
  17 april 2014 om 09:01

  Ik maak in ieder geval een paasstol, ik wilde hartige pasteitjes en een zoet gebakje.

  Zelf eet ik alleen fruit en een smoothie. :)

 • Manon
  17 april 2014 om 08:57

  Ik kan ook niet wachten op het ontbijt dit weekend hahaha. Croissantjes met Nutella, dat is mijn favoriet!

 • Susanne
  17 april 2014 om 08:54

  Ziet er allemaal lekker uit! Vooral dat croissantbrood, wat leuk! Met Pasen doen we thuis eigenlijk niets, geen ontbijt , lunch, brunch o fiets. Het is dus vooral gewoon een lekkere vrije dag!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST