fbpx
Menu

Makkelijke Maaltijd: Spinazie risotto met blauwe kaas

Hebben jullie lekker genoten tijdens de paasdagen? Ik heb er volop van genoten in mijn nieuwe huisje. Lekker uitgebreid brunchen en gezelligheid met la familia. Maar nu is het weer een gewone week en moet er weer gewoon gewerkt worden. Ik moet er volop tegenaan, want door alle verhuisperikelen loop ik een beetje achter met alle blogs en ik wil natuurlijk wel mijn favo recepten met jullie delen.

Dit recept voor spinazie risotto met blauwe kaas is in ieder geval super lekker en nog makkelijk ook. Ik heb ontdekt dat ik Gorgonzola de lekkerste blauwe kaas vind. Ik ben er niet heel erg dol op, maar een klein beetje in een warm gerecht vind ik wel lekker. Gorgonzola is nog vrij mild en vind ik veel lekkerder dan Roquefort. Houd je nu helemaal niet van blauwe kaas dan zou je deze risotto ook met feta of geitenkaas kunnen maken.

Ingrediënten voor 4 personen
450 gr spinazie
1 ui
1 teentje knoflook
300 gr risottorijst
2 dl witte wijn
50 gr Gorgonzola
30 gr Parmezaan
1 liter (kippen)bouillon
Peper en zeezout
Olijfolie

Bereidingswijze
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Fruit dit op een laag vuur aan in een beetje olijfolie totdat de ui glazig ziet.

Zet het vuur iets hoger en voeg de risottorijst toe.  Roer het geheel 2 minuten door elkaar totdat de korrels glazig zijn. Blus het mengsel af met de witte wijn en blijf roeren totdat alle vocht opgenomen is.

Schep een soeplepel bouillon bij de rijst, blijf roeren en wacht tot het vocht opgenomen is. Herhaal deze stap, totdat alle bouillon opgenomen is.

Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe, het slinkt heel snel door de warmte van de risotto.

Voeg de Parmezaan toe en breng de spinazie risotto op smaak met peper en zout.

De risotto is klaar als deze beetgaar en smeuiig is. De risotto moet vloeibaar zijn en “lopen” op de lepel.

Voeg op het laatst de Gorgonzola toe en maak de spinazie risotto eventueel af met een klontje roomboter.

spinazie risotto

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

14 reacties

  • Katinka
    16 juni 2019 om 18:29

    Ik vond hem heerlijk! Heb wel meer gorgonzola en knoflook toegevoegd, voor extra smaak :)

    Beantwoorden
  • Margriet
    13 december 2018 om 19:15

    Vanavond gemaakt en heerlijk gegeten! De blauwe kaas apart op tafel gezet, niet iedereen is er dol op;-) Ook een stukje zalmfilet uit de oven erbij geserveerd, een prima combinatie!

    Beantwoorden
  • Annika
    14 december 2018 om 14:15

    Ah goed om te horen!

    Beantwoorden
  • Anna
    5 februari 2017 om 19:54

    Vanavond deze risotto gemaakt, super lekker! Helaas had ik geen verse spinazie (alle schappen in de supermarkt leeg ivm het weer in Spanje...) maar spinazie uit de diepvries werkte gelukkig ook :)

    Beantwoorden
  • Kimberley
    5 april 2015 om 09:44

    Superlekker, maar wel erg veel werk! Dat roeren om de spinazie erdoor te krijgen is vrij zwaar.

    Beantwoorden
  • Hetty
    24 april 2014 om 10:24

    Was heerlijk, volgende keer doe ik er wel veel meer spinazie in. Misschien wel dubbele hoeveelheid.

    Beantwoorden
  • RoosRCPTN
    23 april 2014 om 21:44

    Wat toevallig, ik bedacht me vanmiddag nog dat ik van de week risotto met spinazie wilde maken omdat ik dit nog in huis heb. Spinazie en blauwe kaas blijft een super combinatie!

    Beantwoorden
  • Dita
    23 april 2014 om 13:47

    oeh lekker! zelf hou ik niet van blauwe kaas maar mn vriend wel dus wie weet maak ik het een keer voor hem.

    Beantwoorden
  • Mariska
    23 april 2014 om 10:40

    Jammer dat mijn vriend risotto niet lekker vindt, anders zou ik dit vanavond nog maken! Binnenkort maar eens doen als ik alleen eet, ik vind namelijk alles wat in dit recept zit lekker!

    Beantwoorden
  • Marloes
    23 april 2014 om 09:25

    Jammie!
    Kan ik de risotto ook zonder wijn maken?

    Bedankt voor jouw reactie en heeeerlijke recepten

    Groet,
    Marloes

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 april 2014 om 14:32

    Yes you can!

    Beantwoorden
  • anita
    23 april 2014 om 09:04

    Mijn vriend en ik eten heel vaak spinazie met rijst en dan kip erbij. Verder zonder iets erbij. Vanwege de sport is dit een ideale maaltijd
    xoxo

    Beantwoorden
  • Manon
    23 april 2014 om 08:49

    Oh lekker! Ik ga deze week ook een keer risotto eten :)

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    23 april 2014 om 08:16

    Lekker! Al zou ik wel voor de geitenkaasvariant gaan.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen