Menu

Hangop met rabarbercompôte

En een leuke Koningsdag gehad? Na zo’n dag vol wijntjes en hapjes kun je vast wel weer wat gezonds gebruiken. Ik ben opgegroeid met rabarber, wij hadden het altijd in de tuin en mijn vader maakte er meestal compôte van. Als kind smulde ik er al van. Het duurt nog even voordat mijn moestuintje klaar is, maar één ding is zeker er komt ook rabarber in. Van deze vrolijke stengels maakte ik rabarbercompôte met zomerfruit, de toevoeging van fruit maakt het nog lekkerder.

Ik serveerde de compote tijdens de paasbrunch in glaasjes op een beetje hangop. Ik heb dit ideetje een keer gezien bij Hééérlijk en vond het er zo gezellig uit zien. Hangop kun je heel gemakkelijk zelf maken, maar je kunt het ook kant en klaar kopen. Het is eigenlijk niets meer dan volle yoghurt dat je een nachtje laat hangen in een kaasdoek. Een deel van het vocht verdwijnt waardoor een lekkere romige dikke yoghurt overblijft. Eventueel kun je dit nog op smaak brengen met een stokje vanille, wat suiker of slagroom, maar ik heb het zo puur gelaten omdat er al genoeg smaak in de rabarbercompôte zit.

Ingrediënten voor 6 – 8 personen
500 ml hangop
1 bos rabarber
1 kaneelstokje
250 gr zomerfruit uit de diepvries
2 of 3 el (kokosbloesem)suiker

Zo maak je het
Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 2 cm. Was ze grondig en stop ze in een pan.

Voeg een klein scheutje water toe en het kaneelstokje.

rabarbercompôte

Voeg de suiker toe en laat de rabarbercompôte ongeveer 15 tot 20 minuten stoven op een laag vuur.

Voeg nu het doosje bevroren fruit toe en laat de compôte nogmaals een kwartiertje stoven.

Verdeel de hangop over de glaasjes en verdeel de rabarbercompôte eroverheen

rabarbercompôte

PS Je kunt het zo zoet maken als je zelf wilt.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

17 reacties

  • Suuz
    5 mei 2014 om 15:50

    super bedankt voor de snelle reactie!! de rabarber gaat nu op het vuur :-) vers uit de tuin van mijn oma!

  • Pauline
    5 mei 2014 om 15:41

    Wel een aantal dagen.

  • Suuz
    5 mei 2014 om 15:11

    Deze ga ik zometeen maken!! Hoelang is de compote houdbaar in de koelkast???
    Alvast bedankt!

  • Pauline
    2 mei 2014 om 13:12

    Rabarber is zo lekker, ik ga het binnenkort in mijn eigen tuin zetten.

  • Pauline
    2 mei 2014 om 13:11

    Ah leuk, daar maak je mij blij mee!

  • Nanda
    2 mei 2014 om 09:29

    Heerlijk !!
    Wat een heerlijke recepten staan hier allemaal.
    Dit was de eerste maar er gaan er zeker nog vele volgen.
    Dankjewel.

  • Sabine
    2 mei 2014 om 06:48

    Nou Pauline, ik heb gisteravond de rabarbercompote gemaakt en zit er nu van te smullen in mijn bakje overnight oats! Met als extra topping verse aardbeien, gepofte quinoa, walnoten en choco incabessen. Heer-lijk, dank voor het delen. Wist niet dat het zo simpel kon zijn;-) Nu op zoek naar meer rabarberreceptjes.....

  • aniek
    30 april 2014 om 16:29

    Kan niet wachten tot de rabarber in de tuin weer klaar is! :)

  • Pauline
    28 april 2014 om 17:07

    Hurray!

  • Marleen
    28 april 2014 om 16:45

    Klaar.....verrukkelijk Thanks!!

  • Sabine
    28 april 2014 om 07:37

    Heb eigenlijk nog nooit zelf rabarber klaargemaakt, omdat ik nooit zo goed weet hoe en wat ik moet doen. Terwijl het zo lekker is. Dit receptje ziet er simpel uit, dus mooi om mee te beginnen;-)

  • MySimplySpecial
    27 april 2014 om 11:14

    Ik ben gek op rabarber compote! Goed idee om er fruit door te doen, ga ik zeker een keer proberen.

  • Barbara
    27 april 2014 om 10:40

    Lekker fris, dank je voor het delen.

  • Dita
    27 april 2014 om 09:22

    Mmmhh heerlijk, heb net zoiets gemaakt deze week!

  • Chantal
    27 april 2014 om 08:34

    Lekker!
    Wij hebben net rabarber gehaald en nu het buiten toch regent gaan we vanmiddag lekker rabarber compote maken!

  • Nanda
    27 april 2014 om 08:34

    Ik krijg binnenkort een hele lading rabarber uit de tuin van een vriendin, dus rabarber recepten zijn welkom haha. Dit lijkt me heel lekker :)

  • Natasja
    27 april 2014 om 08:32

    Wat ziet dit er heerlijk uit, en wat een goed idee om er zomerfruit aan toe te voegen, dat ga ik volgende keer ook eens proberen!

Reactie plaatsen