A giant cookie
A giant cookie. Leuk voor Instagram. Het is gewoon een grote reuzenkoek. Van dit recept zou je ook 10 kleine koekjes kunnen maken. Maar zo giga koek die je in stukken kan breken is ook leuk.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 st.
- 100 gr koude roomboter
- 175 gr bloem
- 50 gr lichtbruine basterdsuiker
- 50 gr witte chocoladestukjes
- 1 tl vanille extract
- 3 el water
- Snuf zout
Zo maak je het
Doe de bloem met een snuf zout in een kom. Snij de koude boter in blokjes en voeg dit samen met de basterdsuiker, het vanille extract en de witte chocoladestukjes bij de bloem.
Kneed er met je handen, of in de keukenmachine een soepel deeg van. Als het deeg nog te droog is, voeg je 3 el ijskoud water toe. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
Verwarm de oven alvast voor op 170 graden (electrisch).
Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort het koekjesdeeg op de plaat. Spreid het deeg met je vingers uit tot een grote ronde koek van ongeveer 23 cm breed en maximaal 0,8 cm dik. Bak de giant cookie in ongeveer 25 minuten af.
Laat de reuzenkoek afkoelen op een rooster.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan