Menu

Geroosterde aubergine bootjes met muntyoghurt

Hoera ik ben verhuisd! Afgelopen zaterdag hebben we alle grote spullen verhuisd en ons eerste nachtje in het nieuwe huis doorgebracht. Ik heb heerlijk geslapen maar het voelt nog wel een beetje onwennig. Alles is zo groot en nieuw en zo mooi! Ik geniet er elke seconde van. Ik was altijd al een beetje een huismus, maar ik denk dat het nu alleen nog maar erger wordt. Zo fijn om een lekker plekje te hebben.

Ik denk, ik weet het wel zeker, dat ik het meest blij ben met mijn nieuwe keuken. Ik ga hem natuurlijk nog uitgebreid showen op mijn blog, maar ik kan je nu al verklappen dat het een genot is om in te koken. Zoveel opbergruimte, koelruimte, werkruimte. Ik had in mijn vorige keuken misschien maximaal 60 cm aan werkruimte en nu heb ik gewoon een werkblad van 6 meter. Halleluja!

Dit recept voor geroosterde aubergine bootjes maakte ik trouwens nog in mijn oude keukentje, stiekem zelfs al vorig jaar in de zomer. De hoogste tijd om het met jullie te delen.

Ingrediënten voor 4 personen
2 aubergines
250 ml Griekse yoghurt
1 teen knoflook
Scheutje citroensap
2 takjes verse munt
Handje peterselie
1 tl oregano
1 tl sumak*
1 tl tijm
Peper en zout
Knoflookolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. (hetelucht)

geroosterde auberginesWas de aubergines en snijd ze doormidden. Snijd de auberginehelften kruislings in, let er op dat je niet te diep snijdt.

Verdeel de aubergine helften over een ingevette ovenschaal.

Besprenkel ze met de knoflookolie, de tijm, oregano, de sumak en wat peper en zout.

geroosterde aubergines

Rooster de aubergines in ongeveer 35 minuten gaar.

Maak in de tussentijd de muntyoghurt.

Hak de munt en de peterselie en een teentje knoflook fijn. Voeg dit bij de Griekse yoghurt.

Voeg een scheutje citroensap toe en breng de yoghurt op smaak met peper en zout.

Serveer de geroosterde aubergine met de muntyoghurt en een frisse salade of rijst erbij.

aubergine bootjes *Sumak is een Middenoosters kruid dat gemaakt wordt van besjes. Het heeft een friszure smaak en je koopt het bij De Turk. Je kunt het eventueel weglaten.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

13 reacties

  • Pauline
    29 december 2017 om 16:22

    Dat kan wel, maar dan zou ik eerder kiezen voor plakjes aubergine.

  • Francien
    26 december 2017 om 12:41

    Kan dit ook koud gegeten worden? Zodat het van tevoren gemaakt kan worden .....

  • Evi
    11 april 2014 om 18:10

    Ohh dit ziet er heerlijk uit zeg!! Super voor de zomer!

  • Pien
    8 april 2014 om 21:54

    Heerlijk fris, simpel en puur! Vandaag al gemaakt en gaat ook zeker in de herhaling ;-)

  • marijksels
    8 april 2014 om 20:54

    Heerlijk verhuizing achter de rug! Geniet van de heerlijk ruime keuken!!!

  • Suzanne
    8 april 2014 om 19:07

    Staat in de oven!!

  • MySimplySpecial
    8 april 2014 om 17:28

    Wat lekker dat je verhuisd bent! Geniet er van! En lekker recept ook weer.

  • Andrea
    8 april 2014 om 12:29

    Wat moet dat een fijn gevoel geven zeg zo'n nieuwe grote keuken. Ik droom daar ook van. Eerst maar eens ons huisje verkopen... Leuk recept weer! Geniet van je keuken!

  • Pauline
    8 april 2014 om 11:14

    Jaaaa alles nieuw en helemaal zelf uitgezocht :)

  • Con leche
    8 april 2014 om 11:13

    Heerlijk dat je nu verhuisd bent en wat fijn van je keuken! Ik ben benieuwd!

  • Kathleen
    8 april 2014 om 10:24

    Oooch!! Heerlijk is dat, een gloednieuwe keuken. Geniet ervan met volle teugen:)
    Ik zet het receptje van de aubergines alvast ergens deze week op ons menu:)

  • laura
    8 april 2014 om 10:23

    Ik gooi met dit weer altijd over munt door! Heerlijk fris :-) Dit lijkt me een lekker gerecht, ik ben sowieso gek op aubergine uit de oven.

  • Marloes
    8 april 2014 om 10:13

    Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ben benieuwd naar je nieuwe keuken!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.