Menu

French Toast Muffins

Dit ideetje voor French Toast Muffins vond ik op Pinterest, zo leuk en eenvoudig. Eigenlijk zijn het gewoon wentelteefjes die je in een muffinvorm in de oven maakt. En echt alles, wat je maakt in een muffinvorm is cool!

En daarnaast is het ook easy peasy en hoef je ze alleen maar even in de oven te schuiven. Ideaal voor het paasontbijt. Je kunt de muffins eventueel de avond van te voren al klaar maken en ongebakken bewaren in de koelkast. Het eimengsel trekt er dan lekker in en daar worden je wentelteefjes nog lekkerder van. Ik heb ze à la minute gemaakt. Ik heb een restje ciabatta gebruikt, maar je kunt ieder brood gebruiken dat je over hebt, suikerbrood, witbrood, speltbrood of krentenbrood. Fijn toch!

Ingrediënten voor 4 st.
1/2 ciabatta brood (afgebakken)
1 ei
100 ml melk
1 el suiker
Snuf kaneel

Materialen
Muffinvorm
Muffinpapiertjes

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Verdeel de muffinpapiertjes over de muffinvorm.

Snij de ciabatta in blokjes van 1 x 1 cm.

Klop het eitje los met de melk, de suiker en een snuf kaneel.

Giet het eimengsel over het brood en hussel het even door elkaar zodat alle broodstukjes bedekt zijn met ei.

Verdeel de broodstukjes over de muffinvorm.

Bak de French toast muffins in ongeveer 8 – 10 minuten goudbruin op 180 graden.

Garneer de wentelteefjes met poedersuiker.

french toast muffins

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

14 reacties

  • engelen hilde
    5 april 2015 om 14:18

    Dit was heerlijk bij het paasontbijt en super gemakkelijk!

  • Anne
    19 april 2014 om 18:08

    Was heerlijk!!

  • Anne
    16 april 2014 om 10:22

    Jaaaa, die ga ik dit weekend maken voor het ontbijt! Nu al zin in!

  • Kelly caresse
    16 april 2014 om 07:08

    Dit recept klinkt werkelijk geniaal lekker! Dit komt zeker op mijn to bake wishlist te staan mmm

  • Mandy
    15 april 2014 om 18:29

    klinkt simpel en lekker. Daar hou ik van.

  • Remy | BakingBeautyNL
    15 april 2014 om 17:24

    Dus dat!!! Alles in muffin vorm rocks ;)

    Ik heb dit ook wel eens voorbij zien komen, en als ik dan zo een artikel lees, denk ik OJA. Dit wilde ik ook nog een keertje maken ;)

    Zo veel lekkers, zo veel keuze!

    Fijne avond..

  • Linda
    15 april 2014 om 15:18

    Geniaal, ga ik maken voor het paasontbijt. Heb nog wat oude witte sneetjes over. Maar met krentenbrood lijkt het me ook heerlijk. Hopen dat er plakjes paasbrood overblijven.

  • Pauline
    15 april 2014 om 11:53

    Jaa de muffinvorm rocks

  • Lonneke
    15 april 2014 om 09:44

    Jaa dit ga ik maken voor het paasontbijt! Leuk :)

  • Maura - YLT
    15 april 2014 om 09:43

    Dit is serieus wel het beste van twee werelden: en wentelteefjes én muffins. Wow. Goed idee :)

  • Petra
    15 april 2014 om 09:16

    Wat onwijs leuk is dit weer.....Ik ben dol op hapjes en snackjes die hartig zijn en deze past mooi in dat rijtje thuis

  • Manon
    15 april 2014 om 08:58

    Oh dit lijkt me echt lekker! Bedankt voor het delen, dit ga ik zeker een keertje proberen :)

  • Miranda
    15 april 2014 om 08:56

    Geniaal! En idd: alles in muffinvorm is cool:)

  • MySimplySpecial
    15 april 2014 om 08:39

    Simpel inderdaad, maar wel een goed idee!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.