Menu

Bietensalade met sinaasappel

Lekker licht en heel erg voedzaam. Ik maakte deze bietensalade met sinaasappel als bijgerecht voor het kerstdiner. Ja mensen zo erg loop ik achter met het plaatsen van mijn recepten. Gelukkig schrijf ik alles in mijn notitieboekje, anders kan ik natuurlijk nooit onthouden wat ik er allemaal ingedaan heb. Deze salade is in ieder geval lekker fris door de sinaasappel en de geitenkaas en walnoten passen er perfect bij.

Ik heb een mengeling van gekleurde bieten gebruikt, gele, rode en mooie roze chiogga bietjes. Als je geen tijd hebt, kun je ook voorgekookte bietjes gebruiken, dan is deze salade helemaal een fluitje van een cent. En anders kun je de bietjes altijd nog de avond van tevoren roosteren, deze salade eet je toch koud. Ook ideaal om mee te nemen naar kantoor als je eens iets anders wilt dan een boterham.

chiogga bieten

Ingrediënten voor 2 – 4 personen
2 rode bieten
2 gele bieten
2 chiogga bieten
2 sinaasappels
60 gr zachte geitenkaas
Handje walnoten
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de bieten grondig en dep ze vervolgens droog.

Neem 6 velletjes aluminium folie. Leg op elk velletje een biet.

Besprenkel elk bietje met een beetje olijfolie en breng het op smaak met peper en zout.

Vouw de pakketjes dicht en leg ze in de oven. Laat de bieten gedurende een uur gaar roosteren.

Laat de bieten vervolgens iets afkoelen. Stroop dan het velletje eraf met je vingers, dit gaat heel gemakkelijk als ze nog iets warm zijn.

Laat de bieten afkoelen en snijd ze in partjes. Leg ze in een schaal.

Neem 2 sinaasappelen en snijd de kapjes en de schil er af. Zet je mes tussen de vliezen en snijd de partjes er tussen uit. Vang het sap tussentijds op en knijp de overgebleven vliezen uit, dit wordt de basis van je dressing.

Voeg een scheutje olijfolie bij het sinaasappelsap en breng de dressing op smaak met peper en zout.

Verdeel de sinaasappelpartjes over de bietjes en sprenkel de dressing eroverheen.

Verkruimel de geitenkaas over de bietensalade en garneer het geheel met walnoten.

bietensalade

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

7 reacties

 • Bonsje Kraaij-van den Berg
  29 maart 2016 om 16:29

  hahaha waarom kom ik toch elke keer als ik inspiratie zoek, uit bij jou recepten??? Heerlijk, die eenvoud in dit gerecht.

 • Pauline
  2 april 2014 om 12:58

  Ah you make my day!

 • Larissa
  1 april 2014 om 22:55

  Ha Pauline, ik betrap mezelf er op dat ik bijna dagelijks op je blog te vinden ben. Je gerechten zijn steengoed! Ik volg je op de voet op instagram. Keep up the good work!

 • MySimplySpecial
  1 april 2014 om 18:36

  Ik heb nog nooit zelf iets met bieten klaar gemaakt, maar dit lijkt me wel erg lekker!

 • Annika
  1 april 2014 om 15:55

  Oh, dit klinkt echt heerlijk! Zeker nu met het mooie weer. Ik weet wat ik morgen eet!

 • Pauline
  1 april 2014 om 15:28

  Feta is ook heerlijk en anders kun je het ook helemaal weglaten..

 • Annemijn
  1 april 2014 om 09:26

  Weer zo´n heerlijk recept met geitenkaas! Nu wil het geval dat een vriendin van mij, waarmee ik zaterdag ga brunchen, absoluut niet van geitenkaas houdt... Zou je de kaas voor een andere soort kunnen vervangen?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.