Menu
DSC_0259-1-710x380.jpg

Bagels & Beans goes Voedselzandloper

Toen ik nog studeerde in Groningen was ik regelmatig bij Bagels & Beans te vinden. Ik vond het concept leuk, vernieuwend en ik vond alles even lekker. Dat is inmiddels zo’n 7 jaar geleden en Bagels & Beans heeft nog steeds dezelfde broodjes op de kaart staan. Toch kan deze bagel koning niet ontkomen aan de trend van gezond eten en kan je er tegenwoordig yoghurt met superfoods eten, een shotje tarwegras nemen en Voedselzandloper proof bagels en muffins kopen.

Een beetje vreemd is het wel, want de oathie bagel en de Voedselzandloper muffin staan nog steeds niet op de kaart, je moet er explicitiet om vragen en dat deed ik dus. Ik wilde het samen met Maurits testen en nam de oathie bagel en muffin mee naar huis.

oathie bagel

De Oathie Bagel
De bagel is gemaakt van havermout, vezels, ontkiemde sojabonen, gedroogde vruchten en bessen, lijnzaad en noten. Je merkt het ook meteen aan de structuur, waar een normale bagel, dik en chewy van smaak is, is deze plat en compact. Het doet mij echt een beetje denken aan gezondheidsbrood, zoals ik dat vroeger altijd noemde.

bagels en beans

Wat vind ik er van?
Ik bakte de bagel thuis nog even af en belegde hem heel simpel met kaas en kiemen. Ik had verwacht dat de bagel door het gedroogde fruit zoet zou zijn en daarom leek kaas mij wel een goed beleg. Echter was deze bagel niet zoet, maar vrij neutraal van smaak. Ik vond de smaak niet super lekker maar ook niet vies. De structuur is wel compact en een beetje droog en dat snap ik wel want het is juist tarwebloem dat brood veel luchtigheid geeft en dat ontbreekt in deze bagel. De bagel is een stuk minder dik, maar vult wel goed.

oathie muffin

De Voedselzandloper oathie muffin
Je kunt een havermoutmuffin niet vergelijken met een gewone muffin, gemaakt van tarwebloem, suiker en melk. Dat gaat gewoon niet, de structuur is anders en de smaak ook. De oathie muffin van Bagels en Beans is gemaakt van havermout, vezels, ontkiemde sojabonen, gezoet met stevia en er zit gedroogd fruit zoals appel en bessen in. De ingrediënten zijn hetzelfde als de bagel alleen zitten er meer bessen in, waardoor deze gezonde muffin een zoete smaak krijgt.

Wat vind ik er van?
De muffin is een stuk luchtiger dan de bagel maar niet zo luchtig als een gewone muffin. Het is een behoorlijke hap en na zo’n muffin zit je wel een halve dag vol. De smaak is vergelijkbaar met de bagel maar net iets zoeter door de toevoeging van extra gedroogd fruit. Ik vind hem niet super lekker, maar ook niet vies. Het fruit geeft wel een zoete toevoeging en dat is wel lekker. Als ik eerlijk ben, vind ik mijn eigen recept voor havermoutmuffins lekkerder.

Overall gezien vind ik het een super goed idee dat Bagels & Beans mee gaat met de tijd. Er zijn veel mensen die geen gluten kunnen verdragen of geen tarwe willen eten en dan is het slim om daar een alternatief voor te bieden. Ik heb mij laten vertellen dat er binnenkort ook salades op de kaart zullen komen en als je dan toch voor een gezonde optie gaat zou ik eerder een salade kiezen dan deze oathie bagel. De oathie bagel laat ik voortaan liggen en ik hou het gewoon bij mijn oude vertrouwde meergranen bagel met wilde zalm of als ik in een gekke bui ben de tuna melt met cheddar kaas.

bagels en beans

Ik ben heel benieuwd, heb jij deze oathie bagel en muffin al geproefd en wat vind je er van?

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan