Menu

Bagels & Beans goes Voedselzandloper

Toen ik nog studeerde in Groningen was ik regelmatig bij Bagels & Beans te vinden. Ik vond het concept leuk, vernieuwend en ik vond alles even lekker. Dat is inmiddels zo’n 7 jaar geleden en Bagels & Beans heeft nog steeds dezelfde broodjes op de kaart staan. Toch kan deze bagel koning niet ontkomen aan de trend van gezond eten en kan je er tegenwoordig yoghurt met superfoods eten, een shotje tarwegras nemen en Voedselzandloper proof bagels en muffins kopen.

Een beetje vreemd is het wel, want de oathie bagel en de Voedselzandloper muffin staan nog steeds niet op de kaart, je moet er explicitiet om vragen en dat deed ik dus. Ik wilde het samen met Maurits testen en nam de oathie bagel en muffin mee naar huis.

oathie bagel

De Oathie Bagel
De bagel is gemaakt van havermout, vezels, ontkiemde sojabonen, gedroogde vruchten en bessen, lijnzaad en noten. Je merkt het ook meteen aan de structuur, waar een normale bagel, dik en chewy van smaak is, is deze plat en compact. Het doet mij echt een beetje denken aan gezondheidsbrood, zoals ik dat vroeger altijd noemde.

bagels en beans

Wat vind ik er van?
Ik bakte de bagel thuis nog even af en belegde hem heel simpel met kaas en kiemen. Ik had verwacht dat de bagel door het gedroogde fruit zoet zou zijn en daarom leek kaas mij wel een goed beleg. Echter was deze bagel niet zoet, maar vrij neutraal van smaak. Ik vond de smaak niet super lekker maar ook niet vies. De structuur is wel compact en een beetje droog en dat snap ik wel want het is juist tarwebloem dat brood veel luchtigheid geeft en dat ontbreekt in deze bagel. De bagel is een stuk minder dik, maar vult wel goed.

oathie muffin

De Voedselzandloper oathie muffin
Je kunt een havermoutmuffin niet vergelijken met een gewone muffin, gemaakt van tarwebloem, suiker en melk. Dat gaat gewoon niet, de structuur is anders en de smaak ook. De oathie muffin van Bagels en Beans is gemaakt van havermout, vezels, ontkiemde sojabonen, gezoet met stevia en er zit gedroogd fruit zoals appel en bessen in. De ingrediënten zijn hetzelfde als de bagel alleen zitten er meer bessen in, waardoor deze gezonde muffin een zoete smaak krijgt.

Wat vind ik er van?
De muffin is een stuk luchtiger dan de bagel maar niet zo luchtig als een gewone muffin. Het is een behoorlijke hap en na zo’n muffin zit je wel een halve dag vol. De smaak is vergelijkbaar met de bagel maar net iets zoeter door de toevoeging van extra gedroogd fruit. Ik vind hem niet super lekker, maar ook niet vies. Het fruit geeft wel een zoete toevoeging en dat is wel lekker. Als ik eerlijk ben, vind ik mijn eigen recept voor havermoutmuffins lekkerder.

Overall gezien vind ik het een super goed idee dat Bagels & Beans mee gaat met de tijd. Er zijn veel mensen die geen gluten kunnen verdragen of geen tarwe willen eten en dan is het slim om daar een alternatief voor te bieden. Ik heb mij laten vertellen dat er binnenkort ook salades op de kaart zullen komen en als je dan toch voor een gezonde optie gaat zou ik eerder een salade kiezen dan deze oathie bagel. De oathie bagel laat ik voortaan liggen en ik hou het gewoon bij mijn oude vertrouwde meergranen bagel met wilde zalm of als ik in een gekke bui ben de tuna melt met cheddar kaas.

bagels en beans

Ik ben heel benieuwd, heb jij deze oathie bagel en muffin al geproefd en wat vind je er van?

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

26 reacties

 • Jac Bruininkx
  8 augustus 2014 om 15:57

  We waren vanochtend in Breda en hebben de Oathie Bagel met humus uitgeprobeerd! Kan niet anders zeggen dat het uitermate lekker was.

 • Bas
  5 juni 2014 om 15:21

  Net eentje op bij B&B, waar ze gewoon tussen de andere bagels staan (en waar dus ook geen hogere prijs voor gerekend wordt..), en ik vond 'm juist erg lekker! Misschien afhankelijk van beleg, maar als dit het alternatief voor tarwebrood is, dan ben ik voorlopig fan.

  Groeten,
  Bas

 • Pauline
  22 april 2014 om 14:10

  Doe de groeten aan Piet :)

 • Esther - Pimpante
  22 april 2014 om 07:49

  Wat leuk dat je ook in Groningen hebt gestudeerd! Ik ben er zo goed als klaar. Ik ben op een paar keer in mijn eerste jaar na, niet echt bij de b&b geweest. Hoewel ik het toentertijd best prima vond ging ik er de laatste jaren vanuit dat het met mijn lactoseintollerantie niet echt een optie is. Denk ook niet dat ik er vanmiddag met de lunch naartoe ga sprinten...!

 • Daniëlle
  13 april 2014 om 22:43

  Toen ik bij Bagels & Beans at stond hij wel op de kaart. Ik vond hem lekker!

 • Petra
  12 april 2014 om 15:16

  Als ik dit zo lees word ik niet echt heel vrolijk van het idee, dat men , op deze manier mee doet aan de gezondheidstrend...

 • Evelien
  11 april 2014 om 16:00

  Oei je ziet op de bovenste foto eigenlijk al dat deze bagel iets té gezond is ;)

 • Brigitte
  11 april 2014 om 14:06

  Ik zit met hetzelfde probleem. Overal zitten jammer genoeg noten in. Een notenvrije versie was ideaal.

 • Yvonne
  11 april 2014 om 13:00

  Hoi Pauline,

  Ik woon vlakbij een bagels en beans dus dat ga ik binnenkort maar eens proberen. Ben nu veel an he expirimenteren met jouw muffins.
  Heb gisteren 2 sorten havermoutmuffins gemaakt en ze wordn seeds beter.Zojuit de ei mufins gemakt bij lunch met eenkop broclisoep met gerooke forel Prima combinatie en het vult erg goed.Sinds ik jouw boek heb ben ik een enthousiast bakker geworden. Dank je voor de inspiratie!

 • Pauline
  11 april 2014 om 10:44

  Het bevat wel iets van gluten, maar heel weinig.

 • Pauline
  11 april 2014 om 10:40

  Jaaa lemoncurd, great idea!

 • Jet
  11 april 2014 om 10:02

  Wat jammer dat ik niet in de stad woon. Ik zal dus nog even moeten wachten tot ik deze oathie bagel kan gaan proeven. Met mijn tarweallergie is het altijd lastig om een broodje te kopen. Zo'n havermoutvariant is dan zeer welkom. Ik heb trouwens gisteren je havermoutkoekjes gebakken. Zalig..... Ga vooral zo door met dit soorten recepten, ik word er blij van. Alles met spelt en mais kunnen mijn darmen ook verdragen.

 • Carlijn
  10 april 2014 om 23:38

  Ik vind 't super jammer dat ik ze niet kan proberen omdat er noten in zitten (allergisch) want de muffin ziet er best goed uit! Misschien zou ik 'm als ie niet zo luchtig is wel wat meer anti-zandloper maken met jam of lemon curd (A)

 • Dilber
  10 april 2014 om 21:06

  Heb de oathie bagel geprobeerd en ik was blij verrast! Ik denk dat je hem met 't juiste soort beleg moet nemen, dan zal je de 'gezondheids' bagel gaan waarderen. Ik had de bagel met hummus en de combinatie was perfect!

 • Cammy
  10 april 2014 om 19:39

  Leuk om te lezen! Bij de ingredienten noem je vezels.. Zijn deze twee producten glutenvrij? Als dat zo is ga ik het snel eens uit proberen..!

 • Joli
  10 april 2014 om 12:33

  De Voedselzandloper wordt steeds populairder. Heel erg fijn!

 • Laura
  10 april 2014 om 11:36

  Wat vreemd dat het nog niet op de kaart staat? Ik ben benieuwd of de Bagels & Beans in Eindhoven dit ook aanbiedt. Komend weekend maar eens vragen! Krijg namelijk altijd onwijs last van mijn buik na het eten van een normale bagel.. Misschien is dit een goede oplossing!

 • MySimplySpecial
  10 april 2014 om 11:24

  Goed dat ze dit ook aanbieden!

 • Tamara
  10 april 2014 om 11:18

  Er is sinds een maand een nieuwe kaart bij de Bagels, en de Oathie bagel staat nu wél op de kaart, net als de salades. De muffin staat niet op de nieuwe kaart en wordt volgens mij ook bij veel vestigingen niet verkocht (waar ik werk in ieder geval niet).

  Ik vond de Oathie bagel eerst echt níet lekker, maar de smaak went wel. Inmiddels eet ik hem vrij vaak. Ik vind de bagel wel echt lekkerder met iets romigs als beleg, zoals hummus.

 • Pauline
  10 april 2014 om 10:31

  Ik was ook niet wild enthousiast haha

 • Pauline
  10 april 2014 om 10:31

  Ik ga ook liever voor een gewone bagel :)

 • Brenda
  10 april 2014 om 10:30

  Wat een leuke test Pauline! Leuk om te zien dat Bagels en Beans ook mee doet met de voedselzandloper hype.
  Toch ga ik zelf liever voor een echte bagel ;)

 • Kayleigh
  10 april 2014 om 10:11

  Ik ben nog nooit bij bagels en beans geweest maar ga er waarschijnlijk vandaag voor het eerst heen! Ik zou deze oathie bagel wel willen proberen en kijken wat ik ervan vind :)

 • Marcella
  10 april 2014 om 10:02

  Leuk om te lezen, ik wil deze bagels graag eens proberen. Al werd ik niet wild enthousiast door jouw beschrijving dat het niet echt vies was, maar ook niet erg lekker. Haha.

 • Anniek
  10 april 2014 om 09:28

  Ik heb ze allebei nog niet geprobeerd, maar na deze review wordt ik nou ook niet razend enthousiast. Ik houd heel erg van gezond eten, en ook van volkoren broodjes met lekker veel pitten en andere toevoegingen erin, maar als ik dit zo lees maak ik denk ik toch liever mijn eigen mueslibrood of inderdaad havermoutmuffins :)

 • Margriet
  10 april 2014 om 09:00

  Hoi Pauline,

  Ik koop nu al een aantal weken bevroren oathie bagels bij Bagel & Beans. In het weekend eten mijn man en ik er dan ieder een met de lunch (ik bak ze zelf af in de oven, 14 minuten op 200 graden).

  Wij vinden ze heerlijk! Lekker met geitenkaas bijvoorbeeld. Het smaakt inderdaad heel anders dan een gewone bagel, maar wij vinden de smaak prima. Een lekker alternatief voor brood wat ons betreft.

  De muffin verkopen ze bij de Bagel & Beans in Arnhem (nog) niet. Dus die heb ik nog niet geproefd :)

  Fijne dag!

  Margriet

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.