Menu

Bacon Ei Muffins

Yes het is Pasen! Ik heb mijn familie uitgenodigd in ons nieuwe huis voor een paasbrunch en ik ga allemaal lekkere dingen maken. Deze bacon ei muffins komen in ieder geval op tafel. Al eerder maakte ik een recept voor ei muffins, alleen dan een iets gezondere versie. Deze versie met bacon is nog steeds heel lekker, maar iets vetter door het spek, maar who cares, het is Pasen dus dan mag je extra genieten.

Het idee is heel simpel. Je verdeelt de bacon over een muffinvorm en daarin bak je de eieren gaar. In plaats van bacon, kun je ook ontbijtspek of Pancetta gebruiken. Je kunt ze vantevoren maken, en dan even kort opwarmen in de oven of magnetron, maar ook koud zijn ze lekker. En als je nog een paar over hebt, is het is een prima hapje voor in de lunchbox naar je werk.

Ingrediënten voor 8 st.
80 gr bacon
6 eieren
Scheutje room
50 gr geraspte kaas
Peper en Zout
Olijfolie of bakspray

Zo maak je het
Verwarm de oven (hetelucht) voor op 180 graden.

bacon ei muffins

Neem een muffinvorm en vet deze in met een beetje bakspray of olijfolie. Verdeel de bacon over de holtes van de vorm.

Kluts de eieren met een scheutje room luchtig en breng ze op smaak met wat peper en zout.

bacon ei muffins

Giet het eimengsel over de muffinvorm en garneer iedere muffin met wat geraspte kaas.

Bak de bacon ei muffins in ongeveer 20 minuten af op 180 graden.

Serveer ze warm of koud tijdens de paasbrunch.

bacon ei muffins

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

20 reacties

  • Martine
    4 april 2018 om 19:00

    Rustig in de oven laten afkoelen las ik ergens. Oven uit, deurtje op een kier.

  • Pauline
    22 augustus 2016 om 15:47

    Tuurlijk. Je kunt het eventueel ook weglaten :)

  • Marianne
    19 augustus 2016 om 13:40

    Lijkt me lekker en vooral ook simpel om te maken. Zou het scheutje room ook vervangen kunnen worden door een scheutje amandelmelk.?

  • Karen
    12 april 2016 om 15:58

    Mijn kinderen zijn er dol op! Ik doe er wat oregano bij en wat chili peper :)

  • annelies
    26 april 2015 om 08:21

    Heerlijk! Recept een beetje aangepast want ik had geen gewone room en geraspte kaas in huis maar restjes zure room en feta! Deed er ook nog wat verse kruiden bij.
    Zeeeeer lekker!

  • Dhini
    16 januari 2015 om 09:09

    wat is Scheutje room?

  • Annie Laumen
    22 april 2014 om 19:25

    Ik maak dit ook af en toe
    Op de bacon schep ik wat gebakken uitjes blokje bevroren spinazie en een ei
    Als laatste de geraspte kaas erover
    20-25 min op 180 gr
    Grt Annie

  • Barbara
    21 april 2014 om 11:07

    Apart om zo een ei te eten, ik ga het proberen staat bij de favorieten
    ;-)

  • Miranda
    20 april 2014 om 17:39

    Oh heerlijk!
    Fijne paasdagen!

  • Annemarie
    20 april 2014 om 15:47

    Ik heb ze vanmorgen gemaakt met lente-ui, reepjes spek en wat kaas. En door het eimengsel wat bakpoeder gedaan en toen zakten ze wel wat minder in na het bakken. Ze waren overigens heerlijk!

  • Pauline
    20 april 2014 om 15:43

    Nee helaas niet, maar ze smaken er echt niet minder om :)

  • Sabine
    20 april 2014 om 12:39

    Heb ze vanmorgen gemaakt met chorizo, echt lekker. En deze keer in papieren vormpjes, dat ging toch een stuk makkelijker;-) Alleen in de oven rijzen ze heel mooi hoog en daarna zakken ze in. Is dit te voorkomen? Fijne Pasen!

  • Marije
    20 april 2014 om 11:53

    Oeh, dit klinkt heel lekker. Simpel ook, dus ook ik moet het kunnen maken :-)

  • Chantal
    20 april 2014 om 11:31

    Ja deze staan ook op mijn planning voor morgen!
    Vorig jaar ook gemaakt en was een groot succes!

  • Sarah - Tasting Lifestyle
    20 april 2014 om 11:24

    Ziet er lekker uit!

  • Petra
    20 april 2014 om 10:18

    Echt heel erg leuk! ....

  • MySimplySpecial
    20 april 2014 om 09:52

    Goed idee en lekker simpel!

  • Susanne
    20 april 2014 om 09:16

    Ik heb ze laatst met wraps gemaakt maar dit ziet er ook heel lekker uit! Vaak vervang ik bacon door rauwe ham. Leuk idee, ga ik snel eens proberen want die met wraps waren ook super lekker!

  • Sanne
    20 april 2014 om 08:57

    Jammie, dit is nog een lekker idee om zomeren voor de brunch te maken. Lekker makkelijk en waarschijnlijk met wat groentes erin ook erg lekker!

  • Kelly caresse
    20 april 2014 om 08:14

    Mmm deze zien er geweldig uit voor de paasbrunch! Als de bacon door bijvoorbeeld kipfilet vervangen wordt dan is het nog een gezondere snack dan de croissantjes, lekker!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.