Menu

Pannenkoekmuffins

Toen ik een tijdje geleden mijn recepten-to-write lijstje op Instagram plaatste, waren jullie vooral heel nieuwsgierig naar de pannenkoekmuffins. Eigenlijk zijn het gewoon pannenkoeken gemaakt in een muffinvorm in de oven. Ik ben echt dol op pannenkoeken, ik eet ze koud en warm, als ontbijt, als lunch en als avondeten. Nu heb ik niet altijd zin om een hele stapel te bakken, dus ik experimenteerde wat met pannenkoeken in een muffinvorm.

En dit pakte goed uit. Het enige nadeel is dat de pannenkoeken een beetje aan het papiertje blijven plakken, je kunt dus het beste siliconen vormpjes gebruiken. Op deze manier kan je de pannenkoeken ook makkelijk meenemen als tussendoortje en is het extra leuk om ze uit te delen. De smaak is echt hetzelfde als een pannenkoek, alleen dan een hele dikke. En daar ben ik juist zo dol op.

dutch baby

Ingrediënten voor 8 st
100 gr bloem
1 el bakpoeder
1 ei
250 ml melk
1 appel
Snuf zout
Snuf Kaneel
Scheutje zonnebloemolie

Materialen
Muffinvorm
Muffinvormpjes, liefst siliconen.

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Doe de bloem in een kom en voeg het zout toe.

Voeg het ei toe en daarna beetje voor beetje de melk en een scheutje zonnebloemolie. Klop het beslag tot een gladde massa, net zoals een gewoon pannenkoekenbeslag.

Voeg op het laatst het bakpoeder toe en meng het geheel door elkaar.

Snij de appel in stukjes en bestuif deze met wat kaneel.

DSC_0014

Leg de muffinpapiertjes in de muffinvorm. Giet het beslag in de vorm en verdeel de stukjes appel over de 8 vormpjes.

Bak de pannenkoekmuffins in ongeveer 25 -30 minuten af in de voorverwarmde oven.

Serveer de muffins met poedersuiker.

pannenkoekmuffins

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

63 reacties

  • Noa
    19 februari 2019 om 14:16

    Zou je het ook zonder bakpoeder kunnen doen

  • laura
    4 oktober 2015 om 10:15

    Ik heb deze gemaakt met peer, heel lekker! Helft siliconevormpjes/helft papiervormpjes gebruikt, de silicone zijn gelukt, de papieren helemaal niet. Ze zijn uitgelopen en ik krijg ze niet uit de vormpjes. Misschien doe ik volgende keer nog rozijntjes bij.

  • Emmy Lunenburg
    24 september 2015 om 21:46

    Kun je deze muffins ook met boekweit beslag maken?

  • Sietske
    31 augustus 2015 om 10:49

    Ik zag afgelopen week eetbare vormpjes. Zou dat lekker zijn in combinatie met de pannenkoekmuffin?

  • Pauline
    17 juni 2015 om 20:26

    Van bakpoeder wordt je beslag echt niet zout. Heb je per ongeluk baking soda gebruikt?

  • Joos
    16 juni 2015 om 21:51

    Klopt het écht, een éétlepel bakpoeder op 100 gram bloem? Het beslag smaakt echt vreselijk zout... :(

  • Nic
    8 mei 2015 om 17:11

    ze zijn bij bij ingezakt en nog lang niet gaar. Ze zagen er zo lekker uit ?

  • sarai
    4 mei 2015 om 09:07

    Kan ik ook amandel meel gebruiken?

    Groetjes!!

  • Cynthia
    18 februari 2015 om 12:54

    Hoe lang kan je de muffins bewaren en kan je ze ook invriezen?

  • Charlotte
    6 februari 2015 om 19:23

    Meteen de eerste keer goed gelukt! Ik heb een siliconen vorm gebruikt en dit ging prima. De kaneel heb ik meteen door het beslag gedaan ipv eerst op de appeltjes. Volgende keer misschien ook wat rozijnen erdoor :) Erg leuk recept

  • Tir
    12 januari 2015 om 23:13

    Werden bij mij ook niet gaar, een uur in de ove, op 200graden?!

  • Pauline
    14 december 2014 om 11:37

    Yes, en gewoon langer in de oven laten. Even afdekken met aluminium folie, dan komt het vast goed.

  • Brenda Zwart
    13 december 2014 om 23:34

    o help! Ik weet niet wat er verkeerd gaat maar ik krijg de pannenkoekmuffins niet gaar..... en klopt het dat er zoveel bakpoeder in gaat op zn klein beetje bloem?

  • anouschka
    30 oktober 2014 om 17:13

    Wat een leuk idee! Toevallig eet ik vanavond pannenkoeken. Kan ik gelijk een paar muffin pannenkoeken bakken :) ik ben benieuwd!

  • Wendy
    16 mei 2014 om 20:21

    Mss toch te veel bakpoeder... Een theelepel kan nog al eens verschillen

  • Pauline
    16 mei 2014 om 11:06

    Haha nee, bijzonder! Geen idee hoe dat kan eigenlijk.

  • Wendy
    15 mei 2014 om 21:35

    Hallo Pauline,

    Net de muffins gemaakt. Ze plakken idd aan het papier maar zijn wel met een vorkje uit te eten. Klopt het dat ze vanbinnen een beetje aan de holle kant zijn.

  • Pauline
    10 mei 2014 om 23:14

    Dat klinkt heerlijk! Ik zou geen rijstemelk gebruiken, dat is heel zoet.

  • Kim
    10 mei 2014 om 14:09

    Heeft iemand ze al eens hartig gemaakt ? Ik ga straks soort zomerse frittate pannenkoek muffins proberen met groene asperges, dperwten en geraspte courgette. Ik doe er ook een beetje geraspte kaas door. Zou kokosmeld lekker zijn? Of rijstemelk?

  • Caroline
    6 mei 2014 om 13:08

    Hoi Marjon, Wat heel handig is, zijn de silliconen bakvormpjes van de action. Daar blijven de muffins niet in plakken. Misschien moet je de de oven iets minder heet zetten en dan iets langzamer laten garen. Succes.

  • Marjon
    2 mei 2014 om 12:04

    Dat iedereen het een leuk idee vindt en zeker een keer gaat proberen kan ik niets mee. Graag resultaten uitwisselen en tips delen lijkt mij veel interessanter.
    Uiteraard heb ik de muffins gebakken. In papiertjes van die dr. Oetker himself, maar ook deze bleven plakken. Ook was de binnenkant niet gaar genoeg terwijl de buitenkant donker bruin kleurde.
    Graag advies. ? Thnks.

  • Irma
    19 april 2014 om 13:44

    Die ga ik maken voor mijn kleinkinderen. wat een leuk idee. Dank je

  • Ce
    17 april 2014 om 22:25

    Top!!
    Het werkt zelfs met glutenvrij boekweitmeel, bakpoeder, een scheutje olie, water, zout en honing. Lekker!
    Morgen ga ik het nog eens proberen, dan met wat noten en fruit.

  • Pauline
    13 april 2014 om 13:36

    Ja dat kan :)

  • Marianne
    11 april 2014 om 19:07

    Vraagje, zou je de bloem ook kunnen vervangen voor speltmeel?

  • Pauline
    11 maart 2014 om 18:12

    Dan denk ik meer aan havermoutmuffins zoals deze http://uitpaulineskeuken.nl/2013/09/gezonde-muffins-met-havermout.html

  • Laura
    11 maart 2014 om 15:52

    wat een super leuk idee ik ga ze vanavond meteen maken! Zou dit ook met havermout pannekoeken gaan denk je ? (havermout melk ei en evt appel etc)

  • Pauline
    6 maart 2014 om 17:14

    Ja hoor dat gaat prima, ik zou alleen een scheutje olie toevoegen, dan plakt het minder aan het vormpje.

  • anouchka
    5 maart 2014 om 19:56

    Zou je ook gewoon kant en klaar pannenkoekbeslag kunnen gebruiken?

  • Pauline
    3 maart 2014 om 18:37

    Wat leuk om te horen!

  • Pauline
    3 maart 2014 om 18:37

    Haha perfect anti kater ontbijt

  • Pauline
    3 maart 2014 om 18:36

    Boekweitmeel gebruiken in combi met amandelmeel.

  • Pauline
    3 maart 2014 om 18:34

    Ja hoor dat kan, geen probleem.

  • Joyce
    3 maart 2014 om 17:48

    Pannenkoekmuffins, alleen de naam klinkt al geweldig! Kan je de melk ook vervangen voor soyamelk of een ander soort nepmelk? Met 'normale' pannenkoeken kan dit ook en vaak doe ik het ook in mijn muffins. Ik ben benieuwd of je dat ook geprobeerd hebt. Anders ga ik gewoon experimenteren :)

  • fardous
    3 maart 2014 om 15:55

    hello, i wish i speak dutch , but its very hard to translate those pages to english

  • louise
    3 maart 2014 om 15:06

    Kan ik de bloem vervangen door wat anders om het vzlproof te maken?
    Gisteren had ik havermout pannenkoeken gemaakt maar die bleven ad pan plakken en kon dus niet worden omgedraaid. .weet je n oplossing hiervoor?

  • LNNK
    3 maart 2014 om 14:42

    Dit klinkt heerlijk en ik ga het recept deze week eens proberen!

  • Els
    3 maart 2014 om 12:41

    Oke, ik bied me vrijwillig aan als testpanel! Wie maakt ze? hahaha, ik ben zeer brak van 2 dagen carnaval, en ga zo op voor de laatste dag. Deze pannenkoekmuffins wil ik ook!!

  • Marian
    3 maart 2014 om 11:57

    Iedereen zegt ; ik ga ze maken, lekker...... Maar ik dacht , ik ga ze maken en dan zal ik t doorgeven. Jammie!! Ze zijn echt lekker! En ook zo makkelijk om te maken. Dank je wel voor dit recept..

  • Pauline
    3 maart 2014 om 11:33

    Jaa was super leuk, de vlog staat vandaag online :)

  • Silphya
    3 maart 2014 om 10:24

    Wat leuk en lekker! Campingseizoen zit er weer aan te komen, dan is dit wel geweldig om te maken voor lunch bij aankomst :)

  • Rebecca
    2 maart 2014 om 21:35

    Oh wat leuk zeg, ik heb laatst ook pannekoeken in de oven gemaakt ;) Maar dan een chocola versie. Vindt jouw versie met appel ook super lekker klinken :D
    Groejtes,
    rebecca
    icing-sugar.net

  • Sharrel
    2 maart 2014 om 18:07

    Ziet er heerlijk uit! Ik hou van muffins<3 Het water loopt mij in de mond.

    x

  • Annebelle
    2 maart 2014 om 17:52

    Mmm, dit recept sla ik op!

  • Ellen
    2 maart 2014 om 16:32

    Goed plan, ga ik ook een keer uitproberen. Bij deze nogmaals de tip om een beetje olie door het beslag te doen net als bij de gezonde havermoutmuffins laten ze makkelijker los van vormpjes/papiertjes.

  • Simone
    2 maart 2014 om 15:44

    Zien er heerlijk uit!
    Deze ga ik zeker een keer proberen alleen dan met glutenvrije pannenkoeken mix, ben benieuwd of dat ook werkt.
    Oh en hier in huis alleen nog maar siliconen muffin vormpjes! :)

  • Pauline
    2 maart 2014 om 15:13

    Ik heb gemerkt dat het ook aan de papiertjes kan liggen. De duurdere muffin papiertjes zijn steviger en daardoor blijft het minder snel plakken.

  • Pauline
    2 maart 2014 om 15:12

    Lekker, ik ben benieuwd naar je receptje.

  • Kayleigh
    2 maart 2014 om 14:32

    Hier had ik nog nooit van gehoord! Heel leuk (en lekker!) bedacht! :-)

  • Curly Creative
    2 maart 2014 om 13:26

    Mmmm die moet ik ook maar is een keer maken;)

    Liefs

  • Anniek
    2 maart 2014 om 12:49

    OH, dit lijkt me echt DELISH! Ik ben gek op pannenkoeken, dus dit is echt perfect om mee te nemen naar school! Laats heb ik ook een beetje geëxperimenteerd met gezonde pannenkoeken, maar dan zónder banaan (zo ongeveer door alle gezonde baksels gaat tegenwoordig banaan). Die waren ook erg goed gelukt, dus misschien dat ik dat eens ga proberen!

  • Joyce
    2 maart 2014 om 11:22

    Dit lijkt me erg lekker! Binnenkort eens proberen!

  • Claudia
    2 maart 2014 om 10:31

    Wat een grappig idee! Ga ik snel eens proberen!

  • Manon
    2 maart 2014 om 10:20

    Leuk! Ik ben ook dol op pannenkoeken dus deze wil ik zeker eens proberen.

  • Maaike
    2 maart 2014 om 10:00

    Wat grappig bedacht! Ga ik zeker een keer proberen, ik houd ook echt van pannenkoeken. :)

  • Dita
    2 maart 2014 om 09:43

    Dat ziet er lekker uit!

  • Petra
    2 maart 2014 om 09:41

    wat een leuk idee...

  • MySimplySpecial
    2 maart 2014 om 09:38

    Wat een goed idee! Ik ben ook gek op pannenkoeken en heb het elfde probleem met een stapel bakken.

  • Mirjam
    2 maart 2014 om 09:24

    Wat leuk!! Ga ik proberen. :)

  • Susanne
    2 maart 2014 om 08:59

    Oehhh wauw, lekker! Die ga ik snel eens proberen! Dat het plakt aan het papiertje heb ik ook vaak last van. Laatst nog met hartige muffins, is echt jammer dan!

  • Joyce
    2 maart 2014 om 08:47

    Mm dat ziet er lekker uit!

  • Nicole
    2 maart 2014 om 08:33

    Echt een leuk idee, ook voor bijvoorbeeld een picknik

  • Svenja
    2 maart 2014 om 08:13

    Wat een leuk idee & ziet er lekker uit!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.