fbpx
Menu

Gevulde pompoen

Dit is voorlopig het laatste recept met pompoen op mijn blog, het seizoen is voorbij en de pompoenen zijn bijna niet meer te verkrijgen. Kun je er nog één bemachtigen, maak dan dit recept voor gevulde pompoen. Het is super healthy, no carbs ladies, het is easy, je hoeft er bijna geen moeite voor te doen en het is nog lekker ook.

Het snijden van een pompoen is vaak een flinke klus en daarom heb ik in dit recept flespompoen gebruikt. Deze schil is veel dunner en kan je gewoon eten. Het enige dat je hoeft te doen is de pompoen te halveren en de zaadjes er uit lepelen, voor de rest kan hij zo de oven in en kan je hem helemaal eten. Dus naast de eerder genoemde voordelen voldoet hij ook aan de no waste policy in Uit Paulines Keuken, want als je wilt kun je zelfs de pitten roosteren en opeten.

Al overtuigd? Dan geef ik je hier het recept.

gevulde pompoen

Ingrediënten voor 2 personen
1 flespompoen
4 trostomaatjes
60 gr feta
1/2 granaatappel
Knoflookolie
Handje peterselie
1 tl sumak (optioneel)
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de pompoen en verwijder eventuele oneffenheden. Halveer de pompoen en verwijder de pitten en draden.

Leg de pompoen helften in een ingevette ovenschaal en besprenkel ze met knoflookolie, de sumak en wat peper en zout.

Rooster de pompoen in ongeveer 40 minuten gaar.

In de tussentijd maak je de vulling. Snijd de tomaten in blokjes en verkruimel de feta over de tomaten.

Hak de peterselie fijn en voeg dit toe aan het mengsel. Breng de vulling op smaak met peper en zout.

Haal de ovenschaal uit de oven en schep de vulling in de holtes van de pompoen.

Zet de pompoen terug in de oven en laat hem nog een kwartier garen.

Pel in de tussentijd de granaatappel.

Serveer de gevulde pompoen met een paar el granaatappelpitjes en serveer er eventueel wat quinoa of couscous bij.

gevulde pompoen

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

16 reacties

  • D
    4 april 2016 om 09:46

    Ik wil dit recept misschien voor vanavond maken, maar kan ik de granaatappel ook vervangen door iets anders?

    Beantwoorden
  • Pauline
    5 april 2016 om 13:28

    Je kunt het eventueel weglaten.

    Beantwoorden
  • Gesina
    11 november 2015 om 21:11

    Vandaag gemaakt en samen met mn man genoten van dit heerlijke recept.

    Beantwoorden
  • Lisenka
    3 november 2015 om 18:06

    Wow....ik zit echt mega te genieten! Jummie!!! (Dit keer zachte geitenkaas gebruikt ipv feta,,volgende keer met feta)

    Beantwoorden
  • Willem Smits
    18 september 2015 om 13:27

    Fijn dat er recepten zijn van verschilde pompoenen.
    Mijn Vrouw en dochter vinden ze heerlijk, en ik ook, als er vlees in zit.
    Het is ook een inspiratie bron wanneer ik vega moet koken voor andere mensen.. want je steeds vaker dat mensen er voor kiezen om geen vlees te eten.
    ik werk als kok in een open muziek podium, waar er vaak artiesten komen voor vlees loze maaltijden.
    hebben jullie nog vlees vervangen maaltijden?

    Beantwoorden
  • Manon
    24 maart 2015 om 19:20

    MMMMMM!!!
    ik kwam vandaag een pompoen tegen in de supermarkt en moest aan dit recept denken. Heb hem zojuist op en wat was het lekker. De Sumak en de granaatappels gaven een iets zoete tint aan het gerecht. Een heerlijk vega (koolhydraatarm) recept. Ik en mijn vriend zaten na een halve portie al vol. Heb de overige pompoen gepureerd voor morgen. Al met al een absolute blijver! Dankjewel voor het delen!

    Beantwoorden
  • Wanderer's Blues
    29 oktober 2014 om 17:14

    Ik heb nog een paar pompoenen gespot in de winkel, dus ga er zeker nog van profiteren en dit recept eens proberen. Ik heb de pitten al eens proberen te roosteren, maar dat was een grandioze fail :)

    Beantwoorden
  • Con leche
    20 maart 2014 om 16:22

    Dit lijkt me erg lekker. Wij eten denk ik vanavond voor de laatste keer pompoen (geroosterd met wat rozemarijn) dit seizoen, blijft heerlijk!

    Beantwoorden
  • Anne-Lieke
    20 maart 2014 om 15:19

    Pompoen... ik ga het missen de komende maanden!

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 maart 2014 om 12:45

    Jaa ik ook!

    Beantwoorden
  • Mariska
    19 maart 2014 om 11:39

    Lijkt me lekker! Het lijkt wel wat op je receptje voor gepofte zoete aardappel, wat ik al een aantal keren heb gemaakt omdat ik het erg lekker vind.

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 maart 2014 om 14:06

    Jaa dat klopt ook één van mijn favo's.

    Beantwoorden
  • Roos
    19 maart 2014 om 09:58

    hmm, dat ziet er weer echt lekker uit!

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    19 maart 2014 om 09:24

    Dat ziet er weer heerlijk uit!

    Beantwoorden
  • Manon
    19 maart 2014 om 08:24

    Mmm, dit lijkt me erg lekker! Ik zou alleen wel de feta vervanger voor een andere kaas want daar ben ik niet zo weg van.

    Beantwoorden
  • Bianca Warnar
    17 november 2015 om 21:43

    Ik heb zachte geitenkaas gebruikt

    Beantwoorden

Reactie plaatsen