Lunchen zonder brood op kantoor

Lunchen zonder brood op kantoor

Een van de dingen die ik uit de Voedselzandloper heb meegenomen is dat ik minder brood eet. Ik vind brood heerlijk en ik word heel blij van een uitgebreide lunch met verschillende soorten brood en lekker vers beleg. Alleen maakt het eten van brood mij ook hongerig. Ik eet zo 4 of 5 boterhammen achter elkaar op, terwijl ik wanneer ik een kom havermout eet, daarna wél verzadigd ben. Ik probeer dus met name doordeweeks te lunchen zonder brood.

Voor mij is dit geen probleem, ik werk thuis dus ik flans zo iets in elkaar. Ik kan me voorstellen dat wanneer je op kantoor werkt, de uitdaging al weer groter is. Tenzij je over een goede bedrijfskantine beschikt met een lekkere saladebar. Het lunchen zonder brood vergt iets meer tijd en voorbereiding. Je moet gaan “meal preppen”,  meal wat? Dit houdt in dat je de avond van te voren je lunch klaar maakt. In plaats van het smeren van je boterhammen maak je een quinoa salade, verse smoothies of fruitsalades, zodat je die de volgende dag zo mee kan nemen naar je werk.

Met dit artikel wil ik je graag wat inspiratie geven voor een gezonde to go lunch.

Soep
meeneem lunch
Soepen in bijna iedere kantine wel te verkrijgen. Lekker, gezond en vullend. Heb je geen kantine, neem dan zelf soep mee in een thermoskan of thermobeker. Als je het ’s ochtends heel heet maakt, blijft het tot de lunch prima warm. Hier vind je diverse hartverwarmende soepen die het goed doen op kantoor.

Pannenkoeken
lunchen zonder brood Je kunt pannenkoeken maken van haver-, boekweit- of amandelmeel en deze kun je de volgende dag meenemen naar je werk. Eet ze met jam of bak wat appel en kaneel mee en zo zijn je pannenkoeken ook koud onweerstaanbaar lekker. Als je meer van hartig houdt, bak dan pannenkoeken met kaas.

Salades
spinazie salade Een salade maken kost iets meer tijd, maar je kunt dit de avond van te voren al klaar maken. Bewaar je dressing apart, zo blijft je salade lekker fris. Avocado kan iets gaan verkleuren, de smaak blijft prima, het ziet er alleen wat minder fris uit.

Quinoa
meeneem lunch Quinoa gerechtjes kun je zowel warm als koud eten. Als je gaat koken voor het avondeten, maak je gewoon wat extra. Dit kan je de volgende dag meenemen naar je werk. Lekker, gezond en vullende. Dit kan je eventueel ook met pasta, rijst, en couscous recepten doen.

Eimuffins
meeneem lunch
Warm zijn ze het aller lekkerste maar ook koud zijn ze goed te doen. Maak in één keer een hele batch eimuffins, waar je een paar dagen van kunt eten. Bewaar de muffins tot gebruik in de koelkast, dan blijven ze lekker vers.

Quiches en hartige taarten
meeneem lunch Quiches en hartige taarten zijn ook koud heel erg lekker. De bodem is alleen vaak wel van tarwe gemaakt. Wil je helemaal tarwevrij eten, maak dan een frittata. Een frittata is eigenlijk een quiche zonder bodem.

Heb jij nog ideetjes voor lunchen zonder brood? Laat het dan weten in de comments.

27 maart 2014


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in