Menu

Lunchen zonder brood op kantoor

Een van de dingen die ik uit de Voedselzandloper heb meegenomen is dat ik minder brood eet. Ik vind brood heerlijk en ik word heel blij van een uitgebreide lunch met verschillende soorten brood en lekker vers beleg. Alleen maakt het eten van brood mij ook hongerig. Ik eet zo 4 of 5 boterhammen achter elkaar op, terwijl ik wanneer ik een kom havermout eet, daarna wél verzadigd ben. Ik probeer dus met name doordeweeks te lunchen zonder brood.

Voor mij is dit geen probleem, ik werk thuis dus ik flans zo iets in elkaar. Ik kan me voorstellen dat wanneer je op kantoor werkt, de uitdaging al weer groter is. Tenzij je over een goede bedrijfskantine beschikt met een lekkere saladebar. Het lunchen zonder brood vergt iets meer tijd en voorbereiding. Je moet gaan “meal preppen”,  meal wat? Dit houdt in dat je de avond van te voren je lunch klaar maakt. In plaats van het smeren van je boterhammen maak je een quinoa salade, verse smoothies of fruitsalades, zodat je die de volgende dag zo mee kan nemen naar je werk.

Met dit artikel wil ik je graag wat inspiratie geven voor een gezonde to go lunch.

Soep
meeneem lunch
Soepen in bijna iedere kantine wel te verkrijgen. Lekker, gezond en vullend. Heb je geen kantine, neem dan zelf soep mee in een thermoskan of thermobeker. Als je het ’s ochtends heel heet maakt, blijft het tot de lunch prima warm. Hier vind je diverse hartverwarmende soepen die het goed doen op kantoor.

Pannenkoeken
lunchen zonder brood Je kunt pannenkoeken maken van haver-, boekweit- of amandelmeel en deze kun je de volgende dag meenemen naar je werk. Eet ze met jam of bak wat appel en kaneel mee en zo zijn je pannenkoeken ook koud onweerstaanbaar lekker. Als je meer van hartig houdt, bak dan pannenkoeken met kaas.

Salades
spinazie salade Een salade maken kost iets meer tijd, maar je kunt dit de avond van te voren al klaar maken. Bewaar je dressing apart, zo blijft je salade lekker fris. Avocado kan iets gaan verkleuren, de smaak blijft prima, het ziet er alleen wat minder fris uit.

Quinoa
meeneem lunch Quinoa gerechtjes kun je zowel warm als koud eten. Als je gaat koken voor het avondeten, maak je gewoon wat extra. Dit kan je de volgende dag meenemen naar je werk. Lekker, gezond en vullende. Dit kan je eventueel ook met pasta, rijst, en couscous recepten doen.

Eimuffins
meeneem lunch
Warm zijn ze het aller lekkerste maar ook koud zijn ze goed te doen. Maak in één keer een hele batch eimuffins, waar je een paar dagen van kunt eten. Bewaar de muffins tot gebruik in de koelkast, dan blijven ze lekker vers.

Quiches
meeneem lunch Quiches en hartige taarten zijn ook koud heel erg lekker. De bodem is alleen vaak wel van tarwe gemaakt. Wil je helemaal tarwevrij eten, maak dan een frittata. Een frittata is eigenlijk een quiche zonder bodem.

Heb jij nog ideetjes voor lunchen zonder brood? Laat het dan weten in de comments.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

36 reacties

 • Guus
  5 juni 2015 om 14:42

  Hoi, tussen de middag neem ik meestal een pot sojayoghurt mee. Voor de helft gevuld met yoghurt, opvullen met gemengde noten en (diepvries) blauwe bessen of ander fruit. Heerlijk!

 • Pauline
  9 oktober 2014 om 22:57

  Haha dankjewel voor de tip maar dit staat natuurlijk al lang op mijn blog ;)

 • Kitty
  9 oktober 2014 om 19:25

  Hoi Pauline, Wat heb je toch een leuke site met veel verschillende en lekkere recepten. Maar nu heb ik misschien een tip voor jou. Wij volgen namelijk ook het voedselzandloperdieet maar maken tussen de middag gebruik van de oathie bagel. Dit is een bagel gemaakt op basis van de voedselzandloper. Dus zonder meel maar gemaakt uit havermoutvlokken, vruchtenvezels, ontkiemde soyabonen etc.
  Als dit er niet was geweest hadden we dit niet volgehouden. Wij halen deze broodjes bij de bagels and beans bij ons in de buurt. We krijgen ze dan diepgevroren mee en we vinden ze heerlijk.
  Groetjes Kitty

 • Pauline
  2 juni 2014 om 14:25

  Het is een hartige taart, als quiches klikt, kom je bij het recept uit.

 • Karlijn
  2 juni 2014 om 09:01

  Heb je toevallig het recept Vd frittata met broccoli? Dat ziet er op de foto zo lekker uit!!!

 • Ilse
  24 april 2014 om 13:28

  Hoeveel eimuffins kun je nemen voor de lunch en hoeveel calorien bevat het ongeveer per muffin?

 • Anne
  10 april 2014 om 15:49

  Bewaar de pit in de salade van de avocado! geen verkleuring!

 • louise
  31 maart 2014 om 17:21

  Gister de eimuffins gemaakt en vandaag meegenomen naar t werk, niet voor de lunch maar voor n tussendoortje.
  Ik heb het in papierenvormpjes gedaan maar dat is niet zo, n goed idee omdat t blijft plakken.
  volgende keer gaan ze in mn muffinbakblik voor een anti plak resultaat.
  Koud waren ze idd ook goed te eten.
  VanVond de Frittata met spinazie.

 • Ozlem
  30 maart 2014 om 01:17

  Ik eet sinds een aantal maanden ook bijna geen brood meer (alleen in het weekend), maar vervang dit door glutenvrije crackers. Die zijn ook erg lekker en makkelijk. En je blent na drie van die crackers (ze zijn niet zo groot) verzadigd en tot einde middag heb ik geen trek (rond 4 uur eet ik nog altijd een stukje fruit). Daarnaast eet ik een bakje met Turkse yoghurt (magere versie) met komkommer, ook heerlijk.

 • ZONDERZOOI
  28 maart 2014 om 17:05

  Hmmmm, ziet er lekker uit en brood is ook altijd maar zo gewoontjes. Goede tip!

 • Pauline
  28 maart 2014 om 13:11

  Jeeeej leuk om te horen!

 • Louise Mulder
  28 maart 2014 om 05:00

  Ik doe ook aan meelpreppen en maak mn salades 's avonds klaar. Smorgens mn smoothie daar drink ik n glas van en de rest gaat mee nr t werk. In t weekend eet ik wel eens n broodje als ik niet thuis ben.
  Doordeweeks volg ik de Vzl en moet bekennen dat t verslavend is.

 • Dita
  27 maart 2014 om 21:54

  Handige tips en lekker!

 • Susanne
  27 maart 2014 om 20:07

  Toevallig heb ik een tijdje geleden wat recepten gemaakt voor lunch zonder brood. Het kost inderdaad iets meer voorbereiding maar je ontdekt ook zo weer nieuwe combinaties van smaken en je hebt meer variatie! Ik vind het lekker om met kwark, muesli, noten en vruchten te lunchen!

 • simone
  27 maart 2014 om 18:55

  Super, net wat ik zocht! Ik lunch tegenwoordig zo broodvrij mogelijk, samen met mijn collega en we proberen steeds wat nieuws dus er kunnen nooit genoeg recepten voorbij komen thanks! Superleuk om je te volgen (insta) mooie foto's en lekkere recepten

 • Sharrel
  27 maart 2014 om 18:17

  goede tips! die eimuffins en quiches zien er super lekker uit! Eens wat anders dan het standaard brood.

  x

 • Marjolein
  27 maart 2014 om 17:54

  Altijd fijn, meer lunch inspiratie! Soep, smoothies en havermoutkoekjes doe ik soms al, maar de ei muffins en wraps ga ik proberen!

 • MySimplySpecial
  27 maart 2014 om 17:22

  Wat een fijn lijstje! Ik vind het altijd wel een uitdaging om een lunchsalade goed vullend te maken.

 • Niek
  27 maart 2014 om 15:49

  Heerlijke suggesties, dankje! Ik eet ook al een tijdje doordeweek geen brood meer als lunch. Wij hebben op het werk een magnetron, dus ik zou de eiermuffins nog eventueel even op kunnen warmen. Al weet ik niet of dat persé hoeft, ze zullen koud ook vast heerlijk zijn. En soepen ben ik dol op!

 • Pauline
  27 maart 2014 om 15:48

  Dat is ook een super goed idee!

 • Pauline
  27 maart 2014 om 15:47

  Natuurlijk http://uitpaulineskeuken.nl/2013/02/ei-muffins-uit-de-oven.html

 • Pauline
  27 maart 2014 om 15:45

  Oh ik wou dat ik zulke collega's had :)

 • Jonna
  27 maart 2014 om 13:52

  Ik en mijn 4 collega's maken allemaal om beurten een lekkere lunch voor iedereen mee. Dan hoef je maar 1 dag lunch voor te bereiden! Vandaag had ik een fritata gemaakt met verse spinazie en feta. Met tomaat/komkommer met pesto dreesing, Jummie!

 • Lieve
  27 maart 2014 om 13:32

  Leuke ideeën! Ik maak op zondagavond altijd een grote bak salade waar ik dan de hele week van kan lunchen.

 • Eelco
  27 maart 2014 om 13:29

  Bedankt Pauline!

 • Nadja
  27 maart 2014 om 13:17

  "... maakt het eten van brood hongerig.."?? Huhhh? Dan eet je toch het verkeerde brood, meid :-) (Gewoon goed brood kopen, niet van dat fluffyflaffy wannabee brood uit de supermarkt).

  Jouw lunchsuggesties zien er smakelijk uit, niks mis mee en afwisseling is inderdaad altijd goed (want elke dag brood is ook maar saai).
  Maar het past ook perfect in de anti-brood/superfoods etc food hype die ons verteld dat we maar zeker geen of weinig brood moeten eten (dat onze ouders überhaupt nog leven! een wonder!).

  Smakelijke groeten,
  Nadja

 • Mirjam
  27 maart 2014 om 12:38

  De ei muffins ga ik zeker snel een keer maken. Wat zien die er lekker uit. Ik eet de laatste tijd ook bijna geen brood meer tussen de middag maar een groot bord salade heerlijk. Maar de ei muffins zullen zeker ook lekker smaken, net zoals heel veel recepten van jouw site!

 • Michelle
  27 maart 2014 om 11:54

  Heerlijke ideas om te lunchen voor op werk en ook handig voor op school. Ziet er allemaal erg lekker uit.
  Liefs,
  Michelle

 • Sarah
  27 maart 2014 om 11:30

  Die eimuffins zien er heerlijk uit. Heb je daar toevallig het receptje van?

  groetjes,
  Sarah - Tasting Lifestyle

 • Manon
  27 maart 2014 om 10:19

  Handig artikel. Ik werk ook vanuit huis dus ik kan ook altijd ff snel de keuken in om iets te maken. Ik ben ook dol op brood maar om elke dag brood voor de lunch te eten lijkt me ook saai.

 • Floortje Mesken-Spruijt
  27 maart 2014 om 10:07

  Boekweit flensjes (met meer water gemaakt dan bij pannenkoeken zodat het een dunner pannenkoekje wordt), besmeren met een paprikadip en belegd met rauwkost. Of rijstwafels met avocado, paprika en een gekookt eitje. Alles apart verpakken en a la minute samenstellen.

 • Laura
  27 maart 2014 om 10:06

  Ik neem elke dag een salade met oa kikkererwten, gerookte kip en avocado mee naar kantoor! Ziet er rond 13u inderdaad niet mega fris meer uit, maar smaakt nog lekker haha :-)

 • Liesbeth
  27 maart 2014 om 09:46

  Goeie tips!
  "Meal preppen" kost inderdaad wat planning en slim boodschappen doen, en een goeie lunchbox en soep-thermos natuurlijk;-)

  Groeten, Liesbeth

 • Anoeska
  27 maart 2014 om 09:43

  Wat een handige tips! Ik heb ook niet altijd zin in brood dus dit zijn hele goede en lekkere variaties.

 • Farah - Food and other Friends
  27 maart 2014 om 09:35

  Fijne tips!
  Ik ben vaak overdag thuis, dus voor mij ook geen probleem.
  Maar als je op kantoor werkt is dat toch lastiger.

 • Reny
  27 maart 2014 om 09:34

  Ik neem vaak de ei-wraps mee als lunch. Ik eet ze koud en beleg ze pas op mijn werk, zo is het super lekker! En salades, heel veel salades gaan er mee naar kantoor :)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.