Gehaktballen maken
Gehaktballen maken volgens het recept van Jonnie Boer? Het zijn echt de lekkerste gehaktballen die we ooit hebben geproefd, naast die van onze vader dan. Serveer Librije’s gehaktballen op traditionele wijze met rode kool en aardappelpuree. Maar maak gerust een extra portie om in te vriezen, want ook op een broodje bal zijn deze gehaktballen smullen!
Gehaktballen recept
Deze gehaktballen van De Librije staan niet op de kaart, maar zijn vast wel onderdeel van de personeelsmaaltijd. Een soort van een sterrengerecht zijn deze gehaktballen dus, maar dan wel makkelijk om te maken. We hebben ooit vernomen dat het geheime ingrediënt van deze gehaktballen ketjap is. Sindsdien voegen wij altijd een scheutje aan ons gehaktballen recept toe.
Maak gerust een extra portie om in te vriezen, want ook op een broodje bal zijn deze gehaktballen smullen!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 tot 6 stuks
- 500 gr rundergehakt
- 50 gr roomboter
- 250 ml runderbouillon
- 2 kleine eieren
- 75 gr paneermeel
- 2 el grove mosterd
- 2 el ketjap manis
- 1 tl zout
- 1 tl cayennepeper
Lekker met
- Extra grove mosterd
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Meng het gehakt met de specerijen, de mosterd, de ketjap, de eitjes en het paneermeel.
Is het mengsel iets te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe. Het gehaktmengsel moet een beetje plakkerig aanvoelen.
Vorm met natte handen vier tot zes gehaktballen van het mengsel.
Laat de ballen vervolgens een half uurtje rusten in de koelkast.
Neem een grote braadpan en laat de roomboter smelten. Braad de gehaktballen aan weerszijden aan tot ze goudbruin zijn.
Voeg de runderbouillon toe en laat de gehaktballen ongeveer 45 minuten garen onder een afgesloten deksel.
Librije’s gehaktballen zijn het lekkerste met een flinke lik grove mosterd.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in