Menu

Librije’s gehaktballen

De ballen van Jonnie staan niet op de kaart, maar zijn wel vast onderdeel van de personeelsmaaltijd bij het team van De Librije. Ik heb ooit vernomen dat het geheime ingrediënt van Librije’s gehaktballen ketjap is en sindsdien voeg ik altijd een scheutje toe aan mijn gehakt mengseltje. In de Allerhande vond ik onlangs het complete recept van de ballen en ik nam de proef op de som.

Vroeger aten wij iedere week gehaktballen van mijn vader. Zijn geheime ingrediënt was Buisman koffieverbeteraar, dit gaf de ballen een lekker goudbruin laagje en een hele lekkere jus. Sindsdien had ik nog geen enkele bal gevonden die kon tippen aan die van mijn vader. Totdat ik deze maakte en sorry pap maar je moet je eerste plek nu delen met Jonnie. Als dat geen compliment is…

Ingrediënten 4 – 6 st.
400 gr rundergehakt
300 ml runderbouillon
2 kleine eieren
80 gr paneermeel
2 el grove mosterd
2 el ketjap manis
1 tl zout
1 tl cayennepeper
50 gr roomboter

Zo maak je het
Meng het gehakt met de specerijen, de mosterd, de ketjap, de eitjes en het paneermeel.

librije's gehaktballen

Is het mengsel iets te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe. Het gehakt moet een beetje plakkerig aanvoelen.

librijes gehaktballen

Vorm met natte handen gehaktballen van het mengsel.

Laat de ballen vervolgens een half uurtje rusten in de koelkast.

Neem een grote braadpan en laat de roomboter smelten.

hoe braad ik gehaktballen

Braad de gehaktballen aan weerszijden aan tot ze goudbruin zijn.

Voeg de runderbouillon toe en laat de gehaktballen ongeveer 45 minuten garen onder een afgesloten deksel.

Librije’s gehaktballen zijn het lekkerste met een flinke lik grove mosterd.

librije's gehaktballen

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

125 reacties

 • Lorenzo van Gortel
  20 november 2019 om 17:39

  Zojuist gemaakt conform dit recept. Het was echt magisch lekker! Dit gaan we vaker doen :)

 • Irene
  17 september 2019 om 13:57

  Top bal! Helft van het paneermeel gebruikt, verder volgens recept!

 • hein hakkens
  7 september 2019 om 13:22

  ook ik ik had dat probleem ! maar.... : de ballen half uur in de koelklast terug zetten na het rollen en dan blijven ze mooi strak ! echt waar..

 • Eef Berg
  9 juni 2019 om 21:56

  tip voor het droge balletje, stop eens een lekker koud klontje roomboter in het balletje. Ervaring: vanmiddag gemaakt lekker, maar ik had geen goede runderfond, dus behelpen met een blokje. Toen dacht ik. Een stukje chocolade! Wel een ongezoete chocolade! 100% chocolade. In Nederland moeilijk aan te komen. Gebruik ik ook wel eens om bloeddruk lager te krijgen

 • Pauline
  20 mei 2019 om 10:51

  Dat kan zeker! Maar hoeft niet perse.

 • Jan Kroesbergen
  17 mei 2019 om 11:51

  Is het niet verstandig, eerst het gehakt mengsel in de koelkast enkele uren te laten "rijpen", voordat je de ballen gaat vormen??

 • Gert de Jong
  19 februari 2019 om 21:59

  Voor de eerste keer deze gahaktballen gemaakt en om dat goed te beoordelen exact het recept gevolgd. Prima ballen maar je proeft de paneermeel dus die is te aanwezig en ga ik een volgende keer halveren. Groet Gert.

 • kees den toom
  10 februari 2019 om 15:08

  ik gebruik 2 ons half om gehakt en 3 ons runder gehakt en maak het volgens de librije .heb het nu voor de tweede keer gemaakt ,echt heerlijk

 • kiki lempens
  26 januari 2019 om 00:05

  Ik gebruik ook de gedroogde uitjes en een klein beetje sambal manis

 • Annika
  5 december 2018 om 08:02

  Ik heb dat zelf nog nooit gedaan, maar je kunt het gewoon eens proberen natuurlijk!

 • Woebie
  4 december 2018 om 23:32

  Hoi Pauline, dit recept ziet er weer geweldig uit!! Worden de ballen net zo lekker met (zelfgemaakt) kipgehakt? Wij eten nl geen rundvlees.

 • Heleen
  28 september 2018 om 17:52

  staan in de pan... ruikt super lekker ben benieuwd

 • Pauline
  27 mei 2018 om 08:40

  Wat leuk om te horen! Thanks!

 • Tim
  25 mei 2018 om 00:42

  Woon sinds 8 jaar in de VS en wilde weer eens een lekkere Nederlandse bal met pinda op brood :). Recept redelijk precies gevolgd, behalve wat minder paneermeel, en zelf sambal en wat Indische kruiden gebruikt. Gesudderd tot de interne temperatuur (met een thermometer gemeten) 71C was... zorgt ervoor dat de bal niet uit droogt! Top recept en in de favorieten voor als ik weer zin in Nederlands (Indisch) heb

 • Annika
  9 mei 2018 om 10:11

  Ja hoor, dat kan!

 • MaC
  8 mei 2018 om 18:37

  Zijn deze gehaktballen ook geschikt om mini gehaktballen van te maken voor bij de borrel?

 • Pauline
  10 december 2017 om 14:12

  Ik denk dat de A van Asin is, dat is zoute kejap. Zelf gebruik ik Ketjap Manis, dat is zoete ketjap. Dus ik weet eerlijk gezegd niet waar de zoetige saai vandaan komt.

 • Miekje
  2 december 2017 om 15:04

  Hallo Pauline, Ik lees al heel lang je blog. Vandaag heb ik deze gehaktballen gemaakt.Ze waren erg zoetig, kan het zijn dat ik te zoete ketjap hebt gebruikt? Die vierkantige flessen met de A erop.. Bedankt voor je fijne recepten waar ik heel veel gebruik van maak! groetjes...

 • Charles Keijzer
  16 oktober 2017 om 11:19

  Lekker hoor, als extra neem ik een zakje Knor mix voor nasi er door heen, Eerst even laten wellen, afgieten en zoveel mogelijk het vocht er uit knijpen. Dan samen met Jonnie zijn ingegredienten door het gehakt mengen. Sate saus maken van pindakaas, ketoembar, djahe, sereh, djintan, kurkuma, sambal, zoete ketjap en melk. Gehaktbal pletten tot ronde schijf alla hamburger, satesaus erover en gedroogde gebakken uitjes. Mijn versie op die van Jonnie..

 • Jan Bakx
  12 februari 2017 om 08:32

  Ga het volgende week proberen

 • Ton
  11 januari 2017 om 13:14

  Super lekker, maar bij het aanbraden erg moeilijk om de bal heel te laten blijven. Zeker niet teveel paneermeel. Wellicht de ketjap te weinig "bindend"?

 • Dennis
  29 december 2016 om 18:23

  Ja het zijn gehaktballen. Maar niet echt bijzonder genoeg om de beste van nl genoemd te worden

 • Pauline
  7 december 2016 om 22:07

  Klinkt mij als muziek in de oren :)

 • Kiki
  7 december 2016 om 17:30

  En een fles goede rode wijn.

 • Kiki
  7 december 2016 om 17:20

  De lekkerste van en het meest simpel te maken. Vanavond ga ik ze weer maken. Gebakken aardappeltje (vers van de boer en voorgekookt) met sperzieboontjes en mayo dat dan weer wel.

 • Sharon
  14 november 2016 om 17:26

  Hoiiii,
  Gister gemaakt en écht heel lekker! Ik las dat sommige het wel wat droog vonden dus ik besloot het wel goed in de gaten te houden. Na 20 minuten sudderen heb ik er 1 doorgesneden en die was al perfect! Ik had 500 gram gehakt en er 7 ballen van gedraaid. Normaal doe ik er 4 dus voor mij waren dit al kleine ballen. Ik denk dus dat ze anders droger geworden waren... Twijfel of ik volgende keer langer doe. Misschien weet jij het?

 • Annika
  11 november 2016 om 09:34

  Ah wat fijn om te horen! Thanks :)

 • Natasja
  10 november 2016 om 22:01

  De gehaktballen waren echt super lekker!!!
  En heb al vaker recepten van jou gemaakt en altijd met succes!!

  Groetjes natasja

 • Natasja
  10 november 2016 om 21:54

  Ik heb deze gehaktballen gemaakt vandaag, en ik snap echt niet hoe sommige mensen kunnen zeggen dat ze niet lekker waren!!!? ik heb nl precies gedaan hoe jij het beschreef, en ik en mijn hele gezin vonden de gehaktballen echt super lekker, de jus was ook echt perfect!! Heb trouwens al meerdere malen één van je recepten gemaakt, en het was elke x een succes... dankjewel!!!

 • Sanne Hooiveld
  4 oktober 2016 om 18:10

  Hier vanavond deze ballen gegeten. Manlief vond ze heerlijk, ikzelf vond ze ook wel lekker maar wat te papperig ofzo. Hoe zou ik dit kunnen verbeteren. Iets minder (of nog meer?) paneermeel?

 • Laurens
  13 juli 2016 om 17:30

  Ik ben nu wel benieuwd naar het recept van de gehaktballen van uw vader.

 • Fran
  28 juni 2016 om 08:44

  Ik heb ze gisteren gemaakt en dit is vanaf nu één van mijn favoriete manieren om een gehaktbal te maken. We vonden ze erg lekker.

 • AstridW
  15 juni 2016 om 18:21

  Wij vonden ze niet zo lekker. Te weinig gekruid en (veel) te veel paneermeel.

 • Pauline
  19 mei 2016 om 16:27

  haha sorry ik moet wel een beetje lachen.

 • Manon
  17 mei 2016 om 12:05

  Ik heb dit recept één keer gemaakt, maar toen heb ik het recept niet goed gelezen en deed ik de bouillon bij het gehaktmengsel... OEPS! De herinnering hieraan zorgt nog steeds voor een hoop lol thuis...
  Vanavond in de herkansing!

 • Pauline
  11 mei 2016 om 13:15

  Dat klinkt bijzonder. Maar ik geloof meteen dat het lekker is.

 • Clio Stronk
  10 mei 2016 om 17:34

  Ik las ooit in een boek van Johannes van Dam over Amsterdamse gehaktballen met een mengsel van half-om-half gehakt en garnalen. Na wat experimenten ben ik uitgekomen op gehaktballen met 500 g. runder- of half-om half gehakt, 1 snee witbrood geweekt in (een scheutje) melk, 1 ei, 100 gram fijngesneden garnalen, peper, zout, gesnipperde en vooraf gefruite ui en een flinke scheut ketjap, aanbraden en daarna een half kopje bouillon en nog een scheut ketjap toevoegen en langzaam laten sudderen.

 • Maya
  10 maart 2016 om 14:08

  Wij vonden het meelballen. Niet lekker.
  Misschien toch ook eens proberen met de helft van het paneermeel. Wie weet worden we dan toch nog fan van deze bal. vrgr Maya

 • Dominique Bos
  29 februari 2016 om 09:13

  Ik heb de eerste keer dit recept opgevolgd, maar vond de hoeveelheid paneermeel te veel. Nu halveer ik het. Heerlijke ballen. Ik gebruik biologisch halfom gehakt.

 • Daniëlle
  21 februari 2016 om 17:43

  Hoi pauline en Annika,

  Wat een heerlijk recept! Een paar maanden geleden voor het eerst gemaakt sinds dien maak ik ze zeker twee keer per maand.

  Groetjes, Daniëlle

 • Annika
  2 februari 2016 om 20:46

  Ja, die moet je verdubbelen.

 • Herman Brouwer
  2 februari 2016 om 11:39

  Als ik 1 kg gehakt moet ik de ingrediënten dan ook verdubbelen?

  Hoor het wel

  Herman

 • Astrid
  26 januari 2016 om 19:48

  Vanavond deze gehaktballen voor het eerst gemaakt. Eerste keer volg ik altijd het recept en....ze waren heerlijk! Lekker sappig en mals en goed op smaak. Mijn zoon en lief konden er geen genoeg van krijgen. Rundergehakt van de biologische slager gebruikt. Hij staat nu in mijn digitale recepten klapper. Bedankt!! :-)

 • Amanda
  19 januari 2016 om 19:16

  Dit is een heerlijk recept voor gehaktballen!! Het viel bij iedereen in de smaak!! Ik heb alleen geen paneermeel gebruikt, maar 2 broodjes geroosterd en dan verkruimeld en erdoor heen gedaan. Super lkkr recept! Ga het zeker vaker maken! En ipv 4-6 heb ik er 12 kleine van gemaakt met 500gr gehakt.

 • H.
  1 december 2015 om 17:17

  Met deze gehaktbal heb ik al tot drie keer toe de gehaktballen die ik ooit gegeten heb afgetroefd ;) Ik heb alleen i.p.v. paneermeel 1x havermout en 1x roggecrackers gebruikt (beiden gemalen uiteraard). Oja en kalfsgehakt ipv rundergehakt. Thanks voor het recept!

 • Myra
  24 november 2015 om 14:01

  Heb ze net op twee manieren gemaakt, kleine balletjes en deze laten garen in de oven en grote ballen in de pan afgeblust met bouillon. Smaken allebei goed maar toch gaat mijn voorkeur gaat uit naar de kleine balletjes uit de oven. Ze hebben zelfs een mooie bruine kleur zonder ze eerst aan te hebben gebraden. Ik zou ook idd de volgende keer minder of andere paneermeel gebruiken. Bedankt voor het recept. Oh en de kleine balletjes heb ik 25 min op 180 gegaard.

 • Debbie
  22 november 2015 om 17:08

  Vandaag de gehaktballen gemaakt, wat een succes! Lekker sappig! En ook zo lekker makkelijk om ze garen in de bouillon. Wel doe ik volgende keer aanzienlijk minder paneermeel er in, ze waren iets te...tja... wat is het goeie woord...vast. Anyway, ik vond ze lekker en voor herhaling vatbaar.

 • Marina
  19 oktober 2015 om 10:33

  Wauw, wat een onwijs onaardig bericht. In iedere zin staat wel iets 'stekends'. Nou zal dat Pauline ws niet veel doen (which is good!) maar ik vind het wel echt ongepast. Waarom kan je niet gewoon 'je mond houden'? Of anders op een normale manier schrijven dat je zelf niet zo weg bent van deze gehaktballen en nog beter.. hoe jij ze zou verbeteren. Dan heeft iedereen daar nog een boodschap aan..

 • Anna
  23 september 2015 om 11:35

  Ze waren prima, lekker sappig. Volgende keer wat meer smaak aan geven d.m.v. een uitje o.i.d.

 • Anna
  22 september 2015 om 18:45

  Ze zitten in de pan, ben benieuwd of 45 min. garen niet te lang is met deksel op de pan.

 • Silvia
  17 september 2015 om 17:15

  Mijn gehaktballen bleven plakken en zijn dus nu niet bruin. Wat doe ik verkeerd?

 • Simone
  1 september 2015 om 15:03

  Vervang gewone paneermeel een keer door lays paprika chips ( wel goed fijn stampen uiteraard). Super lekker als variatie net als roomkaas door het mengsel :) mijn vriend wil geen andere gehaktballen meer haha

 • Pauline
  30 juli 2015 om 14:31

  Vervelend is dat he? Ik heb er ook last van. Je zou sojasaus kunnen proberen, maar dat geeft toch een ander effect.

 • Nienke Bezuijen
  29 juli 2015 om 17:57

  Top, daar was ik ook benieuwd naar hihi.

 • Nienke Bezuijen
  29 juli 2015 om 17:56

  Suuuuper! Je kwam weer eens als geroepen :-) wel nog een vraagje; waarvoor zou ik de ketjap kunnen vervangen? Hier zit suiker in en ivm migraine eet ik geen suikers meer. Wat zou hier qua smaak op lijken? Ik heb ze nu zonder gemaakt, aangezien ze toch ergens doorgaan, maar ben wel benieuwd :-). Thanks!

 • Pauline
  28 juli 2015 om 20:22

  Een minuut of 10 - 12 is dan wel genoeg.

 • Aatje
  27 juli 2015 om 12:57

  Als je er kleine gehaktballetjes van maakt, hoe lang moet je het dan ongeveer laten garen?

 • Marcel
  28 mei 2015 om 02:37

  Aangezien fond een sterk gereduceerde bouillon is zou het qua zout andersom moeten zijn.

 • Arjan
  20 mei 2015 om 15:28

  Ik weet niet hoor, maar als je ballen met verschillende smaken krijgt, dan heb je toch echt je gehakt niet goed gemengd.
  Als je je verder aan de tijd houdt, dan is het vrijwel niet mogelijk deze ballen droog te laten worden. Zekerniet als je er ook nog eens h.o.h. gehakt in gooit..

 • abdullah
  8 mei 2015 om 12:20

  probeer ze eens opelkaar te leggen, je zal je verbazen hoeveel er op 1 bord gaan...;-)

 • abdullag
  8 mei 2015 om 12:15

  een goede bal, maar ik snipper er enkele lomboks doorheen..
  hier in indonesie gaat alles met pepers....... lekkerrrrrr heeeeeeet

 • michel
  29 maart 2015 om 17:20

  best Lydia;
  Gebrand is niet hetzelfde als verbrand. Alle karamel, brood, vlees e.d is gebrand maar dat wil niet zeggen dat het kankerwekkend is.

 • Larissa
  12 maart 2015 om 17:51

  Wij vinden ze heerlijk! Ik moet ze bijna elke week maken.

 • melanie hoogvliet
  10 maart 2015 om 12:41

  Erg lekkere gehaktballen super mals en sappig ik gebruikte glutenvrije crackers als paneermeel aangezien ik geen paneermeel mag maar dat werkt goed hoor

 • Reinier
  3 maart 2015 om 19:41

  Deze gehypte bal is erg lekker van smaak, maar wel een stuiterbal. Dat komt doordat er 20% paneermeel gebruikt wordt tov het gehakt. Doet daardoor denken aan een kleffe wegrestaurantbal of ikeaballetjes. Door de helft paneermeel te gebruiken wordt de bal vleziger, zachter en sappiger.

 • Dana
  28 februari 2015 om 13:32

  Met afstand de VIESTE gehaktballen die wij ooit hebben gegeten. Behalve het gehakt, ik had 200 gram h.o.h. èn 200 gram runder gehakt, heb ik me verder keurig aan het recept gehouden. Met als resultaat intens zoete èn zoute gehaktballen. Ook vond ik ze erg droog.
  Dit verbaasde me omdat ik de combinatie gehakt met ketjap normaal gesproken heel lekker vind. Vooralsnog heb ik het recept op pinterest ondergebracht in de map met vieze recepten.
  Als ik de moed kan opbrengen waag ik me er nog eens aan, maar dat zal nog wel even op zich laten wachten.
  (De gehaktballen zijn overigens naar de boerderijkatten gegaan, die hier af en toe om onze boerderij scharrelen, zij hebben het zich goed laten smaken)

 • Margreet
  17 februari 2015 om 07:52

  Nog een tip uit Zwolle voeg ook eens 2 eetlepel geraspte kaas toe aan het mengsel voor een extra lekkere bal!!!! MMMmm

 • Aïsha
  16 februari 2015 om 17:15

  Oef!! Deze ga ik van de week proberen!!

 • lydia
  16 februari 2015 om 17:13

  Sorry, Buisman mag al 100 jaar niet meer! Is een "gebrand" product en daardoor kankerverwekkend!

 • Ad
  10 februari 2015 om 12:43

  Ik denk inderdaad dat de ballen van Jonnie Boer niet op zijn kaart staan maar dat daar alleen Therese mee mag spelen.

  Doei.

 • Zoë
  9 februari 2015 om 20:16

  Heeeerlijk! Van m'n vriend mag dit het standaard recept van gehaktballen worden bij ons

 • Sarah
  29 januari 2015 om 16:44

  Klopt als een bus, mijn man heeft er gewerkt. Hij deed er ook wel eens 2 el pindakaas doorheen.
  Bedankt voor het delen!

 • Monique
  28 januari 2015 om 10:55

  Hoi Pauline

  Dit recept heb ik ooit in een tijdschrift al eens gezien, ik maak deze al jaren en zijn absoluut favoriet.
  In het originele recept worden ze in runderfond gegaard, dan moet je zoveel zout toevoegen. Wanneer je bouillon gebruikt kan je zout sterk minderen.
  Leuk dat dit recept nu op jouw site staat!
  Groet! Monique

 • André
  25 januari 2015 om 22:57

  Ze vonden ze flauw! Vegetariër sinds 1978 bereid ik wel vlees en doe dat altijd op gevoel. Deze keer heb ik het recept letterlijk gevolgd. En vrouw en dochter vonden ze dus flauw. De ballen. Zelf had ik er, net als m'n moeder -God hebbe haar ziel- eigenlijk wel een fijn gesnipperd uitje, een snufje kerrie, een draai peper en een bruine boterham in willen doen. Maar dus niet gedaan. Volgende keer wel!

 • Pauline
  24 januari 2015 om 23:27

  Wat leuk. Dan stijven ze iets op. En uiteraard kan het ook wat langer.

 • Karen van leeuwen
  23 januari 2015 om 14:23

  He pauline, ❤️❤️❤️ Je blog en je recepten! Vraagje over dit recept: waarom moet je de ballen in de koelkast zetten en mag dat ook langer dan een half uur zijn (als ik ze s ochtends wil voorbereiden bijv?) groetjes

 • Robbie
  15 januari 2015 om 16:10

  1 tl zout? Beslist te veel! De ballen die ik maakte waren hinderlijk te zout en dat komt natuurlijk ook doordat runderbouillon nou niet bepaald zoutloos is. In tegendeel. En daar zwemmen ze 45 minuten in rond.

 • Frans
  14 januari 2015 om 13:27

  Lekkerste gehakt ballen ooit! Wow wat een yummy recept :-)
  Thanks Pauline.

 • Yvonne Schrauwen
  10 januari 2015 om 16:40

  Voor de tiende keer weer deze ballen gemaakt, zooooo ontzettend lekker!

 • Paul
  3 januari 2015 om 18:09

  ze waren heerlijk!!!

 • Paul
  3 januari 2015 om 16:50

  Ik ga het vandaag ook eens proberen, ben benieuwd!

 • Dick Plattje
  1 januari 2015 om 14:54

  als je gehaktballen recept klaar hebt hoef je ze niet te braden ik maak vaak grote hoeveelheden breng een pan water bijna aan de kook met 2 eetlepels BUISMAN erin voeg de ballen eraan toe laat deze 25 min garen en je hebt ze mooi bruin ik heb ze gefabrieseerd vandaar suc6

 • Vincent vd Eeckhout
  25 november 2014 om 10:59

  Ik maak ze inderdaad ook al heel lang met scheutje ketjap en als ik ze mooi had gegaard voegde ik runderbouillon en ketchup toe! Deksel erop en regelmatig keren! Selamat makan!!

 • femmy dijkstra
  20 november 2014 om 14:32

  Ook ik ga ze vandaag maken voor de tweede keer. Heerlijk!

 • Megan
  16 november 2014 om 11:05

  Bedankt voor dit heerlijke recept! Ga ze vandaag voor de tweede keer maken, hopelijk zijn ze net zo lekker als de vorige keer ;).

 • theo d geus
  11 november 2014 om 02:16

  Geweldig de ballen komen net uit de pan rollen. Ik heb er voor de smaaktestikkels van de fam. wel een beetje ui,knoflook,chilisaus en cumcumra(is ook in kerrie) in gedaan, maar jouw basis is geweldig!!!!!!!!!
  Groeten aan alle kookliefhebbers met deze site, Just me.

 • Annet
  10 november 2014 om 11:15

  Hallo Desiree

  Misschien is het (g)een om na te denken over de kwaliteit van je gehakt als er veel water inzit komt het meestal voort uit en goedkope manier van toebereiden vanuit de fabriek
  Misschien is biologisch gehakt wel het beste alternatief.

  Groetje Annet

 • Pauline
  7 november 2014 om 20:43

  Er pasten niet meer op het bordje ;)

 • Tim
  7 november 2014 om 18:39

  En verklaring ?

 • Tim
  7 november 2014 om 18:38

  Volgende keer bouillon niet in gehakt maar in braden :)

 • Petra
  4 november 2014 om 16:26

  Lekkere variatie is om een in de keukenmachine fijngemaakte winterpeen voor driekwart door het gehakt te kneden voor je de ballen maakt. Dan gewoon recept volgen. Als je de bouillion hebt toegevoegd, voeg je de rest van de wortelrasp én een plakje ontbijtkoek in stukjes toe... Luchtigere ballen en heerlijke jus!

 • Lieveke78
  30 oktober 2014 om 14:21

  Staan op te stijven in de koelkast. Ik ben benieuwd!

 • Pauline
  28 oktober 2014 om 19:36

  Haha heel scherp :)

 • Marjan
  28 oktober 2014 om 15:25

  Heerlijke gehaktballen, de foto's zijn wel komisch, beginnen met 5 gebraden ballen, dan 4 gedraaide, 6 in de pan en vervolgens weer 5. It's magic

 • Desireei
  24 oktober 2014 om 16:18

  Lijkt mij heerlijk om deze te proberen. Ze staan nu te rusten in de koelkast. Doordat ik de weegschaal niet goed had staan gebruikte ik 300 gram meer. Ik vond het gehakt best erg nat. Als ik dus minder gehakt had gebruikt was het nog veel natter geworden. Krijg je dan niet hele kleffe gehaktballen?
  Ik heb het gehakt voor nu maar zo gelaten. 700 gram dus en de ingredienten zoals hierboven. Ik ben benieuwd :-)

 • Mirjam
  22 oktober 2014 om 18:52

  Hoi Pauline, wat een heeeeeerlijke gehaktballen! Mijn dochter heeft er zelfs 3 gegeten, terwijl ze tot voor kort geen gehaktballen lustte.
  Groetjes, Mirjam

 • louis
  15 oktober 2014 om 15:09

  O o vergeten te vermelden
  [email protected]
  Pas vanaf vrijdag mailen

 • louis
  15 oktober 2014 om 11:44

  Ik ga zo aan de ballen beginnen en dan uitdelen op t terras van eetcafe broers in schiedam
  Volgens mij zijn t toppers
  Wie een rwcept wil van mijn beroemde pindasoep moet mij v.a.vrijdag een mailtje sturen

 • willem
  14 oktober 2014 om 12:54

  Bedankt voor recept.ik heb wat kleine veranderingen, 1/2 eetlepel geb.sambal en ipv zout blokje runderbouillon.HEERLIJK.

 • Peter
  29 september 2014 om 18:22

  Ben benieuwd, we gaan ze zo opeten, ze zien der in elk geval heerlijk uit!

 • Hans Belt
  28 september 2014 om 19:16

  Door iemand getipt en ik ga deze ballen zeker maken en proberen. Bij het lezen loopt het water me al in de mond ;-)

 • Pauline
  9 juni 2014 om 19:38

  Dat is cayennepeper ;)

 • Sytske
  7 juni 2014 om 23:48

  dag Pauline,
  Ik ben erg blij met dit en een heleboel andere recepten uit je blog.
  Over de kruiden bij het gehakt heb ik een vraag. Ik zie toch duidelijk paprikapoeder in de kom, maar niet in de ingredientenlijst. Toch?
  groet,
  Sytske

 • Juliette
  9 april 2014 om 07:30

  Hier was het vechten om de laatste bal :) een heerlijk recept!!!

 • Lisa
  8 april 2014 om 20:43

  Ik maak al jaren gehaktballen volgens dit recept. Maarrrrrr ik laat het zout achterwege, dat is echt too much. Lekkere variatie is een heel erg fijn genipperde ui erdoor. Liefst gesnipperd in een keukenmachine.

  Enjoy!

 • Claudia
  7 april 2014 om 18:59

  Zojuist deze gehaktballen gemaakt én gegeten en ze waren heeeeerlijk! Met gehakt uit de Beebox. Dit recept is een blijverdje :-)

 • Eva
  29 maart 2014 om 19:46

  Heb het net gemaakt en ze waren heeerlijk!! :) Vielen erg in de smaak! Ik heb ze gemaakt met je recept voor zoete aardappel friet uit de oven (alleen dan met gewone aardappelen) + een salade met walnoten en appel.

 • Wojis Kroone
  29 maart 2014 om 15:52

  Ik kwam kijken naar het bananenbrood recept en klik uit nieuwsgierigheid naar de main page en wat zie ik, het magische recept voor ballen. Ik kan alles maken, bakken, braden, grillen, sauteren, maar ballen waren een drama. Totdat ik een paar jaar geleden dit recept tegen kwam en sindsdien zijn mijn gehaktballen altijd lekker. Zelfs als je rundergehakt gebruikt, meer of minder kruiden of mosterd. Ook het paneermeel kan variëren, het is maar net wat je lekker vind. Ik kan zeggen dat wij allemaal deze ballen lekker vinden, ik maak ze zo, ik maak ze in tomatensaus, ik maak ze met pindasaus, alles kan en ze zijn altijd gegarandeerd lekker.

 • Marleen
  29 maart 2014 om 12:51

  Ik ga ze vanavond ook maken en dan ook nog met het gehakt van www.koopeenkoe.nl

  Ze worden vast heerlijk!!

 • Niek
  28 maart 2014 om 17:33

  Mijn gehaktballen lijken hier enórm op, alleen voeg ik er altijd nog een gesnipperd uitje aan toe plus wat nootmuskaat. Mjam! Ook koud erg lekker trouwens. Op een lekkere snee brood.

 • Marja
  28 maart 2014 om 17:11

  Je blog vind ik lekker en kom graag even langs.
  Heel toevallig liggen deze ballen ook hier klaar om de pan in te gaan, ze zijn heerlijk!

 • MySimplySpecial
  28 maart 2014 om 16:09

  Dit recept ga ik een keer uitproberen!

 • ageeth
  28 maart 2014 om 14:37

  Ook in maak al jaren op deze manier, naar volle tevredenheid, deze gehaktballen. Over de hoeveelheid zout (foutje)
  nog altijd gesproken..... Gelukkig was ik in die tijd spaarzaam met zout en nam -eigenwijs- een theelepel ipv de genoemde , maar dat pakte uiteindelijk heel goed uit.

 • Pauline
  28 maart 2014 om 13:10

  Dat weet ik wel zeker.

 • Pauline
  28 maart 2014 om 13:10

  Hahaha thanks! Mooie ronde ballen :)

 • baukelina
  28 maart 2014 om 12:39

  Wij maken deze gehaktballen al jaren, echt heerlijk. Gelukkig is het recept ondertussen aangepast; op mijn printje uit 2010 staat nog 1 EETlepel zout :-)

 • Faby-Anne
  28 maart 2014 om 11:06

  Ik ben wel benieuwd naar de gehaktballen van je vader...Een gedeelde eerste plek met de ballen van Jonnie is wel een vermelding waard toch :)

 • Chantal
  28 maart 2014 om 10:12

  Deze gehaktballen maak ik zelf ook altijd. Heerlijk zijn ze. Persoonlijk vind ik het lekkerder met iets meer cayennepeper.

 • Bas Robben
  28 maart 2014 om 09:47

  De gehaktballen vallen of staan met de kwaliteit van het gehakt. Dus in het beste geval maal je dat lekker zelf. Of vraag een heule goeie slager :-)

 • Susanne
  28 maart 2014 om 09:20

  Ik moet eerlijk zeggen dat gehaktballen absoluut niet mijn favoriet zijn, maar ik ze er altijd wel super lekker uit vind zien haha. Maar de 'randjes' eten van de boter bij het braden, daar mag je me voor wakker maken. Je ballen zien er trouwens echt lekker en mooi rond uit!

 • Martine
  28 maart 2014 om 09:03

  Oh ja, deze wilde ik ook nog maken. Zien er lekker uit. Ik doe vaak een schep pindakaas door de gehaktballen. Worden ze ook heel lekker smeuiig van.

 • Joyce
  28 maart 2014 om 08:45

  Mmm klinkt lekker! Ik denk dat ik mijn mannen hier wel wakker voor kan maken haha

 • Manon
  28 maart 2014 om 08:41

  Ik ben gek op gehaktballen! Met lekker veel ketchup haha. Deze balletjes zien er echt heel mooi en smakelijk uit!

 • Roxanne
  28 maart 2014 om 08:26

  Als je wit brood even in melk legt (zonder korstjes) en dit dan door je gehaktballen doet is ook super lekker! Dan blijven ze ook heel lekker zacht van binnen.. Een beetje roomkaas door je gehaktmengsel is ook erg lekker!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.