fbpx

Havermout pannenkoeken met appel

havermout pannenkoeken

Havermout pannenkoeken met appel

Dit recept voor havermout pannenkoeken met appel is echt een aanrader. Ik ben echt dol op pannenkoeken. De normale met spek, appel en kaas, love it. Maar iets minder verstandig misschien en daarom heb ik een gezonde variatie bedacht. Eentje die je iedere dag zonder probleem kunt eten. Ik heb een gezonde pannenkoek van havermout en boekweit gemaakt, met daarop mijn all time favorite gebakken appeltjes met kaneel. Je kunt ook pannenkoeken maken van alleen havermout of alleen boekweit maar ik heb ze gecombineerd. Dat geeft een lekkere luchtige structuur. En de boekweit geeft een lichte nootachtige smaak aan de pannenkoek.

Ik ben een heel wispelturig mens. “Schat wil je ook een broodje ei?” Waarop ik antwoord: “Nee, niet zo’n trek.” Totdat Maurits met een broodje ei met gesmolten kaas naast mij zit, dan wil ik ineens wel. Gelukkig kent hij mij inmiddels zo goed, dat hij standaard al een broodje extra maakt. Ditzelfde geldt voor cravings, maandenlang kan ik alleen maar aan pannenkoeken denken en dan ineens heb ik er geen zin meer in. En nu ik dit recept aan het uitwerken ben, krijg ik toch ineens trek in deze pannenkoekjes. Snel maar weer eens maken dus. Zou het aan mijn sterrenbeeld liggen? Ik ben Tweelingen, dus altijd 2 gedachtes.

Ingrediënten voor 8 – 10 st.
75 gr havermout
75 gr boekweitmeel
1 ei
180 ml (amandel)melk
2 tl bakpoeder
2 appeltjes
Handje rozijnen
1 tl kaneel
Snuf zout
Olijfolie
Maple syrup

Zo maak je het
Maal de havermout fijn tot meel in een keukenmachine. Je kunt ook havermeel gebruiken.

Stop dit samen met het boekweitmeel en het zout in een kom.

Voeg het ei toe en vervolgens de melk en klop er met een garde een glad beslag van.

Voeg het bakpoeder toe en meng het goed door elkaar.

Verhit wat olie in een koekenpan. Verdeel 3 hoopjes van het beslag over de pan en bak de havermout pannenkoeken aan weerszijden goudbruin. Ga zo door tot al het beslag op is.

Was de appels en snij deze in partjes. Zet een tweede koekenpan op het vuur en bak de appeltjes in olijfolie goudbruin. Bestrooi ze met wat kaneel en voeg de rozijnen toe.

Serveer de havermout pannenkoeken met de gebakken appeltjes en rozijnen en eventueel wat maple syrup.

havermout pannenkoeken

Dit recept is m.u.v. de Maple Syrup Voedselzandloper proof.

Gevulde pompoen
Hotspot Julius Bar & Grill
Bewaar

Pauline

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat we die avond gaan eten.

63 Comments
 • Zacharski Guido

  1 september 2018 at 12:52 Beantwoorden

  Vandaag als ontbijt gegeten, waw, superlekker. Wel heb ik geen bakpoeder gebruikt maar natriumbicarbonaat. Ongeveer twee gram, ik had nog wat zelfgemaakte chutney van rode bietjes, rode ui en appeltjes over, dit was pas echt lekker samen met die pannenkoeken:-)
  Bedankt voor dit recept Pauline!

 • Diewertje

  5 maart 2018 at 19:41 Beantwoorden

  Kan ik de helft van het beslag tot de volgende ochtend in de koelkast bewaren zodat ik het 2x als ontbijt kan eten?

 • Annette Hofstraat

  11 februari 2017 at 17:26 Beantwoorden

  De smaak bevalt me (zeker in combi met de appeltjes en kaneel), maar hoe kan het dat de pannenkoekjes zo snel uit elkaar vallen? Omdraaien werd zo een.., zeg maar ‘uitdaging’…

  • Pauline

   13 februari 2017 at 12:43 Beantwoorden

   Oh dat hoort niet. Ik heb eigenlijk geen idee. Heb je wel kleine pannenkoekjes gemaakt?

 • Sarah

  20 december 2016 at 08:16 Beantwoorden

  Heerlijk hoor!\r\nIk heb wel veel meer melk gebruikt om een gladder, dunner beslag te maken. M’n pannenkoekjes waren heerlijk en luchtig

 • Pluck

  21 september 2016 at 20:37 Beantwoorden

  Ik heb ze ook gemaakt maar ze zijn een beetje slap geworden, ik wou ze meenemen naar mijn werk, maar ik weet niet of ze koud wel zo lekker zijn.\r\nIk vind ze nu al niet erg lekker,mik heb alle ingredienten doorelkaar heen geroerd en toen gebakken,mmet koekkruiden en appel en een beetje zout en bloezemsuiker. Maar niet echt lekker.

 • Irene

  20 maart 2016 at 19:40 Beantwoorden

  Zalig ! Ik heb de bakpoeder niet gebruikt en gebakken in kokosolie. De appeltjes met rozijnen beetje kaneel en honing maakt t als een gebakje af.

 • Tamara

  28 februari 2016 at 12:35 Beantwoorden

  Erg lekker!!

 • Roos

  24 februari 2016 at 16:43 Beantwoorden

  Kun je ook alle ingredienten in een blender doen en zo je beslag maken?

 • Jurgen Hildering

  22 januari 2016 at 10:24 Beantwoorden

  Waren heerlijk. Ik heb er nog een eigen twist aangegeven. Door over de appeltjes wat kaneel te strooien. Extra lekker.

 • Milou

  28 juni 2015 at 17:02 Beantwoorden

  Hoi Pauline,\r\n\r\nHeb de pannekoekjes net gemaakt, heeerlijk! Kun je het boekweitmeel ook vervangen door havermout?

 • Legien

  30 januari 2015 at 16:50 Beantwoorden

  Mijn zoon van 7: “Ooooooo, die appels zijn lekker mama!” Samen met het pannenkoekje ging het naar binnen als … koek! En dat zonder Maple syrop.\r\nMorgen eten we de rest als ontbijt. Bedankt voor dit gezonde en smakelijke recept! Ik ben fan!

 • Naomi

  25 januari 2015 at 20:05 Beantwoorden

  Heerlijk! Waren echt heel lekker. Ben ook echt pannenkoeken fan en probeer gezonde recepten.\r\nSuper site en inspiratie!

 • Ariane

  14 januari 2015 at 23:30 Beantwoorden

  Haha, toevallig vanmiddag zoiets gemaakt! mijn recept is: 1 banaan geprakt, 1 ei, 3 el havermout, 1,5 el speltbloem, rozijntjes en een beetje pure chocola.\r\nAlles bij elkaar en bakken of in de magnetron voor een mugcake!\r\nheerlijk!

 • Ruth

  13 januari 2015 at 18:49 Beantwoorden

  Mmmm, sinds ik in Canada ben geweest, ben ik gek op de combi appel-Maple syrup….yum!(ruikt Tim Hortons….)

Plaats een reactie