Menu

Chicken Pot Pie

Sommige dingen klinken gewoon beter in het Engels, vind je ook niet? Chicken pot pie, is zo’n geval, het Nederlandse woord kippenpastei klinkt veel minder aantrekkelijk. En een kippasteitje is eigenlijk ook anders dan een chicken pot pie, want dit is eigenlijk kippenragout onder een dakje, terwijl een pasteitje juist gevuld is met ragout. Volg je het nog?

En met dit recept laat ik je zien, dat een budget gerecht, prima uit kip kan bestaan, zonder plofkip te kopen. Ik heb gewoon scharrel kippendijen gebruikt. Maar omdat de rest van de ingrediënten zo goedkoop zijn, blijf je toch onder de €6,00. Ik heb er nu voor gekozen om 4 aparte schaaltjes te vullen, maar je kunt natuurlijk ook één grote schaal vol maken. Je kunt er nog een lekkere salade bij serveren of wat witte rijst.

chicken pot pie

Ingrediënten voor 4 personen | Budget €5,85
350 gr kippendijen (Scharrelvlees)
4 plakjes bladerdeeg
1 ui
2 paprika’s
0,5 courgette
100 gr (diepvries) erwten
25 gr boter
30 gr bloem
200 ml kippenbouillon
1 eigeel
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Snij de kippendijen in stukken, voeg ze toe en bak ze rondom gaar.

Snij de paprika’s in blokjes en snij de courgette in stukjes. Voeg dit samen met de erwten bij de kip. Bak het rondom aan.

Laat de boter in een apart pannetjes smelten en voeg de bloem toe. Laat de bloem op een zacht vuur gaar worden. Het is gaar als de roux een beetje zanderig aanvoelt.

Voeg nu met een garde de bouillon toe en breng het aan de kook. Roer het tussentijds goed door totdat er een dikke romige saus ontstaat.

Voeg de groentes en kip bij de saus en breng het op smaak met peper en zout.

Neem 4 ovenbestendige bakjes en verdeel de ragout over de 4 schaaltjes.

chicken pot pie

Rol het plakje bladerdeeg iets uit. Bestrijk de randen van je bakje met wat eigeel en drapeer een vel bladerdeeg over het kommetje. Bestrijk de bovenkant met eigeel.

Bak de chicken pot pie in ongeveer 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

chicken pot pie

On a Budget: Maaltijden voor 4 personen, (2 volwassenen en 2 kinderen) voor maximaal €6,00. Excl. kruiden, olijfolie en basis ingrediënten.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

13 reacties

  • Henk Glijn
    23 januari 2016 om 11:11

    MMh zelfde recept en dan in uitgeholde grote maïsBroodBol
    Nog even in de oven zodat alles warm is..
    Frisse salade erbij, smullen maar :)

  • Pauline
    6 november 2015 om 10:46

    Dit zijn stiekem gewoon soepkommen, van de Dille. Wel even op letten of ze ovenbestendig zijn.

  • tiffany
    4 november 2015 om 14:51

    Misschien een domme vraag maar wat voor schaaltjes heb jij gebruikt??

  • Win
    23 januari 2015 om 18:51

    Dat was erg leuk en lekker, dankjewel!

  • Aybala
    23 april 2014 om 17:03

    Ik zocht dit recept via het kopje 'recepten' maar kon het daarmee niet vinden, jammer! Het had bijvoorbeeld kunnen staan bij hoofdgerechten vlees :)

  • ZONDERZOOI
    14 maart 2014 om 07:31

    Dit ziet er lekker uit, vooral door dat deeglaagje wat er bovenop zit!

  • Pauline
    13 maart 2014 om 15:37

    Ah wat leuk, ik ga kijken :)

  • Denise | TLT
    13 maart 2014 om 07:45

    Wat heerlijk zeg! Chicken pot pie was een van de eerste recepten op TLT (toen ik nog alleen in het Engelse schreef en nog weinig verstand had van mooie foto's:p) en vind het nog steeds zo lekker. Vooral met kippendijenfilet inderdaad, daar zijn we het ook al over eens;)

  • MySimplySpecial
    12 maart 2014 om 16:55

    Wat een leuk recept!

  • Natasja
    12 maart 2014 om 14:31

    Lijkt me heerlijk! Morgen proberen thanks

  • Stella
    12 maart 2014 om 12:19

    Ik dacht altijd dat het een heel gedoe was maar dat valt echt mee..en dan is het ook nog budget!lekker!

  • Susanne
    12 maart 2014 om 09:03

    Ik had er weleens vaker van gehoord maar nooit echt beter naar gekeken. Het leek me namelijk zo moeilijk! Maar nu ik dit recept lees valt het eigenlijk heel erg mee. De bladerdeeg doet het 'm, net een cadeautje dat je openmaakt.

  • Marjolijn de Vos
    12 maart 2014 om 08:40

    Ga meteen proberen, klinkt heerlijk. Lijkt me niet te veel kalorie bevatten.
    Tack!!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.