fbpx
Menu

Appeltaart Havermout uit de oven

Ik eet nog steeds elke dag havermoutpap en je zou denken dat dat gaat vervelen. Niets is minder waar en dat komt omdat ik regelmatig afwissel. Een van mijn favo receptjes op dit moment is appeltaart havermout uit de oven.

De havermout wordt gebakken in de oven en door de toevoeging van kaneel en appel smaakt het net als appeltaart. Dit receptje had ik trouwens gemaakt voor het Voedselzandloper Kookboek, maar omdat de kleuren toch een beetje flets waren, kwam hij er niet in. Maar het recept is te lekker om niet te delen.

Ingrediënten voor 1 persoon
40 gr havermout
150 ml amandelmelk
1 appel
1 tl kaneel

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de havermout met de amandelmelk.

Rasp de appel grof en voeg dit bij de havermout.

Breng de havermout op smaak met de kaneel en eventueel wat stevia.

Meng het geheel door elkaar en doe de havermout in een ovenbestendig schaaltje.

Bak de havermout in ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.

Het hele huis zal naar appeltaart ruiken.

Serveer de appeltaart havermout warm.

appeltaart  havermout

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

122 reacties

  • Frank
    22 augustus 2017 om 11:43

    Wat lekker is dit! (wil je met me trouwen?)

    Beantwoorden
  • Sofie
    16 juli 2017 om 10:02

    Lekker met een lepeltje honing en rozijnen erbij. Serveer goed warm, anders wordt het minder lekker!

    Beantwoorden
  • Nadine R
    12 maart 2017 om 09:08

    Op mijn spaarzame vrije ochtend toch vroeg opstaan omdat je dit recept wil gaan uitproberen. Was lekker, bedankt!

    Beantwoorden
  • Marianne
    24 januari 2017 om 13:04

    Totaal niet lekker! Jammer, alles weggegoood als je een Apple crumble wit maken, doe het dan vooral niet op deze manier..

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 januari 2017 om 17:09

    Wat jammer dat je het niet lekker vond. Het is ook geen crumble maar meer een ontbijtrecept.

    Beantwoorden
  • Melissa
    29 april 2016 om 11:39

    Dit is zo lekker!!!! Ik had nog wat rozijnen en pecanoten in huis, dit ook toegevoegd met een beetje honing. Heerlijk!!!

    Beantwoorden
  • rina theunissen
    21 maart 2016 om 14:23

    heerlijk

    Beantwoorden
  • Marynka Scholtzova
    18 maart 2016 om 18:39

    Wij zijn jaren geleden overgestapt naar glutenvrij, lactosevrij, sojavrij enz. Dit recept past heelemaal in ons straatje. Havermout bevat geen gevaarlijke gluten, want in tarwe zitten ze wel (gliadine, hele agressieve), Melk hebben we vervangen door kokosmelk aangelengd met water en ipv. stevia gebruikten we Agavestroop 1/4 cup voor 2 pers. Appeltjes wel biologisch en kaneel ook van bio afkomst, als je het ook helemaal super gezond wilt doen..
    Echt heerlijk. Bedankt Pauline!

    Beantwoorden
  • Laura
    26 februari 2016 om 22:00

    Hoi Pauline,
    Ik heb net ook het receptje gemaakt met gewone melk en wat amandelmeel toegevoegd.
    Verder wat honing en nootjes, maar vond het nog steeds wat flauw/niet zoet genoeg.
    Wel een gezond tussendoortje!
    Groetjes Laura

    Beantwoorden
  • Inge
    20 februari 2016 om 22:45

    Heel erg lekker!

    Beantwoorden
  • Yvette Loek
    10 januari 2016 om 13:25

    Vandaag voor het eerst, maar zeker niet voor het laatst gemaakt, heerlijk! Idd wat rozijnen toegevoegd voor nog meer appeltaarteffect ?

    Beantwoorden
  • Dennis
    2 januari 2016 om 20:30

    Afgelopen kerstvakantie deze havermout-topper hier ontdekt. Een blijvertje! Thx

    Beantwoorden
  • Marloes
    20 oktober 2015 om 14:24

    Wat is de reden dat er amandelmelk in gaat en geen gewone melk?

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 oktober 2015 om 13:30

    Het kan ook met gewone melk.

    Beantwoorden
  • Marynka Scholtzova
    18 maart 2016 om 18:28

    Hoi Marloes, als je lactose intollerant bent kan je beter amandelmelk gebruiken. En dat niet alleen in dit taartje. Amandelmelk is gezonder en koemelk is voor kalfjes... De grofe eiwitten zijn voor mensen niet verteerbaar. Maar koeienmelk heeft nog andere nadelen. Maar dat hoort hier op deze mooie website van Pauline niet thuis.

    Beantwoorden
  • Bianca
    12 oktober 2015 om 20:27

    Ziet er heerlijk uit! Kan je dit ook eten als je diabeet (zwanger) bent? Hoeveel koolhydraten zitten er in een hele taart?

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 oktober 2015 om 11:42

    Dat durf ik niet te zeggen, ik ben geen diëtist.

    Beantwoorden
  • ingrid
    25 juni 2015 om 22:08

    Paar rozijnen dat maakt het helemaal een appeltaart. Paar noten voor de afwisseling is ook lekker!

    Beantwoorden
  • River
    7 juni 2015 om 18:01

    Ik hou echt heeeel erg van havermout uit de oven! Maar ik eet altijd 1 cup (90 gr) havermout. Anders zit ik echt niet vol :) Bedankt voor de inspiratie!

    Beantwoorden
  • Monique
    7 juni 2015 om 13:17

    Hij was heerlijk maar komt bij mij als pap uit de oven. Enig idee wat ik daaraan kan doen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 juni 2015 om 14:24

    Iets minder vocht toevoegen of langer in de oven laten.

    Beantwoorden
  • linda
    31 mei 2015 om 11:00

    Ik bleef deze erg lekker vinden. Ik ontbijt heel saai elke ochtend met havermout. Maar als ik wat meer tijd heb, ontbijt ik heel graag met deze variant. Erg lekker.
    Voor Wilma:
    Ik maak hem met half water en de rest halfvolle melk. Dus dat kan je ook doen met noten allergie.

    Beantwoorden
  • Laura
    27 mei 2015 om 09:26

    Wauw erg lekker!
    Heb wat meer kaneel gebruikt en een paar goji bessen er door heen gedaan! Fijne combinatie.
    Bedankt !

    Beantwoorden
  • Wilma
    26 april 2015 om 18:59

    Mijn zoon heeft noten allergie welke melk kan ik dan gebruiken?
    Groetjes

    Beantwoorden
  • Mirjam van den Biggelaar
    12 april 2015 om 09:40

    Vanmorgen dachten mijn man en ik samen te genieten van dit ontbijt. Normaliter vinden de kinderen de dingen die we eten niet zo heel lekker.. Maar bij de gedachten aan appeltaart, werden ze toch wel enthousiast. Met als resultaat: de kinderen hebben ons ontbijt mee op gegeten... Kortom: het ontbijt was te weinig, maar voor de kinderen voor herhaling vatbaar.. Het smaakte erg lekker!

    Beantwoorden
  • Caro
    11 april 2015 om 09:05

    Notmaal reageer ik nooit op zulke sites, maar dit was mijn meest hemelse healthy ontbijt in tijden!!!

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 april 2015 om 18:15

    Whoohoo

    Beantwoorden
  • Ashley
    14 maart 2015 om 09:34

    Dit is zeker een van mijn favorieten. Het staat nu weer in de oven en het huis ruikt ook al heerlijk.. Jammie :)

    Beantwoorden
  • gesina
    4 maart 2015 om 13:03

    mmm net gemaakt. geproefd en meteen nog een gemaakt. Voor in mijn nachtdienst straks. Ga dit recept zeker vaker maken en dan natuurlijk lekker varieren.

    Beantwoorden
  • Hilde
    27 juli 2015 om 10:16

    Eet je het dan ook koud of warm je deze op. In de micro of gewone oven?

    Beantwoorden
  • Guusje
    1 maart 2015 om 09:32

    Kan ik dit ontbijten ook maken met water in plaats van melk?

    Beantwoorden
  • sarah
    27 februari 2015 om 10:33

    Gaat de havermout meer knapperig worden dan? Vind dit namelijk wel lekker! Kan je ook helft water en een melkje naar keuze mengen in dit recept? Kleinetip: ik wissel de kaneel af met koekkruiden ;)

    Kus!

    Beantwoorden
  • Katja
    23 februari 2015 om 13:51

    Welke merk havermout gebruik je?

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 februari 2015 om 21:42

    Verschillende soms AH basic, Zonnatura of Rude Health

    Beantwoorden
  • José
    11 februari 2015 om 10:31

    Ik heb dit vanmorgen voor het eerst gemaakt! Heerlijk en goed vullend ontbijt! Yummie ik vind extra zoet door stevia niet nodig!

    Beantwoorden
  • paula
    3 februari 2015 om 13:16

    Heerlijk!!! :D

    Beantwoorden

Reactie plaatsen