Menu

Appeltaart Havermout uit de oven

Ik eet nog steeds elke dag havermoutpap en je zou denken dat dat gaat vervelen. Niets is minder waar en dat komt omdat ik regelmatig afwissel. Een van mijn favo receptjes op dit moment is appeltaart havermout uit de oven.

De havermout wordt gebakken in de oven en door de toevoeging van kaneel en appel smaakt het net als appeltaart. Dit receptje had ik trouwens gemaakt voor het Voedselzandloper Kookboek, maar omdat de kleuren toch een beetje flets waren, kwam hij er niet in. Maar het recept is te lekker om niet te delen.

Ingrediënten voor 1 persoon
40 gr havermout
150 ml amandelmelk
1 appel
1 tl kaneel

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de havermout met de amandelmelk.

Rasp de appel grof en voeg dit bij de havermout.

Breng de havermout op smaak met de kaneel en eventueel wat stevia.

Meng het geheel door elkaar en doe de havermout in een ovenbestendig schaaltje.

Bak de havermout in ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.

Het hele huis zal naar appeltaart ruiken.

Serveer de appeltaart havermout warm.

appeltaart  havermout

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

122 reacties

  • Frank
    22 augustus 2017 om 11:43

    Wat lekker is dit! (wil je met me trouwen?)

  • Sofie
    16 juli 2017 om 10:02

    Lekker met een lepeltje honing en rozijnen erbij. Serveer goed warm, anders wordt het minder lekker!

  • Nadine R
    12 maart 2017 om 09:08

    Op mijn spaarzame vrije ochtend toch vroeg opstaan omdat je dit recept wil gaan uitproberen. Was lekker, bedankt!

  • Pauline
    24 januari 2017 om 17:09

    Wat jammer dat je het niet lekker vond. Het is ook geen crumble maar meer een ontbijtrecept.

  • Marianne
    24 januari 2017 om 13:04

    Totaal niet lekker! Jammer, alles weggegoood als je een Apple crumble wit maken, doe het dan vooral niet op deze manier..

  • Melissa
    29 april 2016 om 11:39

    Dit is zo lekker!!!! Ik had nog wat rozijnen en pecanoten in huis, dit ook toegevoegd met een beetje honing. Heerlijk!!!

  • rina theunissen
    21 maart 2016 om 14:23

    heerlijk

  • Marynka Scholtzova
    18 maart 2016 om 18:39

    Wij zijn jaren geleden overgestapt naar glutenvrij, lactosevrij, sojavrij enz. Dit recept past heelemaal in ons straatje. Havermout bevat geen gevaarlijke gluten, want in tarwe zitten ze wel (gliadine, hele agressieve), Melk hebben we vervangen door kokosmelk aangelengd met water en ipv. stevia gebruikten we Agavestroop 1/4 cup voor 2 pers. Appeltjes wel biologisch en kaneel ook van bio afkomst, als je het ook helemaal super gezond wilt doen..
    Echt heerlijk. Bedankt Pauline!

  • Marynka Scholtzova
    18 maart 2016 om 18:28

    Hoi Marloes, als je lactose intollerant bent kan je beter amandelmelk gebruiken. En dat niet alleen in dit taartje. Amandelmelk is gezonder en koemelk is voor kalfjes... De grofe eiwitten zijn voor mensen niet verteerbaar. Maar koeienmelk heeft nog andere nadelen. Maar dat hoort hier op deze mooie website van Pauline niet thuis.

  • Laura
    26 februari 2016 om 22:00

    Hoi Pauline,
    Ik heb net ook het receptje gemaakt met gewone melk en wat amandelmeel toegevoegd.
    Verder wat honing en nootjes, maar vond het nog steeds wat flauw/niet zoet genoeg.
    Wel een gezond tussendoortje!
    Groetjes Laura

  • Inge
    20 februari 2016 om 22:45

    Heel erg lekker!

  • Yvette Loek
    10 januari 2016 om 13:25

    Vandaag voor het eerst, maar zeker niet voor het laatst gemaakt, heerlijk! Idd wat rozijnen toegevoegd voor nog meer appeltaarteffect ?

  • Dennis
    2 januari 2016 om 20:30

    Afgelopen kerstvakantie deze havermout-topper hier ontdekt. Een blijvertje! Thx

  • Pauline
    21 oktober 2015 om 13:30

    Het kan ook met gewone melk.

  • Marloes
    20 oktober 2015 om 14:24

    Wat is de reden dat er amandelmelk in gaat en geen gewone melk?

  • Pauline
    13 oktober 2015 om 11:42

    Dat durf ik niet te zeggen, ik ben geen diëtist.

  • Bianca
    12 oktober 2015 om 20:27

    Ziet er heerlijk uit! Kan je dit ook eten als je diabeet (zwanger) bent? Hoeveel koolhydraten zitten er in een hele taart?

  • Hilde
    27 juli 2015 om 10:16

    Eet je het dan ook koud of warm je deze op. In de micro of gewone oven?

  • ingrid
    25 juni 2015 om 22:08

    Paar rozijnen dat maakt het helemaal een appeltaart. Paar noten voor de afwisseling is ook lekker!

  • Pauline
    8 juni 2015 om 14:24

    Iets minder vocht toevoegen of langer in de oven laten.

  • River
    7 juni 2015 om 18:01

    Ik hou echt heeeel erg van havermout uit de oven! Maar ik eet altijd 1 cup (90 gr) havermout. Anders zit ik echt niet vol :) Bedankt voor de inspiratie!

  • Monique
    7 juni 2015 om 13:17

    Hij was heerlijk maar komt bij mij als pap uit de oven. Enig idee wat ik daaraan kan doen?

  • linda
    31 mei 2015 om 11:00

    Ik bleef deze erg lekker vinden. Ik ontbijt heel saai elke ochtend met havermout. Maar als ik wat meer tijd heb, ontbijt ik heel graag met deze variant. Erg lekker.
    Voor Wilma:
    Ik maak hem met half water en de rest halfvolle melk. Dus dat kan je ook doen met noten allergie.

  • Laura
    27 mei 2015 om 09:26

    Wauw erg lekker!
    Heb wat meer kaneel gebruikt en een paar goji bessen er door heen gedaan! Fijne combinatie.
    Bedankt !

  • Wilma
    26 april 2015 om 18:59

    Mijn zoon heeft noten allergie welke melk kan ik dan gebruiken?
    Groetjes

  • Mirjam van den Biggelaar
    12 april 2015 om 09:40

    Vanmorgen dachten mijn man en ik samen te genieten van dit ontbijt. Normaliter vinden de kinderen de dingen die we eten niet zo heel lekker.. Maar bij de gedachten aan appeltaart, werden ze toch wel enthousiast. Met als resultaat: de kinderen hebben ons ontbijt mee op gegeten... Kortom: het ontbijt was te weinig, maar voor de kinderen voor herhaling vatbaar.. Het smaakte erg lekker!

  • Pauline
    11 april 2015 om 18:15

    Whoohoo

  • Caro
    11 april 2015 om 09:05

    Notmaal reageer ik nooit op zulke sites, maar dit was mijn meest hemelse healthy ontbijt in tijden!!!

  • Ashley
    14 maart 2015 om 09:34

    Dit is zeker een van mijn favorieten. Het staat nu weer in de oven en het huis ruikt ook al heerlijk.. Jammie :)

  • gesina
    4 maart 2015 om 13:03

    mmm net gemaakt. geproefd en meteen nog een gemaakt. Voor in mijn nachtdienst straks. Ga dit recept zeker vaker maken en dan natuurlijk lekker varieren.

  • Guusje
    1 maart 2015 om 09:32

    Kan ik dit ontbijten ook maken met water in plaats van melk?

  • sarah
    27 februari 2015 om 10:33

    Gaat de havermout meer knapperig worden dan? Vind dit namelijk wel lekker! Kan je ook helft water en een melkje naar keuze mengen in dit recept? Kleinetip: ik wissel de kaneel af met koekkruiden ;)

    Kus!

  • Pauline
    23 februari 2015 om 21:42

    Verschillende soms AH basic, Zonnatura of Rude Health

  • Katja
    23 februari 2015 om 13:51

    Welke merk havermout gebruik je?

  • José
    11 februari 2015 om 10:31

    Ik heb dit vanmorgen voor het eerst gemaakt! Heerlijk en goed vullend ontbijt! Yummie ik vind extra zoet door stevia niet nodig!

  • paula
    3 februari 2015 om 13:16

    Heerlijk!!! :D

  • Bep
    1 februari 2015 om 13:44

    Lijkt me erg lekker....ik ga het zeker een keer uitproberen....

  • Suzanne
    30 januari 2015 om 09:07

    Erg lekker!!

  • Pauline
    28 januari 2015 om 21:53

    Ja precies daarom. Zonde he?

  • Thary
    28 januari 2015 om 18:55

    Staat momenteel in de oven, ben zo benieuwd!! :)

  • Marijke
    28 januari 2015 om 16:24

    Alleen niet in het boek vanwege de kleur?? Zonde!! Het is zo lekker!!!
    Dank je wel voor het recept!!

  • Thea
    20 januari 2015 om 11:27

    oeps je had het al beantwoord, zag het er niet tussen staan. top ga het vandaag gelijk proberen mmm

  • Thea
    20 januari 2015 om 10:43

    kan je dit ook maken en de volgende dag even opwarmen. om het 's morgens vroeg te maken gaat me qua tijd niet lukken. ziet er heerlijk uit

  • Pauline
    19 januari 2015 om 17:32

    Ja hoor dat kan in dit geval wel. Je kunt het ook ongebakken klaarzetten en vlak voordat je onder de douche springt, even in de oven zetten.

  • Thea
    19 januari 2015 om 13:56

    Is het nog lekker als je het maakt en de volgende dag even opwarmt? Ziet er heerlijk uit maar om 6 uur 's morgen dit te maken gaat me niet lukken

  • Cindy
    17 januari 2015 om 14:54

    Oh heerlijk Pauline.
    Ik heb hem net gemaakt en hij smaakt verschrikkelijk lekker.
    Ik heb er alleen ook wat krenten en nootjes bijgedaan.
    Ik zit te smullen!!!! Dank je wel voor zoveel inspiratie!

  • Rianne
    15 januari 2015 om 11:08

    Vraagje,
    Kun je de amandelmelk ook vervangen voor "gewone" melk?
    Overigens nog een havermout idee, ik maak overnight oats altijd met magere kwark, is echt heerlijk!
    Groetjes

  • Pauline
    12 januari 2015 om 20:22

    Dat zou ik niet doen. Je kunt het wel klaarzetten en dan ongebakken een nachtje in de koelkast bewaren.

  • Daan
    12 januari 2015 om 11:07

    Lijkt me lekker. Kun je de taart ook van tevoren bakken en deze dan invriezen? Dan scheelt 's ochtends weer tijd.

  • Pauline
    10 januari 2015 om 17:23

    Dat kan wel hoor.

  • christa
    10 januari 2015 om 13:54

    Hoi, kan je hier ook wat chia zaad door doen of is dat niet slim?

  • eve
    3 januari 2015 om 11:34

    Een van mijn favoriete (HealthKit) ontbijtjes in het weekend. En lekker variëren met (wal/pecan)noten, rozijnen/cranberries, ruwe cacao.

  • Esther
    26 december 2014 om 08:55

    Super recept ik maak het regelmatig en als ik geen amandelmelk heb gebruik ik gewoon water kan ook prima!

  • Pauline
    14 december 2014 om 11:43

    Gewone melk, sojamelk, rijstemelk, het kan allemaal.

  • Simone
    12 december 2014 om 23:15

    Wat kan ik als variant op de amandelmelk gebruiken in dit recept?
    Ben namelijk allergisch voor noten.

  • Vera
    5 december 2014 om 10:56

    Heerlijk! Echt mijn favoriete ontbijt! Helemaal lekker met extra rozijnen en noten. Bedankt voor dit recept.

  • Ischa
    25 november 2014 om 10:36

    Zo lekkerrrrr! Ik heb er nog wat fijngehakte walnoten en paranoten doorheen gedaan, heerlijk!

  • isabel
    12 november 2014 om 17:58

    Leuk recept! Ik ga 'm proberen :)
    Maar kun je de havermout ook vervangen met Brinta?

    xxx

  • Irene
    12 november 2014 om 07:05

    Woooowww wat lekker!!

  • Loes
    3 november 2014 om 07:15

    Sojamelk is niet gezond! Google er maar eens op.

  • Pauline
    2 november 2014 om 16:05

    Eigenlijk er tussenin.

  • Margriet
    2 november 2014 om 13:42

    Wordt het krokant als het uit de oven komt of blijft het een soort papje?

  • jet
    23 oktober 2014 om 14:00

    Past dit bij voeding tot afvallen??

  • Noortje
    19 oktober 2014 om 10:40

    Zojuist gemaakt en gegeten. Heb er nog rozijntjes toegevoegd. Was erg lekker! Dat vond mijn vriend ook :)

  • Sabine
    4 oktober 2014 om 14:51

    Wauw, havermout uit de oven vind ik zóóó veel lekkerder dan de 'gekookte' havermout!!! Mijn ovenschaal was iets te groot, maar desalniettemin toch een geslaagd recept! Op naar de winkel voor een klein schaaltje!

  • angela
    14 september 2014 om 08:50

    Lijkt me heel lekker, ga het proberen.

  • Rachel
    24 augustus 2014 om 12:59

    Gisteren met appel gemaakt en vandaag met banaan.....hmmmmm heerlijk, een klein scheutje maple syrup eroverheen.....

  • Esmée - Essusweetslife
    21 juli 2014 om 19:34

    Dat zou ik niet doen, dierlijke melk is namelijk niet gezond. Misschien is soyamelk of een andere notenmelk wel verkrijgbaar bij jou in de buurt? Ook zou je zelf amandelmelk kunnen maken.

  • Viviane Verbraecken
    18 juli 2014 om 09:28

    Superlekker!! Heb er ook nog blauwe besjes onder gedaan ... Heb er weer een favoriet ontbijtje bij ...

  • Martine buytaert
    11 juli 2014 om 09:12

    heb juist de Havermout appel gemaakt staat in de oven ben kerieus , dank u voor al de tips heel intresant

  • Magda
    10 juli 2014 om 16:38

    Die amandelmelk...kan ik dat met gewone magere melk of halfvolle met amandel aroma doen??
    Want hier is die melk niet te verkrijgen...
    Vriendelijke dank,
    Magda

  • Pauline
    15 juni 2014 om 17:43

    Dat kan ook, persoonlijk vind ik het warm nog lekkerder ;)

  • Debby Neuteboom
    15 juni 2014 om 13:46

    Er staat, warm eten. Is het koud niet lekker??
    Ik ga het zo gelijk maken, klinkt heerlijk!!

  • Pauline
    15 mei 2014 om 10:58

    Kan allebei! Of ik rasp het met een grove rasp of ik snij het in stukjes.

  • Meike
    15 mei 2014 om 01:17

    Geweldig recept! Ik wil het binnenkort gaan maken. Vraagje: Hoe doe je de appel erbij? Gewoon in blokjes gesneden of maal en vermeng je het? Indien het laatste, hoe doe je dat?

  • Pauline
    10 mei 2014 om 00:22

    Natuurlijk gewone melk is ook prima. En water kan ook, al vind ik dat zelf minder lekker.

  • christi
    9 mei 2014 om 15:22

    Oh Pauline....Wat lekker...dit heb ik op mijn zoektocht naar lekkere en gezonde recepten gevonden. Voor mijzelf ben ik hier erg blij mee. Maar ik heb een vraag : als vrijwilliger bij de Voedselbank is havermout natuurlijk een aanrader voor de cliënten, maar havermelk is te duur in aanschaf. Is dit te vervangen door gewone melk ? Ik vrees dat door water te gebruiken de smaak achteruit holt...

  • Pauline
    1 mei 2014 om 11:41

    Dat weet ik niet, ik ben geen arts.

  • Yvonne
    30 april 2014 om 22:23

    Past deze wijze van eten ook bij diabetes type 2?

  • Ilona
    16 april 2014 om 15:07

    Oh, die vraag was er al zie ik !

  • Ilona
    16 april 2014 om 15:07

    Ik ga het meteen proberen, klinkt heeeerlijk!
    Kan ik het ook van te voren mengen en een nachtje in de koelkast laten staan, om het 's morgens gelijk in de oven te doen?

  • Larissa
    10 april 2014 om 20:14

    Wat blauw bessen erdoor is ook heerlijk! En als je het koud wilt eten is een laagje honing ook zeker een aanrader.

  • Cynthia
    2 april 2014 om 17:09

    Ik lees dit recept en ben t gelijk gaan maken. Ik had alle ingedienten in huis dus waarom wachten. Het staat nu in de oven en ruikt al heerlijk. Straks smullen.

  • Pauline
    2 april 2014 om 12:58

    Ja dat kan wel!

  • Naomi
    2 april 2014 om 07:01

    Het staat in de oven! Ben erg benieuwd. Werkt dit ook als je de avond van te voren de havermout al klaarmaakt? Dat je het alleen 's ochtends in de oven hoeft te doen?

  • Linda
    23 maart 2014 om 11:42

    Mijn eersre ervaring met havermout! Even wennen, maar zeker goed te doen!! Ik heb het taartje nog even met amandelsnippers afgedekt voor een krokant korstje :-)

  • dani
    19 maart 2014 om 09:29

    Staat in de oven, inmiddels al de derde keer dat ik het maak, heerlijk! :)

  • Ruth
    18 maart 2014 om 22:47

    Echt heerlijk!

  • Heiltje
    18 maart 2014 om 12:00

    Ik ben glutenvrij en heb glutenvrije havermout in huis, dus ga het zeker proberen! Bedankt voor het recept!

  • Pauline
    15 maart 2014 om 21:02

    Ik gebruik altijd de basic pats van Albert Heijn

  • Chloë
    15 maart 2014 om 19:17

    Ziet er lekker uit!
    Wat voor havermout gebruikt u en is dat ook het zelfde als bij de havermout muffins?

  • margreet
    14 maart 2014 om 08:05

    Hij staan nu in de oven. Ben heel benieuwd. 2x het recept gemaakt in de ene helf ook nog een geprakt banaan en pecan noten gedaan voor de variatie. Ene helf als onbijt en de andere helft als toetje voor vanavond.

  • Pauline
    10 maart 2014 om 14:44

    Gezellig samen smikkelen.

  • Maris
    10 maart 2014 om 12:23

    Ik heb het gemaakt voor de lunch, echt heerlijk! En mijn zoon van 3 smikkelt gezellig mee.

  • Pauline
    8 maart 2014 om 21:01

    Het is meer een ontbijtje, dat je 's ochtends vlak voor het serveren klaar maakt.

  • catherina
    8 maart 2014 om 18:10

    Lijkt me erg lekker! Hoe lang zijn de taartjes houd/eetbaar?

  • Pauline
    6 maart 2014 om 17:28

    Jaaa give it a try, ben benieuwd wat je er van vindt.

  • Pauline
    6 maart 2014 om 17:28

    Haha wat goed van je! Al kan een echt appeltaartje af en toe ook echt geen kwaad hoor :)

  • Pauline
    6 maart 2014 om 17:12

    Jaaa een gezond gebakje :)

  • Pauline
    6 maart 2014 om 17:08

    Natuurlijk kan dat :)

  • Pauline
    6 maart 2014 om 17:05

    Een hele dikke graag gedaan :)

  • Nathalie
    6 maart 2014 om 16:53

    Dit ga ik maken!! Ben helemaal zot van havermout én sedert kort ook van de voedselzandloper. Dankewel!

  • Stefanie
    6 maart 2014 om 11:13

    ik heb dit vanochtend gemaakt en WAUW!!! dit is zo ongelooflijk lekker en de eerste keer al geslaagd! een superdikke dankjewel :D

  • Saskia
    6 maart 2014 om 09:40

    Heey, super leuk idee! Maar denk je dat het ook met normale melk kan?:)

  • Anniek
    6 maart 2014 om 07:55

    Hmm, dit maak ik ook best vaak! Het kost even wat tijd, maar als hij uit de oven komt is het echt net een gebakje!

  • kookwinkelhuis
    5 maart 2014 om 20:35

    Ziet er erg lekker uit. Ga ik zeker proberen.

  • Sanne
    4 maart 2014 om 21:47

    Mmmm.. Hier ga ik morgenvroeg mee starten! Ben bezig met een detox en is helemaal detoxproef! jammie ontbijten met appeltaart!

  • Mandy
    4 maart 2014 om 19:36

    Dit ga ik morgen uit proberen, ik stond nog met een echt appeltaartje in mijn handen bij de AH. Maar ik heb het terug gelegd met het idee dat het niet goed voor me is. Deze versie wel :D

  • MySimplySpecial
    4 maart 2014 om 16:55

    Dit klinkt wel erg lekker!

  • Eefke - etenvaneefke
    4 maart 2014 om 14:03

    Oww, wat is het soms toch jammer dat ik die havermoutpap in de ochtend écht niet weg krijg. Heb allerlei variaties geprobeerd en ben nu verslaafd aan mijn zelfgemaakte muesli (ja...mét havermout). Maar met dit recept ga ik toch nog eens een poging wagen, bedankt!

  • Suuz
    4 maart 2014 om 13:56

    Dit is echt een fantastisch recept!! zooooooo ontzettend lekker :-) Bedankt!!

  • Pauline
    4 maart 2014 om 12:49

    Stevia naar wens, ik laat het zelf weg.

  • Pauline
    4 maart 2014 om 12:48

    Heb je wel een havermout met stukje pure chocola geprobeerd?

  • Doris
    4 maart 2014 om 12:32

    ook heeeel lekker om hier een eiwit door te doen!! dan wordt het steviger en vult heeel goed

  • Reny
    4 maart 2014 om 10:01

    oeh, dit klinkt heel goed! Dit ga ik zeker eens maken, zoveel verwennerij op de vroege ochtend mag best wel ;)

  • Nicole
    4 maart 2014 om 09:47

    Dit lijkt me lekker. Eet al tijden als ontbijt havermout op allerlei manieren. Deze komt er dus zeker bij

  • Tiff - The Little Cinephile
    4 maart 2014 om 09:23

    Ik maak dit weleens en dan doe ik het in de magnetron om het op te warmen, maar het was nog niet in me opgekomen om het in de oven te doen! Lijkt me erg lekker :)

  • Rineke
    4 maart 2014 om 09:05

    Ik maak dit ook wel eens van een restje overnight oats. Doe ik dan in een 1 persoons taartvormpje en de appel en rozijntjes erbovenop en dan bakken in de oven. Net een echt taartje.

  • Susanne
    4 maart 2014 om 08:59

    Ondanks dat ik havermout echt niet weg krijg vind ik het er altijd zoooooo lekker uit zien! Het is dat ik hier niet echt tijd voor heb in de ochtend anders had ik het zeker geprobeerd! Ik wacht nog steeds op die ene variatie die ik wél lust.

  • Linda
    4 maart 2014 om 08:44

    Ooh Pauline, wat een onwijs lekker idee. Ik ben gek op havermout en dit is weer eens iets heel anders. Yum, ga ik binnenkort maken.

  • Manon
    4 maart 2014 om 08:32

    Mm, klinkt goed. Toch maar eens havermout proberen :) Zo uit de oven ziet het er in ieder geval aantrekkelijker uit dan de "natte brei" havermout (vind ik!).

  • Sanne
    4 maart 2014 om 08:04

    Lijkt me erg lekker! Maar hoeveel stevia(staat niet in ingredientenlijst)?
    En in ingredientenlijst staat amandelmelk en in het recept sojamelk, maar kan natuurlijk allebei!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.