Menu

Video: Kooktip Granaatappel pellen

Ik vind het een juweeltje. De granaatappel is een prachtige vrucht om te zien. Hij zit barstensvol rode zaadjes die lekker fris en fruitig zijn. Heerlijk in de couscous, om een salade mee op te peppen of in over schaaltje yoghurt. Ik koop ze vaak bij De Turk, daar zijn ze het hele jaar verkrijgbaar voor een scherpe prijs.

Hoe pel je een granaatappel? Dat gaat vaak niet zonder slag of stoot. Jamie O. gaf ooit de tip om los te gaan met een pollepel op de achterkant van deze mooie vrucht. Bij mij resulteerde dat in een rood stippenparadijs in mijn keuken en op mijn kleding.

Ik heb zelf een makkelijkere manier om de zaadjes uit de granaatappel te verwijderen. In deze video laat ik je zien hoe je een granaatappel kunt pellen, zonder spetters en spatters.

Kijk je mee?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

12 reacties

 • Esther
  15 februari 2014 om 14:44

  Heb die tip van Jamie ook gezien. Na een paar keer proberen had ik het onder de knie. Neem een granaatappel waarvan de schil een beetje veert als je erop drukt. Masseer hem rondom een beetje, dan komen de pitjes beter los uit de vliezen. Snijd hem in vier stukken. Neem een kwart stuk, houd dit pal boven een kom, en begin met een stevige houten lepel op de schil te timmeren. Leuk hoor, de pitje vallen keurig in de kom, zonder spetters of al te veel vliesjes.

 • Femke
  11 februari 2014 om 22:35

  Granaatappel. Heerlijk, maar ik heb 1 keer een pit van een granaatappel tussen twee kiezen gehad. Een uur later stond ik op de kop van de kiespijn en schele koppijn door de druk. Ik heb van alles geprobeerd en 'm er uiteindelijk met een speld er tussenuit gekregen (nadat ik eerst een bloedbad had veroorzaakt). Dus hoe heerlijk ook..... Ik koop ze alleen nog in een sappie ;-)

 • Three girls one kitchen
  9 februari 2014 om 21:46

  Wat een handige tip!

 • Lisa
  9 februari 2014 om 20:35

  Goede tip! (Ook die hierboven trouwens!) Ik maak er zelf altijd een ongelofelijke knoeiboel van, maar het is zoo lekker, vooral als je de pitjes uitperst ^^

 • Tiff - The CineFiles
  8 februari 2014 om 22:34

  Heel handig!! Ik krijg altijd overal spetters

 • Lis
  8 februari 2014 om 22:31

  Briljant!
  ik ga het nu weer een keer proberen om zelf een granatappel te 'ontpitten'

 • Pauline
  8 februari 2014 om 18:56

  Dat ga ik ook eens proberen.

 • Judith
  8 februari 2014 om 12:17

  Goede tip, maar het kan nog makkelijker, zonder geknoei.
  Snij van de onderkant aan stukje af, zodat hij vlak is. Aan de bovenkant snij je de blaadjes eraf, snij een beetje naar binnen, zodat er een trechtervorm ontstaat.
  Snij nu de buitenkant in, maar let op, alleen de schil, net zoals een sinaasappel. Soms zie je lijnen aan de buitenkant van de granaatappel, snij dan op deze plekken. Meestal snij ik 6-8 keer. Vervolgens breek je voorzichtig de granaatappel open en kun je de pitjes eruit halen. Het gaat heel makkelijk en zonder geknoei.

 • MySimplySpecial
  8 februari 2014 om 11:36

  Goede tip!

 • Manon
  8 februari 2014 om 10:55

  Oh de tip onder water vind ik echt handig!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.