Menu

Turkse Tosti met Sucuk

Voor een freelance opdracht mocht ik een receptje bedenken met Turkse worst, Sucuk. Sucuk is een pittige salami met heel veel knoflook. Super lekker om zo te eten, maar nog lekkerder op een Turkse Tosti.

De Turkse Tosti doet mij herinneren aan mijn studententijd in Groningen. Daar was ik regelmatig in het nachtleven te vinden en zoals een foodie betaamd moest er naast naast het drinken ook goed gegeten worden. De kritische blik was op dat nachtelijke tijdstip vaak wat minder aanwezig en zo belandde ik regelmatig bij Bienvenue (onder Groningse studenten berucht en bekend). Een soort van veredelde shoarmatent, waar je ook pizza’s en Turkse tosti’s kon eten. En dat smaakte mij altijd prima.

Tegenwoordig woon ik niet meer in Groningen en ben ik ’s nachts ook niet meer zo actief maar die Turkse Tosti heb ik er wel ingehouden. Nu maak ik hem gewoon lekker zelf. Veel lekkerder om hem zo te eten zonder lallende gasten om je heen.

Turkse tosti

Ingrediënten voor 4 personen
1 Turkse pide
200 gr Sucuk (Turkse worst)
2 bollen mozzarella
2 tomaten
1 rode ui
4 el aïoli
4 handjes gemengde sla
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de mozzarella en de tomaten in plakjes en de ui in ringen.

Snij de Pide in kwarten en vervolgens door de helft.

Bestrijk de onderste helft met aïoli en verdeel hierover een paar plakjes tomaat, Turkse worst, rode ui en eindig met de mozzarella.

Leg de broodjes ongeveer 5 – 8 minuten in de oven, totdat de mozzarella gesmolten is.

Leg de andere helften er los bij.

Haal de broodjes uit de oven en verdeel wat sla over de onderste helft.

Leg de bovenkant er op en serveer de Turkse Tosti meteen.

Turkse tosti

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

22 reacties

 • Pauline
  19 oktober 2017 om 14:11

  Dat weet ik helaas niet.

 • Astrid
  18 oktober 2017 om 21:01

  Is de worst ook te krijgen zonder e nummers?

 • Pauline
  26 februari 2014 om 13:03

  Haha een kenner?

 • Marja
  25 februari 2014 om 20:10

  I love de Turkse tosti's van Bienvenue!!! En dit ga ik thuis proberen..

 • Pauline
  24 februari 2014 om 13:28

  haha gelukkig maar dat je geen etenswaar bent :)

 • Els
  23 februari 2014 om 20:28

  Ai, zo lekkerrr! Als ik een etenswaar zou zijn, zou ik echt een knoflookteentje zijn. Serieus, ik hou van knoflook;) Hier zit ook lekker veel in, in de worst, in de aiolli, hmmm.. hier maak je mij vrolijk mee!

 • PS by Dila
  23 februari 2014 om 18:31

  Grappig dat je sucuk ook kent! Ik vind het ook heerlijk, maar je gaat zo erg van uit je bek stinken. Mee naar school/werk was nooit een optie omdat dan het hele kantoor dan naar sucuk gaat stinken, haha. Ook lekker trouwens door menemen.

 • Pauline
  23 februari 2014 om 16:15

  Dat ga ik een keer proberen en thanks voor de tip :)

 • Kevser
  22 februari 2014 om 19:31

  Oehoehoee, lekker! Misschien nog een tip: vervang de mozarella eens door ka$ar kaas (uitspraak: kasjar). Niet dominant in smaak, maar toch een echte Turkse tosti kaas. Ik bedoel... Als je dan toch in de Turkse winkel staat ;-) Daarnaast kun je t streepje onder de C weglaten. Gewoon lekker makkelijk "sucuk" schrijven!:)

 • Bertie
  22 februari 2014 om 19:08

  Dank je voor je antwoord. Ik ga volgende week Sucuk kopen. Ziet er heerlijk uit.

 • Pauline
  22 februari 2014 om 18:56

  Als je een Spaanse tosti wilt niet ;) Smaak van chorizo is heel anders maar ook zeker lekker.

 • Pauline
  22 februari 2014 om 18:54

  Ja niet echt kissproof ;)

 • Maura - YLT
  22 februari 2014 om 17:49

  Oh oh ohhhh, dit lijkt me lekker! Die worst is echt goed, wel heel knoffie (vooral als je een halve worst eet haha), maar zooo lekker. Heb het nog nooit op een tosti geprobeerd, echt een goed idee.

 • Joyce
  22 februari 2014 om 10:49

  Lijkt me erg lekker!

 • Bertie
  22 februari 2014 om 10:47

  Is chorizo een alternatief? Of sla ik daarmee de plank mis?

 • Petra
  22 februari 2014 om 09:41

  Dit ziet er fantastisch uit!...

 • MySimplySpecial
  22 februari 2014 om 09:29

  Lijkt me erg lekker!

 • Eslem
  22 februari 2014 om 08:36

  Leuk dat je het op z'n Turks wil schrijven maar het is toch echt sucuk met een gewone c, zonder cedille ;) (spreek uit soedjoek). Lekker broodje!

 • Manon
  22 februari 2014 om 08:36

  Ik hou van tosti's en ik hou van salami en ik hou van pittig, deze lijkt me dus heerlijk!

 • Svenja
  22 februari 2014 om 08:24

  Wauw, het water loopt mij in de mond. Gelukkig is het weekend, dus tijd om lekker te genieten, van dit broodje bijvoorbeeld.

 • Dita
  22 februari 2014 om 08:16

  Oeh lekker!

 • Marieke
  22 februari 2014 om 08:09

  Oooh dit lijkt mij erg lekker. Ik ga eens op zork naar die worst.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.