Turkse tosti

Turkse Tosti met Sucuk

Voor een freelance opdracht mocht ik een receptje bedenken met Turkse worst, Sucuk. Sucuk is een pittige salami met heel veel knoflook. Super lekker om zo te eten, maar nog lekkerder op een Turkse Tosti.

De Turkse Tosti doet mij herinneren aan mijn studententijd in Groningen. Daar was ik regelmatig in het nachtleven te vinden en zoals een foodie betaamd moest er naast naast het drinken ook goed gegeten worden. De kritische blik was op dat nachtelijke tijdstip vaak wat minder aanwezig en zo belandde ik regelmatig bij Bienvenue (onder Groningse studenten berucht en bekend). Een soort van veredelde shoarmatent, waar je ook pizza’s en Turkse tosti’s kon eten. En dat smaakte mij altijd prima.

Tegenwoordig woon ik niet meer in Groningen en ben ik ‘s nachts ook niet meer zo actief maar die Turkse Tosti heb ik er wel ingehouden. Nu maak ik hem gewoon lekker zelf. Veel lekkerder om hem zo te eten zonder lallende gasten om je heen.

Turkse tosti

Ingrediënten voor 4 personen
1 Turkse pide
200 gr Sucuk (Turkse worst)
2 bollen mozzarella
2 tomaten
1 rode ui
4 el aïoli
4 handjes gemengde sla
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de mozzarella en de tomaten in plakjes en de ui in ringen.

Snij de Pide in kwarten en vervolgens door de helft.

Bestrijk de onderste helft met aïoli en verdeel hierover een paar plakjes tomaat, Turkse worst, rode ui en eindig met de mozzarella.

Leg de broodjes ongeveer 5 – 8 minuten in de oven, totdat de mozzarella gesmolten is.

Leg de andere helften er los bij.

Haal de broodjes uit de oven en verdeel wat sla over de onderste helft.

Leg de bovenkant er op en serveer de Turkse Tosti meteen.

Turkse tosti

Frisse citroentiramisu
The Basics #7 Groente bereiden
Bewaar
21 Comments
 • […] Lamsvlees Lamsvlees is altijd wat moeilijker verkrijgbaar in de supermarkt. Dit koop ik dan ook bij de Turkse super. Ik koop er bijvoorbeeld lamsvlees om een lekkere lamssouvlaki van te maken. Of lamsgehakt voor het maken van deze Turkse gehaktspies. Ook koop ik er Sucuk, een pittige salami met heel veel knoflook. Perfect voor het maken van een Turkse tosti. […]

 • Marja

  25 februari 2014 at 20:10 Beantwoorden

  I love de Turkse tosti’s van Bienvenue!!! En dit ga ik thuis proberen..

 • Els

  23 februari 2014 at 20:28 Beantwoorden

  Ai, zo lekkerrr! Als ik een etenswaar zou zijn, zou ik echt een knoflookteentje zijn. Serieus, ik hou van knoflook;) Hier zit ook lekker veel in, in de worst, in de aiolli, hmmm.. hier maak je mij vrolijk mee!

  • Pauline

   24 februari 2014 at 13:28 Beantwoorden

   haha gelukkig maar dat je geen etenswaar bent 🙂

 • PS by Dila

  23 februari 2014 at 18:31 Beantwoorden

  Grappig dat je sucuk ook kent! Ik vind het ook heerlijk, maar je gaat zo erg van uit je bek stinken. Mee naar school/werk was nooit een optie omdat dan het hele kantoor dan naar sucuk gaat stinken, haha. Ook lekker trouwens door menemen.

 • Kevser

  22 februari 2014 at 19:31 Beantwoorden

  Oehoehoee, lekker! Misschien nog een tip: vervang de mozarella eens door ka$ar kaas (uitspraak: kasjar). Niet dominant in smaak, maar toch een echte Turkse tosti kaas. Ik bedoel… Als je dan toch in de Turkse winkel staat 😉 Daarnaast kun je t streepje onder de C weglaten. Gewoon lekker makkelijk “sucuk” schrijven!:)

  • Pauline

   23 februari 2014 at 16:15 Beantwoorden

   Dat ga ik een keer proberen en thanks voor de tip 🙂

 • Maura - YLT

  22 februari 2014 at 17:49 Beantwoorden

  Oh oh ohhhh, dit lijkt me lekker! Die worst is echt goed, wel heel knoffie (vooral als je een halve worst eet haha), maar zooo lekker. Heb het nog nooit op een tosti geprobeerd, echt een goed idee.

 • Joyce

  22 februari 2014 at 10:49 Beantwoorden

  Lijkt me erg lekker!

 • Bertie

  22 februari 2014 at 10:47 Beantwoorden

  Is chorizo een alternatief? Of sla ik daarmee de plank mis?

  • Pauline

   22 februari 2014 at 18:56 Beantwoorden

   Als je een Spaanse tosti wilt niet 😉 Smaak van chorizo is heel anders maar ook zeker lekker.

   • Bertie

    22 februari 2014 at 19:08 Beantwoorden

    Dank je voor je antwoord. Ik ga volgende week Sucuk kopen. Ziet er heerlijk uit.

 • Petra

  22 februari 2014 at 09:41 Beantwoorden

  Dit ziet er fantastisch uit!…

 • MySimplySpecial

  22 februari 2014 at 09:29 Beantwoorden

  Lijkt me erg lekker!

 • Eslem

  22 februari 2014 at 08:36 Beantwoorden

  Leuk dat je het op z’n Turks wil schrijven maar het is toch echt sucuk met een gewone c, zonder cedille 😉 (spreek uit soedjoek). Lekker broodje!

 • Manon

  22 februari 2014 at 08:36 Beantwoorden

  Ik hou van tosti’s en ik hou van salami en ik hou van pittig, deze lijkt me dus heerlijk!

 • Svenja

  22 februari 2014 at 08:24 Beantwoorden

  Wauw, het water loopt mij in de mond. Gelukkig is het weekend, dus tijd om lekker te genieten, van dit broodje bijvoorbeeld.

 • Dita

  22 februari 2014 at 08:16 Beantwoorden

  Oeh lekker!

 • Marieke

  22 februari 2014 at 08:09 Beantwoorden

  Oooh dit lijkt mij erg lekker. Ik ga eens op zork naar die worst.

Plaats een reactie