fbpx
Menu

Pasta met Gorgonzolasaus

Vandaag heb ik weer een lekkere maar vooral makkelijke maaltijd voor jullie. Ik heb pasta met gorgonzolasaus gemaakt. En ja dat is een blauw, stinkkaasje. Ik heb zelf een beetje een haat liefde verhouding met blauwe kaas, soms heb ik er heel veel zin in en soms krijg ik het echt niet weg. Gorgonzola is een vrij milde blauwe kaas, die ik wel kan handelen, heftige schimmelkazen zijn ook aan mij niet besteed.

Maar een klein beetje in de pasta is echt heel lekker. En het voordeel is, deze pasta is heel snel klaar en dat is fijn op een doordeweekse dag. Ik heb trouwens speltpasta gebruikt, dat is gemaakt van speltbloem. Ik kocht het in de biowinkel. Zo af en toe kom ik daar en neem ik een voorraadje mee.

pasta met gorgonzolasaus

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr speltpasta
1 ui
2 tenen knoflook
200 gr champignons
150 ml kookroom
50 gr blauwe kaas
Handje walnoten
Handje peterselie
Peper en Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de pasta gaar zoals op de verpakking vermeld staat. Speltpasta is over het algemeen heel snel gaar.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Boen de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Voeg ze bij de uien en bak ze mee.

Breng de room aan de kook en voeg de gorgonzola toe. Laat de blauwe kaas smelten en breng de saus op smaak met peper en zout.

Meng de gorgonzolsaus door de pasta en voeg de gebakken champignons toe.

Garneer de pasta met gorgonzolasaus met fijn gehakte peterselie en wat walnoten.

pasta met gorgonzolasaus

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

21 reacties

  • Ria
    1 april 2018 om 18:30

    Zonder pasta, zonder walnoten. Maar erg lekker bij de schnitzel en bloemkool. Volgende keer hier ook wat komkommer bij. Bedankt voor dit snelle recept.

    Beantwoorden
  • Marleen
    22 november 2016 om 16:22

    Vandaag dit recept klaar gemaakt, erg lekker!
    En het stond met een half uurtje op tafel, thnx voor het delen van dit recept.

    Groetjes,

    Marleen

    Beantwoorden
  • Annika
    24 november 2016 om 16:17

    Graag gedaan, leuk om te horen!

    Beantwoorden
  • sammie
    5 oktober 2016 om 19:19

    Dit recept gisteren gemaakt. Vandaag de "leftovers" gegeten.
    Loving it!

    Beantwoorden
  • Paul
    24 januari 2016 om 13:18

    Wij houden niet van pasta, maar ik gaat de saus gebruiken over krokant gebakken schnitzels, kan niet anders dan lekker zijn.

    Beantwoorden
  • aranka huguenin
    8 oktober 2015 om 15:48

    Heerlijk recept ik doe er altijd rijpe mango blokjes door groot succes hier bij mijn kids!

    Beantwoorden
  • Marjolein
    13 augustus 2015 om 19:07

    Zelfs mijn kinderen van 7 en 8 vonden het lekker. En dat terwijl de 7-jarige nauwelijks kaas eet ?

    Beantwoorden
  • Susanne
    28 augustus 2014 om 18:05

    Hmmmm blauwe kaas! Alle kaas eigenlijk...! En pasta, twee van de beste zonden bij elkaar: dat gaat smullen worden :)

    Beantwoorden
  • Beer
    5 juli 2014 om 17:00

    Ziet er lekker uit. De variant met broccoli is mijn 'specialiteit'. Maar dan zonder de walnoten. Eigenlijk dus iets heel anders... :-)
    Overigens is dit met Danish Blue ook erg lekker.

    Beantwoorden
  • Kaatje
    25 februari 2014 om 12:01

    Welke kaas kan ik vervange voor blauwe kaas. Ivm mijn darmen mag ik die kaas niet

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 februari 2014 om 13:05

    Geitenkaas, dat wordt smullen.

    Beantwoorden
  • Marije - BakingBeautyNL
    19 februari 2014 om 13:57

    Oh dat ziet er heerlijk uit! Dit vind ik zeker het proberen eens waard (spannend want ik heb geen idee of ik die blauwader kaas lekker vind ;-))

    Beantwoorden
  • Dita
    19 februari 2014 om 13:54

    Het ziet er heerlijk uit maar helaas lust ik geen gorgonzola, ik lust bijna alles maar dat vind ik echt niet lekker. Mijn vriend is er overigens dol op dus wie weet maak ik dit eens voor hem :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 februari 2014 om 16:07

    Dat is wel echte liefde! :)

    Beantwoorden
  • Stella
    19 februari 2014 om 12:01

    Jaa dit is echt ontzettend lekker, ik eet het (gelukkig) niet meer zo vaak maar voor studenten is het ook ideaal :)

    Beantwoorden
  • Leonie
    19 februari 2014 om 10:53

    Ik had laatst ook een erg lekkere kant-en-klaar (foei, Leonie) van de Appie met gorgonzola in tomatensaus. Als je het zo 'hapklaar' eet is het niet zo mijn ding, maar in een sausje? Hmm. Deze is bijna te simpel om waar te zijn, haha.

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    19 februari 2014 om 08:56

    Ik ben niet zo'n fan van gorgonzola, maar het ziet er toch wel erg lekker uit!

    Beantwoorden
  • Marthe
    19 februari 2014 om 08:18

    Als fan van blauwe kaas klinkt dit heerlijk! Wel heb ik een vraagje: als ik wat meer groenten zou willen toevoegen, wat zou hier dan goed bij passen?

    Beantwoorden
  • Kate
    19 februari 2014 om 08:43

    Ik gooi er vaak nog een handje doperwtjes door voor de kleur.

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 februari 2014 om 16:10

    Broccoli is erg lekker of het laatst een flinke hand rucola.

    Beantwoorden
  • Irma
    23 augustus 2018 om 19:34

    Tuinerwten uit de diepvries. Even 6 minuten meekoken met de pasta

    Beantwoorden

Reactie plaatsen