fbpx
Menu

Guilt free Chocolademuffins | No Sugar

Ik wist niet dat gezond, zo lekker kon zijn. Want echt waar, lieve dames deze chocolademuffins gaan niet op je dijen zitten. De muffins zijn gemaakt van amandelmeel, dus tarwevrij en glutenvrij en daarnaast zit er ook geen suiker in. En dat proef je niet want de zoetheid komt van de bananen en de dadels die er in gaan.

Ik probeer steeds vaker gezonde zoetigheden uit omdat ik merk dat ik wel degelijk zin heb in een lekkere muffin af en toe. Door op deze manier te cheaten houdt ik mijn 80/20 principe heel goed vol. 80% gezond en 20% genieten, al vind ik het met zoveel lekkere healthy treats eigenlijk 100% genieten. Want zeg nou zelf, een chocolademuffin eten is echt geen straf.

glutenvrije chocolademuffins

Ingrediënten voor 12 st.
150 gr amandelmeel
2 bananen
3 grote Medjool dadels (60 gr)
2 eieren
100 ml (soja) melk
30 gr cacao
50 gr pure chocolade
2 tl bakpoeder
30 ml zonnebloemolie
Snuf zout

Materialen
Muffinvorm
12 muffin papiertjes

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pureer de bananen en de dadels glad met een staafmixer.

Klop met een garde één voor één de eieren door het beslag.

Voeg het amandelmeel, het bakpoeder, de cacao toe en een snuf zout toe.

Voeg nu de melk en de zonnebloemolie toe en meng er een glad beslag van.

Hak de chocolade in stukken en voeg dit bij het beslag.

chocolademuffins

Verdeel het beslag over de 12 muffinvormpjes.

Bak de chocolademuffins in ongeveer 30 tot 35 minuten af in een voorverwarmde oven.

De muffins zijn klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.

Je kunt de chocolademuffins, luchtdicht ongeveer 4 dagen bewaren.

suikervrije chocolademuffins

Dit recept is Voedselzandloper proof. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

105 reacties

 • Rowan
  4 april 2019 om 15:43

  Hoi Pauline, ik ben vanaf maandag gezond aan het eten omdat ik voor de zomer graag een paar kilo kwijt wil, maar ik ben gewoon zo gek op lekkere tussendoortjes en dat is dan ook altijd mijn grootste valkuil. Met dit recept hebben ik en m'n vriend een lekkere snack voor 's avonds op de bank én een lekker tussendoortje om mee te nemen naar werk, zonder dat we ons schuldig hoeven te voelen. Ze zitten nu in de oven dus ik ben heel benieuwd hoe ze uiteindelijk smaken. :)

  Beantwoorden
 • Coby van Gorp
  17 januari 2019 om 15:02

  heerlijke recepten

  Beantwoorden
 • Cinderella
  27 augustus 2018 om 20:56

  Hoi Pauline, Weet je wat de voedingswaardrn zijn? Ik heb het in cake vorm gemaakt...nomnomnom! 😋

  Beantwoorden
 • Lara
  23 juni 2018 om 16:48

  Hoi Pauline, ze smaakte erg lekker alleen bleef er een gedeelte vastplakken aan de siliconen muffinvorm. Zou het helpen als ik 1/4 deel vervang voor een ander soort meel bijvoorbeeldhaver spelt of boekweit zodat hij iets steviger wordt? Ik hoor graag van je. Groetjes Lara

  Beantwoorden
 • Pauline
  24 juni 2018 om 19:24

  Daar wordt hij sowieso steviger van. Amandelmeel is vrij nat van structuur. Je kan ook de helft doen :)

  Beantwoorden
 • Sanne Bovijn
  9 mei 2018 om 20:52

  Mmm, deze ga ik morgen uitproberen! Bedoel je met dadels steeds verse of kunnen dat ook gedroogde dadels zijn? En zo ja, moeten die gedroogde eerst in water? Bedankt!

  Beantwoorden
 • Pauline
  13 mei 2018 om 13:18

  Ik gebruik medjool dadels. Deze zijn wel gedroogd maar wel lekker dik. Die geconfijte dadels (dat zijn vaak die kleintjes) zijn minder geschikt.

  Beantwoorden
 • Gülay Sayin
  6 februari 2018 om 12:22

  Beste Pauline, dit is de eerste keer dat ik reageer op een recept van je. Ik ben grote fan van je website en maak regelmatig je zoete recepten. Nu ik weer in m'n low carbs fase zit en ik naar recepten Google'de, kwam ik toch ook op dit onderwerp op jouw website terecht. Ik heb deze muffins gemaakt (ok ok, toch een beetje afgeweken van je recept: melk vervangen door yoghurt, 1/4 deel van de amandelmeel vervangen door boekweitmeel en soda ipv bakpoeder, theelepel vanillepoeder erbij gedaan en door sommige muffins heb ik geraspte kokos gemengd) en oh my god, deze muffins zijn qua geur en structuur de beste die ik ooit heb gemaakt. En ik heb er belachelijk veel gemaakt in mijn leven :) Met stip stijgt dit recept naar mijn top 3. Keep up the good work girl! ps Je amandel/pruimentaart is ook een favoriet. groetjes, Gülay

  Beantwoorden
 • Pauline
  7 februari 2018 om 13:00

  You make my day! Dankjewel :)

  Beantwoorden

Reactie plaatsen