Menu

Hutspot met knolselderij

Ik heb weer een lekker budget recept voor jullie, hutspot met knolselderij in plaats van aardappelen. Door de knolselderij wordt de hutspot wat lichter van structuur en de smaak is net zo lekker. Vroeger vond ik hutspot trouwens helemaal niet zo lekker, alleen de geur van uien vond ik al verschrikkelijk. Daarnaast maakte ik mij als puber ook druk, dat mijn kleding naar uien zou ruiken, want dat zou mijn sjans kansen drastisch verlagen.

Daarnaast is knolselderij ook een stuk goedkoper dan aardappelen en dat maakt dit een lekker budget recept voor het hele gezin. Als je niet van rookworst houdt, of je volgt de principes van de Voedselzandloper, maak er dan gehaktballetjes bij van kipgehakt.

Ingrediënten voor 4 personen | Budget € 4,20
1 knolselderij (600 gr)
3 uien
400 gr winterpeen
Scheutje melk
Peper en Zout
Verse Rookworst

Zo maak je het
Schil de knolselderij en snij deze in gelijke stukken van ongeveer 2 x 3 cm.

Schraap de wortelen schoon met een mesje en snij ze in reepjes van een 0,5 cm dikte.

Pel en snipper de uien.

hutspot met knolselderij

Neem een grote pan en stop de knolselderij, de wortelen en de uien er in.

Kook de groentes in ongeveer 20 minuten gaar.

Bereid de rookworst zoals op de verpakking vermeld staat.

Giet het kookvocht af en stamp de hutspot fijn.

Voeg een scheutje melk toe en breng de hutspot op smaak met peper en zout.

Serveer de stamppot met de rookworst.

hutspot met knolselderij

On a Budget: Maaltijden voor 4 personen, (2 volwassenen en 2 kinderen) voor maximaal €6,00. Excl. kruiden, olijfolie en basis ingrediënten.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

16 reacties

  • Sanne
    17 november 2015 om 18:37

    Veel frisser dan met aardappel!! Mjam, dit wordt onze nieuwe hutspot

  • Sjouke
    28 november 2014 om 19:13

    Vandaag gemaakt en wij vinden het lekkerder dan met aardappel. Dus dit gerecht blijft er zeker in. We maakte het met gebakken ui en vegetarische spekjes!

  • Nynke
    31 oktober 2014 om 13:41

    Ik hou echt niet van knolselderij! Daarom gister boerenkool gemaakt met zoete aardappel. Helaas was dit ook niet echt lekker. Iemand nog een andere tip? Kan het bijvoorbeeld ook met bloemkool?

  • Claudia
    17 juli 2014 om 21:43

    Lijkt heel erg op hoe ik hem zelf maak. Wat hem nog lekkerder maakt is er ook nog pastinaak bij doen, en ik kook alles in bouillon, geeft nog meer smaak.

  • Pauline
    18 februari 2014 om 13:18

    Groenteverstoppertje spelen heet dat

  • pieke
    17 februari 2014 om 19:30

    dank voor dit recept. ik vond het eigenlijk nog lekkerder en de kinderen hadden niet door dat er iets anders dan anders op tafel stond, iedereen blij dus!

  • Pauline
    13 februari 2014 om 10:24

    Leuk!

  • LNNK
    12 februari 2014 om 21:20

    Hutspot is mijn favoriete gerecht, maar ik heb het nog nooit met knolselderij geprobeerd. Ik neem je receptje mee.

  • Pauline
    12 februari 2014 om 18:43

    Haha

  • MySimplySpecial
    12 februari 2014 om 16:18

    Ik vind hutspot nog steeds niet lekker :-)

  • Dita
    12 februari 2014 om 15:56

    mmmhh lekker!

  • Nicole
    12 februari 2014 om 15:29

    Lekkere afwisseling met de gewone hutspot

  • Lot
    12 februari 2014 om 14:56

    Lust het ook niet en die uienlucht vind ik echt vreselijk, ook als het eerst gebakken is en daarna wordt het toch weer gekookt. Mijn dochter kwam eens thuis van spelen bij een schoolvriendinnetje en haar jas rook zo ernaar, dagen buiten laten hangen voor het eruit was.

  • Hanneke
    12 februari 2014 om 09:08

    Om die vervelende uienlucht te vermijden kan je de uien ook bakken en een beetje kerrie toevoegen en dan als je alles gaat stampen bij de wortels voegen.

  • Susanne
    12 februari 2014 om 09:04

    Toevallig! Want gister zat ik toevallig nog te googlen op stamppot zonder aardappelen en kwam ik inderdaad knolselderij tegen. Lijkt me erg lekker! Ik vond het stukje over de sjans erg leuk haha!

  • Leontine
    12 februari 2014 om 08:14

    Goed idee

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.