fbpx
Menu

Bastilla met pompoen

Bastilla, ook wel Pastilla genoemd is een Marokkaanse hartige taart van filodeeg. De vulling kan van alles zijn, kip, groentes, gehakt, kaas. Ik heb deze bastilla gevuld met pompoen en geitenkaas. En het is ook een budgetgerecht, voor dit complete recept betaal je in de supermarkt €5,99.

Het stikt een beetje van de pompoen recepten op mijn blog en dat is ook niet zo gek, want ze zijn nu volop verkrijgbaar. Ik kook het liefst met groentes uit het seizoen en dat betekent dat er hier nu vaak pompoen, bieten, zoete aardappel en knollen op tafel staan. Wat ik zo leuk vind aan pompoen, is dat je er volop mee kunt variëren, je kunt er mee bakken, je kunt er soep van maken, je kan een zoet gerecht maken, maar ook iets hartigs zoals ik nu gedaan heb.

bastilla met pompoen

Ingrediënten voor 4 personen | Budget €5,99
1/2 (fles)pompoen
3 rode uien
70 gr geitenkaas
6 vellen filodeeg
2 tl Sumak*
1 tl oregano
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de pompoen en snij deze in blokjes van ongeveer 1,5 x 1,5 cm.

Verdeel de blokjes pompoen over een ovenschaal en besprenkel het royaal met olijfolie.

Breng de pompoen op smaak met de Sumak en wat peper en zout.

Rooster de pompoen in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.

Pel de uien en snij ze in halve ringen. Bak de uien gedurende 10 tot 15 minuten op een laag vuur in wat olijfolie totdat ze zacht worden.

Breng de uien op smaak met de oregano en wat peper en zout.

Neem het filodeeg en verdeel wat olijfolie met een bakkwast over een vel. Plak er vervolgens nog een vel op en herhaal de voorgaande stappen, totdat je 4 lagen dik hebt.

Plak de 2 resterende vellen ook op elkaar met wat olijfolie.

bastilla met pompoen

Verdeel de gecarameliseerde uien over het midden van het filodeeg. Verdeel daarover de geroosterde pompoen en verkruimel de geitenkaas erover.

Leg de 2 op elkaar geplakte vellen filodeeg over de vulling en smeer dit in met wat olie.

Vouw de randen van de onderste 4 lagen filodeeg naar binnen. En bestrijk het geheel met een laagje olie.

Bak de bastilla in ongeveer 20 minuten af op 200 graden.

Als de bovenkant tussentijds te donker wordt, dek je deze af met wat aluminium folie.

Serveer de bastilla met een salade.

bastilla met pompoen

*Sumak is een middenoosters kruid dat gemaakt wordt van besjes. Het heeft een friszure smaak en je koopt het bij De Turk. Je kunt het eventueel weglaten.

On a Budget: Maaltijden voor 4 personen, (2 volwassenen en 2 kinderen) voor maximaal €6,00. Excl. kruiden, olijfolie en basis ingrediënten.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

16 reacties

  • Pauline
    10 mei 2015 om 16:13

    Gewoon recht, het idee is dat je meerdere dunne laagjes krijgt.

  • Carola
    9 mei 2015 om 09:47

    Gaan de vellen filodeeg recht op elkaar of meer trapsgewijs?

  • Annick
    28 maart 2015 om 13:38

    Heerlijk!

  • nadine
    18 maart 2015 om 22:35

    Vandaag gemaakt en ontzettend genoten! Mijn gast heeft ook genoten en vroeg meteen om het recept. Ik had een halve gemaakt met geitenkaas en de andere helft met (geiten/schapen) feta. Heerlijke combi van volle pompoen met de frisse sumak, zoete uien en lekkere hartoge kaas. Met een eenvoudige salade en de knisperende filokorst was het echt een feestje. Dankjewel Pauline, fijn recept!

  • Karen
    28 februari 2014 om 10:06

    Dank je!

  • Pauline
    27 februari 2014 om 17:46

    Het kan ook met bladerdeeg. Bladerdeeg wordt gemaakt met roomboter en is dus voller van smaak. Filodeeg is heel erg dun en dus lichter.

  • Tiff - The CineFiles
    27 februari 2014 om 12:26

    Dit lijkt me echt ZO lekker!

  • Karen
    27 februari 2014 om 09:40

    Hey Pauline,

    origineel recept! Is filodeeg iets compleet anders dan bladerdeeg? Of kan je het vervangen door bladerdeeg? In Belgische supermarkten vind ik vaak geen filodeeg in het versvak.

    Karen

  • Tamar
    26 februari 2014 om 20:26

    Wat ziet dat er prachtig uit! Ook lekker met een lekker hartige vleesvulling denk ik. Binnenkort maar eens experimenteren!

  • Stella
    26 februari 2014 om 18:50

    Ohh dit ziet er zo heerlijk uit, deze ga ik zeker eens maken en ook lekker experimenteren met andere soort vullingen..yumm!

  • MySimplySpecial
    26 februari 2014 om 17:14

    Wat een leuk recept! En ik vind al die pompoenrecepten helemaal niet erg hoor.

  • Pauline
    26 februari 2014 om 13:00

    Ik ben benieuwd naar jouw idee :)

  • Silphya
    26 februari 2014 om 09:40

    Ziet er heerlijk uit inderdaad! Ik ben altijd in gevecht met de filodeeg, toch maar weer een keer proberen :)

  • Susanne
    26 februari 2014 om 08:41

    Hmmm ziet er heerlijk uit! Misschien ga ik het dit weekend eens proberen, maar dan met een iets andere vulling.

  • Svenja
    26 februari 2014 om 08:30

    Ziet er, zoals altijd, weer heerlijk uit!

  • Anniek
    26 februari 2014 om 08:20

    Hmm, dit ziet er echt lekker uit, mooie foto's! Ook lekker budget inderdaad, en nog gezond ook!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.