Menu

Vis Taco’s met Zalm

Ik heb weer een lekker maar vooral makkelijk recept voor jullie. Vis taco’s met zalm, deels koud en deels warm, ik hou van die combinatie. Eigenlijk is het een vrij zomers receptje, het is licht, fris en gezond. Maar de tijd van salades in de zomer en stevige kost in de winter is voorbij. We eten nu het hele jaar door lichte gerechten, afgewisseld met stevige schotels en lekkere gevulde soepen.

Ik ben uitgegaan van 2 wraps per persoon, voor mij is dit voldoende. Dat vind ik soms een beetje lastig in te schatten. Ik eet niet hele grote porties en krijg wel eens opmerkingen, dat een hoeveelheid aan de kleine kant is. Voel je dus vooral vrij om extra te maken. Iedereen heeft daarin andere behoeftes natuurlijk. En stiekem zou ik van deze wraps ook wel 3 lusten.

taco's met zalm

Ingrediënten voor 4 personen
4 moten zalm
8 meergranen wraps
1 rode ui
60 gr cherry tomaatjes
2 avocado’s
2 el kwark
1 citroen
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Laat een grillpan goed heet worden.

Bestrijk de zalm met wat olijfolie. Breng deze op smaak met peper en zout en het sap van een halve citroen.

Leg de ingevette zalm in de hete grillpan en zet het vuur middelhoog. Grill de zalm aan weerszijden goudbruin. Het hangt van de dikte van je zalm af hoe lang je hem moet grillen. Zelf doe ik ongeveer 2 à 3 minuten per kant.

Snijd de avocado’s doormidden. Lepel het vruchtvlees er uit en prak dit fijn in een kommetje. Voeg de kwark toe en het sap van de andere helft van de citroen en meng het door elkaar. Breng de avocado dip op smaak met wat peper en zout.

Was de tomaatjes en halveer ze. Pel de ui en snijd deze in halve ringen.

Je kunt er voor kiezen om de wraps even kort te verwarmen in een droge koekenpan of magnetron. Hier worden ze vaak net iets zachter van.

Verdeel een flinke lepel van de avocadosaus over de wraps.

Trek de zalm met een vork iets uit elkaar. Verdeel ongeveer een halve moot zalm over een wrap.

Verdeel de ui en de tomaatjes over vis taco’s en garneer ze met wat gehakte peterselie.

fish taco

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

11 reacties

 • Belinda
  2 april 2014 om 13:07

  Dit recept lijkt mij heerlijk. Ik ga het vanavond maken maar dan met havermoutpannekoekjes ipv de wraps. Heb er al helemaal zin in :-)

  Verder haal ik veel inspiratie uit je recepten, ik heb er inmiddels al een aantal gemaakt en soms geef ik er een eigen draai aan.

 • Pauline
  27 maart 2014 om 15:51

  Ik zou dan iets maken met kip, tomaten, mais en lekkere cheddar kaas :)

 • Liset
  26 maart 2014 om 16:16

  Hoi Pauline.

  Elke keer bekijk ik jouw website met veel enthousiasme.
  Ook als ik even geen inspiratie hebt over wat ik weer moet eten, kijk ik even op je site.

  Ik heb alleen vraagje. Ik wil graag namelijk lichte vulling maken voor bij tacoschelpen. Heb je misschien tips voor me?

  En eventuele andere soorten vulling voor wraps?

 • Bertjan
  23 maart 2014 om 11:17

  Deze wraps waren echt geweldig!

 • Pauline
  28 januari 2014 om 20:09

  Wat leuk!

 • Roxanne
  28 januari 2014 om 20:01

  Net gemaakt en het was heerlijk! Ik heb al veel gerechtjes gemaakt uit jou recepten :) Bedankt!

 • Pauline
  23 januari 2014 om 11:59

  Klinkt heel goed.

 • Astrid
  22 januari 2014 om 19:56

  Zojuist gemaakt en het was heerlijk! Bij de avocado-kwarksaus wat pesto gedaan, mmmmmmm!
  Wij hebben de ui weggelaten en er lenteui en paprika aan toegevoegd.

 • Pauline
  22 januari 2014 om 19:25

  Graag gedaan ;)

 • Sofie
  22 januari 2014 om 18:34

  Wil nu net dat ik zo'n wraps heb gekocht, alleen wist ik nog niet wat ik ermee kon maken! Thx voor de tip ;-)
  Groetjes Sofie

 • MySimplySpecial
  22 januari 2014 om 08:28

  Ook lekker als lunch lijkt me!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST