fbpx
Menu

Streekproducten thuis bezorgd

Hoewel ik mijn boodschappen altijd bij de super haal, puur gemak, ben ik dol op lokale marktjes, producten van de boer in de buurt en ambachtelijke producten. Als je net als ik ook geen tijd hebt om streekproducten te kopen heb ik een leuk initiatief voor je, De streekmolen.

De streekmolen levert streekproducten bij jou thuis in een houten kratje. Je kunt kiezen voor een abonnement, voor 2 personen betaal je €32,50 per krat, maar je kunt ook een proefkrat bestellen. In een streekkrat zitten producten van lokale leveranciers, ambachtelijke en eerlijke producten zoals groente, vlees, brood, honing etc.

Je krijgt van te voren een mailtje met de inhoud van de krat en op de website vind je bijbehorende recepten. Leuke en niet al te ingewikkelde receptjes. Het leuke van zo’n krat vind ik, dat je creatief in de keuken wordt. Er zitten producten bij die je misschien niet 1, 2, 3 zo kopen, maar het is altijd leuk om nieuwe groentes zoals schorseneren te ontdekken.

streekmolen

In het krat dat ik ontving zat beefburger van Dutch Angus, stoofperen van Wijnstekers, boerenkool van Van Vught, knolvenkel van Bladel, trostomaten van Scherperhuizen, banaan sjalotten van Blueberry, schorseneren van Van de Ven, Bildstar aardappelen van Blueberry , bosbes yoghurt van Henno Hak, streekhoning van De Bijkerij, Pain de campagne brood van le Salonard. Ik vind het leuk dat naam van de leverancier er bij staat, dat maakt het speciaal.

Wat vind ik er van?
De krat ziet er goed uit, ik ben onder de indruk van de kwaliteit. De groentes zijn echt supervers, de boerenkool voelt aan alsof hij net van het land komt. Het vlees was echt super lekker en mals en het brood was heerlijk knapperig. Met deze krat kun je 8 kleine receptjes maken, voornamelijk groente receptjes. Het is niet voldoende voor 4 complete maaltijden, dus je kunt dit krat niet zien als vervanger van je boodschappen. Wel is het een leuke aanvulling op je boodschappen, waar je anders je groentes in de supermarkt haalt, krijg je het nu van de lokale boer. Kortom leuk initiatief en je steunt de lokale ondernemer er ook nog mee!

streekkrat

Wil je ook een streekkrat bestellen?, kijk dan even op de site van de streekmolen.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

18 reacties

 • Pauline
  23 april 2014 om 14:33

  Ik ben benieuwd wat je er van vindt :)

 • Linda
  22 april 2014 om 21:17

  Ben al tijden bezig om "wel................niet" iets dergelijks een keer te proberen. Je hebt me over de streep gehaald. Zojuist bij de Streekmolen een proefkrat aangevraagd. Komt volgende week vrijdag dus ik ben heel benieuwd.

 • Pauline
  15 januari 2014 om 13:50

  Oh wat jammer. Misschien kan je ze even mailen. Wellicht dat jouw regio al wel gepland staat voor de toekomst.

 • simone
  15 januari 2014 om 08:52

  Ik had deze blog al gelezen en dacht er zojuist weer aan.
  Vooral omdat ik eigenlijk ook wel een proefkrat wilde bestellen. Helaas.. ik val buiten het gebied waar ze leveren :'(
  Ik geniet nog wel een keer extra van deze mooie plaatjes! :)

 • Pauline
  14 januari 2014 om 17:54

  Ja was echt top kwaliteit.

 • CatieMcCartney
  14 januari 2014 om 14:15

  Wat een geweldig innovatief idee! Erg leuk! Ik ben zelf bijna elke dinsdag op de Rotterdamse markt te vinden. Verse, eerlijke en bijzondere producten hebben toch wel iets speciaals ;) En wat zien ze er fotogeniek uit!

 • Pauline
  5 januari 2014 om 18:59

  Wie weet wat de toekomst brengt ;)

 • kim
  5 januari 2014 om 13:32

  Leuk! Ik hou van zulk soort initiatieven! Heb even gekeken maar ze bezorgen helaas nog niet in het hoge noorden

 • Pauline
  5 januari 2014 om 11:23

  Ze gaan vast nog verder uitbreiden, dus hou de site goed in de gaten.

 • Pauline
  5 januari 2014 om 11:22

  Ja dat had ik nu ook gedaan idd. :)

 • Pauline
  5 januari 2014 om 11:21

  Haha ja maar die lege kratjes, lever je weer in. Duurzaam he?

 • Leontine
  4 januari 2014 om 18:26

  Maak al een paar jaar gebruik van de krat van biologisch goed brillant zelf kiezen uit lokaal, uit Nederland of import. Te zien aan het kleurtje om het artikel heen. Groen, oranje of rood. Geen vlees wel groente, fruit, zuivel en kruidenierswaren. Ze bezorgen op donderdag. Ik vind het ideaal \nen ben zeer tevreden.

 • Marleen
  4 januari 2014 om 13:14

  Ik zie dat mijn berichtje helemaal is aangepast door mijn telefoon. Ik heb er natuurlijk puree van gemaakt. En dat bij stoofvlees was heerlijk!

 • Marleen
  4 januari 2014 om 12:46

  Lekker schorseneren! Heb er vorig jaar een lekkere purenvan gemaakt. Kan ze nu nog nergens vinden....

 • MySimplySpecial
  4 januari 2014 om 11:10

  Leuk idee en zo probeer je inderdaad eens iets nieuws.

 • Marije
  4 januari 2014 om 09:44

  Wat een ontzettend leuk idee! Ik heb meteen mijn adres ingevuld, maar helaas: ze bezorgen nog niet in mijn dorp! Jammer!

 • Dita
  4 januari 2014 om 09:28

  Wat een leyk idee

 • Annemiek
  4 januari 2014 om 09:00

  Ziet er goed uit, maar zoals de meeste kratten, valt ook hier mijn postcode buiten het bezorgingsgebied.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.