Streekproducten thuis bezorgd

Streekproducten thuis bezorgd

Hoewel ik mijn boodschappen altijd bij de super haal, puur gemak, ben ik dol op lokale marktjes, producten van de boer in de buurt en ambachtelijke producten. Als je net als ik ook geen tijd hebt om streekproducten te kopen heb ik een leuk initiatief voor je, De streekmolen.

De streekmolen levert streekproducten bij jou thuis in een houten kratje. Je kunt kiezen voor een abonnement, voor 2 personen betaal je €32,50 per krat, maar je kunt ook een proefkrat bestellen. In een streekkrat zitten producten van lokale leveranciers, ambachtelijke en eerlijke producten zoals groente, vlees, brood, honing etc.

Je krijgt van te voren een mailtje met de inhoud van de krat en op de website vind je bijbehorende recepten. Leuke en niet al te ingewikkelde receptjes. Het leuke van zo’n krat vind ik, dat je creatief in de keuken wordt. Er zitten producten bij die je misschien niet 1, 2, 3 zo kopen, maar het is altijd leuk om nieuwe groentes zoals schorseneren te ontdekken.

streekmolen

In het krat dat ik ontving zat beefburger van Dutch Angus, stoofperen van Wijnstekers, boerenkool van Van Vught, knolvenkel van Bladel, trostomaten van Scherperhuizen, banaan sjalotten van Blueberry, schorseneren van Van de Ven, Bildstar aardappelen van Blueberry , bosbes yoghurt van Henno Hak, streekhoning van De Bijkerij, Pain de campagne brood van le Salonard. Ik vind het leuk dat naam van de leverancier er bij staat, dat maakt het speciaal.

Wat vind ik er van?
De krat ziet er goed uit, ik ben onder de indruk van de kwaliteit. De groentes zijn echt supervers, de boerenkool voelt aan alsof hij net van het land komt. Het vlees was echt super lekker en mals en het brood was heerlijk knapperig. Met deze krat kun je 8 kleine receptjes maken, voornamelijk groente receptjes. Het is niet voldoende voor 4 complete maaltijden, dus je kunt dit krat niet zien als vervanger van je boodschappen. Wel is het een leuke aanvulling op je boodschappen, waar je anders je groentes in de supermarkt haalt, krijg je het nu van de lokale boer. Kortom leuk initiatief en je steunt de lokale ondernemer er ook nog mee!

streekkrat

Wil je ook een streekkrat bestellen?, kijk dan even op de site van de streekmolen.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

4 januari 2014


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in