Getest Celestial Tea

Getest Celestial Tea

Hoewel ik meer een koffiedrinker ben, hou ik ook wel van een kopje thee op zijn tijd. Dat er nogal wat verschil in thee zit heb ik in de loop der jaren wel gemerkt. Ik hield bijvoorbeeld niet van groene thee, totdat ik wist hoe ik het goed moest zetten en ik een kwalitatief goede groene thee proefde. Nu drink ik niets liever dan groene thee.

Vandaag review ik de Celestial Seasonings Tea voor jullie. De thee is 100% natuurlijk en bestaat voornamelijk uit kruiden. Deze thee is goed voor je, het bevat gezonde ingrediënten en er zijn geen kunstmatige middelen aan toegevoegd.  De verpakking is zelfs ecologisch verantwoord. De smaken zijn niet alledaags en daarom was ik er juist zo benieuwd naar. Ik probeerde 3 smaken uit.

celestial tea

 

Sleepy time Peach
celestial tea
Een wegdommel thee voor het slapen gaan. Deze kruidendrank bestaat uit kamille, citroengras, pepermunt, tiliabloemen, haagdoorn, braambessen, oranjebloesem, rozenknoppen, natuurlijke perzik smaak en natuurlijke aroma’s. Een hele mond vol met deels voor mij onbekende ingrediënten. Deze thee heeft een kalmerende werking en is cafeïne vrij. Niet echt een thee voor op kantoor dus.

Wat vind ik er van?
Als je het doosje opentrekt, komt een heerlijke geur je tegemoet. Het is toch vooral de pepermunt die overheerst. Terwijl eenmaal gezet, de geur van perzik duidelijk aanwezig is. De smaak is zacht, een lichte tinteling van de munt blijft op je mond achter. Maar het zoete van de perzik blijft hangen. Een vrij zoet theetje dus, voor mij is één kopje prima, maar ik zou dit niet de hele dag door kunnen drinken. Van de kalmerende werking, merkte ik overigens niet zoveel.

Green tea – decaf mint
celestial tea
Dit is een combinatie van groene en witte thee. Witte thee vind ik zelf heel lekker, het is erg mild van smaak. De thee bevat de volgende ingrediënten cafeïnevrije groene thee, cafeïnevrije witte thee, groene munt, pepermunt en natuurlijk pepermunt extract. Met deze hoeveelheid munt klinkt het als een oppeppende thee. Ideaal voor tijdens je middag dip.

Wat vind ik er van?
Een stevige geur van munt komt je tegemoet, zodra ik het pakje open. Dit verbaast mij niet. Het is vooral de pepermunt die overheerst, het ruikt haast naar Mentos. Eenmaal gezet voert pepermunt ook echt de boventoon. Ik hou van verse munt, maar ik ben niet zo dol op pepermunt. Deze thee doet mij teveel aan tandpasta denken. Ik vind deze thee echt niet lekker en drink het kopje dan ook niet leeg.

Green tea – Honey Lemon Ginseng
Wederom een combinatie van groene en witte thee. Met daaraan toegevoegd eleuthero (geen idee wat dat is), natuurlijke aroma’s van citroen en honing, zoethout, citroenverbena, gebrande cichorei, gember, oranjebloesem, honing en Aziatische ginseng. Klinkt heel verfrissend.

Wat vind ik er van?
Deze spreekt mij qua ingrediënten erg aan, ik ben dol op citroen en helemaal in combinatie met thee. In de geur is het vooral de gember die overheerst. Ik hou wel van gember, maar wel in beperkte mate. Eenmaal gezet, is het vooral citroen wat ik ruik. Veelbelovend. De smaak is fris, de citroen laat een frisse smaak achter in je mond. De gember is niet overheersend, precies wat ik lekker vind. Deze thee is mijn favoriet, hier zou ik meerdere koppen van kunnen drinken.

De Celestial thee is verkrijgbaar in de supermarkt vanaf €2,29

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

23 januari 2014


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in