Menu

Quinoa risotto met pompoen

Er is een probleempje met de quinoa. Doordat 2013 het jaar van quinoa was, zijn wij dit massaal gaan eten, met als gevolg dat het nu bijna niet meer verkrijgbaar is. De schappen zijn nagenoeg leeg. Door de enorme vraag, is de prijs toegenomen, je betaalt nu bijna €7,00 voor een pak. Ik heb zelf nog een flinke voorraad liggen, dus ik kan voorlopig even vooruit. Maar als je dit recept wilt maken, moet je dus extra goed zoeken.

Zoals ik al zei, quinoa is hot! Het is super veelzijdig in gebruik. Je kunt er mee koken, bakken, pap van maken, maar ook risotto van maken. In mijn boek deelde ik al een zomerse quinoa risotto met asperges en citroen. Omdat het nu “winter” is, heb ik pompoen toegevoegd. Lekker joh! En door de stevige groente vult het ook goed en dat is voor iemand met altijd trek, ondergetekende, reuze handig.

En het is ook nog eens snel klaar. Daar houden we van toch? Over die winter die maar niet komt gesproken trouwens, ik vind het echt helemaal prima. Nu moet ik wel zeggen dat ik vorig jaar fancy snowboots heb gekocht en deze nog nauwelijks gedragen heb, maar who cares. Ik ben er blij mee dat het een soort van in between winter en lente is. Als het nu ook weer wat langer licht blijft, zodat ik fatsoenlijke foto’s kan maken, ben ik helemaal blij.

Ingrediënten voor 4 personen
1/2 (fles)pompoen
1 ui
300 gr quinoa (niet voorgekookt)
500 ml kippenbouillon
50 gr geitenkaas
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Schil de pompoen en snij deze in kleine blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.

Pel en snipper de ui en fruit dit aan in de olijfolie.

Voeg de pompoen toe en bak dit op een zachtvuur in ongeveer 10 minuten beetgaar. Het is prima als de pompoen nog een beetje een bite heeft.

Was de quinoa grondig. Voeg de quinoa bij pompoen en roer het kort om.

Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Totdat alle bouillon opgenomen is. Na ongeveer 10 tot 15 minuten is de quinoa gaar.

Breng de quinoa risotto op smaak met peper en zout.

Garneer de risotto met de zachte geitenkaas.

quinoa risotto

 

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

34 reacties

 • Pauline
  8 februari 2014 om 18:57

  Goede tip dankjewel.

 • Pieta Verwijs
  8 februari 2014 om 00:39

  Vandaag heb ik bij de supermarkt Bas van der Heijden Quinoa gekocht tegen een lage prijs.
  Het is de quinoa van Lassie. In de doos zit 275 gram, ik betaalde € 2,05 per pak. Gelijk maar even 5 pakken ingeslagen.
  Misschien een tip voor anderen.

 • Red
  3 februari 2014 om 18:30

  Lekker gerecht! Quinoa is helaas heel vaak uitverkocht en duur in de supermarkt, Ik bestel het altijd op de bodyenfitshop. Daar is het prima te betalen. Zo kan ik toch veel lekkere recepten maken met Quinoa.

 • louise
  31 januari 2014 om 17:47

  Zojuist dit recept gemaakt. Ook voor mn kleindochter gemaakt. Ik heb om t wat pittiger te maken n klein pepertje bijgedaan.
  het was voor herhaling vatbaar.
  morgen de pompoensoep proberen te maken.

 • Pauline
  28 januari 2014 om 20:10

  In de koelkast kan je pompoen vrij lang bewaren. Gewoon in je groentelade.

 • louise
  28 januari 2014 om 16:49

  Hoe kan ik de rest vd pompoen bewaren. Kannt ook vr de pompoen soep gebruikt worden. Ik ben nl alleen en 1 pompoen is te veel vr 1 persoon.
  louise

 • Pauline
  21 januari 2014 om 12:22

  Nee helaas niet.

 • Michelle
  21 januari 2014 om 01:44

  Couscous en bulgur zijn zeker niet zandloperproof? Zou op zich anders een aardige vervanger zijn...

 • Pauline
  17 januari 2014 om 10:53

  Dank je wel en fijn dat het gelukt is.

 • Pauline
  17 januari 2014 om 10:48

  De voorgekookte is het snelst klaar, die bereid je net als couscous. En deze zaden moeten iets langer koken. Dus het is net hoeveel tijd je hebt.

 • Petra
  16 januari 2014 om 21:49

  Hoi Pauline!

  Ziet er heerlijk uit! Ik wil ook quinoa gaan proberen! Maar welke kan ik nou het beste nemen voor door mijn salade en ontbijt ? De voorgekookte?

  Thanx voor alle inspiratie trouwens!

 • Aura
  16 januari 2014 om 15:12

  Dat was lekker :) Ongeduldig als ik ben heb ik de bouillon er in 1 keer bijgedaan, desalniettemin een zeer smakelijk gerechtje. Leuke blog!

 • Pauline
  15 januari 2014 om 18:08

  Ik spoel het altijd in een zeef en dan hussel ik het een beetje heen en weer.

 • Mary
  15 januari 2014 om 14:12

  Hoe was jij de quinoa grondig? Ik vind het een vervelend karwei met die kleine bolletjes!

 • Pauline
  15 januari 2014 om 13:51

  Parmezaan is ook heerlijk hierbij :)

 • Dita
  14 januari 2014 om 19:32

  Lijkt me heerlijk!

 • Floor
  14 januari 2014 om 19:14

  Ik vind quinoa zoooo lekker! En zoooo jammer dat het nu zo lastig te krijgen is haha. Pompoen is de laatste tijd een beetje mijn 'ding', dus zodra ik weer quinoa gevonden heb zal ik dit recept een keer proberen!

 • aMuse Rouge
  14 januari 2014 om 19:14

  Mja, ik lust vrees ik geen enkele kaas behalve mozzarella, Grana Padano (of Parmezan) en halloumi. :-) Ik heb vandaag iets anders gemaakt, dus ik kan nog tot morgen nadenken wat ik er allemaal ga bijflansen. :-)

 • elsemiek ocenasek-kunsr
  14 januari 2014 om 17:59

  Zandloperproef. Ga ik van de week proberen. Ziet er lekker ui

 • Pauline
  14 januari 2014 om 17:55

  Het kan wel, maar het is inderdaad wel minder lekker. Maar dat vind ik bijna bij alles behalve bij lasagne en stoofschotels.

 • Pauline
  14 januari 2014 om 17:52

  Huh echt? Wat apart in deze tijd.

 • Pauline
  14 januari 2014 om 17:52

  Feta is ook erg lekker. Of anders een pittige belegen kaas.

 • aMuse Rouge
  14 januari 2014 om 17:33

  Ik wilde toevallig vandaag of morgen iets gelijkaardigs maken: een quinoagerecht met pompoen. Al weet ik nog niet precies wat ik er allemaal ga bijdoen. Ik heb te veel ideeën in m'n hoofd. :-) Geitenkaas is bij mij geen kanshebber, omdat ik dat echt niet lust. :-)

 • Nicole
  14 januari 2014 om 17:20

  Lijkt me een heerlijke combinatie, ga ik zeker proberen. Bij de jumbo hadden ze de pakken quinoa afgeprijst naar 0,50!!. Ik heb mijn kast weer vol.

 • MySimplySpecial
  14 januari 2014 om 12:27

  Lijkt me lekker!

 • Amy
  14 januari 2014 om 12:16

  Ga dit morgen proberen te maken, heb net bij de AH nog quinoa kunnen scoren!
  Kun je dit ook bewaren als je er wat van over hebt en de volgende dag opwarmen? Of wordt het dan net als bij risotto veel minder lekker?

 • Farah
  14 januari 2014 om 11:35

  Ziet er lekker uit.
  Ik vind quinoa heel erg lekker, maar eet het eigenlijk niet zo veel. Gelukkig maar, want ik ga geen 7 euro uitgeven aan quinoa ;).

 • Pauline
  14 januari 2014 om 10:47

  Ben ik met je eens.

 • Renata
  14 januari 2014 om 10:36

  Dit komt op de menu kaart deze week, heerlijk en makkelijk ziet het eruit. Alleen de geitenkaas gaat eruit bij mij (uhhh vind ik zo vies), dat zal wel ricotta of mozzarella worden.

 • pieke
  14 januari 2014 om 10:06

  Dat quinoa zo 'hot' is, betekent ook dat het voor de locale bevolking in Zuid-Amerika nauwelijks meer te betalen is, terwijl het altijd een belangrijk onderdeel van hun dieet was. Het is dus wat mij betreft de vraag of je het nog wel (zoveel) zou moeten eten.

 • Susanne
  14 januari 2014 om 09:35

  Dit ga ik aan mijn zus laten zien! Die vind het volgens mij heeeeel lekker! Ik ben nog onbekend met quinoa en pompoen maar hopelijk komt daar snel verandering in. Eerst nog even de rest van het gezien (lees pa en ma) overhalen om het een keer te proberen haha

 • Saskia - Blij Suikervrij
  14 januari 2014 om 08:46

  Ja, wat een drama, dat quinoa vraagstuk... Bij de Ekoplaza zag ik in ieder geval nog schappen vol met quinoa, mocht iemand nog op zoek zijn! ;)

 • Tiff - The CineFiles
  14 januari 2014 om 08:44

  Dit lijkt me zo lekker! Ik hou sowieso erg van flespompoen, alleen dat snijden ervan is altijd zo'n gedoe!

 • Manon
  14 januari 2014 om 08:23

  Zit ziet er goed uit! Lekkere combinatie lijkt me dit.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.