Mijn food bucket list voor 2014

En zijn jullie brak? Allereerst natuurlijk een heel gelukkig, gezellig, gezond en vooral lekker nieuw jaar gewenst. Dat jullie maar weer volop mogen genieten van mijn food inspiratie. Goede voornemens al gereed? Laat me raden, minder eten en nooit meer zoveel drinken.

imageBron foto

Ik heb voor mijzelf altijd stiekem goede voornemens, die ik nooit uitspreek. En er zit altijd iets bij wat met beter eten te maken heeft. En eigenlijk is dat helemaal niet nodig want ik eet vrij goed en gezond, maar omdat December altijd zo’n (vr)eetmaand is, geeft dat vaak een beetje een vertekend beeld. Daarnaast heb ik ook ieder jaar weer het goede voornemen om na het opstaan direct te douchen, zodat ik om 9 uur fris en fruitig achter de computer zit. Ook dit lukt mij nooit, want ik heb last van opstartproblemen. Ik heb zeker 2 uur nodig om wakker te worden en het komt regelmatig voor dat ik zo druk bezig ben, dat ik om 13.00 of later, nog moet douchen. En dat is best awkward, als de postbode denkt, dat jij in een badjas leeft, wat feitelijk ook deels waar is, maar dat terzijde.

Zo nu heb ik mijn goede voornemens er toch weer uitgekraamd. Maar het leek mij leuker om een food bucketlist op te stellen. Wat wil en moet ik echt maken in 2014? Ik heb zo’n lijstje in mijn telefoon en die wordt steeds meer aangevuld.

Maar wat er in ieder geval op staat is

  • Verschillende soorten ijs maken met de ijsmachine
  • Een hele kreeft koken of krab, dat mag ook
  • Een Heston of Adriano Zumbo-achtig dessert, met veel laagjes en spektakel
  • Eclairs
  • Iets eten wat ik nog nooit gegeten heb
  • Polentafriet, die waren zo goed bij Taste
  • Latte art, ik wil ook hartjes in mijn koffie
  • Iets met gepofte knoflook
  • Een taartje met frangipane
  • Een hele vis fileren
  • 1 x per week uit een kookboek koken
  • Een kinder verjaardagstaart maken
  • Pulled Pork, so good
  • Een 5 gangen diner organiseren
  • Ravioli met ei van Fifteen
  • Iets bakken met quinoa
  • Zuurdesem brood
  • Een culi workshop volgen
  • Meer kookvideo’s maken
  • Een complete rijsttafel maken

Dit zijn voor nu de hoogtepunten van mijn lijstje. Uiteraard staan er ook heel veel basic recepten op die je van mij gewend bent, maar die hou ik nog even voor mijzelf.

Heb jij nog iets wat echt aan deze food bucket list toegevoegd moet worden? Laat het dan weten in de comments. Dan kan ik wat met jullie verzoekjes doen.

Rode kool salade met sinaasappel
Mijn 2013
Bewaar
50 Comments
  • Martine

    9 januari 2014 at 03:15 Beantwoorden

    Leuk om te lezen!\r\nHeel toevallig had ik op 1 januari ook zo’n lijstje gemaakt op mijn FB site. Ik had jouw lijst niet eerder gezien, maar we hebben een aantal dezelfde uitdagingen, bv de pulled pork en de ijsjes. Bij mij staan er ook nog veel restaurants op die ik wil uitproberen. Verder ben ik ook geen ochtendmens, kom echt op gang in de middag en kook graag zonder pakjes, suiker en gezond. Pulled pork wil ik graag eens maken in de snelkookpan, ik ben benieuwd naar jouw versie!\r\n\r\nVeel kookplezier in 2014 en ik blijf je volgen vanuit Curacao.\r\nMartine (Dushi eten en drinken in Curacao op FB)

    • Pauline

      9 januari 2014 at 13:07 Beantwoorden

      Oh wat leuk en toevallig! Ik ga het in de oven maken denk ik of op de bbq. Ik heb zelf geen slowcooker namelijk. Leuk dat mijn blog helemaal in Curacao gelezen wordt 🙂

  • Bianca

    8 januari 2014 at 13:03 Beantwoorden

    Klinkt goed, ben benieuwd naar al je recepten in 2014 🙂

  • Tiff - The CineFiles

    6 januari 2014 at 21:20 Beantwoorden

    Leuk lijstje! Een van mijn goeie voornemens van dit jaar is überhaupt koken! Vaak heb ik ma werk geen zin meer om te koken, maar daar wil ik nu waat aan veranderen. Zelf koken is vaak gezonder en nog goedkoper ook 🙂

  • Marije van Leeuwen

    4 januari 2014 at 12:53 Beantwoorden

    Hoi Pauline, \r\n\r\nVia Instagram je ontdekt;) en afgelopen week al 2 recepten gekookt, wat heerlijk was. Alleen de risotto had ik ingevroren om 3 dagen later in mijn avonddienst op te eten maar dat had iets weg van een zure lucht…\r\n\r\nVerder wil ik je bedanken! \r\n\r\nGroetjes, \r\nMarije

  • Ursula - missFromage

    3 januari 2014 at 23:01 Beantwoorden

    Lekker lijstje, hoor. Eclairs en pulled pork staan ook op de mijne 🙂 Zo heerlijk, maar nog nooit zelf gemaakt…

  • Marc Donckers

    2 januari 2014 at 22:12 Beantwoorden

    Wat een super leuk idee! Je hebt mij en mijn vrouw wel erg geispireerd om ook zoiets op te stellen. Een lekker zuurdesem brood, taarten, lekkere maaltijden… yammie! We gaan je zeker volgen met je lijst en ons lekker verder laten inspireren. Succes!

  • Lies

    2 januari 2014 at 20:29 Beantwoorden

    Eigenlijk heb ik nog nooit goede voornemens gemaakt. Dat wil zeggen, niet voor het nieuwe jaar. Goede voornemens kun je ook zomaar ergens in een willekeurige maand maken.\r\nEn eigenlijk ben ik niet zo een kookprinsesje.\r\n\r\nMaar nu heb ik deze site van Pauline gevonden. Heb al een paar recepten gemaakt, en alles is gelukt!\r\nUiteraard verder op de site zitten neuzen, en heb eeen voornemen voor het nieuw jaar.\r\nLekker gaan koken met de recepten van Pauline.\r\nVoor morgen heb ik kabeljauw uitgekozen. Kan bijna niet wachten,leuk!

  • Kim

    2 januari 2014 at 20:10 Beantwoorden

    Ben heel benieuwd naar de rijsttafel en het ijs. Hier staat ook nog een ijsmachines stof te vangen, dus het wordt tijd dat die eens gebruikt wordt.

  • Nance

    2 januari 2014 at 17:17 Beantwoorden

    Hoi, sinds een maand heb ik je site ontdekt… En ik wilde je bedanken voor je recepten die ik met kerst en oud & nieuw voor mijn vrienden heb gemaakt… Erg leuke reacties gekregen, helemaal kei goed… En ook nog alles gelukt.. De rocky road, borrelbrood en de pizzamuffin.. Ga ook maar een Bucket list maken want dit smaakt zeker naar meer leuke en heerlijke nieuwe recepten… Ik denk wel een nieuwe hobby.. Dus bedankt Pauline, ga je volgen..

    • Pauline

      2 januari 2014 at 22:33 Beantwoorden

      Ah wat ontzettend leuk om te horen, dank je wel!

  • LNNK

    2 januari 2014 at 17:07 Beantwoorden

    Heerlijke voornemens, ik wil ook graag hartjes op mijn latte. Wanneer jij het kunstje beheerst ga je het ons dan leren?

  • Wanda

    2 januari 2014 at 13:41 Beantwoorden

    Grappig, zo’n foodiebucklist! Ik heb me trouwens ook voorgenomen om in ieder geval 1 keer in de week, zal wel in het weekend zijn, iets uit 1 van mijn vele kookboeken te maken…

  • Karen

    2 januari 2014 at 12:21 Beantwoorden

    (als deelneemster, voor de duidelijkheid ☺)

    • Pauline

      2 januari 2014 at 12:54 Beantwoorden

      Haha wie weet gaat dat nog een keertje gebeuren 😉

  • Karen

    2 januari 2014 at 12:16 Beantwoorden

    En wat dacht je van een culi workshop GEVEN? Ik doe mee!!

  • Tessa

    1 januari 2014 at 23:22 Beantwoorden

    Yay, superleuk! Ons halve kerstdiner kwam trouwens van jouw site, heerlijk en waarvoor dank! 🙂

  • Daniella

    1 januari 2014 at 20:25 Beantwoorden

    Hmz redelijk gezonde recepten met de ijsmachine kan dat ook? (Zegt diegene die het liefst met roomboter bakt haha) ben benieuwd! Ik heb ook n ijsmachine die vooral op zolder staat te staan, zonde!

  • vanemi

    1 januari 2014 at 16:55 Beantwoorden

    Goede voornemens. Ik heb nog een aantal taarten op m’n lijstje staan die ik echt een keer wil gaan maken. Onder andere een Kitkattaart. Misschien afgezaagd, maar ik vind dat ik die een keer gemaakt moet hebben 😉

  • Stella

    1 januari 2014 at 16:25 Beantwoorden

    Wat een mooie lijst, ik ben heel benieuwd naar wat er komen gaat! Oh, en ik kan mij zo goed vinden in het beginstukje van deze post..haha 🙂

  • Eliza reinders

    1 januari 2014 at 13:57 Beantwoorden

    Elke week iets van Uit paulines keuken of uit het vzl kookboek maken

  • Charlotte

    1 januari 2014 at 13:48 Beantwoorden

    Die rijsttafel wordt hier gewoon geëist 🙂 Ik doe dat ook te weinig. Meestal blijft het bij rest met babi/ajam ketjap en wat sambal goreng boontjes. Ik maak wel graag mijn eigen seroendeng (zonder pinda’s) of alleen wat gado gado. \r\n\r\nMooie lijst is het. Ben erg benieuwd.

  • Hazel - Cookie Cottage

    1 januari 2014 at 13:18 Beantwoorden

    hmmm eclairs.. die staan hier ook op het lijstje!

  • Joyce

    1 januari 2014 at 12:38 Beantwoorden

    Mooi lijstje heb je! Gelukkig nieuwjaar!

  • MySimplySpecial

    1 januari 2014 at 12:21 Beantwoorden

    Herkenbaar probleem met die badjas! Mooi lijst ook, ik ben benieuwd wat je allemaal gaat doen!

  • Maaike

    1 januari 2014 at 12:19 Beantwoorden

    Ik doe zeker mee met de latte art en meer kookvideo’s maken! Misschien kun je een keer een rainbowcake bakken? 🙂

  • Marloes

    1 januari 2014 at 12:11 Beantwoorden

    Wat een superleuk stuk weer! Ik ben vooral erg benieuwd naar je recepten voor de IJsmachine (heb er nog 1 staan, maar gebruik hem helaas te weinig…) 🙂 Laat 2014 maar komen, en natuurlijk de beste wensen!

  • MarianneMaarel

    1 januari 2014 at 11:58 Beantwoorden

    Ja leuk idee, en zo herkenbaar!! Enkele van je voornemens zoals het minimaal 1x per week uit een kookboek koken had ik ook al. En zuurdesembrood is sinds kort een passie van mijn man, en lukt steeds beter, net als Pulled Pork. En troost je mijn postpode/pakjesman moet volgens mij ook denken dat ik in mijn badjas leef 🙂 Maar als je zo leuk schrijft en lekkere recepten plaatst zoals in 2013 komt het helemaal goed in 2014!! een heel goed jaar gewenst!!

  • Nanda

    1 januari 2014 at 11:48 Beantwoorden

    Wat een leuk idee, zo’n bucketlist!

  • Monique

    1 januari 2014 at 10:44 Beantwoorden

    Zo herkenbaar! Ik werk ook thuis en ook ik heb elke ochtend opstartproblemen. Tegenwoordig ook een kind dat naar school moet, niet zo’n goede combi, maar het lukt redelijk. Succes met je bucketlist!

  • alessandra

    1 januari 2014 at 10:21 Beantwoorden

    Heerlijke ideeën! Een aantal staan ook op mijn lijstje, en ben benieuwd naar je pulled porc recept. Deze een paar weken geleden gemaakt Yummie! Blijf je volgen!

  • Dita

    1 januari 2014 at 09:57 Beantwoorden

    Wat een leuke voornemens en ideeën

  • Leontine

    1 januari 2014 at 09:18 Beantwoorden

    Wat een geweldig idee, had me al wel voorgenomen dat het een mooi culinair jaar moest worden. De aftrap is gelukt, gister lekker hapjes gemaakt. En een tafel ingericht om na het vuurwerk de bubbels te begeleiden.

Plaats een reactie