fbpx
Menu

Eenpans Pasta

Geen zin om te koken? Dat is vanaf nu geen excuus meer. Deze snelle eenpans pasta staat eerder op tafel dan dat de pizzakoerier bij jou een cheesy pizza kan bezorgen. Geen moeite, geen lange wachttijd en geen afwas. Ok bijna geen afwas dan, tenzij je uit de pan eet.

Ik zag dit ideetje voorbij komen op Pinterest, een van mijn favoriete platformen op dit moment. Uren kan ik me daar vermaken, op zoek naar lekkere eet inspiratie, mooie food foto’s en keuken inrichtingen. Deze snelle pasta is een hit op Pinterest en ik snap wel waarom. Wil jij ook weten waarom? Maak dan snel het recept.

eenpans pasta

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr (spelt)pasta
500 gr tomaten
2 uien
1 rode (punt) paprika
2 teentjes knoflook
1/2 chilipeper
400 ml kippenbouillon
1 takje rozemarijn
1 tl oregano
Handje basilicum
Parmezaan
Peper en zout

Zo maak je het
Neem een grote pan en zet deze op het vuur.

Hak de knoflook en de peper fijn (verwijder wel de zaadjes) en pel de uien en snij ze in halve ringen. Leg dit in de pan.

Was de tomaten en de paprika en snij ze in partjes. Stop ze in de pan.

Voeg de pasta en de kippenbouillon toe aan de pan.

Leg de deksel op de pan en laat het geheel gedurende 10 minuten zachtjes koken. Roer het tussentijds even door elkaar.

De maaltijd is klaar als de pasta beetgaar is. Verwijder het takje rozemarijn.

eenpans pasta

Breng de pasta op smaak met peper, zout, oregano en een handje verse basilicum.

Garneer de eenpans pasta met Parmezaan.

eenpans pasta

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

33 reacties

  • Janneke Zonnenberg
    29 juni 2016 om 16:40

    Deze is echt heerlijk! Ik ga hem zo weer maken. Voor manlief doe ik er hamblokjes door :-)

    Beantwoorden
  • Eva
    24 oktober 2015 om 19:37

    Zalig en super snel gerechtje! Heerlijk met tonijn uit blik!

    Beantwoorden
  • Fardau
    5 oktober 2015 om 17:21

    Bak je dus eerst even de ui, peper en knoflook? Of alles in de pan en dus pas het vuur aan?

    Beantwoorden
  • Jeanine Oomen
    9 september 2015 om 19:50

    Ik neem aan verse pasta toch? Misschien dan wel even handig om bij het recept te zetten. :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 september 2015 om 12:25

    Nee hoor, ook gedroogde pasta kan.

    Beantwoorden
  • Martine
    24 mei 2014 om 12:47

    Joh, ziet er goed uit. En ik denk dan: als je vlees wilt. Spekkies/gehakt of wat dan ook even in een andere pan en als je veel haast hebt de champignons daaraan toevoegen. En als je iets minder haast hebt eerst het vlees door dat lekkere eten doen en dan pas champignons en 3 minuten doorwarmen. Ligt eraan wat je lekker vind... En als je niet van het vlees bent... ook de champignons op het laatst.. Oeh mijn buikje rammelt!

    Beantwoorden
  • Lot
    31 januari 2014 om 20:16

    Het was heerlijk! En zo lekker makkelijk, voor herhaling vatbaar.

    Beantwoorden
  • Mieke
    27 januari 2014 om 08:54

    Wat een goed idee! Dit wil ik graag gaan proberen. Zou je er ook brocolli aan toe kunnen voegen? Of moet die toch eerst gekookt worden?

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 januari 2014 om 11:50

    Ja dat kan heel goed. Als je de roosjes niet te groot maakt, moet het goed komen.

    Beantwoorden
  • jony
    25 januari 2014 om 12:26

    Ik heb dit recept geprobeerd. Het viel mij een beetje tegen. Qua smaak was het goed. Zelf zou ik er wat meer bit in proeven en zag hier al de optie champignons en gehakt. Smac zou een hele makkelijke optie zijn maar minder gezond (denk ik).

    Beantwoorden
  • Ellie
    19 januari 2014 om 16:11

    Hij is echt heerlijk!

    Beantwoorden
  • Curly Creative
    16 januari 2014 om 12:14

    ik wil nog gehakt en champignons toevoegen.. kunnen de champignons er gelijk bij? dat gehakt maar eerst bakken en op t laatst er door roeren denk k?

    Liefs

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 januari 2014 om 12:55

    Ik zou de champignons met het gehakt meebakken. Als je ze direct toevoegt worden ze heel erg nat en dat is minder lekker.

    Beantwoorden
  • Curly Creative
    16 januari 2014 om 13:06

    Super, ik zal je laten weten hoe het smaakte!

    Beantwoorden
  • Curly Creative
    9 januari 2014 om 12:26

    Mmm dit ga ik zeker eens proberen!

    <3 liefs

    Beantwoorden
  • Jony
    9 januari 2014 om 10:45

    Als hij net zo lekker smaakt dan dat het er uit ziet gaat dit een topper worden.

    Beantwoorden
  • tessy
    8 januari 2014 om 20:23

    Da's handig. Ga ik zeker uitproberen.
    Ook goed te doen voor de zomer op de camping...

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    8 januari 2014 om 18:55

    Wat handig!

    Beantwoorden
  • Ilse
    8 januari 2014 om 17:23

    Voldoende vocht hebt? iPad ded raar, ik zag mijn eigen reactie niet

    Beantwoorden
  • Ilse
    8 januari 2014 om 17:22

    300 gram pasta lijkt me wat weinig, vooral met 2 tieners in huis.
    Verdubbel je dan alles, of die je gewoon 500 Gr pasta? Maar hoeveel kippenbouillon neem je dan, zodat je voldoende v

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 januari 2014 om 17:27

    Ik zou de pasta x 2 doen en het vocht x 1,5. Denk dat het dan wel goed komt.

    Beantwoorden
  • Stella
    8 januari 2014 om 17:02

    Wow super handig als je erg druk bent! Dit ga ik zeker eens doen!Wat voor ingrediënten zou je er nog meer aan kunnen toevoegen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 januari 2014 om 17:28

    Courgettes, wortel, mozzarella (op het laatst) bleekselderij ;)

    Beantwoorden
  • Dita
    8 januari 2014 om 14:03

    Oeh dat ziet er heerlijk uit! Dit ga ik zeker eens proberen

    Beantwoorden
  • Tedje
    8 januari 2014 om 14:03

    Oh yum ziet er lekker uit!

    Beantwoorden
  • Simone
    8 januari 2014 om 11:42

    Jum!

    Beantwoorden
  • Farah
    8 januari 2014 om 11:26

    Ik heb dit ook al vaak voorbij zien komen op pinterest, maar het leek me nooit lekker.
    Maar jouw versie ziet er wel heel erg goed uit! Misschien toch maar eens proberen.

    Beantwoorden
  • Sanne
    8 januari 2014 om 10:04

    Blijft de bouillon dan bij de pasta zitten, moet je hem afgieten of verdampt het allemaal??

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 januari 2014 om 12:45

    Nee die verdampt en dat vormt samen met de tomaten de saus.

    Beantwoorden
  • Mirne
    8 januari 2014 om 09:15

    Handig zo!

    Beantwoorden
  • Susanne
    8 januari 2014 om 09:10

    Super handig! Ik vind eenpansgerechten zó makkelijk maar vind het moeilijk gerechten te maken die niet op elkaar lijken. Een eenpanspasta was echt nog nooit in mij opgekomen. Dankje!

    Beantwoorden
  • Tiff - The CineFiles
    8 januari 2014 om 08:57

    Eenpansgerechten zijn zooo fijn als je geen zin hebt om te koken. Dit ziet er weer lekker uit! Lang leve Pinterest haha

    Beantwoorden
  • Sylvia
    8 januari 2014 om 08:46

    Ik maak eigenlijk nooit eenpansgerechten, ziet er wel goed uit! :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen