fbpx
Menu

Lasagne met pompoen

Zijn jullie de pompoenen al zat? Dan moet ik je teleurstellen want er komen nog een aantal recepten met pompoen aan. Deze lasagne met pompoen is er één van en hij is echt goddelijk. Daarnaast is het ook een budget recept, omdat de oranje knotsen volop aanwezig zijn, zijn ze lekker goedkoop. Dat is ook de belangrijkste tip als je niet te veel geld wilt uitgeven aan je avondeten, eet uit het seizoen. Als iets volop aanwezig is, is de prijs lager. Dat is logisch want dan is er meer aanbod dan vraag en dit doet de prijs dalen, zo daar komen mijn Marketing skills weer even om de hoek kijken.

Een tijdje geleden liet ik je al zien hoe je bechamelsaus maakt en deze mag echt niet ontbereken in deze lasagne. De saus combineert heel goed met de zoete smaak van de pompoen. Ik heb een mandoline gebruikt om mijn pompoen te slicen, dit is een soort schaaf voor in de keuken, waarmee je groentes heel gemakkelijk in plakjes snijdt. Je kunt de pompoen uiteraard ook gewoon snijden met een mes, zorg wel dat je de plakjes niet te dik maak.

Ingrediënten voor 4 personen | Budget €5,45
0,5 flespompoen (alleen de steel)
1 ui
2 tenen knoflook
0,5 rode peper
1 blik tomatenblokjes
1 portie bechamelsaus (recept)
1 bol mozzarella
Handje oude kaas
6 volkoren lasagne bladen
1 tl oregano
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Maak de bechamelsaus volgens het recept en voeg een handje oude kaas toe aan de saus.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de chili peper fijn. Fruit dit aan in een pan met wat olijfolie.

Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met de oregano en wat peper en zout. Laat de saus ongeveer 15 minuten pruttelen.

pompoenlasagne

Gebruik alleen de steel van de flespompoen en schil deze. Snijd de pompoen in hele dunne plakjes met behulp van een mandoline (of een mes).

Neem een grote ovenschaal en verdeel een flinke lepel tomatensaus over de bodem van de schaal.

Verdeel de plakjes pompoen over de tomatensaus. Verdeel daarover een paar lepels van de bechamelsaus.

Leg 3 volkoren lasagne bladen op de bechamelsaus en herhaal de voorgaande stappen.

Eindig met een laag tomatensaus en leg daarop nog een paar plakjes pompoen. En verdeel het laatste beetje bechamelsaus over de pompen.

pompoenlasagne

Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze over de lasagne.

Bak de lasagne met pompoen in ongeveer 35-40 minuten af in de voorverwarmde oven.

pompoenlasagne

 

On a Budget: Maaltijden voor 4 personen, (2 volwassenen en 2 kinderen) voor maximaal €6,00. Excl. kruiden, olijfolie en basis ingrediënten.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

30 reacties

  • Jannie
    8 april 2018 om 16:08

    Wow! Wat een heeeeeeerlijke lasagne! Ik heb het recept iets aangepast. Ik had geen tomatenblokjes in huis, maar wel gezeefde tomaat, dat ging ook prima. Ook nog een schepje tomaten puree en een paar laurierblaadjes toegevoegd. Ik had een ander soort pompoen en heb deze in kleine dunne plakjes gemaakt met een dunschiller. Deze ga ik nog heel vaak maken. Bedankt voor dit geweldige recept :)

    Beantwoorden
  • Maddy
    8 september 2017 om 14:46

    mmm..... lekker inspiratie opdoen op jouw site! Ga de lasagne vanavond maken, in de hoop dat de kinderen het ook lekker vinden! Ik heb geen mozzarella meer in huis maar denk dat ik ook wel feta kan gebruiken?

    Beantwoorden
  • Pauline
    9 september 2017 om 18:13

    Ja hoor, dat kan ook! Veel kookplezier :)

    Beantwoorden
  • Mirjam
    23 oktober 2016 om 19:35

    Vanavond dit lekkere recept gemaakt!
    Ik kwam ook niet uit met de tomatensaus. Volgende keer 2 blikken van 400 gram tomatensaus. Nu had ik maar 1 laag met lasagne bladen.
    Echter zat voor 2 volwassenen.

    Beantwoorden
  • Jeanine
    15 oktober 2016 om 18:07

    Heerlijk! Met z'n tweeën helemaal opgegeten.

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 oktober 2016 om 18:28

    Das een goed teken :)

    Beantwoorden
  • Carola Nieborg
    8 maart 2016 om 20:37

    Was heerlijk! Ook goedgekeurd door de kritische kinderschare :) heb twee blikjes tomatenblokjes en een hele pompoen genomen, was daardoor precies goed voor twee volwassenen en vier kids.

    Beantwoorden
  • Monica
    24 november 2015 om 18:09

    Deze klinkt echt heerlijk. Staat nu in de oven dus ben erg benieuwd. Alleen kwam ik ook niet echt uit wat saus verhouding betreft. Kon alleen op de bodem de tomatensaus kwijt. De rest van het opbouwen heb ik geïmproviseerd. Welk formaat ovenschaal wordt er bij dit recept aanbevolen?

    Beantwoorden
  • Corien
    21 september 2015 om 19:13

    Mmm, nou ben ik net even op een regine met weinig koolhydraten, maar als het weer mag ga ik het gauw proberen

    Beantwoorden
  • Wyneke
    3 maart 2015 om 19:55

    Staat nu in de oven, ik ben benieuwd! Ik kom met dit soort recepten alleen nooit uit met de tomatensauslaag. Het is altijd zo weinig, heb zelfs een kleine schaal genomen, anders kan ik alleen maar de bodem en de bovenste laag er uitpersen :). of moet het een inieminie dun laagje zijn? Maar wordt vast lekker!

    Beantwoorden
  • Kim
    23 september 2015 om 19:19

    Ik heb ook altijd dat probleem! Hierbij helaas ook weer... Volgende keer gewoon 2x zoveel tomatensaus maken :) Hij staat nu in de oven, ben erg benieuwd!

    Beantwoorden
  • Richard
    23 november 2014 om 19:58

    Viel in de smaak bij mijn vriendin (en mij)!

    Beantwoorden
  • sophie
    5 oktober 2014 om 20:27

    Niet gedacht dat dit echt heel lekker zou zijn maar toen ik er een hapje van nam: H E E R L I J K !!!! Heb de mozzarella wel vervangen met biologische jonge kaas. Toffe site!

    Beantwoorden
  • Nathaly
    21 februari 2014 om 16:16

    Nieuwsgierig maar waarom enkel de hals?

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 februari 2014 om 22:21

    Een hele pompoen is teveel ;)

    Beantwoorden
  • Yasmin
    3 februari 2014 om 21:07

    Het was super lekker!
    Bij man en dochter viel het ook in de smaak!

    Morgen was ik van plan couscous te eten, dan kan ik daar de rest van de pompoen voor gebruiken.

    Bedankt!

    Beantwoorden
  • Pauline
    4 februari 2014 om 10:52

    Goed idee en fijn dat hij goed bevallen is :)

    Beantwoorden
  • Yasmin
    3 februari 2014 om 17:31

    Hoi Pauline,

    De lasagna staat in de oven. Ben benieuwd hoe het zal smaken.
    Ik vroeg me alleen af wat je met de rest van de pompoen doet. Kan je dat nog ergens anders voor gebruiken, vind het zo zonde om weg te gooien.

    In ieder geval bedankt voor al je lekkere recepten.

    Yasmin

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 februari 2014 om 18:47

    Leuk! Nee niet weggooien, je kunt er soep van maken of het lekker roosteren in de oven en dan garneren met fetakaas.

    Beantwoorden
  • Milou
    3 februari 2014 om 12:07

    Ik wilde deze lasange vanavond eten, maar kon niet aan flespompoen komen. Is een gewone (zo'n oranje ronde) ook goed?

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 februari 2014 om 18:53

    Ja hoor dat kan ook.

    Beantwoorden
  • Esmée
    1 februari 2014 om 01:41

    Ziet er heerlijk uit Pauline!

    Beantwoorden
  • Farah
    31 januari 2014 om 14:12

    Ziet er super lekker uit. Ook leuk een pompoenvariant voor lasagne :).

    Beantwoorden
  • Suzan
    30 januari 2014 om 18:00

    Was lekker! Genoeg gemaakt en een portie ingevroren voor een nog makkelijkere avond binnenkort!

    Beantwoorden
  • aMuse Rouge
    29 januari 2014 om 17:45

    Ik vind pompoen zalig in lasagne. Heb onlangs ook 2 pompoenlasagnes gemaakt die echt lekker waren!

    Beantwoorden
  • Kathleen Goossens
    29 januari 2014 om 11:18

    Wat een fijn recept. Ik heb alles netjes genoteerd en een boodschappenlijstje gemaakt. Vanavond staat dit op ons menu:) Dankjewel!

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 januari 2014 om 15:43

    Wat leuk, veel kookplezier.

    Beantwoorden
  • Kathleen Goossens
    30 januari 2014 om 09:18

    En het was inderdaad lekker! Ik heb een laagje jonge spinazieblaadjes toegevoegd... Zeker voor herhaling vatbaar!

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 januari 2014 om 10:47

    Goede toevoeging, spinazie is altijd goed!

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    29 januari 2014 om 08:19

    Dat lijkt me lekker!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen