Menu
Bananabread-.jpg

Gezond Bananabread Recept

Dit gezonde bananabread is het meest bekeken recept op mijn blog. En ik snap wel waarom. Ieder weekend bak ik iets gezonds, zonder suiker en meestal ook zonder tarwe. Dit doe ik omdat ik dan de hele week een lekker en gezond tussendoortje heb. In mijn boek plaatste ik al een recept voor een bananenbrood en die is bij velen favoriet. Omdat bananabread ook mijn favoriete gezonde snack is, besloot ik een variatie op het recept te maken. En deze is stiekem nog lekkerder dan de versie in mijn boek. Later ontdekte ik dat dit brood ook heel lekker is met pindakaas. Echt probeer dat ook.

 

Lekkerste bananabread

Eigenlijk weet ik niet zo goed waarom een bananabread een brood heet, waarschijnlijk door de vorm. De smaakt en structuur lijkt echter meer op cake, halleluja! De bananen maken het lekker zoet en daardoor heb je helemaal geen suiker nodig. Omdat ik niet voldoende amandelmeel meer had, gooide ik er wat boekweitmeel door heen. Je kunt dit dus ook van 100% amandelmeel maken. Het boekweitmeel zorgt voor een iets stevigere structuur.

Volop variëren

Als je nog op zoek bent naar een ander bananabread recept, dan kan ik je deze chocolade versie ook  van harte aanbevelen. Superlekker. Voor de snelle trek maak je bananabread in a mug. Binnen 2 minuten klaar. Das ook fijn. Oh en deze met pindakaas is mijn lievelings! 

Ingrediënten voor 1 bananabread van 20 cm
3 rijpe bananen
3 eieren
150 gr amandelmeel (of speltbloem)
60 gr dadels (3 medjool dadels)
2 tl bakpoeder
50 gr pure chocola
75 gr gemengde noten
30 gr kokosrasp
Snuf zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Pureer de bananen samen met de dadels (z0nder pit) glad met een staafmixer in een kom.

Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.

Spatel het het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf  zout door het beslag.

Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag.

Spatel tenslotte de kokosrasp door het bananen beslag.

Vet een cakevorm (20 cm) in met een bakspray en giet het mengsel in de vorm.

Bak het bananabread in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt,

Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster.

Bewaar het bananabread in aluminiumfolie buiten de koelkast.

Nog wat tips!

  • Luchtdicht verpakt, of verpakt in aluminium folie kan je het bananabread ongeveer 3 dagen bewaren.
  • Je kunt het bananabread ook  heel goed invriezen. Bewaar de plakjes afzonderlijk in een diepvrieszakje.
  • Hou je van zoet voeg dan eventueel wat honing/kokosbloesemsuiker/agavesiroop toe.
  • Amandelmeel geeft het brood een lekkere nootachtige structuur en is glutenvrij.
  • Je kunt het bananabread ook met speltbloem maken. Ook kan je de helft van het meel vervangen voor havermeel of boekweitmeel. Daar wordt hij iets steviger van.
  • De pure chocolade van Vivani is gezoet met kokosbloesemsuiker.
  • Heb je een grotere cakevorm verdubbel dan het recept.

Dit recept is glutenvrij en voedselzandloper proof.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan