Menu

Loempia’s uit de oven

Zelf loempia’s maken is superleuk om te doen. En deze versie uit de oven is nog best wel gezond ook. Ben je al een beetje ont-snackt? Losgekomen van alle oud en nieuw hapjes, bitterballen en oliebollen? Ik ben sinds maandag mijn oude eetpatroon weer aan het oppakken, gezondere keuzes maken, weinig suiker en niet te veel slechte vetten. Ik zal je eerlijk bekennen dat ik daarin een gemiddelde Nederlander ben, of beter gezegd een gemiddelde Nederlandse vrouw. Ik moet echt een knop omzetten en dan gaat het wel. Tot die tijd, kan ik de verleidingen gewoon niet weerstaan. Neem ik me zo voor om geen suiker te nemen, krijg ik een taartje voorgeschoteld en dan bezwijk ik alweer, dag goede voornemens, hallo lekker taartje. Ditzelfde geldt voor een pannenkoekje op het strand en een bitterbal in de kroeg. En het erge van mij is, dat ik het dan vaak niet bij 1 kan laten en dan laat ik me weer volledig gaan. Blame it on december!

Totdat het welletjes is geweest, zoals nu, en vanaf dan kan ik het prima volhouden. Zo lang ik maar niet 1 koekje, chipje of hapje pak, gaat alles prima. Een tijdje geleden zag ik dat Frances van Foodgloss, gezonde loempia’s maakte uit de oven. Een goed idee, want het is super lekker en ook nog gezond ook. Filodeeg is veel minder vet dan bladerdeeg en de vulling bestaat uit voornamelijk groente en kip. En je bakt ze natuurlijk af in de oven en niet in de frituur. Ok de chilisaus bevat wel suiker, maar hé die hoef je niet te nemen natuurlijk.

gezonde loempia's

Ingrediënten voor 10 st.
1 pak vers filodeeg uit de koeling
150 gr kip
100 gr ham reepjes
Flinke hand taugé
100 gr wortel reepjes
100 gr witte kool in reepjes
1 teen knoflook
0,5 rode peper
75 gr mihoen
1 el sojasaus
1 tl vissaus
Zeezout
Olijfolie

Zo maak je het

loempia's vouwen Leg de mihoen in een kom met gekookt water en trek het los van elkaar. Na ongeveer 1 à 2 minuten is de mihoen klaar. Laat het uitlekken in een vergiet.

Snij de kip in kleine stukjes en bak deze aan in wat olijfolie.

Voeg de hamreepjes bij de kip.

Hak de peper en de knoflook fijn en voeg dit bij de kip.

Voeg de wortel en chinese kool reepjes toe en bak dit mee. Je kunt dit ook voorgesneden kopen, of een zak gemixte oosterse groentes gebruiken.

Voeg tenslotte de taugé toe en bak dit mee.

gezonde loempia's uit de ove

Voeg de uitgelekte mihoen bij de groentes. Breng de vulling op smaak met de sojasaus, de vissaus en wat zeezout en roer het goed door elkaar.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

loempia's vouwen

Neem een vel filodeeg en bestrijk deze met wat olie. Leg er vervolgens nog een vel filodeeg op.

Snij de grote lap door midden. Je kunt natuurlijk ook 1 vel, dubbelvouwen, dan heb je dezelde grootte.

loempia's vouwen

Leg een schepje van de vulling in het midden van je filodeeg. Bestrijk alle randen met wat olijfolie.

loempia's vouwen

Vouw de buitenste randen naar binnen en bestrijk de buitenkanten nogmaals, lichtjes met wat olie.

loempia's vouwen

Rol de loempia’s op en leg de sluitkant onderop.

loempia's vouwen

Leg de loempia’s op een bakplaat en bestrijk ze nogmaals met wat olie.

Bak de gezonde loempia’s in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven.

Serveer de loempia’s uit de oven met wat chili saus.

gezonde loempia's

gezonde loempia's

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

75 reacties

 • Pauline
  15 oktober 2019 om 12:06

  Weet ik. Maar zelf heb ik dat nooit in huis dus gebruik ik gewoon olijfolie.

 • Loes
  14 oktober 2019 om 17:25

  Hallo Pauline wat een leuk recept, ik maak het als cupcakes met filodeeg. Toch een opmerking, jij gebruikt olijfolie, dat doe ik nooit omdat dit geen product is van de Aziatische keuken, beter is zonnebloem of arachide olie. Het is maar een tip, zie maar wat je er mee doet.

 • Mireille
  13 september 2018 om 18:58

  Hoi Pauline, Ik heb deze loempia's al verschillende keren gemaakt en ze zijn heerlijk. De kinderen eten ze ook graag, altijd handig! Ik heb binnenkort een feestje en vraag me af: kan je ze in de ochtend voorbereiden en aan het begin van de avond afbakken of wordt dat een kleffe bende? Heb je enig idee? Smakelijke groet, Mireille

 • Pauline
  27 mei 2018 om 08:40

  Op 180! En airfryer gaat denk ik nog beter :)

 • Marga
  25 mei 2018 om 01:46

  Hallo, Jou recept lijkt mij erg lekker en dat zonder frituur. Ik wil het gaan maken maar zag nergens op welke temperatuur het in de oven moet. Ik heb een elektrische oven. Zou je ze ook in een airfryer kunnen maken?

 • Kyang1976
  6 januari 2018 om 19:32

  Vandaag gemaakt en echt super lekker! Ik heb er zelf nog wat sesamolie erbij toegevoegd.

 • Pauline
  10 december 2017 om 13:46

  Dat kan wel. Ik zou ze dan afbakken. En de volgende dag opnieuw opwarmen in de oven :)

 • Renee
  10 december 2017 om 12:24

  Hoi, kan ik deze loempia’s ook een dag van te voren al maken?

 • marcel knol
  18 juli 2017 om 19:15

  ik zou inderdaad loempiavellen nemen en dan even in de vriezer voor dat je ze gaat bakken kunnen ze een klein beetje opstijven en dan een beetje olie er over strijken voor dat je ze gaat bakken

 • Jorieke
  16 juli 2017 om 19:48

  Bedankt voor dit recept, we hebben ze net gegeten en ze waren heerlijk :) Met kip en ham en groenten uit eigen veld en moestuin :) Ik heb 1 vel per loempia gebruikt. Lekker hoor.

 • Lotte
  6 mei 2017 om 11:47

  Ik ben erg blij met dit recept, heb ze al meerdere keren gemaakt. Met loemia vellen uit de suoermarkt. Wissel ook van ingrediënten. Erg leuk en heerlijk recept. Zeker wel te vergelijken met "echte loempia's".

 • Annika
  4 april 2017 om 10:43

  Nee, je kunt wel echt loempiavellen kopen bij de toko. Deze zijn kant-en-klaar.

 • Tom Hardorff
  3 april 2017 om 16:47

  geachte Pauline voorgegaarde loempia vellen bestaan die, of hoe moet ik deze maken , het is voor een loempia te maken voor de oven. hoop dat je antwoord, mijn male is [email protected]

 • Kitty
  11 februari 2017 om 18:07

  Vanavond gegeten. Goed gelukt; wij vonden ze heerlijk.

 • Annika
  4 november 2016 om 09:22

  Ja, goed idee!

 • Mary
  3 november 2016 om 07:49

  Ook lekker om te vullen met een restant nasi.

 • Ilse
  24 juli 2016 om 12:48

  De hoeveelheid olie die je gebruikt voor het plakken etc maakt het recept beduidend minder gezond. Is het niet zo dat je dit ook met ei of water kan? Lijken me gezondere opties!

 • Elize
  6 april 2016 om 14:55

  Voor mij is dit geen loempia, maar een gevuld filodeeg rol! Een loempia is heel iets anders en wordt gemaakt van loempia vellen, te koop bij een Indonesische of een Vietnamese toko, en wordt gebakken in olie.

 • Loes
  16 januari 2016 om 13:07

  Klein detail, ingrediënten geeft aan witte kool, bereiding geeft aan Chinese kool. Ga ze dit weekend maken.

 • Lucienne de Gier
  12 januari 2016 om 13:38

  Tegenstrijdig: Pauline:Ik denk het wel. Ik zou ze dan ongebakken invriezen en per stuk verpakken. Filodeeg kan wel snel uitdrogen, dus voor het bakken nog even bestrijken met wat olie
  Nogmaals de vraag invriezen voor of na het bakken ?? Antwoord Pauline: Ik zou het na het bakken doen. Anders droogt het filodeeg uit!!
  Beste Pauline wat is het nou?? Voor of na het bakken invriezen?? Groet Lucienne

 • Anneke
  16 maart 2015 om 05:34

  Hi Pauline, Woon in Australia en kwam you Loempia recept tegen, Had net een aantal in de freezer liggen, toen ik hier las dat je ze beter eerst kan bakken voordat je ze infriest. Dus alles er weer uit en ga ze zo ven bakken en dan als ze zijn afgeloelt gaan ze de friezer in. Als ik ze weer wil opbakken, hoelang en op wat voor temp. raad je mij aan?

  Vriendelijke groeten, Anneke,

 • Pauline
  2 maart 2015 om 11:34

  Vers filodeeg (dat koop je bij de Turk) werkt veel beter dan filodeeg uit de vriezer. Maar je kunt het ook gewoon aan elkaar plakken met wat olie.

 • martha
  1 maart 2015 om 17:11

  Hebben jullie ook last van dat het filodeeg in 100 stukjes is? Dus dat ik het niet in kan rollen:(

 • Pauline
  10 februari 2015 om 21:56

  Ik zou het na het bakken doen. Anders droogt het filodeeg uit

 • judith
  10 februari 2015 om 21:13

  Hallo,
  Ik zag je link op IG.
  Zou je zo ook ik kunnen vriezen?
  Voor of na het afbakken?
  Ik hoor het graag van je.

  Groetjes Judith

 • Pauline
  5 januari 2015 om 16:37

  Dan zou je de volgende keer de oven een tandje hoger moeten zetten.

 • Eva
  4 januari 2015 om 21:37

  Ik had zo'n trek in loempia's maar ik zag m'n goede voornemens al als sneeuw voor de zo'n verdwijnen.. Totdat ik je recept tegenkwam! Heerlijk! Bij mij werden de loempia's echter bijna niet bruin, maar gelukkig wel knapperig! Heb jij enig idee hoe dat kan komen?

 • Niels
  27 december 2014 om 18:44

  En dan nog maar eens een reactie van een man.... nee joh ik heb al een vriendin.

  Deze man heeft dit recept gebruikt voor zijn eigen creatie. Mijn mening: 1 deeg is meer dan zat. 2 wordt te melig. Voor de rest een prima recept

 • Sophie
  21 november 2014 om 14:13

  Hoi Pauline,

  Ziet er lekker uit! Ik heb al eerder zelf loempia's gemaakt dus vandaar de vraag: waarom doe je twee vellen over elkaar?

  Met vriendelijke groet,
  Sophie

 • karin
  25 augustus 2014 om 16:43

  hoeveel graden moet de oplucht oven dan?

  groeten karin

 • Pauline
  21 augustus 2014 om 16:47

  Ik zou ze helemaal afbakken. En voor het gebruik weer even kort opwarmen in de oven.

 • Lonneke
  21 augustus 2014 om 08:35

  Hoi pauline!

  Een vraagje, ik ga van de week weer deze heerlijke loempia's maken.. Zou ik ze ook al voor de helft af kunnen bakken en dan op het moment dat ik ze nodig heb de rest afbakken? Of gaat niet met filodeeg? Alvast bedankt!

 • henk hogervorst
  12 augustus 2014 om 15:01

  Beste Pauline,

  Als ik je raad mag geven ? :)
  Laat de vulling eerst goed uit lekken, neem er de tijd voor... Vervolgens frituur je de loempia op ca. 180 C voor ca. 6 a 7 minuten. Haal de loempia's uit de friteuse of olie en zet ze rechtop in een vergiet. Vervolgens neem je een barbequepen of breinaald en steek deze van boven naar onder door zodat het vocht weg kan lopen. Dit kun je met 2 gaten doen, werkt prima. Na een minuut of 2 kun je ze opdienen. Wil je de loempia's lekker warm houden, leg er dan even een vel aluminiumfolie over de uit te lekken loempia's. Eet smakelijk :)

 • Pauline
  24 juli 2014 om 09:59

  Ze worden wel wat slapper op den duur. Er zit namelijk vocht in de groente en dat gaat in het deeg zitten.

 • Louise
  23 juli 2014 om 11:44

  Beste Pauline,

  Hartelijk dank voor dit gezonde recept. Ga ze zeker een keer maken!
  Wat ik me afvroeg is of je de in de oven gebakken loempia's ook goed mee kan nemen voor onderweg of worden ze dan snel erg slap? Ik vind ze natuurlijk het lekkerste als ze een beetje knapperig blijven.

  MvG,
  Louise

 • Pauline
  26 mei 2014 om 11:58

  Zeg kerel, praat jij altijd tegen jezelf? Stop it, je maakt jezelf belachelijk!

 • Steven van Dam
  26 mei 2014 om 09:44

  jij ook

 • Steven van Dam
  26 mei 2014 om 09:34

  ja

 • Steven van Dam
  26 mei 2014 om 09:34

  Beste mannes,

  Ik heb al 3 jaar verkering met pauline en ik kan je zeggen,de laumpia'die ze maakt zijn beter dan zij.

  Kusjes steven

 • John
  19 mei 2014 om 10:13

  Hallo, ik ben John, ik wil graag een keer daten? ik woon in Overberg

 • Niels
  19 mei 2014 om 10:03

  mannes dit kan echt niet. wat moet ze wel niet denken

 • Mannes
  19 mei 2014 om 09:51

  Als je even je 06 nummer door wil geven kunnen we appen over loempja's

 • Mannes
  19 mei 2014 om 09:47

  Ziet er heerlijk uit, jij touwens ook pauline

 • Lies
  14 mei 2014 om 15:55

  Hoi, ik wil ze wel graag proberen, maar ik heb geen filodeeg. Wel diepvries loempiavellen, zou dat ook lekker zijn met dit recept?

 • Pauline
  22 januari 2014 om 13:44

  Ik ben bang van niet. Ik ben nog nooit glutenvrij filodeeg tegengekomen. Die rijstvellen eet je inderdaad rauw, dat kan wel.

 • Marit
  21 januari 2014 om 22:19

  Ik heb een gluten intolerantie, zou je dit ook met een alternatief kunnen maken? Ik ken de loempia's met rijstvellen, maar die worden meestal rauw gegeten en krokant zien ze er ook wel heel goed uit ;)

 • Pauline
  20 januari 2014 om 14:44

  Het klinkt alsof het filodeeg nog niet gaar was. Dit hoort namelijk knapperig te zijn.

 • Lies
  19 januari 2014 om 18:33

  Net loempia gegeten. De vulling was heerlijk! Zeker nog een keer maken. Gek genoeg vonden we de filodeeg wat tegenvallen. Een wat deegachtige nasmaak die aan je geheemelte bleef hangen.
  Hmmmm ditklinkt wel heel gek......
  Deeg leek wel gaar.
  En op 200graden ipv 180 omdat mijn oven alleen in stappen van 25 graden ingesteld kan worden.
  Ander merk proberen?

 • Pauline
  19 januari 2014 om 12:16

  Ah wat leuk om te horen! Wij geven hier ook altijd cijfers ;)

 • Pauline Lap
  19 januari 2014 om 08:37

  Hey naamgenoot, wat een onwijs lekkere loempia's zeg. Ik heb ze zonder ham gemaakt, echt verrukkelijk, pan Broccolisoep met taugé erbij en we hadden weer een heerlijke maaltijd op tafel. Het kreeg van ons een 9,5 .

 • Anne
  18 januari 2014 om 20:26

  Vandaag deze loempia's gemaakt! Ze zijn echt heerlijk!

 • Pauline
  17 januari 2014 om 10:54

  Ik eet dit echt als snack, maar je kunt er natuurlijk ook rijst gerechten bij eten.

 • Karin
  16 januari 2014 om 15:33

  Ik gebruik altijd fijne soepgroente voor mijn loempia vulling :)

 • Ellen
  16 januari 2014 om 15:03

  Ohhh die zien er lekker uit! Maar wat is lekker om erbij te eten? Heb je tips?

  Groetjes, Ellen

 • pieke
  16 januari 2014 om 13:30

  lekker gegeten! ham en kip er uit gelaten, des van quorn erin en het was een grote hit bij de kinderen. samen met wat gestoomde broccoli een maaltijd die vaker op het menu komt!

 • Pauline
  15 januari 2014 om 13:48

  Ik denk het wel. Ik zou ze dan ongebakken invriezen en per stuk verpakken. Filodeeg kan wel snel uitdrogen, dus voor het bakken nog even bestrijken met wat olie.

 • Joyce
  15 januari 2014 om 13:11

  Ik ga ze vanavond maken!
  Wat ik me wel afvraag kun je ze ook invriezen?

 • Haniet
  13 januari 2014 om 19:11

  ZE WAREN HEERLIJK!!!!

 • Haniet
  13 januari 2014 om 13:36

  Oei, dat ziet er lekker uit..
  Ik heb net een strenge week achter de rug. Half detox/half opbouw en low carb. Gelukkig de eerste 2,5 kg kunnen lozen. Nog 5 te gaan! Jaiks.
  Maar dit lijkt me een perfecte start van deze nieuwe week en gaat vanavond op ons bord eindigen. Daarbij mss een home made pompoensoepje zonder room... Hhhhmmmmm.... Heb er nu al zin in.

 • MySimplySpecial
  13 januari 2014 om 02:35

  Heerlijk! Ik ben gek op loempia's!

 • Rebecca
  12 januari 2014 om 20:15

  Wow wat voor een super leuk idee om Loempias zelf te maken! Dit ga ik pinnen en hopelijk snel een keer zelf maken :D \nliefs, rebecca\n

 • kookwinkelhuis
  12 januari 2014 om 15:11

  Dat klinkt eigenlijk heel eenvoudig. Ga ik zeker een keer proberen.

 • Joyce
  12 januari 2014 om 11:38

  Hm dit lijkt me erg lekker, gaat zeker op mijn lijstje!

 • Pauline
  12 januari 2014 om 11:35

  Ik denk dat de baktijd hetzelfde blijft. Ik snij de grote vellen eerst doormidden, dus eigenlijk komt het op hetzelfde neer.

 • Pauline
  12 januari 2014 om 11:33

  Ja ik gebruik het liefst de grote lappen uit het koelvak. In de vriezer heb je vaak kleinere velletjes liggen.

 • Pauline
  12 januari 2014 om 11:32

  Oh wat leuk! Ga ik een keertje proberen.

 • Pauline
  12 januari 2014 om 11:31

  Ik heb gewoon vissaus uit de supermarkt. Omdat ik het niet zo vaak gebruik.

 • Whitney
  12 januari 2014 om 11:25

  Klinkt heel goed. Ziet er heerlijk uit.. Welke vissaus gebruik je ervoor?

 • Femke
  12 januari 2014 om 11:12

  Chilisaus, maar dan een gezonde versie, kan je heel eenvoudig zelf maken. Klaar in 5 minuten. Ik maak het heel vaak omdat het zo eenvoudig is en ik alle ingrediënten altijd wel in huis heb. Ook lekker op witvis en kip.

  hak met de staafmixer een teentje knoflook, een sjalotje of een halve ui en een beetje gember heel fijn. Fruit dit zachtjes in een klein pannetje met olijfolie. Voeg een plonsje water toe en breng aan de kook. Hak daarna 1 grote rode peper en voeg dit toe, samen met iets om te zoeten (honing, agavesiroop of rietsuiker, net wat je altijd gebruikt). Even een minuutje doorkoken, tot slot een beetje binden met bijvoorbeeld johannesbroodpitmeel of agar agar. De scherpte regel je met hoeveel zoet je bijvoegt.

 • Anouk
  12 januari 2014 om 10:41

  Die ga ik een keertje uitproberen! Ziet er lekker uit

 • Sherelle
  12 januari 2014 om 09:48

  Ziet er heerlijk uit! Is filodeeg gewoon in de supermarkt te koop?

 • Susann
  12 januari 2014 om 09:37

  Leuk! Ik heb ook vaak zo loempia's uit de oven gemaakt. Super lekker! Alleen ik doe wel de simpele manier: gewoon en zak wokgroente kopen en zonder mie haha.

 • Manon
  12 januari 2014 om 09:33

  Oeh, wat een lekker receptje! Ik heb een Airfryer gekregen en in dat boekje wat erbij zit staat dat je ook zelfgemaakte loempia's in dat ding kan maken. Dus ik denk dat ik een keer dit recept probeer, thanks!

 • Dita
  12 januari 2014 om 08:55

  Zo lekker ziet dit er uit! :)

 • Mirjam
  12 januari 2014 om 08:32

  Hier nog zo'n eentje die niets kan laten staan.... Ook niet na de feestdagen!
  Maar deze loempia's lijken me erg lekker. Het zal alleen enorm zoeken worden naar die grote vellen filodeeg. Dat verkopen ze hier bijna nergens. Maar goed, met kleine velletjes gaat het vast ook! Zal misschien alleen de baktijd wat korter zijn.
  Ach, zodra er een brandlucht uit de oven komt zullen ze wel klaar zijn. ;)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.