gevulde avocado met zalm

Gevulde avocado met zalm

Wauw, mijn boek heeft inmiddels al de 7e druk bereikt! Ik had echt nooit verwacht dat het zo’n succes zou worden. Dit betekent dat er bijna 58.000 mensen zijn, die mijn boek in de kast hebben staan. Hoe cool is dat? In Het Voedselzandloper Kookboek staat een receptje voor een gevulde avocado met Hollandse Garnalen, deze versie met zalm is een variatie daarop. Al net zo lekker en makkelijk om te maken.

Soms moet je je gasten een beetje voor de gek houden. Want zeg nou zelf, het is een plaatje om te zien toch? Zo zie je maar, dat de manier van presenteren heel veel doet. Je kunt dit voorgerecht alleen niet te ver van te voren klaar maken, omdat de avocado heel snel verkleurt. Maar ach dit recept is zo easy, dat je dat in een handomdraai gepiept hebt.

Ingrediënten voor 4 personen
2 avocado’s
150 gr gerookte zalm
1 rode ui
Sap van een halve citroen
1 el crème fraîche
Handje bieslook
Peper en Zout

Zo maak je het
Snij de avocado’s doormidden en verwijder de pit.

avocado

Snij de avocado’s kruislings in met een mes, zodat er blokjes ontstaan. Zorg ervoor dat je niet door de schil heen snijdt, want die heb je straks nog nodig.

Verwijder de blokjes voorzichtig met een lepel en stop ze in een kom.

Pel en snipper het uitje en voeg deze bij de avocado.

Snijd de zalm in stukjes en voeg dit bij de avocado.

gevulde avocado met zalm

Voeg de crème fraîche en het sap van een halve citroen toe. Hak de bieslook fijn en voeg dit bij de massa.

Breng de vulling op smaak met peper en zout en meng het voorzichtig door elkaar.

Schep de vulling in de lege avocado schillen.

Serveer de gevulde avocado meteen.

gevulde avocado met zalm

Dit recept is niet Voedselzandloper proof. Indien je de de crème fraîche door mayonaise vervangt wel. 

Lasagne met pompoen
Video: Unboxing Food we Love box - The Culy Edition
Bewaar
41 Comments
  • […] avocado een groente, of toch fruit? Hmm… geen idee eigenlijk. Maakt ook niet uit, deze gevulde avocado’s zien er gewoon superlekker […]

  • denise

    16 april 2017 at 19:39 Beantwoorden

    Ik maak het morgen als voorgerechtje. Heeft iemand het al gemaakt met Alpro room ?

Plaats een reactie