fbpx
Menu

Gevulde avocado met zalm

Wauw, mijn boek heeft inmiddels al de 7e druk bereikt! Ik had echt nooit verwacht dat het zo’n succes zou worden. Dit betekent dat er bijna 58.000 mensen zijn, die mijn boek in de kast hebben staan. Hoe cool is dat? In Het Voedselzandloper Kookboek staat een receptje voor een gevulde avocado met Hollandse Garnalen, deze versie met zalm is een variatie daarop. Al net zo lekker en makkelijk om te maken.

Soms moet je je gasten een beetje voor de gek houden. Want zeg nou zelf, het is een plaatje om te zien toch? Zo zie je maar, dat de manier van presenteren heel veel doet. Je kunt dit voorgerecht alleen niet te ver van te voren klaar maken, omdat de avocado heel snel verkleurt. Maar ach dit recept is zo easy, dat je dat in een handomdraai gepiept hebt.

Ingrediënten voor 4 personen
2 avocado’s
150 gr gerookte zalm
1 rode ui
Sap van een halve citroen
1 el crème fraîche
Handje bieslook
Peper en Zout

Zo maak je het
Snij de avocado’s doormidden en verwijder de pit.

avocado

Snij de avocado’s kruislings in met een mes, zodat er blokjes ontstaan. Zorg ervoor dat je niet door de schil heen snijdt, want die heb je straks nog nodig.

Verwijder de blokjes voorzichtig met een lepel en stop ze in een kom.

Pel en snipper het uitje en voeg deze bij de avocado.

Snijd de zalm in stukjes en voeg dit bij de avocado.

gevulde avocado met zalm

Voeg de crème fraîche en het sap van een halve citroen toe. Hak de bieslook fijn en voeg dit bij de massa.

Breng de vulling op smaak met peper en zout en meng het voorzichtig door elkaar.

Schep de vulling in de lege avocado schillen.

Serveer de gevulde avocado meteen.

gevulde avocado met zalm

Dit recept is niet Voedselzandloper proof. Indien je de de crème fraîche door mayonaise vervangt wel. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

46 reacties

  • Janieekx
    9 december 2018 om 18:47

    Ziet er super uit. 2 van ons lusten geen vis, heb je suggesties als vervanging voor zalm?

    Beantwoorden
  • T Shojaei
    14 december 2018 om 15:03

    gerookte kipfilet stukjes

    Beantwoorden
  • Tessa
    8 juni 2017 om 22:29

    Heerlijk! Het was een echte hit! Ga ik zeker nog eens maken...

    Beantwoorden
  • denise
    16 april 2017 om 19:39

    Ik maak het morgen als voorgerechtje. Heeft iemand het al gemaakt met Alpro room ?

    Beantwoorden
  • Judith Damen
    17 december 2017 om 17:28

    haa Denise, Ik vroeg me af of je het toevallig al geprobeerd hebt? Was het gelukt, of eigenlijk niet zo goed?

    Beantwoorden

Reactie plaatsen