Menu

Gevulde avocado met zalm

Wauw, mijn boek heeft inmiddels al de 7e druk bereikt! Ik had echt nooit verwacht dat het zo’n succes zou worden. Dit betekent dat er bijna 58.000 mensen zijn, die mijn boek in de kast hebben staan. Hoe cool is dat? In Het Voedselzandloper Kookboek staat een receptje voor een gevulde avocado met Hollandse Garnalen, deze versie met zalm is een variatie daarop. Al net zo lekker en makkelijk om te maken.

Soms moet je je gasten een beetje voor de gek houden. Want zeg nou zelf, het is een plaatje om te zien toch? Zo zie je maar, dat de manier van presenteren heel veel doet. Je kunt dit voorgerecht alleen niet te ver van te voren klaar maken, omdat de avocado heel snel verkleurt. Maar ach dit recept is zo easy, dat je dat in een handomdraai gepiept hebt.

Ingrediënten voor 4 personen
2 avocado’s
150 gr gerookte zalm
1 rode ui
Sap van een halve citroen
1 el crème fraîche
Handje bieslook
Peper en Zout

Zo maak je het
Snij de avocado’s doormidden en verwijder de pit.

avocado

Snij de avocado’s kruislings in met een mes, zodat er blokjes ontstaan. Zorg ervoor dat je niet door de schil heen snijdt, want die heb je straks nog nodig.

Verwijder de blokjes voorzichtig met een lepel en stop ze in een kom.

Pel en snipper het uitje en voeg deze bij de avocado.

Snijd de zalm in stukjes en voeg dit bij de avocado.

gevulde avocado met zalm

Voeg de crème fraîche en het sap van een halve citroen toe. Hak de bieslook fijn en voeg dit bij de massa.

Breng de vulling op smaak met peper en zout en meng het voorzichtig door elkaar.

Schep de vulling in de lege avocado schillen.

Serveer de gevulde avocado meteen.

gevulde avocado met zalm

Dit recept is niet Voedselzandloper proof. Indien je de de crème fraîche door mayonaise vervangt wel. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

47 reacties

  • Jackelien V Amelsvoort
    30 mei 2019 om 10:01

    Was echt een topper morgen proberen met kipstukjes

  • T Shojaei
    14 december 2018 om 15:03

    gerookte kipfilet stukjes

  • Janieekx
    9 december 2018 om 18:47

    Ziet er super uit. 2 van ons lusten geen vis, heb je suggesties als vervanging voor zalm?

  • Judith Damen
    17 december 2017 om 17:28

    haa Denise, Ik vroeg me af of je het toevallig al geprobeerd hebt? Was het gelukt, of eigenlijk niet zo goed?

  • Tessa
    8 juni 2017 om 22:29

    Heerlijk! Het was een echte hit! Ga ik zeker nog eens maken...

  • denise
    16 april 2017 om 19:39

    Ik maak het morgen als voorgerechtje. Heeft iemand het al gemaakt met Alpro room ?

  • Kathleen .van mighem
    24 maart 2017 om 12:41

    Wordt híer vanavond gemaakt ziet er hemels lekker uit

  • Yvonne
    16 mei 2015 om 15:55

    Het was héééérlijk. Het ziet er heel smakelijk uit en het is heel lekker. Ik ga het vanavond weer maken.

  • Astrid
    30 april 2015 om 21:51

    Om het verkleuren van de avocado tegen te gaan, moet je de avocadopit terug tussen de blokjes leggen...

  • Els
    16 april 2015 om 21:40

    Mss nog een ideetje voor je blog: hoe zelf mayonaise maken? Want dat staat er volgens mij nog niet op. Of mss heb ik niet goed genoeg gezocht, kan ook ;-)

  • Els
    16 april 2015 om 21:37

    Vanavond klaargemaakt en heb er nog wat tomaat in fijne stukjes gesneden erbij gedaan. En zelfgemaakte mayonaise gebruikt ipv crème fraiche. Super lekker!

  • Pauline
    5 november 2014 om 18:06

    Een koud komkommersoepje is er lekker bij. Een warme soep vind in persoonlijk minder.

  • Yvon
    5 november 2014 om 11:58

    lekker!! Ik wil dit maken voor de kerst als voorgerecht met eventueel nog een fris soepje erbij, heb je nog tips?

  • Aat
    5 oktober 2014 om 18:10

    Vandaag gemaakt met bosuitje zoals eerdere reacties suggereren. Het is qua eenvoud en smaak een absolute topper. Ik voeg dit recept toe aan mijn "repertoire".

  • dinie de jong
    13 september 2014 om 12:40

    ik vind nergens mayonaise in het recept wel creme fraiche.
    ik ga het voor vanavond maken volgens recept maar wel een bosuitje .i.p.v.rode ui

  • Mirjam
    21 juli 2014 om 18:59

    Hmm lekker. Ik heb het gemaakt met een bosuitje en huttenkase!

  • vivian
    13 mei 2014 om 12:56

    Ik dacht, laat ik het gewoon maken zoals het er staat maar ik weet het nu heel erg zeker, ik vind rauwe ui echt zo vies bleeeggghhh...
    Maar verder was het heerlijk en de volgende laat ik de ui gewoon achterwegen :-)

  • Elsemiek
    10 maart 2014 om 20:53

    Heerlijk! Een truc: de pit niet weggooien maar in hetzelfde bakje leggen als bijv je avocadostukjes of guacamole. De avocado verkleurt dan (veel) minder snel!

  • Pauline
    6 maart 2014 om 17:12

    Het is ook de bom, goed om te horen!

  • vera
    5 maart 2014 om 23:25

    Heerlijk en super eenvoudig te maken! Mijn man vond het de "bom"!

  • Sarah Van Loo
    3 maart 2014 om 15:18

    Dat ziet er héérlijk uit! Ga ik zeker eens maken!

  • Pauline
    26 februari 2014 om 13:05

    Ja dat kan heel goed.

  • Rixtje
    25 februari 2014 om 12:20

    De mayonaise zou je die ook kunnen vervangen voor (soja) yoghurt/kwark?

  • Lies
    2 februari 2014 om 14:51

    We zitten nog wat na te genieten, ze waren heerlijk!

  • Pauline
    28 januari 2014 om 20:13

    Voedselzandloper technisch gesproken.

  • Pauline
    28 januari 2014 om 20:11

    Zelfgemaakte is het beste. Maar ik gebruik zelf graag de mayonaise van Ton, te koop bij Marqt.

  • Pauline
    28 januari 2014 om 20:09

    Dank je wel ;)

  • Marrije
    28 januari 2014 om 20:06

    Net gemaakt en gegeten. HEERLIJK!!

  • Petra
    28 januari 2014 om 19:26

    HmmmmmHet ziet er zeer smakelijk uit...

  • aMuse Rouge
    28 januari 2014 om 17:37

    Avocado en zalm zijn àltijd goed!

    Proficiat met het succes van je boek :-)

  • Tedje
    28 januari 2014 om 16:47

    Oh yum wat een heerlijk recept!

  • louise
    28 januari 2014 om 16:40

    Als mayonaise gebruikt wordt volgens de voedsel zandloper welke mayo raadt je dan aan.
    dit recept wil ik ook maken. Het ziet er lekker uit,,
    Louise

  • Marloes
    28 januari 2014 om 15:54

    Wat een heerlijk en makkelijk recept! Ga ik zeker een keer uitproberen :D

  • Kayleigh
    28 januari 2014 om 14:16

    Oooh dit lijkt me echt heel erg lekker!

  • Charlotte
    28 januari 2014 om 13:12

    Lijkt me een top gerecht! Maar eh, mayo beter dan crème fraiche, het blijft gek klinken.

  • Marieke
    28 januari 2014 om 13:00

    Wat een super gerecht! Ik hou van de combinatie van avocado en zalm. Ga ik onthouden!

  • Mandy
    28 januari 2014 om 12:51

    Mmm ziet er heerlijk uit! Binnenkort eens uitproberen.

  • Saskia - Blij Suikervrij
    28 januari 2014 om 10:54

    Yum! Ik vulde toevallig laatst nog een avocado met o.a. kikkererwten en wortel, maar deze variant lijkt me zeker ook het proberen waard!

  • Pauline
    28 januari 2014 om 10:33

    Wat leuk!

  • Pauline
    28 januari 2014 om 10:33

    Ja met gerookte kipfilet is denk ik heel lekker.

  • Manon
    28 januari 2014 om 09:48

    Lekker! Ik hou van avocado's!

  • Renata
    28 januari 2014 om 09:33

    Heerlijk ziet het eruit! Ik maak het meestal met garnalen.
    Zou het met kipfilet net zo smakelijk zijn? Lijkt me lekker om als voorgerechtje te serveren voor vriendinnen, maar ja... Er is er weer 1 die geen vis lust.

  • MySimplySpecial
    28 januari 2014 om 09:06

    Lekker! Dit wil ik zeker een keer maken.

  • Monique
    28 januari 2014 om 08:54

    Ziet er zeer smakelijk uit, eergisteren hebben we de avocado met garnalen uit je boek nog gegeten, heerlijk!

  • Karin - the F girl
    28 januari 2014 om 08:44

    Ziet er heerlijk uit Pauline! Avocado en gerookte zalm is al tijden een favoriet bij mij. Heerlijk wat goede vetten binnen krijgen (ik mag wel wat meer aandikken ;-)) en toch zalig gezond!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST