Menu

Dulce de Leche broodjes met Pecannoten

Zoete broodjes bakken betekent spreekwoordelijk gezegd, dingen zeggen om een goede indruk achter te laten. Nou ik kan je verzekeren dat je met deze dulce de leche broodjes een goede indruk achter laat. Ik maakte deze broodjes voor de kerstbrunch op 2e kerstdag en ik scoorde er punten mee.

Dulce de leche maak je van gecondenseerde melk.
Dit zit in een blikje en koop je in de supermarkt. Ik heb altijd wel een blikje staan omdat je er de meest lekkere dingen mee kunt maken. Fudge, caramelsaus, ijs maar ook deze zoete broodjes. Zelf maakte ik de helft van dit recept, maar dat is wel wat weinig, als je met 4 personen bent. Want ik kan je verzekeren, aan één heb je niet genoeg en aan twee ook niet….

DSC_0262

Ingrediënten voor 12 -16 st.
500 gr bloem
200 ml water
110 ml melk
30 gr zachte roomboter
7 gr gist
10 gr zout
1 blikje gecondenseerde melk
Flinke hand Pecannoten

Zo maak je het
Zet het blikje gecondenseerde melk in een ruime pan en giet er water op. Laat het blikje minimaal 2,5 uur koken en zorg dat het continu onder water staat. Kijk hier voor meer info over hoe je dulce de leche maakt.

Dit kan je trouwens ook prima de avond van te voren doen. Bewaar de caramelpasta tot gebruik in de koelkast.

Verwarm de melk en het water kort in de magnetron. Het moet lauwwarm aanvoelen, dus niet heet. Wat je ook kunt doen, is de koude melk mengen met heet water uit de kraan.

Voeg de gist toe aan de melk en roer het even door. Zet het even weg, zodat de gist kan gaan werken.

Stop de bloem met het zout in je keukenmachine. (of in een kom als je met de hand kneed)

Voeg de melk toe en kneed er een soepel deeg van.

Voeg tenslotte de zachte roomboter beetje bij beetje toe.

Kneed net zo lang totdat het deeg soepel aanvoelt en je een vliesje kunt vormen van het deeg. Dit betekent als je een stukje deeg uit elkaar trekt, er een soort vlies moet ontstaan.

Leg het deeg in een met olie ingevette kom en laat het op een warme plek, afgedekt (onder een theedoek of plastic) 3 kwartier tot een uur rijzen. Het deeg is voldoende gerezen als het in volume verdubbeld is.

Vet je werkplek in met wat zonnebloem olie en rol het deeg uit tot een grote rechthoekige lap.

dulce de leche broodjes

Verdeel de dulce de leche over het deeg met een mes. Hak de pecannoten grof en verdeel deze over de karamel pasta.

Rol het deeg nu voorzichtig op en snijd het in 12 tot 16 gelijke plakken.

zoete broodjes

Je kunt de broodjes los op een bakplaat leggen, maar je kunt ze ook in een ingevette springvorm leggen.

Laat de zoete broodjes nu weer 3 kwartier rijzen op een warme plek.

Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200 graden.

Bak de dulce de leche broodjes in ongeveer 25 – 30 minuten goudbruin en gaar.

Het kan zijn dat de dulce de leche een klein beetje uit de broodjes loopt, maar dit is niet erg. Dit geeft een lekker karamel laagje aan de broodjes.

Serveer met roomboter.

dulce de leche broodjes

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

20 reacties

  • Yuri
    8 september 2015 om 15:08

    Net gemaakt en nog warm eentje geprobeerd, heerlijk wat een lekker broodje!
    Bedankt voor dit prima recept.

  • Pauline
    29 juni 2014 om 18:10

    Jahoor, je kunt iedere noot nemen die je lekker vindt!

  • shabnam
    28 juni 2014 om 21:33

    Hoi Pauline,
    Als ik in plaats van pecannoten walnoten gebruik, zou de broodtjes net zo lekker smaken?

  • suzy elliot
    13 maart 2014 om 11:19

    goed antwoord!!

  • Pauline
    4 maart 2014 om 12:48

    Dat wil je bij dit recept niet weten. En ik ben geen diëtiste dus daarom vermeld ik geen voedingswaardes.

  • Ineke
    4 maart 2014 om 08:16

    Hoeveel calorieën levert het op?
    Wel fijn als de voedingswaarde vermeld wordt.

  • Pauline
    26 januari 2014 om 13:32

    Nee ik heb droge gist gebruikt.

  • Cora
    26 januari 2014 om 09:17

    Ik begrijp dat je verse gist hebt gebruikt? Kan het ook met droge gist en moet het recept dan aangepast worden?

  • esther
    26 januari 2014 om 08:30

    Ohhhhh ....dit lijkt mij heerlijk......morgen maar meteen naar de winkel .....en bakken maar ...thnks voor het recept

  • Lis
    25 januari 2014 om 14:18

    deze ga ik zéker proberen! yum

  • kookwinkelhuis
    25 januari 2014 om 11:57

    Oh, dit lijkt me zo fantastisch lekker!! Ik durfde het tot nu toe nooit aan met dulche de leche. Toch maar eens proberen.

  • Manon
    25 januari 2014 om 11:11

    Oh dit ziet er weer heerlijk uit, het water loopt me in de mond.

  • Pauline
    25 januari 2014 om 11:09

    Je kunt het proberen. Ik denk dat het wel kan.

  • Pauline
    25 januari 2014 om 11:08

    Ja zeker. Als je de zoekfunctie gebruikt, zal je ze vinden.

  • Pauline
    25 januari 2014 om 11:07

    Klopt hoor, deze dulce de leche was iets aan de dunne kant. Het beste is om het minimaal 2 uur te laten koken.

  • Brenda
    25 januari 2014 om 09:23

    Mijn dulce de ldche ziet er altijd veeel donkerder uit en is veel dikker....

  • MySimplySpecial
    25 januari 2014 om 09:10

    Wat lekker! Heb je nog meer recepten waar je dulce de leche in kan verwerken?

  • Roxanne
    25 januari 2014 om 08:36

    Lekker! Lijkt veel op de heerlijke cinnabuns

  • Curly Creative
    25 januari 2014 om 08:26

    neeeeee wat doe je me aan,,,,,mmmmm

    <3

  • Mirjam
    25 januari 2014 om 08:16

    Lijkt me heerlijk! Helaas ben ik de enige hier in huis die noten lust. :(
    Zou je dit niet ook met een blikje croissantdeeg kunnen maken?? Denk zelf van wel. Wordt het alleen wat brosser.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.