Stoofperen met port

Stoofperen met port

Stoofperen zijn niet alleen lekker als bijgerecht, maar het is ook lekker om ze als dessert te serveren. Je kunt ze zowel koud als warm eten, het is net wat je zelf lekker vindt. Je kunt ze stoven in rode wijn, maar dit keer hebben we stoofperen met port gemaakt. Zelf zijn we dol op warme stoofperen volgens oma’s recept met port en een bolletje kaneelijs erbij. In plaats van suiker hebben we honing aan de stoofpeertjes met port toegevoegd. Dit geeft een heerlijke karamelachtige smaak aan de stoofpeertjes. Het hele huis zal lekker ruiken. Voor de saus hebben we heel simpel het kookvocht in laten koken en vervolgens gebonden. Er zit zo ontzettend veel smaak aan het kookvocht van de stoofperen in port, zonde om weg te gooien!

Stoofperen met port
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 stoofperen (Gieser Wildeman)
  • 350 ml rode port
  • 300 ml water
  • 2 el honing
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruisnagels
  • 2 tl maïzena

Zo maak je het

  1. Schil de stoofperen, maar laat het steeltje zitten. Je kunt ervoor kiezen om het klokhuis van te voren te verwijderen, maar dat hoeft niet. Ze zijn nadien zo zacht dat je het makkelijk eraf kunt snijden.

  2. Leg de peren in een pan en voeg de rode port, het water, het kaneelstokje, de kruidnagels en een flinke scheut honing toe. Laat de stoofpeertjes op een zacht vuur minimaal drie uur stoven. Ze zijn nu klaar om te serveren.

  3. Wil je van de stoofperen met port een dessert maken? Haal de peertjes uit de pan en dek even af met wat aluminiumfolie, zodat ze warm blijven. Giet de helft van het kookvocht weg. Verwijder ook de kruidnagels en het kaneelstokje. Maak een papje van de maïzena en een scheutje water en voeg dit bij het kookvocht. Klop er met een garde een dikke stroperige saus van.

  4. Serveer de stoofperen met de warme saus en eventueel een bol ijs.

Stoofperen met port

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (36 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten Makkelijke recepten Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Kerst Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Bijgerecht Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in