Menu

Pasteitje met Kippenragout

Ben jij ook zo dol op deze klassieker? Een pasteitje met kippenragout? Oh Yes, Sinterklaas is weer het land uit en eindelijk kan ik los gaan met kerstrecepten. Ik ben hier achter de schermen natuurlijk al een tijdje mee bezig, als je mij op Pinterest volgt, heb je al regelmatig kerstige foto’s en rendieren voorbij zien komen. Ik hou van de kerstdagen en vooral van het koken van het kerstdiner. Dit jaar zijn we bij mijn ouders uitgenodigd, dus kook ik niet. Aan de ene kant doet mij dat toch een beetje pijn, maar met een naderende verhuizing in zicht, is het ook wel lekker. En ach ik ga gewoon flink uitpakken met het dessert, want dat maak ik wel.

De komende weken tot kerst deel ik lekkere kerstrecepten met jullie, dit gaat van voor- tot nagerechten, maar ook taartjes en hapjes want als er een tijd van genieten is, dan is het deze tijd van het jaar wel. Een vol au vent is een heel traditioneel voorgerecht voor kerst. Ik vulde dit pasteitje met kippenragout en paddestoelen en hoewel dit zó jaren 80 is blijf ik dit gewoon heel lekker vinden.

Ingrediënten voor 4 personen
4 pastei bakjes
50 gr boter
60 gr bloem
2 kipfilets
1 ui
100 gr paddenstoelen
0,5 ltr kippenbouillon
1 tl kerriepoeder
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Pocheer de kipfilets gaar in de bouillon, verwarm de bouillon tot net onder het kookpunt en laat de kip ongeveer 8 tot 10 minuten garen.

Snipper het uitje en fruit deze aan in de boter. Voeg het kerriepoeder toe en laat de smaken er goed in trekken.

Voeg de bloem toe en laat deze op een zacht vuur garen. Het mengsel is klaar als het wit uitslaat. Haal de pan van het vuur en laat de roux afkoelen.

Haal de kipfilets uit de bouillon en trek deze met een vork uit elkaar. Gooi de bouillon niet weg.

Boen de paddenstoelen schoon en snij ze in stukken. Bak deze aan in wat olijfolie. Breng de paddenstoelen op smaak met peper en zout.

Zet de roux weer op het vuur en klop met een garde beetje bij beetje de bouillon erdoor. Blijf roeren totdat er een gladde ragout ontstaat.

Voeg het kippenvlees en de gebakken paddenstoelen toe en breng de ragout op smaak met peper en zout.

Bak de pasteibakjes af in een voorverwarmde oven, zoals vermeld staat op de verpakking.

Vul de pasteitjes met de kippenragout en klaar ben je.

Kippenragout zelf maken

Tips voor het kerstdiner

 • Maak de ragout al een dag van te voren en bewaar deze in de koelkast.
 • Maak gebruik van kant en klare pasteibakjes, dat scheelt je veel tijd.
 • Iemand vegetarisch? Laat de kip dan achterwege en gebruik paddestoelen- of groentebouillon

fijnefeestdagen

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

 • Lies
  28 december 2014 om 23:13

  Dit was een van onze voorgerechten bij het kerstdiner. Het was heerlijk! Ipv bakje hebben we een broodje geroosterd.

  En weer verbaasd hoe eenvoudig het eigenlijk is. Waarom kochten we dit in een blikje????

 • Natasja
  23 december 2013 om 19:13

  Ik heb zojuist besloten dat ik dit recept als voorgerecht voor 1e kerstdag! Ik maak er een lekkere salade bij met iets van sinaasappel oid, lijkt me lekker fris.
  Bedankt voor de inspiratie!

 • Suzanne
  15 december 2013 om 17:12

  Vandaag dacht ik laat ik op tijd beginnen met de kerst voorbereidingen. Net dit heerlijke recept gemaakt om te testen. Het is echt heerlijk! Dus gaat goed komen deze kerst ;-)


  Groetjes,

  Suzanne

 • Pauline
  9 december 2013 om 18:42

  Ja dat is waar en ik mag wel 3 toetjes maken dus leef ik me daar helemaal op uit ;)

 • anniek
  9 december 2013 om 17:38

  Ah, jammer dat je niet zelf het kerstdiner maakt, maar met al deze recepten die je nu maakt, maak je toch nog een beetje een kerstdiner, alleen dan wat eerder :) Ik vind het er heerlijk uitzien, en het lijkt me ook erg lekker!

 • Pauline
  6 december 2013 om 18:37

  Kan ook zonder hoor ;)

 • MySimplySpecial
  6 december 2013 om 14:34

  Dat lijkt me heerlijk!

 • Mirjam
  6 december 2013 om 08:53

  Heerlijk. Alleen zit er eentje bij die niet van paddo's houdt... Zo jammer!

 • Brenda
  6 december 2013 om 08:48

  Ziet er weer heerlijk uit Pauline. Leuk idee om een kleine salade bij het pasteitje te serveren.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.