fbpx
Menu

Mini Saucijzenbroodjes

Ik heb het lekker eten niet van een vreemde. Nou zijn mijn ouders niet zo van de Haute Cuisine, maar wat ze eten moet goed zijn. Zo hadden wij vroeger altijd groentes uit eigen tuin, voor goede aardappelen werd rustig de hele provincie door gecrossed en 100 km omrijden voor een lekker ijsje is mij niet vreemd. Ik heb altijd tegen mijn vader gezegd dat hij een lijst moet bijhouden, want hij kan precies opnoemen bij welke zaak je de lekkerste frieten krijgt, waar je goed ijs scoort en welke bakker de lekkerste saucijzenbroodjes maakt.

Toen ik nog in Groningen woonde was er een bakker bij mij in de buurt die hele lekkere saucijzenbroodjes verkocht. Van goed bladerdeeg en met een vulling van lekker pittig gekruid gehakt. Speciaal voor mijn vader plaats ik nu het recept voor mijn mini saucijzenbroodjes die ik gewoon zelf gemaakt heb. Het leuke van de kleine broodjes is dat je ze ook als borrelhapje kunt serveren. Leuk voor de jaarwisseling!

Ingrediënten voor 16 st.
1 grote lap bladerdeeg (uit de koeling)
300 gr rundergehakt
1 teen knoflook
1 el ketjap
1 ei + 1 extra
Handje paneermeel
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.

Doe het gehakt in een kom. Pers de teen knoflook uit boven de kom en voeg de ketjap en flink wat peper en zout toe.

mini saucijzenbroodjes

Voeg een ei toe en een handje paneermeel en meng het door elkaar.

Het mengsel moet plakkerig zijn. Is het nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.

Haal het bladerdeeg uit de verpakking en leg het op de bakplaat.

Snij het in de lengte doormidden met een pizzames.

Verdeel het gehaktmengsel over beide helften van het bladerdeeg. Doe dit een beetje in het midden.

Vouw het bladerdeeg dubbel en druk de randen aan.

mini saucijzenbroodjes

Snij de lange repen in kleine stukken van ongeveer 3 cm breed.

Bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopt ei.

Bak de mini saucijzenbroodjes in ongeveer 20 minuten af in de voorverwarmde oven.

mini saucijzenbroodjes

happynewyear

BewarenBewaren

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

60 reacties

  • Peter de ruiter
    29 december 2018 om 16:02

    Wat echt een super optie is om het normale gehakt te vervangen door kalfsgehakt deze is echt nog lekkerder dan de hoh of runder gehakt, ik vraag altijd om gekruid kalfsgehakt bij mijn plaatselijke slager. Ik heb zo een keer mijn eigengemaakte saucijzen brood meegenomen om ze daar te laten proeven. Sindsdien hebben ze mijn broodjes daar nu standaard in het assortiment opgenomen

    Beantwoorden
  • Rachelle
    27 december 2018 om 16:48

    Hoi Pauline, Heb dit recept ontdekt toen ik nog op zoek was naar iets hartigs om te serveren tijdens mijn verjaardag. Inmiddels komen deze saucijzenbroodjes bij iedere verjaardag van de gezinsleden voorbij, een echte topper! Ga ze voor de jaarwisseling maken voor vrienden, hoop dat ze net zo enthousiast zijn :) Liefs, Rachelle

    Beantwoorden
  • Stephanie
    27 februari 2018 om 16:19

    Bedoel je de heteluchtoven op 200C?

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 februari 2018 om 17:07

    Yes!

    Beantwoorden
  • nel
    27 september 2017 om 14:37

    heb het gehakt in porties verdeeld en gemengd met: sambal knoflook. 2de portie gember en kurkuma, 3de portie rozemarijn knoflook tijm, 4de portie Indische kruiden.Heerlijk

    Beantwoorden
  • Annika
    28 september 2017 om 10:09

    Yum!

    Beantwoorden
  • Amanda
    21 maart 2018 om 10:57

    Lekker krijg trek bij het lezen van uw Bericht

    Beantwoorden
  • Monique Ouderland
    25 februari 2017 om 16:37

    Waar kan ik bladerdeeg kopen. Ik heb het nu geprobeerd met filodeeg.

    Beantwoorden
  • Annika
    28 februari 2017 om 09:38

    Bladerdeeg kun je gewoon kopen bij de AH. Ligt in het vriesvak. Verse bladerdeeg verkopen ze meestal ook, in de koeling of bij de Turkse supermarkt.

    Beantwoorden
  • Gerda Bulthuis
    11 februari 2017 om 13:46

    Pauline, sorry voor mijn vraag ,op pagina 2 staan antwoorden genoeg.

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 februari 2017 om 15:35

    Geen probleem en het antwoord is Yes. Ik zou ze helemaal afbakken en de volgende dag weer opnieuw opwarmen.

    Beantwoorden
  • Gerda Bulthuis
    11 februari 2017 om 13:41

    Pauline, Kan ik het ook een dag van te voren maken ? of nu maken en morgen afbakken ? Hoor graag van je Groet Gerda

    Beantwoorden
  • Bonny
    8 februari 2017 om 11:16

    Zou je dit ook op voorhand kunnen maken , koel zetten en net voor je bezoek komt in de oven kunnen zetten? dankje

    Beantwoorden
  • Annika
    8 februari 2017 om 11:19

    Ja hoor, dat kan prima!

    Beantwoorden
  • Karen
    28 januari 2017 om 11:20

    Net weer gemaakt. Heerlijk en zo makkelijk te maken. Dank je wel!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen