fbpx
Menu

Mini Saucijzenbroodjes

Ik heb het lekker eten niet van een vreemde. Nou zijn mijn ouders niet zo van de Haute Cuisine, maar wat ze eten moet goed zijn. Zo hadden wij vroeger altijd groentes uit eigen tuin, voor goede aardappelen werd rustig de hele provincie door gecrossed en 100 km omrijden voor een lekker ijsje is mij niet vreemd. Ik heb altijd tegen mijn vader gezegd dat hij een lijst moet bijhouden, want hij kan precies opnoemen bij welke zaak je de lekkerste frieten krijgt, waar je goed ijs scoort en welke bakker de lekkerste saucijzenbroodjes maakt.

Toen ik nog in Groningen woonde was er een bakker bij mij in de buurt die hele lekkere saucijzenbroodjes verkocht. Van goed bladerdeeg en met een vulling van lekker pittig gekruid gehakt. Speciaal voor mijn vader plaats ik nu het recept voor mijn mini saucijzenbroodjes die ik gewoon zelf gemaakt heb. Het leuke van de kleine broodjes is dat je ze ook als borrelhapje kunt serveren. Leuk voor de jaarwisseling!

Ingrediënten voor 16 st.
1 grote lap bladerdeeg (uit de koeling)
300 gr rundergehakt
1 teen knoflook
1 el ketjap
1 ei + 1 extra
Handje paneermeel
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.

Doe het gehakt in een kom. Pers de teen knoflook uit boven de kom en voeg de ketjap en flink wat peper en zout toe.

mini saucijzenbroodjes

Voeg een ei toe en een handje paneermeel en meng het door elkaar.

Het mengsel moet plakkerig zijn. Is het nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.

Haal het bladerdeeg uit de verpakking en leg het op de bakplaat.

Snij het in de lengte doormidden met een pizzames.

Verdeel het gehaktmengsel over beide helften van het bladerdeeg. Doe dit een beetje in het midden.

Vouw het bladerdeeg dubbel en druk de randen aan.

mini saucijzenbroodjes

Snij de lange repen in kleine stukken van ongeveer 3 cm breed.

Bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopt ei.

Bak de mini saucijzenbroodjes in ongeveer 20 minuten af in de voorverwarmde oven.

mini saucijzenbroodjes

happynewyear

BewarenBewaren

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

60 reacties

  • Peter de ruiter
    29 december 2018 om 16:02

    Wat echt een super optie is om het normale gehakt te vervangen door kalfsgehakt deze is echt nog lekkerder dan de hoh of runder gehakt, ik vraag altijd om gekruid kalfsgehakt bij mijn plaatselijke slager. Ik heb zo een keer mijn eigengemaakte saucijzen brood meegenomen om ze daar te laten proeven. Sindsdien hebben ze mijn broodjes daar nu standaard in het assortiment opgenomen

  • Rachelle
    27 december 2018 om 16:48

    Hoi Pauline, Heb dit recept ontdekt toen ik nog op zoek was naar iets hartigs om te serveren tijdens mijn verjaardag. Inmiddels komen deze saucijzenbroodjes bij iedere verjaardag van de gezinsleden voorbij, een echte topper! Ga ze voor de jaarwisseling maken voor vrienden, hoop dat ze net zo enthousiast zijn :) Liefs, Rachelle

  • Amanda
    21 maart 2018 om 10:57

    Lekker krijg trek bij het lezen van uw Bericht

  • Pauline
    27 februari 2018 om 17:07

    Yes!

  • Stephanie
    27 februari 2018 om 16:19

    Bedoel je de heteluchtoven op 200C?

  • Annika
    28 september 2017 om 10:09

    Yum!

  • nel
    27 september 2017 om 14:37

    heb het gehakt in porties verdeeld en gemengd met: sambal knoflook. 2de portie gember en kurkuma, 3de portie rozemarijn knoflook tijm, 4de portie Indische kruiden.Heerlijk

  • Annika
    28 februari 2017 om 09:38

    Bladerdeeg kun je gewoon kopen bij de AH. Ligt in het vriesvak. Verse bladerdeeg verkopen ze meestal ook, in de koeling of bij de Turkse supermarkt.

  • Monique Ouderland
    25 februari 2017 om 16:37

    Waar kan ik bladerdeeg kopen. Ik heb het nu geprobeerd met filodeeg.

  • Pauline
    11 februari 2017 om 15:35

    Geen probleem en het antwoord is Yes. Ik zou ze helemaal afbakken en de volgende dag weer opnieuw opwarmen.

  • Gerda Bulthuis
    11 februari 2017 om 13:46

    Pauline, sorry voor mijn vraag ,op pagina 2 staan antwoorden genoeg.

  • Gerda Bulthuis
    11 februari 2017 om 13:41

    Pauline, Kan ik het ook een dag van te voren maken ? of nu maken en morgen afbakken ? Hoor graag van je Groet Gerda

  • Annika
    8 februari 2017 om 11:19

    Ja hoor, dat kan prima!

  • Bonny
    8 februari 2017 om 11:16

    Zou je dit ook op voorhand kunnen maken , koel zetten en net voor je bezoek komt in de oven kunnen zetten? dankje

  • Karen
    28 januari 2017 om 11:20

    Net weer gemaakt. Heerlijk en zo makkelijk te maken. Dank je wel!

  • Cees Nieuwkerk
    18 november 2016 om 12:52

    Filodeeg geeft een harde korst,net viëtnamese loempiatjes of vlammetjes

  • Marjolein
    22 oktober 2016 om 13:37

    Altijd heerlijk! Ik voeg nog een zakje kruidenmix voor gehakt toe en fijngesneden kastanjechampignons, paprika en rode uit. Het is ook erg lekker om de broodjes af te bakken met sesamzaadjes trouwens.
    En om te testen of het gehakt gekruid genoeg is, bak ik een klein gehaktballetje om te proeven...;-)

  • Willeke
    21 april 2016 om 16:44

    hallo Pauline, kan ik filo bladerdeeg gebruiken ? Die verkopen rze bij AH, witte verpakking en zijn van easy bakery. Hoor het graag, alvast bedankt ! groet Willeke

  • Pauline
    27 januari 2016 om 13:03

    Ik zou ze afbakken en dan de volgende dag nog even kort opwarmen in de oven. De afgebakken broodjes kan je eventueel ook invriezen.

  • Femke
    26 januari 2016 om 09:37

    Hee Pauline,
    Kan ik deze hapjes al een dag van te voren maken zo ja kan ik dit dan rauw in de koelkast bewaren of kan ze beter alvast afbakken en dag erna nog even in de oven doen?

  • Annika
    11 januari 2016 om 11:10

    Goed om te horen! :)

  • Petra
    10 januari 2016 om 13:35

    Gisteravond deze hapjes op verjaardag geserveerd. Binnen 10 minuten waren ze allemaal op! En ik dacht nog wel dat ik te veel gemaakt had! Haha... Ze waren heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar!

  • Nicole de Graaf
    5 december 2015 om 21:49

    Ze zijn heerlijk... goed voor bij de borrel op Sinterklaasavond!

  • Daniella de Jong
    15 november 2015 om 21:06

    Heey Pauline,
    Ik wil dit recept gebruiken voor mijn verjaardag, maar had een vraagje erover.
    Kan ik ook van die pakjes bladerdeeg gebruiken van bijvoorbeeld Dr.Oetker ? of heeft een grote plak bladerdeeg een andere smaak?

  • Pauline
    15 mei 2015 om 15:05

    Ja filodeeg is een ander deegje, luchtiger en knapperiger. Maar inderdaad bladerdeeg is niet koolhydraatarm.

  • Thea
    14 mei 2015 om 14:26

    Bedoel je dat het dan anders smaakt?

    Bladerdeeg kun je toch jiet voor koolhydraat arm gebruiken toch?

  • Pauline
    14 mei 2015 om 13:26

    Kan wel, maar dan wordt het een heel ander hapje.

  • Thea
    13 mei 2015 om 21:31

    Hoi

    Ik had een vraagje kun je ook filodeeg gebruiken ipv bladerdeeg

    Ik hoor het wel

    Groetjes

  • Marjolein
    21 december 2014 om 00:02

    Ik ga ze proberen! Mijn lekkerste saucijzenbroodje in Groningen is bij bakker Meindertsma, die man verdient een prijs. Die van jou?

  • Pauline
    26 november 2014 om 15:15

    Ja dat kan ook prima.

  • Danielle
    26 november 2014 om 15:10

    Hoi Pauline,

    Ik heb ze helemaal afgebakken kan ik ze dan alsnog in vriezen?
    Ik hoor het graag!

    Groetjes

  • Pauline
    19 november 2014 om 16:50

    In het versschap bij de Appie.

  • Sjunoas
    19 november 2014 om 14:15

    Waar haal jij een grote lap bladerdeeg vandaan? Ik heb hier alleen die kleine van Koopmans die ik doormidden snij

  • Pauline
    14 november 2014 om 20:25

    Ah wat lief, dankjewel!

  • sylvia
    14 november 2014 om 17:04

    ik wil je graag bedanken voor je lekker recpten ,je heb me gered voor party voor 60jarige huwelijk feest . je saucijsenbroodjes! en de oudere mensen genoten ervan ,het was een groot succes .je heb een mooie blogs en foto;s op staan en het was goed te volgen.

    thanks silvia

  • Sjunoas
    8 november 2014 om 15:25

    zitten nu in de oven...... Spannend

  • Pauline
    14 oktober 2014 om 11:17

    Ik zie nergens een bakblik staan :) Gewoon op bakpapier is prima.

  • johan laanstra
    13 oktober 2014 om 19:52

    hallo pauline,

    ik lees overal dat ik het bakblik moet invetten.
    kan ik ook bakpapier gebruiken en dit dan wel of niet invetten?

    graag hoor ikhet van u, dan ga ik dit ook maken

    alvast bedankt.

    groetjes johan.

  • G.Bulthuis
    5 juli 2014 om 23:39

    Paulin welke temperatuur moet ik aanhouden voor deze saucijzenbroodje ?

  • Lieke
    23 april 2014 om 17:35

    Het was een groot succes. Toen ik er zelf nog ééntje wilde pakken waren ze al op!

  • Pauline
    7 april 2014 om 10:52

    Ik gebruik altijd Ketjap manis

  • Bart
    6 april 2014 om 21:39

    Ketjap is er in enorm veel soorten. Wel het meest belangrijk is of je zoete of zoute ketjap (kechap manis/kechap asin) gebruikt. Kun je dat in het recept vermelden?

  • Geertruida Pouwels
    26 maart 2014 om 21:01

    Een half zakje speklapjeskruiden smaakt ook heerlijk. Zo maak ik ze altijd :)

  • Lineke
    2 maart 2014 om 14:10

    Heerlijk deze borrel saucijsenbroodjes! Ik heb ze al meerdere keren gemaakt en met groot succes.

  • Pauline
    5 januari 2014 om 19:00

    Ah leuk! Sambal kan je er goed bij doen. Smaakt heerlijk denk ik.

  • Lies
    5 januari 2014 om 13:20

    Blij verrast toen de broodjes uit de oven kwamen. Ze zagen er prachtig uit! Weet niet wie/wat meer glom. De broodjes of ik :)
    En ze smaakte ook prima. Mogen wat mij betreft iets pittiger. Meer peper? Beetje sambal?
    Ben zo wie zo nog erg zoekend in de keuken

  • Sylvia BV
    2 januari 2014 om 17:24

    Deze hapjes gemaakt voor mn verjaardag, en ze waren als eerste op! Het maken is zo simpel dat je je afvraagt waarom je nog kant en klare koopt in de winkel(compleet met e-nummers) thanks!

  • Pauline
    30 december 2013 om 20:44

    Ja hoor ik denk dat dat heel goed kan. Je kunt ze ook voor de helft afbakken en dan invriezen, maar rauw kan ook.

  • Marleen Bosmann
    30 december 2013 om 16:02

    Ik hoorde van een vriendin dat ze altijd hapjes met bladerdeeg maakt, ze dan niet bakt maar terug in de diepvries. En dan afbakken wanneer je ze nodig hebt. Zou je dat ook met het rauwe gehakt kunnen doen?
    Of hoe lang blijven de broodjes anders goed wel afgebakken?
    Iemand ervaring mee :)?

  • Pauline
    27 december 2013 om 22:07

    Ja hoor dat kan prima. Voor het serveren even 10 minuutjes in de oven.

  • Willemaaike
    27 december 2013 om 21:14

    Ziet er heerlijk uit! Ik wil dit waarschijnlijk voor de jaarwisseling maken. Kan ik dit dan maandag al doen?
    Alvast bedankt!

  • Dita
    27 december 2013 om 17:58

    Oeh lekker!

  • Pauline
    27 december 2013 om 16:49

    Oh klinkt goed ;)

  • Sydney
    27 december 2013 om 15:40

    van afblijven bedoel ik dan

  • Sydney
    27 december 2013 om 15:39

    Ook lekker: borrelsaucijsjes.

    geraspte kaas met kerriepoeder mengen en dat erover doen. Of sesam/maanzaadjes.
    Ik werk in een brood en banket bakkerij en geloof me: Ook wij kunnen er dan niet vanaf blijven haha:-)

    Sydney

  • Daniëlle
    27 december 2013 om 14:51

    Dat ziet er lekker uit! Ik sla het recept op :)

  • Joyce
    27 december 2013 om 11:44

    Oh lekker! Dit ga ik binnenkort eens maken

  • Lot
    27 december 2013 om 10:01

    Als je nog makkelijker wilt gebruik je de inhoud van verse worst of sausijsjes

  • MySimplySpecial
    27 december 2013 om 08:35

    Dat is eigenlijk helemaal niet ingewikkeld!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.