Menu
groente-dip-1-710x380.jpg

Gezonde hapjes – Groente dip

Ik vind het zelf fijn om een afwisseling te hebben tussen gezonde hapjes en wat minder gezonde hapjes. Ik heb namelijk altijd de neiging om door te eten, als iets voor mij op tafel staat. En als ik mijn vriendinnen moet geloven, geldt dit voor meer vrouwen. Sorry dames, maar het is nu eenmaal zo, wij vrouwen kunnen dat lekkers gewoon moeilijk weerstaan. Terwijl de mannen met een biertje in de hand staan, blijven wij zo dicht mogelijk in de buurt van de tafel met hapjes.

In mijn boek plaatste ik een recept voor groente stengels met een kruidige yoghurtdip. Een lekker basic recept en nog lekker ook. Daarnaast staat het heel gezellig op tafel. Als je nou voor veel mensen hapjes moet maken, zou ik een grote schaal gebruiken waar je de groentes over verdeeld. In het midden zet je dan het bakje met de yoghurt dip. Fijne afwisseling toch tussen de chips en kaasblokjes?

zelf knoflooksaus maken

Ingrediënten voor 4 personen
1 rode paprika
Halve komkommer
8 wortelen
100 gr kerstomaatjes
2 stengels bleekselderij

Voor de dipsaus
2 el mayonaise
4 el (soja) yoghurt
Sap van een halve citroen
Handje bieslook
Handje peterselie
Peper en zout

Zo maak je het
Voor de dipsaus meng je de mayonaise, met de yoghurt en het citroensap.

Hak de groene kruiden fijn en meng deze door de mayonaise.

Breng de dipsaus op smaak met wat peper en zout.

Verdeel de dipsaus over 4 glaasjes.

Was de groentes en snij ze in dunne repen van ongeveer een 0,5 cm dikte.

Verdeel de groentes over de glaasjes.

Prik de kerstomaatjes op een prikkertje en zet deze bij de rest van de groentes in de glaasjes.

Heb jij nog tips voor lekkere en gezond hapjes?

gezonde hapjes

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan