fbpx
Menu

Gezonde hapjes – Groente dip

Ik vind het zelf fijn om een afwisseling te hebben tussen gezonde hapjes en wat minder gezonde hapjes. Ik heb namelijk altijd de neiging om door te eten, als iets voor mij op tafel staat. En als ik mijn vriendinnen moet geloven, geldt dit voor meer vrouwen. Sorry dames, maar het is nu eenmaal zo, wij vrouwen kunnen dat lekkers gewoon moeilijk weerstaan. Terwijl de mannen met een biertje in de hand staan, blijven wij zo dicht mogelijk in de buurt van de tafel met hapjes.

In mijn boek plaatste ik een recept voor groente stengels met een kruidige yoghurtdip. Een lekker basic recept en nog lekker ook. Daarnaast staat het heel gezellig op tafel. Als je nou voor veel mensen hapjes moet maken, zou ik een grote schaal gebruiken waar je de groentes over verdeeld. In het midden zet je dan het bakje met de yoghurt dip. Fijne afwisseling toch tussen de chips en kaasblokjes?

zelf knoflooksaus maken

Ingrediënten voor 4 personen
1 rode paprika
Halve komkommer
8 wortelen
100 gr kerstomaatjes
2 stengels bleekselderij

Voor de dipsaus
2 el mayonaise
4 el (soja) yoghurt
Sap van een halve citroen
Handje bieslook
Handje peterselie
Peper en zout

Zo maak je het
Voor de dipsaus meng je de mayonaise, met de yoghurt en het citroensap.

Hak de groene kruiden fijn en meng deze door de mayonaise.

Breng de dipsaus op smaak met wat peper en zout.

Verdeel de dipsaus over 4 glaasjes.

Was de groentes en snij ze in dunne repen van ongeveer een 0,5 cm dikte.

Verdeel de groentes over de glaasjes.

Prik de kerstomaatjes op een prikkertje en zet deze bij de rest van de groentes in de glaasjes.

Heb jij nog tips voor lekkere en gezond hapjes?

gezonde hapjes

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

25 reacties

  • Kristien Duyck
    3 maart 2019 om 11:54

    ook bloemkoolroosjes, chamignons en komkommer zet ik hier bij. ook de kindjes eten dit graag

    Beantwoorden
  • Anja Jansen
    28 oktober 2018 om 16:42

    Een heel simpel maar super fijn receptje! Net waar ik naar op zoek was, ik kom heel vaak op jouw site terecht. Heel prettig om weer naar jou gelinkt te worden. Ga zo door!

    Beantwoorden
  • Annika
    30 oktober 2018 om 15:49

    Ah wat fijn om te horen. Wist je dat we een gratis app hebben? Dan zie je elke dag ons nieuwste recept en kun je je favoriete recepten bewaren. :)

    Beantwoorden
  • Marjolein
    15 december 2016 om 11:11

    Iemand een tip hoe je zo'n sausje kan maken zonder zuivel en soja??

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 december 2016 om 16:06

    In mijn boek Feel Good Food staat een lekker recept voor cashewnotenspread. Misschien is dat iets.

    Beantwoorden
  • Corien stel
    25 september 2016 om 21:21

    Leuk om het yoghurtdipje tegen te komen! Mijn moeders receptje doet het al zo'n 10 jaar super op verjaardagen en lijkt op de jouwe.
    Yoghurt, mayonaise en een scheutje chilisaus. Heerlijk fris en pittig als dip voor komkommer, paprika of chips!

    Beantwoorden
  • Danielle
    27 augustus 2016 om 16:47

    Hoe lang kan je de dipsaus bewaren?

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 augustus 2016 om 14:51

    Een dag of 2 in de koelkast kan wel.

    Beantwoorden
  • Sandra
    29 april 2016 om 18:49

    Dat ziet er heerlijk uit, en vooral eenvoudig lekker. Dank voor de inspiratie en nog fijner de herkenning en bevestiging hoe lastig al die lekkere hartige (veel te zoute) hapjes zijn. Thanks

    Beantwoorden
  • Rianne
    19 april 2016 om 16:49

    Lekkere dip! Ik heb deze onlangs op tafel gezet tijdens mijn verjaardag. Viel erg in de smaak! Ik heb je dip in een artikel op m'n blog genoemd met daarin nog meer lekkere verjaardagshapjes zonder gluten en melk. :)

    Beantwoorden
  • Lente
    7 maart 2014 om 15:57

    Mjummmm zo lekker, dat zelfs de mannen bij de hapjes in de buurt blijven ;)
    Omdat mijn man ook graag smikkelt maken wij vaak rauwkost met gezonde dipjes... Gezellig samen in de keuken voorbereiden en dan nog gezelliger met visite of samen op de bank!

    De dip die hier favoriet is:
    100 g ongezouten, geroosterde cashewnoten
    2 el griekse yoghurt
    1 tl citroensap
    1 grote pluk koriander (vers)
    1 tl kerriepoeder
    Peper en zout naar smaak

    Pureren en lekker dippen maar!!!

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 maart 2014 om 14:33

    Ohh dat sounds very good.

    Beantwoorden
  • Bonnie
    19 februari 2014 om 22:18

    Je kon ook zelf mayonaise maken! Maar ziet er lekker uit!

    Beantwoorden
  • Bronwyn Manzer
    8 januari 2014 om 03:42

    Great idea..I am going to do this for my three year old. I think she would like they way they are served - in a jar with the dip at the bottom. Very nice.

    Beantwoorden
  • Anne
    7 januari 2014 om 10:21

    Heb deze laatst gemaakt toen vriendinnetjes kwamen borrelen. Was groot succes!! Heb de yoghurtdip wel íetsje aangepast..met Italiaanse kruiden en wat paprikapoeder. Had geen peterselie en bieslook...;-)

    Beantwoorden
  • Pauline
    7 januari 2014 om 13:02

    Oh maar dat kan ook prima, klinkt hartstikke lekker!

    Beantwoorden
  • Astrid
    30 december 2013 om 16:03

    Superlekker, en gezond!! Dit word morgen mijn gerechtje dat ik meeneem naar het oudejaarsfeestje van onze vriendengroep!

    Beantwoorden
  • Joyce
    29 december 2013 om 13:10

    Lijkt me erg lekker!

    Beantwoorden
  • Dita
    29 december 2013 om 13:01

    Wat een fijne tip, dit ga ik zeker eens maken

    Beantwoorden
  • Stephanie
    29 december 2013 om 12:52

    Ziet er heerlijk uit, en lekker gezond!

    Beantwoorden
  • I scream beauty
    29 december 2013 om 11:57

    Goede tip!!

    Beantwoorden
  • Farah
    29 december 2013 om 10:41

    Ik vind dat er altijd zo gezond en ook heel vrolijk uit zien! Met al die verschillende stengels.
    Ik zag het al in je kookboek voorbij komen, wordt tijd om het een keertje te maken.

    Ik blijf ook altijd eten. Van mij moet altijd alles op ;). Niet handig haha.

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    29 december 2013 om 09:30

    Lekker! Ik blijf ook altijd eten als er lekkere hapjes voor me staan.

    Beantwoorden
  • Leontine
    29 december 2013 om 08:29

    Pauline, ik vind dippen in saus van artisjokken en kwark erg lekker.
    En omdat je zonder calorie problemen een portie (+/- 120 gram) in je dag menu kan verwerken is dit ideaal.;-)
    Pureer je artisjokken (uitgelekt blikje) met portie kwark, paar druppels tabasco, beetje peper en evt wat zout naar smaak.
    Lekker met groente die je kan dippen:
    Paprika, wortel, bleekselderij enz.

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 december 2013 om 17:09

    Klinkt goed, dank je wel voor de tip.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen