fbpx
Menu

Gevulde appeltjes met rode kool

Dit is weer een typisch Pauline receptje, simpel en snel maar niet standaard. Soms moet je gewoon een beetje cheaten met een recept en dat heb ik ook gedaan met deze gevulde appeltjes met rode kool. Ik heb de kool niet zelf gewassen, niet zelf gesneden en ook niet zelf gekookt. Wel zelf gekocht, dat is ook al een prestatie op zich, ok ook niet helemaal eerlijk, het is bezorgd door AH.

Maar ondanks dat het zo simpel is, ga je hier toch punten mee scoren. Het ziet er namelijk heel erg leuk uit. En als je zin en tijd hebt kun je de rode kool natuurlijk ook from scratch maken. Met de feestdagen in aantocht is dit in ieder geval een heel leuk en lekker bijgerechtje voor het kerstdiner.

gevulde appeltjes

Ingrediënten voor 4 personen
4 elstar appeltjes
200 gr kant en klare rode kool
4 klontjes boter
Snufje kaneel

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Was de appelen en snij het kapje er af. Dit kun je lekker in je mond stoppen.

Hol de appeltjes uit met een Parisienne boortje. (Je weet wel zo’n bolletjes maker). Heb je dat niet gebruik dan een lepeltje of een mesje. Zorg dat je niet door de bodem prikt en hou ongeveer 4 mm ruimte rondom vrij.

Strooi een snufje kaneel in de appels.

gevulde appeltjes

Verdeel de voorgekookte rode kool over de appeltjes. Leg een klein klontje roomboter op de appeltjes.

Bak de gevulde appeltjes in ongeveer 20 – 25 af in de oven.

gevulde appeltjes

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

30 reacties

  • Juul
    12 februari 2019 om 12:20

    Kan je dit al een dag van te voren maken? 😊

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 februari 2019 om 10:16

    Ja dat kan wel. Ik zou ze dan klaarzetten en pas de volgende dag afbakken.

    Beantwoorden
  • Erna Smittenberg
    16 december 2018 om 13:18

    Ik ga het zeker nu ook met Kerst maken! 17 stuks wel te verstaan.....:.( Dus hopelijk lukt het inderdaad om ze van tevoren te maken)!

    Beantwoorden
  • Annika
    18 december 2018 om 10:51

    Wow, veel succes en kookplezier!

    Beantwoorden
  • HelladeWit
    8 november 2016 om 20:36

    Wat een heerlijk recept. Zelfs onze 3 kinderen die nogal "kieskeurig" zijn, hebben ervan genoten. En dat wil wat zeggen.

    Beantwoorden
  • Pauline
    9 november 2016 om 18:15

    Wat leuk om te horen.

    Beantwoorden
  • Yvon
    10 maart 2016 om 21:16

    Wat een succesrecept. Het was echt lekker, leuk op tafel en super makkelijk te maken.

    Beantwoorden
  • Nadine Bruyninckx
    23 december 2015 om 00:37

    Zou dit lekker zijn bij rosbief en kroketjes?

    Beantwoorden
  • Annika
    23 december 2015 om 09:24

    Ja, dat is een heerlijke combi!

    Beantwoorden
  • Karin
    24 november 2014 om 22:40

    Even een vraag.
    De stukjes appel die je uitholt,verwerk je dat door de rode kool?
    En als je de appeltjes van te voren maakt en later in de oven doet,verkleuren ze dan bruin?

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 november 2014 om 15:23

    Wel een beetje, maar dat is niet zo erg. En idd die uiteholde stukjes kun je weer toevoegen aan de kool.

    Beantwoorden
  • Elise
    19 september 2014 om 23:34

    Super gerecht en is ook geweldig gelukt!! Iedereen heeft ervan gesmuld. Dank je wel!!

    Beantwoorden
  • Sandra
    26 december 2013 om 14:16

    De gevulde appeltjes waren heerlijk, makkelijk bijgerechtje. Dit is een blijvertje, dank je!

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 december 2013 om 15:47

    Jeeej leuk!

    Beantwoorden
  • Bibi
    15 december 2013 om 13:31

    Dit wordt een kerstgerechtje!

    Beantwoorden
  • suzanne
    8 december 2013 om 17:39

    heb net je site ontdekt,leuk! deze komt als eerste op mijn kerst-menu-lijst te staan,er volgen er vast meer....

    Beantwoorden
  • Linda
    6 december 2013 om 20:02

    Wat een ontzettend leuk idee! Ziet er super uit!

    Beantwoorden
  • Yara
    6 december 2013 om 18:25

    Wauw wat een heerlijk receptje lijkt me dit! Leuk bedacht. Ik ga het zeker een keertje proberen :-))\n\nGroetjes yara

    Beantwoorden
  • Dita
    3 december 2013 om 19:27

    Het ziet er alleen al erg mooi uit :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 december 2013 om 21:19

    Dank je wel Dita ;)

    Beantwoorden
  • nina
    3 december 2013 om 15:25

    kan je ook een hak potje hiervoor gebruiken?

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 december 2013 om 16:30

    Ja zeker dat kan ook ;)

    Beantwoorden
  • nina
    3 december 2013 om 15:24

    yes weer een recept!
    lekker makkelijk en leuk, bedankt !

    Beantwoorden
  • Elisa
    3 december 2013 om 14:12

    Wat heb je hier zelf bij gegeten?

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 december 2013 om 16:31

    Gewoon vlees en aardappeltjes.

    Beantwoorden
  • Nanda
    3 december 2013 om 10:45

    Dat ziet er leuk uit! Prima bij gerechtje :)

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    3 december 2013 om 09:44

    Dat ziet er leuk uit!

    Beantwoorden
  • Con leche
    3 december 2013 om 09:30

    Oee heerlijk dit! Ga ik snel eens maken, lekker makkelijk, maar zo lekker! Ook lekker trouwens met cranberries.

    Beantwoorden
  • Joyce
    3 december 2013 om 08:31

    Dat ziet er lekker uit!

    Beantwoorden
  • Lilian Vaassen
    3 december 2013 om 08:14

    Dit zullen de kinderen ook erg lekker vinden!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen