Menu

Beef Teriyaki

Ik heb een beetje een haat liefde verhouding met biefstuk. En de laatste tijd neig ik vaker naar het eerste. Ik merk dat ik er steeds meer moeite mee heb om rauw of half rauw vlees te eten en biefstuk is daar een voorbeeld van. Want een doorgegaarde biefstuk is niet om te eten. Met deze beef teriyaki was dat wederom het geval, ik vond het lekker, ik bedoel de saus is echt om je vingers bij af te likken, maar na 3 stukjes vlees had ik genoeg en kreeg de boyfriend de rest. Niet dat hij dat erg vond.

Het kan zijn dat het een fase is en dat het vanzelf weer over gaat. Zo gaat dat wel vaker bij mij. Maar voorlopig eet ik even geen biefstuk meer. Maar omdat het wel een goddelijk sausje is, deel ik toch het recept met jullie. Ik denk dat ik het volgende keer alleen met kip maak.

Ingrediënten voor 4 personen
3 of 4 biefstukken
1 dl sojasaus
1 dl mirin
2 el honing
1 cm verse gember
1 teen knoflook

Zo maak je het
Maak een marinade van de sojasaus, mirin en honing.

Hak de gember en de knoflook fijn en voeg dit bij de marinade.

beef teriyaki

Leg de biefstukken in de marinade en laat ze minimaal een uur marineren.

Laat een grillpan goed heet worden.

Haal de biefstukken uit de marinade en bestrijk ze met olijfolie.

Grill de biefstukken aan weerszijden goudbruin. Ik doe ongeveer 3 minuten per kant. Het hangt een beetje van de dikte van je vlees af.

Haal de biefstukken uit de pan en leg ze op een bord. Dek dit af met aluminium folie. Laat de biefstukken 5 tot 10 minuten rusten.

Giet de marinade in de pan en laat dit inkoken tot een stroperige saus.

Snij de biefstuk in dunne plakjes en serveer met de teriyaki saus.

Serveer de beef teriyaki met rijst en boontjes.

beef teriyaki

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

21 reacties

 • Esther
  6 november 2019 om 08:19

  Hoi Pauline, gebruik jij zoute sojasaus (asin) of een andere?

 • Annika
  30 oktober 2018 om 15:51

  We tellen geen calorieën, dus ik kan je helaas niet aan deze info helpen.

 • Ilona Hordijk
  29 oktober 2018 om 19:00

  Vroeg me af hoeveel calorieën hier nou precies inzitten en of het heel ongezond is

 • yvonne
  20 juni 2016 om 19:00

  Ik vond het erg lekker,maar alleen (misschien ben ik wel de enige) best wel zout. Zou je de ketjap misschien kunnen vervangen door iets anders, minder zout. Wij hebben het gegeten met sambal boontjes. Heel lekkere combi.

 • Jessica
  3 februari 2016 om 10:26

  Mijn vriend is Japans en echt gek op rundvlees, maar ik zelf niet echt en al helemaal niet als het nog rauw van binnen is. Maar ik weet dat hij en zijn ouders ook beef teriyaki in dunne plakken maken en gewoon helemaal doorgaren. Heerlijk!
  Mijn zusje heeft het laats met uw marinade geprobeerd en dat was ook echt super!

 • FREKL
  19 februari 2015 om 07:55

  Ik eet graag biefstuk, maar ook ik houd echt niet van halfrauw of rosé vlees. Gelukkig maak ik regelmatig mee dat er restaurantkoks zijn die mijn biefstuk helemaal top bakken voor mij; niet rosé maar ook zeker niet taai ! Het kan echt. Wellicht zit het geheim in de biefstuk zelf en de kwaliteit van de kok(dikte biefstuk, pan, temperatuur, tijd etc.). Zélf krijg ik het thuis zelden voor elkaar, ben daarom erg benieuwd of er tips zijn om zo'n biefstuk klaar te maken. En dan is jouw 'goddelijk sausje' als de aardbei op het ijsje.
  De échte vleeseters zullen het overigens verafschuwen, volgens mij willen die hun biefstuk bijna rauw. Maar ik weet dat er heel veel mensen zijn die hun stukje bief liever wat meer gegaard eten.

 • Pauline
  6 november 2014 om 17:10

  Door een beetje witte balsamico-azijn met suiker. En check even voor de zekerheid of er alcohol zit in de versie die je bij de AH kunt halen van Saitaku.

 • Kieks
  6 november 2014 om 11:50

  Hey Pauline,
  Is er ook een alternatief voor de Mirin? Ik ben allergisch voor alcohol en zelfs het kleinste beetje geeft me een vreselijke snotterbui.

  Lijkt me heerlijk, ik wil het maken met kip want ik hou ook niet van rauw vlees....brrr....

 • Mirjam
  7 december 2013 om 21:03

  Vanavond gegeten met sajoerboontjes (ook van jouw site) en het was heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar! Ik heb het restantje kippebouillong aangevuld met water en daar de rijst in gekookt. :)

 • Pauline
  5 december 2013 om 22:00

  Ohh tnx! Oefening baart kunst ;)

 • Els
  5 december 2013 om 11:44

  Ziet er heeeerlijk uit! Dit komt het weekend zeker op tafel, ben dol op beef terriyaki:) Mooie foto's ook, wilde dat ik zulke mooie kan maken haha!

 • Roxanne
  5 december 2013 om 07:18

  Klinkt lekker! Ik ga het dit weekend eens uitproberen

 • Carine Serlet
  5 december 2013 om 07:07

  Bedankt Pauline! Fijne feestdagen straks voor u!

 • Miranda
  4 december 2013 om 17:42

  O, yummy!! Dat klinkt erg lekker :D

 • MySimplySpecial
  4 december 2013 om 16:29

  Weer wat geleerd, ik had er ook nog nooit van gehoord :-)

 • Dita
  4 december 2013 om 15:54

  lekker! :) ik heb voor vanavond al wat anders klaar maar dit ga ik zeker eens maken

 • Pauline
  4 december 2013 om 12:46

  Mirin is een zoete rijstwijn, het bevat alleen bijna geen alcohol :)

 • Mirjam
  4 december 2013 om 12:14

  Deze komt zaterdag op het menu! Kan ik het 's ochtends in de marinade zetten want 's middags ben ik er niet. Jammie!

 • Mirne
  4 december 2013 om 11:31

  Biefstuk, mijn dag kan juist niet meer stuk als ik biefstuk op de planning kan staan. Heerlijk. Zal het ook eens zo proberen.

 • Joyce
  4 december 2013 om 09:51

  Beef teriyaki is mijn favoriete vlees soort. Lekker hoor!

 • Carine Serlet
  4 december 2013 om 08:36

  Hey Pauline,

  Wat is merin???
  Grtz Carine Serlet

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.