fbpx
Menu

Starbucks Pumpkin Spice Latte

Ik ben nieuwsgierig, niet gewoon nieuwsgierig maar heel erg. Ik volgde het Sylvie en Raph nieuws op de voet, ben ook stiekem wel benieuwd of ze het nu met Manuel doet, hou van sensuele nieuwtjes en als iemand een mysterieuze tweet plaatst ben ik altijd benieuwd wat daarachter schuilt. Maar het meest nieuwsgierig ben ik naar smaken, ik wil alles proeven, ik neem altijd een hapje van het bord van Maurits als we uit eten gaan en mijn grootste wens is om in een luxe ijssalon alle smaken van de kaart te proeven.

Zo had ik dat ook met de Pumpkin Spice Latte van Starbucks, ik was zo nieuwsgierig naar de smaak dat ik hem zelf besloot te maken. Wij hebben in Haarlem sinds kort ook een Starbucks en ik ga ook snel the real thing proeven, maar toen ik dit recept voor de pumpkin spice latte op de blog van Betty’s Kitchen zag, kon ik me niet meer inhouden.

Ik had apart wat pompoenpuree bewaard voor dit populaire Starbucks drankje. Waarom kan je in Nederland niet van die blikken kopen? Dan zou ik iedere dag Pumpkin Lattes drinken. Misschien ook maar beter van niet, want dan zou het mij toch weer vervelen, want eenmaal geproefd, is de nieuwsgierigheid weg.

Ingrediënten voor 1 grote beker
200 ml melk
1 espresso
1 el pompoenpuree
0,5 tl pumpkin spice mix
1 tl vanille extract
1 tl suiker (of meer)

Zo maak je het
Pompoenpuree
Rooster stukken pompoen in ongeveer 30 minuten gaar op 200 graden. Prak het vruchtvlees en bewaar het in de koelkast. Of kook de pompoenstukken in ongeveer 12 minuten gaar, pureer ze glad met een staafmixer. De puree kan je ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren.

Pumpkin Spice Mix
Maak een mengsel van 1 tl kaneel, 1 tl gember, 1 kruidnagel, 1 tl piment en een snufje nootmuskaat. Je kunt ook in een keer een grote hoeveelheid maken. Je hebt maar een 0,5 theelepel nodig, met dit mengseltje kan je ongeveer 4 lattes maken.

De pumpkin spice latte
Starbucks Pumpkin Spice LatteVerwarm de melk met de pompoenpuree, de suiker en de pumpkin spice mix in een pannetje.

Breng het mengsel aan de kook en roer het goed door elkaar.
Starbucks Pumpkin Spice Latte

Haal het pannetje van het vuur en voeg de espresso en een tl vanille extract toe.

Giet het in een grote mok en garneer de Pumpkin Spice Latte eventueel met slagroom.

Starbucks Pumpkin Spice Latte

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

30 reacties

  • YellowCorn
    22 oktober 2018 om 22:01

    Heerlijk! Heb trouwens i.p.v pumpkin spices gewoon koekkruiden gebruikt, i.p.v puree van een normale oranje pompoen de puree een flespompoen gebruikt, i.p.v. vanille extract en de suiker een half zakje vanillesuiker (8 gram) gebruikt en i.p.v, een espresso gewone sterke koffie uit het koffiezetapparaat gebruikt. Inderdaad zoals eerder gezegd wel handig om het mengsel door een zeef te halen om de pompoen fliebers en stukjes schil (mocht je hem niet geschild hebben) er uit te vissen.

    Beantwoorden
  • Annika
    24 oktober 2018 om 14:55

    Yum!

    Beantwoorden
  • Mathilda
    24 november 2016 om 16:19

    Ik heb hem ook gemaakt. als je je pompoen goed en lang genoeg kookt valt hij al bijna uit elkaar en kan je er een goeie puree van maken. De kruiden vindt je gewoon bij de AH en de toko. Om te voorkomen dat er toch drap ik me latte komt schenk ik hem met een zeef. En pompoenpuree uit blik?? koop een biologische en je kan wat je over heb invriezen je houdt meer dan genoeg over,of de gesneden pompoenblokjes uit de koeling in de supermarkt Heerlijk en sfeervol drankje met deze koude donkere avonden. Overigens zag ik een goeie tip van Manon om de puree in ijsblok vormpjes in te vriezen.

    Beantwoorden
  • Kevin Dossche
    6 november 2016 om 21:14

    hey heb je pumkin spice latte gemaakt niet slecht , maar de verhoudingen klopte niet echt om die even straf te kruigen als in de starbucks zelf, het kan nu wel zijn omdat ik gemalen kruidnagel heb gebruikt in plaats van volledige, die kon ik niet direct vinden.

    weet jij misschien hoeveel gemalen kruidnagel 1 kruidnagel evenaart,
    en is het de bedoeling dat de melk moet doorkoken of gewoon juist aan de kook brengen.

    Beantwoorden
  • Claudia
    7 november 2016 om 11:11

    Je kunt ook goed koekkruiden gebruiken ipv zelf kruidenmix te maken

    Beantwoorden
  • Soof
    8 oktober 2016 om 17:47

    De pompoenpuree haal ik altijd bij de toko. Vorige week nog gekocht bij Wah Nam Hong in Amsterdam (tegenover de Makro).

    Beantwoorden
  • Annika
    10 oktober 2016 om 11:57

    Ah, bedankt voor de tip!

    Beantwoorden
  • Maria van Tilburg
    3 november 2015 om 10:17

    Lekker recept, alleen blijft mijn pompoenpuree wat 'dradig', oftewel er zaten kleine sliertejs pompoen in mijn koffie en dat was niet lekker. Heb de koffie door een theezeef gegooid en toen was het prima. Ik heb de pompoenpuree met de staafmixer gepureerd. Hoe komt het dat mijn pompoenpuree zo dradig blijft?

    Beantwoorden
  • Hedy
    30 september 2015 om 20:06

    Kun je de siroop ook kan en klant invriezen om er bv later een frapucino van te maken?.

    Beantwoorden
  • Natas
    18 september 2015 om 17:48

    Hoi, waar kam ik de kruiden kopen? Ik ben erg benieuwd.

    Beantwoorden
  • Kevin Dossche
    6 november 2016 om 21:22

    als je een dille en kammile hebt in je buurt daar heb ik mijn piment kruiden gekocht omdat het anders bolletjes zijn en die krijg je niet fijn genoeg met een vijzel, en ik denk dat je daar ook die andere kruiden gaat vinden, daar heb ik nu niet opgelet,

    als je die pumpkin spice latte gaat maken moet je zelf een beetje uitzoeken hoeveel spice mix je nodig hebt, het kan nu wel zijn omdat ik gemalen kruidnagel heb gebruikt in plaats van hele dat de smaak niet even straf was , heb er op het einde nog wat extra kaneel poeder in gedaan en dan kreeg ik de smaak die ik in de starbucks had, in iedere geval succses als je de kofiie gaat maken.

    Beantwoorden
  • CozyMess
    18 september 2015 om 17:22

    Om eerlijk te zijn heb ik dit nog nooit gedronken van de Starbucks, maar nu ik het zo lees lijkt het me wel enorm lekker! :)
    En veel goedkoper om het zelf te maken natuurlijk ;) Ga het binnenkort zeker maken! Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  • sanne
    24 oktober 2014 om 19:11

    Ik heb het gemaakt en het is super lekker!!!!

    Beantwoorden
  • Manon
    27 september 2014 om 17:42

    Kun je de pompoenpuree ook invriezen? Bijv in ijsblokjesbakje dat je elke keer een blokje kunt gebruiken?

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 september 2014 om 19:03

    Dat kan! Briljant idee :)

    Beantwoorden
  • Linda
    26 september 2014 om 10:57

    Ik heb even rondgebeld, pompoenpuree is in ieder geval in blik te koop bij Eicholts delicatessen in de Leidsestraat in Amsterdam en waarschijnlijk ook bij de Kingsalmarkt in Amstelveen.

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 september 2014 om 12:10

    Wat goed, thanks for sharing!

    Beantwoorden
  • Sanne
    25 september 2014 om 17:39

    Hoi Paulien,
    Weet je of ook ergens in NL pompoenpuree in blik te koop is? Lees dat op zoveel Engelse en Amerikaanse blogs. Lijkt me ideaal haha. Thanks! Groetjes Sanne

    Beantwoorden
  • Rineke
    24 september 2014 om 19:55

    Heb net gisteren de eerste pompoen geoogst in m'n tuin. Recept komt dus precies op het goede moment. Ga het snel uitproberen.

    Beantwoorden
  • Gea
    7 januari 2014 om 19:57

    Pompoen in blik hebben we niet, maar je kunt wel ingevroren pompoen bij de supermarkt kopen. Hoef je iig niet te schillen ;-)

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 januari 2014 om 17:32

    Ja die gebruik ik ook wel eens. Handig!

    Beantwoorden
  • kevind dossche
    31 oktober 2016 om 21:48

    je kan ook in ah zakjes kopen met ongeveer 200 gram pompoen in , koken en klaar

    Beantwoorden
  • Kevin Dossche
    6 november 2016 om 21:11

    moet me even exuseren het gewicht van de zakjes klopt niet het is 400 gram ,

    Beantwoorden
  • Carolien
    30 november 2013 om 09:37

    Dankjewel voor het recept! Moet ik echt proberen, heb er 1 gehad bij Starbucks en die was super :-)

    Beantwoorden
  • Anmriej
    25 november 2013 om 13:40

    NICE! :D Dankje voor het recept! Want de Starbucks heeft hem nu niet meer want er is nu een kerstassortiment en de Pumpkin Spice behoorde tot het herfstassortiment :-( Heb hem dus misgelopen dit jaar.. Maar nu kan ik zelf aan de slag :D

    Beantwoorden
  • Maura - YLT
    25 november 2013 om 12:48

    Hmm, klinkt goed! Ik moet zeggen dat ik 'm nog nooit heb gehad bij de Starbucks. Lijkt me wel lekker om zelf te maken, want Starbucks is vaak zo zoet (alhoewel ik vroeger echt de caramel macciato's bij het leven verslond haha).

    Beantwoorden
  • Anniek
    24 november 2013 om 21:23

    Ben echt heel erg benieuwd! Ik drink zelf geen koffie, maar dit lijkt me toch wel lekker. Wel jammer dat die pompoenpuree niet in NL te verkrijgen is.

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    24 november 2013 om 09:25

    IK drink geen koffie, maar het klinkt wel erg lekker!

    Beantwoorden
  • Dita
    24 november 2013 om 09:06

    Dit lijkt mij niet echt heel lekker maar leuk dat je het zelf hebt gemaakt

    Beantwoorden
  • Joyce
    24 november 2013 om 08:56

    Mmm lekker!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen