Starbucks Pumpkin Spice Latte

Starbucks Pumpkin Spice Latte

Ik ben nieuwsgierig, niet gewoon nieuwsgierig maar heel erg. Ik volgde het Sylvie en Raph nieuws op de voet, ben ook stiekem wel benieuwd of ze het nu met Manuel doet, hou van sensuele nieuwtjes en als iemand een mysterieuze tweet plaatst ben ik altijd benieuwd wat daarachter schuilt. Maar het meest nieuwsgierig ben ik naar smaken, ik wil alles proeven, ik neem altijd een hapje van het bord van Maurits als we uit eten gaan en mijn grootste wens is om in een luxe ijssalon alle smaken van de kaart te proeven.

Zo had ik dat ook met de Pumpkin Spice Latte van Starbucks, ik was zo nieuwsgierig naar de smaak dat ik hem zelf besloot te maken. Wij hebben in Haarlem sinds kort ook een Starbucks en ik ga ook snel the real thing proeven, maar toen ik dit recept voor de pumpkin spice latte op de blog van Betty’s Kitchen zag, kon ik me niet meer inhouden.

Ik had apart wat pompoenpuree bewaard voor dit populaire Starbucks drankje. Waarom kan je in Nederland niet van die blikken kopen? Dan zou ik iedere dag Pumpkin Lattes drinken. Misschien ook maar beter van niet, want dan zou het mij toch weer vervelen, want eenmaal geproefd, is de nieuwsgierigheid weg.

Ingrediënten voor 1 grote beker
200 ml melk
1 espresso
1 el pompoenpuree
0,5 tl pumpkin spice mix
1 tl vanille extract
1 tl suiker (of meer)

Zo maak je het
Pompoenpuree
Rooster stukken pompoen in ongeveer 30 minuten gaar op 200 graden. Prak het vruchtvlees en bewaar het in de koelkast. Of kook de pompoenstukken in ongeveer 12 minuten gaar, pureer ze glad met een staafmixer. De puree kan je ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren.

Pumpkin Spice Mix
Maak een mengsel van 1 tl kaneel, 1 tl gember, 1 kruidnagel, 1 tl piment en een snufje nootmuskaat. Je kunt ook in een keer een grote hoeveelheid maken. Je hebt maar een 0,5 theelepel nodig, met dit mengseltje kan je ongeveer 4 lattes maken.

De pumpkin spice latte
Starbucks Pumpkin Spice LatteVerwarm de melk met de pompoenpuree, de suiker en de pumpkin spice mix in een pannetje.

Breng het mengsel aan de kook en roer het goed door elkaar.
Starbucks Pumpkin Spice Latte

Haal het pannetje van het vuur en voeg de espresso en een tl vanille extract toe.

Giet het in een grote mok en garneer de Pumpkin Spice Latte eventueel met slagroom.

Starbucks Pumpkin Spice Latte

Uit Pauline's Keuken 3 jaar
Mijn eetdagboek
Bewaar
28 Comments
 • Mathilda

  24 november 2016 at 16:19 Beantwoorden

  Ik heb hem ook gemaakt. als je je pompoen goed en lang genoeg kookt valt hij al bijna uit elkaar en kan je er een goeie puree van maken. De kruiden vindt je gewoon bij de AH en de toko. Om te voorkomen dat er toch drap ik me latte komt schenk ik hem met een zeef. En pompoenpuree uit blik?? koop een biologische en je kan wat je over heb invriezen je houdt meer dan genoeg over,of de gesneden pompoenblokjes uit de koeling in de supermarkt Heerlijk en sfeervol drankje met deze koude donkere avonden. Overigens zag ik een goeie tip van Manon om de puree in ijsblok vormpjes in te vriezen.

 • Kevin Dossche

  6 november 2016 at 21:14 Beantwoorden

  hey heb je pumkin spice latte gemaakt niet slecht , maar de verhoudingen klopte niet echt om die even straf te kruigen als in de starbucks zelf, het kan nu wel zijn omdat ik gemalen kruidnagel heb gebruikt in plaats van volledige, die kon ik niet direct vinden.\r\n\r\nweet jij misschien hoeveel gemalen kruidnagel 1 kruidnagel evenaart, \r\nen is het de bedoeling dat de melk moet doorkoken of gewoon juist aan de kook brengen.

  • Claudia

   7 november 2016 at 11:11 Beantwoorden

   Je kunt ook goed koekkruiden gebruiken ipv zelf kruidenmix te maken

 • Soof

  8 oktober 2016 at 17:47 Beantwoorden

  De pompoenpuree haal ik altijd bij de toko. Vorige week nog gekocht bij Wah Nam Hong in Amsterdam (tegenover de Makro).

 • Maria van Tilburg

  3 november 2015 at 10:17 Beantwoorden

  Lekker recept, alleen blijft mijn pompoenpuree wat ‘dradig’, oftewel er zaten kleine sliertejs pompoen in mijn koffie en dat was niet lekker. Heb de koffie door een theezeef gegooid en toen was het prima. Ik heb de pompoenpuree met de staafmixer gepureerd. Hoe komt het dat mijn pompoenpuree zo dradig blijft?

 • Hedy

  30 september 2015 at 20:06 Beantwoorden

  Kun je de siroop ook kan en klant invriezen om er bv later een frapucino van te maken?.

 • Natas

  18 september 2015 at 17:48 Beantwoorden

  Hoi, waar kam ik de kruiden kopen? Ik ben erg benieuwd.

  • Kevin Dossche

   6 november 2016 at 21:22 Beantwoorden

   als je een dille en kammile hebt in je buurt daar heb ik mijn piment kruiden gekocht omdat het anders bolletjes zijn en die krijg je niet fijn genoeg met een vijzel, en ik denk dat je daar ook die andere kruiden gaat vinden, daar heb ik nu niet opgelet,\r\n\r\nals je die pumpkin spice latte gaat maken moet je zelf een beetje uitzoeken hoeveel spice mix je nodig hebt, het kan nu wel zijn omdat ik gemalen kruidnagel heb gebruikt in plaats van hele dat de smaak niet even straf was , heb er op het einde nog wat extra kaneel poeder in gedaan en dan kreeg ik de smaak die ik in de starbucks had, in iedere geval succses als je de kofiie gaat maken.

 • CozyMess

  18 september 2015 at 17:22 Beantwoorden

  Om eerlijk te zijn heb ik dit nog nooit gedronken van de Starbucks, maar nu ik het zo lees lijkt het me wel enorm lekker! 🙂 \r\nEn veel goedkoper om het zelf te maken natuurlijk 😉 Ga het binnenkort zeker maken! Bedankt voor het recept!

 • sanne

  24 oktober 2014 at 19:11 Beantwoorden

  Ik heb het gemaakt en het is super lekker!!!!

 • Manon

  27 september 2014 at 17:42 Beantwoorden

  Kun je de pompoenpuree ook invriezen? Bijv in ijsblokjesbakje dat je elke keer een blokje kunt gebruiken?

 • Linda

  26 september 2014 at 10:57 Beantwoorden

  Ik heb even rondgebeld, pompoenpuree is in ieder geval in blik te koop bij Eicholts delicatessen in de Leidsestraat in Amsterdam en waarschijnlijk ook bij de Kingsalmarkt in Amstelveen.

 • Sanne

  25 september 2014 at 17:39 Beantwoorden

  Hoi Paulien,\r\nWeet je of ook ergens in NL pompoenpuree in blik te koop is? Lees dat op zoveel Engelse en Amerikaanse blogs. Lijkt me ideaal haha. Thanks! Groetjes Sanne

 • Rineke

  24 september 2014 at 19:55 Beantwoorden

  Heb net gisteren de eerste pompoen geoogst in m’n tuin. Recept komt dus precies op het goede moment. Ga het snel uitproberen.

 • Gea

  7 januari 2014 at 19:57 Beantwoorden

  Pompoen in blik hebben we niet, maar je kunt wel ingevroren pompoen bij de supermarkt kopen. Hoef je iig niet te schillen 😉

  • Pauline

   8 januari 2014 at 17:32 Beantwoorden

   Ja die gebruik ik ook wel eens. Handig!

  • kevind dossche

   31 oktober 2016 at 21:48 Beantwoorden

   je kan ook in ah zakjes kopen met ongeveer 200 gram pompoen in , koken en klaar

   • Kevin Dossche

    6 november 2016 at 21:11 Beantwoorden

    moet me even exuseren het gewicht van de zakjes klopt niet het is 400 gram ,

 • Carolien

  30 november 2013 at 09:37 Beantwoorden

  Dankjewel voor het recept! Moet ik echt proberen, heb er 1 gehad bij Starbucks en die was super 🙂

 • Anmriej

  25 november 2013 at 13:40 Beantwoorden

  NICE! 😀 Dankje voor het recept! Want de Starbucks heeft hem nu niet meer want er is nu een kerstassortiment en de Pumpkin Spice behoorde tot het herfstassortiment 🙁 Heb hem dus misgelopen dit jaar.. Maar nu kan ik zelf aan de slag 😀

 • Maura - YLT

  25 november 2013 at 12:48 Beantwoorden

  Hmm, klinkt goed! Ik moet zeggen dat ik ‘m nog nooit heb gehad bij de Starbucks. Lijkt me wel lekker om zelf te maken, want Starbucks is vaak zo zoet (alhoewel ik vroeger echt de caramel macciato’s bij het leven verslond haha).

 • Anniek

  24 november 2013 at 21:23 Beantwoorden

  Ben echt heel erg benieuwd! Ik drink zelf geen koffie, maar dit lijkt me toch wel lekker. Wel jammer dat die pompoenpuree niet in NL te verkrijgen is.

 • MySimplySpecial

  24 november 2013 at 09:25 Beantwoorden

  IK drink geen koffie, maar het klinkt wel erg lekker!

 • Dita

  24 november 2013 at 09:06 Beantwoorden

  Dit lijkt mij niet echt heel lekker maar leuk dat je het zelf hebt gemaakt

 • Joyce

  24 november 2013 at 08:56 Beantwoorden

  Mmm lekker!

Plaats een reactie