fbpx
Menu

Plantaardige Hangop met kaneelappeltjes

Ik hou van hangop omdat het zo lekker dik en luchtig is. Hangop betekent uitgelekte yoghurt en dat is ook precies wat het is. In feite onttrek je het vocht uit de yoghurt waardoor een dikke romige massa overblijft.

Maar wist je dat je ook hangop van een plantaardige variatie op yoghurt (bijv. Alpro Mild & Creamy) kunt maken? In principe werkt het hetzelfde. Je laat het minimaal 12 uur uitlekken in een kaasdoek of theedoek en er blijft een lekkere volle massa over.

Ik heb er gebakken kaneelappeltjes aan toegevoegd. Een lekker verwen ontbijtje om extra van te genieten. Goed begin van de dag toch?

Ingrediënten voor 1 persoon
250 gr Alpro Mild & Creamy
1 appel
1 tl kaneel
Handje Pecannoten

Zo maak je het
Zet een zeef op een kom en bekleed deze met een schone theedoek of kaasdoek.

Giet de Alpro Mild & Creamy er op en zet de kom in de koelkast.

plantaardige hangop
Na 12 uur is de substantie voldoende uitgelekt.

Verwijder het klokhuis en snij de appel in partjes.

gebakken kaneelappeltjes

Strooi de kaneel over de appeltjes en bak de appeltjes rondom aan in wat olijfolie.

Serveer de appeltjes op de plantaardige hangop en garneer het met wat pecannoten.

plantaardige hangop

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

  • potamotrygorgeous mäh
    16 mei 2017 om 08:39

    Wat een interessant stuk over die hangop! We hebben zelf sinds vorige week pas het fenomeen Skyr ontdekt, en vonden het wat duur, en al zoekend op internet kwamen we op jouw site uit, het is dus behoorlijk vergelijkbaar met hangop wat we lezen, en het is nog zelf te maken ook, super cool! We houden wel van een uitdaging. Wat een beetje verwarrend is, is wat de voedingswaarden worden van de hangop als de yoghurt is uitgelekt,.. is het alleen water wat eruit lekt.. of is het wei? Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  • Blanche
    13 december 2014 om 23:00

    Ik heb dit geprobeerd met vanille-soyajoghurt en peer in plaats van appels, verukkelijk! Ik wist eerder niet van het bestaan af van hangop haha maar het is erg lekker!

    Beantwoorden
  • Roos
    23 januari 2014 om 17:13

    Hoeveel kcal zitten hier in?

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 januari 2014 om 18:32

    Ik heb geen idee, ik tel ze niet ;)

    Beantwoorden
  • Anoeska
    10 november 2013 om 01:51

    Oeeeh dat ziet er heerlijk uit. Ik houd van kaneel!

    Beantwoorden
  • Con leche
    5 november 2013 om 16:08

    Lekker om eens een plantaardige variant te maken. Met gewone yoghurt wordt het bij mij vaak erg zuur...

    Beantwoorden
  • Nanda
    4 november 2013 om 19:54

    Oh warme appeltjes zijn zo lekker! Ik carameliseer ze ook vaak, en dan lekker door de yoghurt :)

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    4 november 2013 om 17:21

    Lekker die appel en kaneel erbij!

    Beantwoorden
  • Dita
    4 november 2013 om 14:43

    Dat ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen