Pauline’s Culi Nieuws #6

Het was de maand van de kookboeken geloof ik. Jemig wat zijn er ontzettend veel nieuwe titels verschenen, dit najaar. Daarnaast was er ook veel ander culi nieuws. En kreeg ik post van George Clooney en nee dat was geen koffie. Wil je weten wat er hot is in culi land? Lees dan snel verder.

Encyclopedie van de Patisserie en Dessert
encyclopedie patisserieDeze zoete encyclopedie is een pareltje in mijn kast. Het boek bevat 300 howto’s voor het maken van verschillende deegsoorten, mousses en zoete broodjes. Ook leer je hoe je een taart kunt glaceren, chocolade decoraties maakt en suiker trekt. Daarnaast bevat het boek 150 lekkere en zoete recepten. Een musthave voor de zoetekauw.

De Enclopedie van de Patisserie en Desserts, Fontaine uitgevers, €44,95

Eko plaza lanceert Waarachtigheids campagne
ekoplaza
Wij, mensen, willen steeds meer weten waar ons eten vandaan komt. Om hierop in te spelen lanceert EkoPlaza de Waarachtigheidsweken. In deze campagne, die 10 weken duurt, geeft EkoPlaza elke week een ander merk een podium om zelf hun waarachtige verhaal te vertellen. Denk hierbij aan Lima chips, muesli van De Halm en zuivere zuivel. Als je bij EkoPlaza koopt weet je zeker dat je goed zit.

Wil je ook meer weten kijk dan op www.ekoplaza.nl

Post van Mr. Clooney
george clooney wijn
Kreeg ik zomaar post van Mr. Clooney himself. En het was geen koffie, maar wijn! Gall & Gall introduceert een limited edition dranklijn: zes celebrity wijnen, die exclusief bij de drankenspeciaalzaak in Nederland verkrijgbaar zijn. De wijnen maken deel uit van een samenwerking met Whatever it Takes. Dit is een goed doel dat zich inzet voor onder meer de bestrijding van armoede. Ik kreeg de rode wijn van Clooney, een klassieke Cabernet Sauvignon.

Deze 6 limited edition wijnen zijn verkrijgbaar bij Gall & Gall voor €6,99

Perfect!
perfect cloake
Een boek zonder plaatjes, dat moet wel heel goed zijn! Perfect is geschreven door de Engelse Food journaliste Felicity Cloake. In Perfect deelt ze 68 perfecte recepten voor  een luchtige chocolademousse, een gekookt eitje of een traditionele spaghetti bolognese. De recepten zijn vaak afkomstig van bekende koks zoals Julia Child en Jamie Oliver, maar er zitten ook onbekende en tot nu toe niet ontdekte koks bij. Leuk om te lezen!

Perfect, Felicity Cloake, Kosmos Uitgevers, €14,95 

Kettle® Chips
kettle chips
Deze handgebakken chips komen uit Amerika. Maar zijn nu ook gewoon in Nederland in de supermarkt te krijgen. De chips zijn flinterdun en lekker crispy en verkrijgbaar in verschillende smaken zoals o.a. peper en zout, honey bbq, cheddar kaas en zure room met ui. Ik vond ze in ieder geval heel erg lekker en als kaaskop vooral nieuwsgierig naar de cheddar chips.

De chips kosten €1,94 en zijn verkrijgbaar in de supermarkt 

11 november 2013


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in