fbpx
Menu

Snelle Pompoensoep

Ik hou van de herfst, het heeft iets knus en gezelligs! Bovendien is het dé maand van pompoenen en lekkere herfst recepten. Ik heb nu een snelle pompoensoep gemaakt. Het is een beetje een cheat recept omdat ik gebruik heb gemaakt van voorgesneden pompoen.

Het snijden van een pompoen is vaak een klusje en daar heb je niet altijd tijd voor en zin in. Nu vond ik in de supermarkt stukken pompoen, super handig voor een snelle pompoensoep. Ik heb hem verder heel simpel gehouden en gegarneerd met een lepel Griekse yoghurt. Dat geeft iets fris aan de soep.

Samen met een lekker broodje is dit een heerlijke maar vooral makkelijke maaltijd.

Ingrediënten voor 4 personen
1 ltr kippenbouillon
400 gr pompoen stukken
1 ui
2 tenen knoflook
1 stukje foelie
1 blaadje laurier
Peper en Zout
Olijfolie

Garnering
4 el Griekse yoghurt

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie.

Voeg de pompoenstukken toe en een liter bouillon.

Voeg de laurier en de foelie toe en breng de soep aan de kook.

Laat het ongeveer 20 minuten koken.

Verwijder de laurier en de foelie en pureer de soep glad met een staafmixer.

Breng de soep op smaak met peper en zout.

Schenk de pompoensoep in een kom en garneer het met een flinke lepel Griekse yoghurt.

snelle pompoensoep

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

23 reacties

  • Eefje
    7 januari 2017 om 21:27

    Mmmm pompoensoep altijd lekker en zo gemaakt! Nog een spannend maar o zo lekker ingrediënt erin: gember! Wat schijfjes mee laten koken en pureren. Geeft een heerlijke smaak aan de soep.

    Beantwoorden
  • Judith
    25 februari 2016 om 19:05

    Hmm hij is heerlijk!

    Beantwoorden
  • Lore Van Acker
    2 november 2014 om 22:59

    Als je er stukjes zwarte olijf in doet als garnituur, is dat ook erg lekker! Ik doe er ook steeds een flinke snuif ras el hanout in, heerlijk!

    Beantwoorden
  • Fredriek
    1 juni 2014 om 14:14

    Om de pompoen makkelijk te kunnen snijden, kun je deze eerst in zijn geheel +/- 10 minuten koken. Daarna kun je deze verwerken voor soep of iets dergelijks.

    Beantwoorden
  • Mary
    29 januari 2014 om 12:03

    Misschien nog even een tip voor het snijden van een kleine pompoen; zet hem ong. 20 minuten in een warme oven en je kunt hem daarna heel makkelijk schillen!

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 januari 2014 om 15:40

    Ja dat is een hele handige tip.

    Beantwoorden
  • Dominique
    23 januari 2014 om 10:51

    Fijn recept en fijn dat ik hier altijd inspiratie voor gezonde gerechten kan vinden. Ik vind het soms wel een klein beetje hinderlijk dat er wat spatiefouten in de blog staan; dat maakt het lastiger te lezen. Samenstellingen moeten in het Nederlands namelijk altijd aan elkaar:

    herfst recepten --> herfstrecepten
    cheat recept --> cheatrecept/cheat-recept
    super handig --> superhandig

    Ik zeg dit niet om de betweter uit te hangen, maar gewoon omdat dit soort dingen handig zijn om te weten zodat je schrijfsels beter te lezen zijn. :)

    Beantwoorden
  • Karin
    23 november 2013 om 17:32

    Ik heb deze soep gemaakt,maar vond hem erg dun,waterig

    Beantwoorden
  • Roos
    20 november 2013 om 18:07

    ...Gewoon met schil kan koken en eten, scheelt al
    een hoop werk. En de.pitten kan.je dan weer opbakken en zo opsmikkelen...

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 november 2013 om 18:22

    Volgens mij kan dit alleen met een flespompoen want die heeft een zachtere schil.

    Beantwoorden
  • Sandra
    19 juni 2014 om 13:08

    Hoi ik lees dit toevallig. Roos heeft gelijk hoor. Ik stoom de pompoen (stukken van ong. 400 gr.), na 15-20 minuten haal ik ze eruit, prak ze, leng het aan met water en voila: pompoensoep. Is 1 van de gerechten op het menu voor mijn kindje van 1 jaar. Ze eet een grote soepkom leeg.

    Beantwoorden
  • Sandra
    19 juni 2014 om 13:11

    O ja mijn ervaring is dat de flespompoen een stuggere schil heeft (na het stomen) dan de oranje of groenige pompoen, terwijl het vruchtvlees allang zacht was. Tijdens het eten spuugde mijn dochter de schilletjes uit.

    Beantwoorden
  • Roos
    20 november 2013 om 18:05

    Heerlijk idd! Maar ik weet dat je de flespompoen ook

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 november 2013 om 18:22

    Oh handig ik lees van onderen naar boven haha

    Beantwoorden
  • Roos
    21 november 2013 om 10:30

    ja sorry er ging iets mis.... :-)

    Beantwoorden
  • Nettie
    20 november 2013 om 17:21

    Heerlijk pompoensoep yammie!!! Ik zal x proberen met foelie erin!

    Beantwoorden
  • Channa
    20 november 2013 om 17:16

    Wat heb je toch fijne recepten.

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 november 2013 om 18:23

    Ahh dank je wel!

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    20 november 2013 om 14:41

    Lijkt me lekker! Ik heb een paar weken geleden pompoensoep uit een zak gegeten, lekker simpel haha, maar vers lijkt het me nog lekkerder!

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    20 november 2013 om 10:01

    Goed om te weten dat er soms ook voorgesneden stukken verkocht worden! Ik heb namelijk ook niet heel veel zin in het snijden van pompoenen.

    Beantwoorden
  • Jetske
    20 november 2013 om 09:17

    Heerlijk!\n\nIk vervang de laurier en de foelie door stuk laosgember ( evt beetje geraspt), drie (gekneusde) stengels lemongrass, doorgesneden limoen, korianderwortels, klein pepertje zonder zaadjes. \n\nVoor het pureren alles eruit. Evt peper naar smaak meepureren.\n\nAan het einde voeg ik klein pakje Cocos creme toe en flink wat koriander blaadjes. \n\nPompoensoep Thaise Stijl!\n\nBijna net zo snel maar weer heeel anders...

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 november 2013 om 18:25

    Dat wil ik ook nog een keertje doen ;)

    Beantwoorden
  • Joyce
    20 november 2013 om 08:39

    Ik ga het recept opslaan, ik heb het namelijk nog nooit geproefd.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen