hartige muffins

Hartige Pizza Muffins

Ik ben dol op hartige muffins en elke keer als ik ze voor een feestje maak zijn ze ook in rap tempo verdwenen in de mondjes van mijn vrienden. Voor mijn High Tea Party maakte ik Pizza Muffins met stukjes salami en tomaat. Om tijd te besparen op de dag zelf, maakte ik deze muffins al een week van te voren en bewaarde ik ze in de vriezer.

Dat gaat echt prima en het scheelt je veel gestress op de dag zelf. Het lekkerste is om de pizza muffins lauw warm te eten. Dus stop ze voor het serveren nog even kort in een voorverwarmde oven op 170 graden. Maar ook koud is deze tractatie om te smullen.

Ingrediënten voor 12 st.
225 gr bloem
1,5 el bakpoeder
250 ml melk
50 gr gesmolten boter
2 eieren
100 gr salami
150 gr zongedroogde tomaatjes
60 gr geraspte belegen kaas
2 tl oregano
Snuf zout

Materialen
Muffinvorm
Muffin papiertjes

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Doe de bloem, het bakpoeder en een snuf zout in een kom.

Klop in een andere kom de melk met de eieren en de gesmolten boter samen.

Voeg het natte mengsel bij de droge ingrediënten en maak er een glad beslag van.

Snij de salami in kleine blokjes en de tomaatjes in stukjes.

Meng dit samen met de kaas en de oregano door het beslag.

pizza muffins

Verdeel het beslag over 12 muffin vormpjes.

Bak de pizza muffins in ongeveer 30 minuten gaar.

De muffins zijn klaar als een sateprikker er schoon en droog uitkomt.

pizza muffins

Pauline’s Culi Nieuws #6
Video: Fairdelicious Bloggersevent
Bewaar
51 Comments
  • Ellen Beernink- van den Heuvel

    15 augustus 2017 at 12:59 Beantwoorden

    Hallo Pauline,
    Heb je pizzamuffins gemaakt. Heerlijk!!!
    Ik vraag me alleen af waarom je geen zelfrijzend bakmeel gebruikt, maar daar heb jij vast een reden voor. Ik kijk uit naar je antwoord!
    Ellen

Plaats een reactie