Menu

Hartige Pizza Muffins

Ik ben dol op hartige muffins en elke keer als ik ze voor een feestje maak zijn ze ook in rap tempo verdwenen in de mondjes van mijn vrienden. Voor mijn High Tea Party maakte ik Pizza Muffins met stukjes salami en tomaat. Om tijd te besparen op de dag zelf, maakte ik deze muffins al een week van te voren en bewaarde ik ze in de vriezer.

Dat gaat echt prima en het scheelt je veel gestress op de dag zelf. Het lekkerste is om de pizza muffins lauw warm te eten. Dus stop ze voor het serveren nog even kort in een voorverwarmde oven op 170 graden. Maar ook koud is deze tractatie om te smullen.

Ingrediënten voor 12 st.
225 gr bloem
1,5 el bakpoeder
250 ml melk
50 gr gesmolten boter
2 eieren
100 gr salami
150 gr zongedroogde tomaatjes
60 gr geraspte belegen kaas
2 tl oregano
Snuf zout

Materialen
Muffinvorm
Muffin papiertjes

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Doe de bloem, het bakpoeder en een snuf zout in een kom.

Klop in een andere kom de melk met de eieren en de gesmolten boter samen.

Voeg het natte mengsel bij de droge ingrediënten en maak er een glad beslag van.

Snij de salami in kleine blokjes en de tomaatjes in stukjes.

Meng dit samen met de kaas en de oregano door het beslag.

pizza muffins

Verdeel het beslag over 12 muffin vormpjes.

Bak de pizza muffins in ongeveer 30 minuten gaar.

De muffins zijn klaar als een sateprikker er schoon en droog uitkomt.

pizza muffins

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

55 reacties

  • Myrthe
    7 juni 2019 om 19:53

    Heerlijke muffins! Ik heb ze al een aantal keer gemaakt, gewoon voor thuis, voor feestje, high tea...... Ik heb altijd wel vrij veel beslag en maak dan ook vaak mini-muffins (siliconen vorm).

  • Pauline
    27 juni 2018 om 15:17

    Misschien kan je siliconen vormpjes gebruiken de volgende keer.

  • Joke Jaspers
    25 juni 2018 om 00:09

    Wat doe ik fout? Mjijn muffins blijven altijd aan het papiertje plakken! Soms vet ik ze in, maar ook dan gaat het niet goed.... Ik hoor heel graag wat de oplossing is! Alvast bedankt!

  • Manon
    24 maart 2018 om 14:18

    Ik heb het met rundersalami gemaakt: erg lekker en het lost het varkensvlees probleem op! ?

  • Ellen Beernink- van den Heuvel
    15 augustus 2017 om 12:59

    Hallo Pauline, Heb je pizzamuffins gemaakt. Heerlijk!!! Ik vraag me alleen af waarom je geen zelfrijzend bakmeel gebruikt, maar daar heb jij vast een reden voor. Ik kijk uit naar je antwoord! Ellen

  • Charlotte
    5 december 2016 om 13:36

    Kun je de tomaat 1 op 1 vervangen door paprika?

  • Nora
    14 november 2016 om 18:46

    Per stuk:
    Eiwit: 8 gram
    Koolhydraten: 16 gram
    Vet: 12gram
    Kcal: 200

  • Sanne
    11 maart 2016 om 17:14

    Klinkt heerlijk, ga ik binnenkort ook proberen!
    Jouw kookboeken zijn echt niet meer weg te denken uit mijn keuken. Ook als ik een recept zoek op google, typ ik automatisch "tomatensoep Pauline" of "muffins Pauline".
    Dank voor alle heerlijke recepten!

  • Annika
    23 december 2015 om 09:25

    Voor kleine, je hebt een muffin bakblik nodig.

  • Karin Hunting
    22 december 2015 om 20:09

    Is dit voor grote of kleine vormen?

  • Jolanda
    8 juli 2015 om 08:46

    Een fantastisch hartig hapje voor de high tea op de graduation reception van onze dochter!

  • Marleen
    27 april 2015 om 20:06

    Waauw ze waren super na een konings fiets vrienden tocht!
    Thanks en is een blijvertje..,....

  • Charity
    13 april 2015 om 20:36

    doe het zonder papieren vormpjes !
    en vet de muffinvormpjes in met boter of bakspray

  • Angele
    29 maart 2015 om 12:19

    Heerlijk! Gemaakt voor een vrijgezellendag high tea, iedereen vond het lekker en gelijk je recept in de groep gegooit! Nou vond ik ze zelf ook erg lekker en vroeg ik me af hoeveel calorieën er dan inzitten en of dit evt gezond is voor bij of als lunch? Groetjes angele

  • Marjolijn
    10 februari 2015 om 20:59

    Heb ze laatst gemaakt en ze waren echt heerlijk! Super luchtig en kreeg er een stuk of 14 uit! Veel positieve reacties op gehad. De muffins bleven inderdaad wel een beetje aan het papiertje plakken, maar dat was zo op te lossen dus niet erg storend. Ik ga ze zeker nog eens vaker maken!

  • Ellen
    30 januari 2015 om 09:33

    Heb een gezonde versie van deze muffins gemaakt. Bloem vervangen door boekweitmeel, boter door kokosolie en melk door sojamelk. En ze waren super lekker :-)

  • Marieke
    27 december 2014 om 11:28

    Dus bloem

  • Marieke
    22 november 2014 om 16:43

    Voor mijn 40e verjaardag van morgen ben ik aan het bakken voor een high tea. Ik kwam dit recept tegen. Heb het zelf een beetje aangepast ivm verschillende intoleranties van mezelf en gasten. Heb zelfrijzend bakmeel zonder gluten (merk de bakzolder) gebruikt. Verder paprika ipv tomaat. En geen vlees erin. Ze staan nu in de oven. Ben heel benieuwd.

  • Pauline
    5 oktober 2014 om 19:16

    Dat kan ook idd. En evt wat extra olie.

  • Nadine Walraven
    5 oktober 2014 om 13:50

    Dag Pauline,
    Heel de morgen hartige muffins uitgeprobeerd.
    De smaken zitten, alleen ben ik niet zo tevreden van het deeg en ze blijven ook plakken in de papieren vormpjes.
    Al verschillende geprobeerd, maar probleem blijft.
    Heb je misschien een tip.
    Zou het kunnen helpen boter ipv olie te gebruiken ?
    Groetjes Nadine

  • Merel
    20 september 2014 om 14:19

    Heb ze nu voor de 3e keer gemaakt en elke keer een succes. Ze gaan elke keer op. Bedankt voor het recept!

  • Danique
    2 september 2014 om 20:27

    hoi, ik wil de cupcakes maken maar ik heb al pizzadeeg. welke ingrediënten moet ik dan weglaten om niet extra pizzadeeg te maken? alvast bedankt!

  • Sandra
    19 augustus 2014 om 09:20

    Dankjewel voor je reactie! Ik ga het vanmiddag gelijk proberen!

  • Pauline
    7 augustus 2014 om 12:17

    In olie maar ik laat ze wel goed uitlekken, je zou de volgende keer iets minder vocht kunnen toevoegen.

  • Sandra
    6 augustus 2014 om 13:31

    Heerlijk recept, maar de muffins zijn na ruim 38 minuten nog steeds wat vochtig aan de binnenkant. Gebruik jij zongedroogde tomaten in olie of zonder olie?

  • Nicole
    30 april 2014 om 18:55

    Had ze eigenlijk gemaakt voor zaterdag as maar ze zijn al bijna op. Goed gekeurd dus door mijn kieskeurige zoon van veertien ;-). Errug lekker!!!

  • Nellies
    22 april 2014 om 09:53

    Oh zo kort van tevoren eigenlijk maar, ik dacht dat moet zeker een halve dag van tevoren (en dan vergeet ik het weer....). Bedankt! :-)

  • Pauline
    21 april 2014 om 17:51

    Minimaal een half uur vantevoren, maar een uurtje is nog beter.

  • Nellies
    21 april 2014 om 10:57

    Hoi Pauline! Weet jij hoe lang vantevoren ik de muffins al uit de vriezer moet halen om ze te laten ondooien?

  • Pauline
    17 april 2014 om 11:53

    Ik denk niet dat het dan lekker wordt, amandelmeel vind ik persoonlijk alleen lekker in zoete recepten en boekweit geeft een stevige structuur.

  • Liesbeth
    17 april 2014 om 11:48

    Ik wil deze muffins met Pasen maken, maar iemand in de familie heeft glutenallergie. Kan ik de meel vervangen voor amandelmeel of boekweitmeel? En welk meelsoort raad je aan? Is er verder nog iets in de ingrediënten waar ik rekening mee moet houden ivm gluten?
    Alvast bedankt!

  • Pauline
    14 april 2014 om 14:44

    Altijd roomboter :)

  • SD
    14 april 2014 om 12:24

    Misschien een stomme vraag maar wat voor boter moet ik gebruiken?

  • Pauline
    11 april 2014 om 10:46

    Bloem + bakpoeder = zelfrijzend bakmeel

  • Seppe Fleerackers
    10 april 2014 om 12:51

    Ik wil de muffins graag maken, weet alleen niet of ik gewone bloem of zelfrijzende bloem moet gebruiken.
    Groetjes Seppe

  • Pauline
    21 februari 2014 om 22:20

    Nee dat kan niet omdat de werking van het bakpoeder dan afneemt. Je zou kunnen proberen om morgen nog het bakpoeder toe te voegen en dan afbakken. Of nu afbakken en morgen opwarmen. Geniet er van!

  • Kim Neelen
    21 februari 2014 om 21:33

    Hoi Pauline,
    Ik wil heel graag de pizza muffins maken. Kan ik het beslag de avond van te voren maken en de volgende dag het pas afbakken? Lijkt me heel handig en lekker verse warme muffins.
    Ik hoor graag van je!
    Groet kim

  • Annette
    15 februari 2014 om 23:25

    Vandaag heb ik ze gemaakt. In 1 woord: zaaalig. Deze worden zeker vaker gemaakt.

  • Pauline
    4 februari 2014 om 16:45

    Ik zou de gebakken muffins eerst laten ontdooien en dan nog even kort in de oven opwarmen.

  • Kitzen
    4 februari 2014 om 15:14

    Deze ga ik maken voor mijn verjaardags high tea.
    Als ik ze invries kunnen ze dan bevroren opgebakken worden of eerst laten ontdooien en dan de oven in?

  • Marjan
    8 januari 2014 om 15:46

    Allereerst bedankt voor al je lekker recepten.
    Ik neem aan dat ik deze muffins ook in kleine mini muffins kan maken en dat ze dan ook goed in de vriezer kunnen.
    Tevens heb ik de hartige mini muffins uitgezocht. Kunnen deze ook in de vriezer?
    Groetjes Marjan

  • Pauline
    5 januari 2014 om 18:58

    Hmm misschien de volgende keer iets langer in de oven. En het kan ook aan de baking cup liggen, de ene is beter dan de ander.

  • Bianca
    5 januari 2014 om 15:07

    Ik gebruik papieren vormpjes.

  • Pauline
    5 januari 2014 om 11:16

    Gebruik je siliconen vormpjes of papiertjes? Siliconen vormpjes kun je eventueel wat invetten met een beetje olie.

  • Bianca
    5 januari 2014 om 10:06

    Heerlijk die hartige pizza muffins alleen jammer dat ze in de cakevormpjes bleven plakken. Hoe kan ik dat voorkomen?? Dit heb ik nooit eerder gehad met cupcakes (zoet).

  • Pauline
    21 november 2013 om 10:57

    Misschien heeft hij net iets te lang in de oven gestaan, hij hoort niet droog te zijn. Goede toevoeging trouwens die pancetta ;)

  • Anita
    21 november 2013 om 07:29

    Ik gebruik altijd olie ipv boter blijven ze sappiger

  • Cueva Don Pablo
    20 november 2013 om 20:35

    samen met de pompoen muffins heb ik ook deze pizza muffin gemaakt. Vulling van pancetta, gebakken ui, zongedroogde tomaatjes, oregano en Provençaalse kruiden. De muffin is echt heel lekker maar ik vond hem een beetje langs de droge kant en denk om er misschien een dipsausje bij te geven. Ik gebruik geen kaas omdat ik daar allergisch aan ben, wellicht is dat de reden waarom de muffin droog is. Deze muffin is een heel goed idee als aperitiefhap/tapa.

  • Anoeska
    13 november 2013 om 21:16

    Oeeeeeh deze zien er heerlijk uit, zeker een keer maken!

  • Sarah
    11 november 2013 om 18:12

    Dit klinkt superlekker! Heel leuk als hapjes :D

  • Pauline
    10 november 2013 om 18:31

    Die kan je ook weglaten, voeg je gewoon wat extra tomaatjes en kaas toe ;)

  • Sylvia
    10 november 2013 om 16:45

    Heerlijk, zou een perfecte muffin voor mij zijn ;)

  • Audrey
    10 november 2013 om 14:00

    Dit klinkt echt super lekker! Helaas eet ik geen salami meer, omdat ik allergisch ben voor varkensvlees :(

  • MySimplySpecial
    10 november 2013 om 10:15

    Dit recept ga ik ook een keer proberen!

  • Dita
    10 november 2013 om 08:28

    Klinkt erg lekker, misschien dat ik ze volgende week even ga maken

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.