hartige muffins

Hartige Pizza Muffins

Ik ben dol op hartige muffins en elke keer als ik ze voor een feestje maak zijn ze ook in rap tempo verdwenen in de mondjes van mijn vrienden. Voor mijn High Tea Party maakte ik Pizza Muffins met stukjes salami en tomaat. Om tijd te besparen op de dag zelf, maakte ik deze muffins al een week van te voren en bewaarde ik ze in de vriezer.

Dat gaat echt prima en het scheelt je veel gestress op de dag zelf. Het lekkerste is om de pizza muffins lauw warm te eten. Dus stop ze voor het serveren nog even kort in een voorverwarmde oven op 170 graden. Maar ook koud is deze tractatie om te smullen.

Ingrediënten voor 12 st.
225 gr bloem
1,5 el bakpoeder
250 ml melk
50 gr gesmolten boter
2 eieren
100 gr salami
150 gr zongedroogde tomaatjes
60 gr geraspte belegen kaas
2 tl oregano
Snuf zout

Materialen
Muffinvorm
Muffin papiertjes

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Doe de bloem, het bakpoeder en een snuf zout in een kom.

Klop in een andere kom de melk met de eieren en de gesmolten boter samen.

Voeg het natte mengsel bij de droge ingrediënten en maak er een glad beslag van.

Snij de salami in kleine blokjes en de tomaatjes in stukjes.

Meng dit samen met de kaas en de oregano door het beslag.

pizza muffins

Verdeel het beslag over 12 muffin vormpjes.

Bak de pizza muffins in ongeveer 30 minuten gaar.

De muffins zijn klaar als een sateprikker er schoon en droog uitkomt.

pizza muffins

Pauline’s Culi Nieuws #6
Video: Fairdelicious Bloggersevent
Bewaar
50 Comments
 • Charlotte

  5 december 2016 at 13:36 Beantwoorden

  Kun je de tomaat 1 op 1 vervangen door paprika?

 • Sanne

  11 maart 2016 at 17:14 Beantwoorden

  Klinkt heerlijk, ga ik binnenkort ook proberen!\r\nJouw kookboeken zijn echt niet meer weg te denken uit mijn keuken. Ook als ik een recept zoek op google, typ ik automatisch “tomatensoep Pauline” of “muffins Pauline”.\r\nDank voor alle heerlijke recepten!

 • Karin Hunting

  22 december 2015 at 20:09 Beantwoorden

  Is dit voor grote of kleine vormen?

  • Annika

   23 december 2015 at 09:25 Beantwoorden

   Voor kleine, je hebt een muffin bakblik nodig.

 • Jolanda

  8 juli 2015 at 08:46 Beantwoorden

  Een fantastisch hartig hapje voor de high tea op de graduation reception van onze dochter!

 • Angele

  29 maart 2015 at 12:19 Beantwoorden

  Heerlijk! Gemaakt voor een vrijgezellendag high tea, iedereen vond het lekker en gelijk je recept in de groep gegooit! Nou vond ik ze zelf ook erg lekker en vroeg ik me af hoeveel calorieën er dan inzitten en of dit evt gezond is voor bij of als lunch? Groetjes angele

  • Marleen

   27 april 2015 at 20:06 Beantwoorden

   Waauw ze waren super na een konings fiets vrienden tocht!\r\nThanks en is een blijvertje..,….

  • Nora

   14 november 2016 at 18:46 Beantwoorden

   Per stuk:\r\nEiwit: 8 gram\r\nKoolhydraten: 16 gram\r\nVet: 12gram\r\nKcal: 200

 • Marjolijn

  10 februari 2015 at 20:59 Beantwoorden

  Heb ze laatst gemaakt en ze waren echt heerlijk! Super luchtig en kreeg er een stuk of 14 uit! Veel positieve reacties op gehad. De muffins bleven inderdaad wel een beetje aan het papiertje plakken, maar dat was zo op te lossen dus niet erg storend. Ik ga ze zeker nog eens vaker maken!

 • Ellen

  30 januari 2015 at 09:33 Beantwoorden

  Heb een gezonde versie van deze muffins gemaakt. Bloem vervangen door boekweitmeel, boter door kokosolie en melk door sojamelk. En ze waren super lekker 🙂

 • Marieke

  22 november 2014 at 16:43 Beantwoorden

  Voor mijn 40e verjaardag van morgen ben ik aan het bakken voor een high tea. Ik kwam dit recept tegen. Heb het zelf een beetje aangepast ivm verschillende intoleranties van mezelf en gasten. Heb zelfrijzend bakmeel zonder gluten (merk de bakzolder) gebruikt. Verder paprika ipv tomaat. En geen vlees erin. Ze staan nu in de oven. Ben heel benieuwd.

 • Nadine Walraven

  5 oktober 2014 at 13:50 Beantwoorden

  Dag Pauline,\r\nHeel de morgen hartige muffins uitgeprobeerd.\r\nDe smaken zitten, alleen ben ik niet zo tevreden van het deeg en ze blijven ook plakken in de papieren vormpjes.\r\nAl verschillende geprobeerd, maar probleem blijft.\r\nHeb je misschien een tip.\r\nZou het kunnen helpen boter ipv olie te gebruiken ?\r\nGroetjes Nadine

  • Pauline

   5 oktober 2014 at 19:16 Beantwoorden

   Dat kan ook idd. En evt wat extra olie.

  • Charity

   13 april 2015 at 20:36 Beantwoorden

   doe het zonder papieren vormpjes ! \r\nen vet de muffinvormpjes in met boter of bakspray

 • Merel

  20 september 2014 at 14:19 Beantwoorden

  Heb ze nu voor de 3e keer gemaakt en elke keer een succes. Ze gaan elke keer op. Bedankt voor het recept!

 • Danique

  2 september 2014 at 20:27 Beantwoorden

  hoi, ik wil de cupcakes maken maar ik heb al pizzadeeg. welke ingrediënten moet ik dan weglaten om niet extra pizzadeeg te maken? alvast bedankt!

 • Sandra

  6 augustus 2014 at 13:31 Beantwoorden

  Heerlijk recept, maar de muffins zijn na ruim 38 minuten nog steeds wat vochtig aan de binnenkant. Gebruik jij zongedroogde tomaten in olie of zonder olie?

  • Pauline

   7 augustus 2014 at 12:17 Beantwoorden

   In olie maar ik laat ze wel goed uitlekken, je zou de volgende keer iets minder vocht kunnen toevoegen.

   • Sandra

    19 augustus 2014 at 09:20 Beantwoorden

    Dankjewel voor je reactie! Ik ga het vanmiddag gelijk proberen!

 • Nicole

  30 april 2014 at 18:55 Beantwoorden

  Had ze eigenlijk gemaakt voor zaterdag as maar ze zijn al bijna op. Goed gekeurd dus door mijn kieskeurige zoon van veertien ;-). Errug lekker!!!

 • Nellies

  21 april 2014 at 10:57 Beantwoorden

  Hoi Pauline! Weet jij hoe lang vantevoren ik de muffins al uit de vriezer moet halen om ze te laten ondooien?

  • Pauline

   21 april 2014 at 17:51 Beantwoorden

   Minimaal een half uur vantevoren, maar een uurtje is nog beter.

   • Nellies

    22 april 2014 at 09:53 Beantwoorden

    Oh zo kort van tevoren eigenlijk maar, ik dacht dat moet zeker een halve dag van tevoren (en dan vergeet ik het weer….). Bedankt! 🙂

 • Liesbeth

  17 april 2014 at 11:48 Beantwoorden

  Ik wil deze muffins met Pasen maken, maar iemand in de familie heeft glutenallergie. Kan ik de meel vervangen voor amandelmeel of boekweitmeel? En welk meelsoort raad je aan? Is er verder nog iets in de ingrediënten waar ik rekening mee moet houden ivm gluten?\r\nAlvast bedankt!

  • Pauline

   17 april 2014 at 11:53 Beantwoorden

   Ik denk niet dat het dan lekker wordt, amandelmeel vind ik persoonlijk alleen lekker in zoete recepten en boekweit geeft een stevige structuur.

 • SD

  14 april 2014 at 12:24 Beantwoorden

  Misschien een stomme vraag maar wat voor boter moet ik gebruiken?

 • Seppe Fleerackers

  10 april 2014 at 12:51 Beantwoorden

  Ik wil de muffins graag maken, weet alleen niet of ik gewone bloem of zelfrijzende bloem moet gebruiken.\r\nGroetjes Seppe

 • Kim Neelen

  21 februari 2014 at 21:33 Beantwoorden

  Hoi Pauline, \r\nIk wil heel graag de pizza muffins maken. Kan ik het beslag de avond van te voren maken en de volgende dag het pas afbakken? Lijkt me heel handig en lekker verse warme muffins. \r\nIk hoor graag van je! \r\nGroet kim

  • Pauline

   21 februari 2014 at 22:20 Beantwoorden

   Nee dat kan niet omdat de werking van het bakpoeder dan afneemt. Je zou kunnen proberen om morgen nog het bakpoeder toe te voegen en dan afbakken. Of nu afbakken en morgen opwarmen. Geniet er van!

 • Annette

  15 februari 2014 at 23:25 Beantwoorden

  Vandaag heb ik ze gemaakt. In 1 woord: zaaalig. Deze worden zeker vaker gemaakt.

 • Kitzen

  4 februari 2014 at 15:14 Beantwoorden

  Deze ga ik maken voor mijn verjaardags high tea.\r\nAls ik ze invries kunnen ze dan bevroren opgebakken worden of eerst laten ontdooien en dan de oven in?

  • Pauline

   4 februari 2014 at 16:45 Beantwoorden

   Ik zou de gebakken muffins eerst laten ontdooien en dan nog even kort in de oven opwarmen.

 • Marjan

  8 januari 2014 at 15:46 Beantwoorden

  Allereerst bedankt voor al je lekker recepten.\r\nIk neem aan dat ik deze muffins ook in kleine mini muffins kan maken en dat ze dan ook goed in de vriezer kunnen.\r\nTevens heb ik de hartige mini muffins uitgezocht. Kunnen deze ook in de vriezer?\r\nGroetjes Marjan

 • Bianca

  5 januari 2014 at 10:06 Beantwoorden

  Heerlijk die hartige pizza muffins alleen jammer dat ze in de cakevormpjes bleven plakken. Hoe kan ik dat voorkomen?? Dit heb ik nooit eerder gehad met cupcakes (zoet).

  • Pauline

   5 januari 2014 at 11:16 Beantwoorden

   Gebruik je siliconen vormpjes of papiertjes? Siliconen vormpjes kun je eventueel wat invetten met een beetje olie.

   • Bianca

    5 januari 2014 at 15:07 Beantwoorden

    Ik gebruik papieren vormpjes.

    • Pauline

     5 januari 2014 at 18:58 Beantwoorden

     Hmm misschien de volgende keer iets langer in de oven. En het kan ook aan de baking cup liggen, de ene is beter dan de ander.

 • Anita

  21 november 2013 at 07:29 Beantwoorden

  Ik gebruik altijd olie ipv boter blijven ze sappiger

 • Cueva Don Pablo

  20 november 2013 at 20:35 Beantwoorden

  samen met de pompoen muffins heb ik ook deze pizza muffin gemaakt. Vulling van pancetta, gebakken ui, zongedroogde tomaatjes, oregano en Provençaalse kruiden. De muffin is echt heel lekker maar ik vond hem een beetje langs de droge kant en denk om er misschien een dipsausje bij te geven. Ik gebruik geen kaas omdat ik daar allergisch aan ben, wellicht is dat de reden waarom de muffin droog is. Deze muffin is een heel goed idee als aperitiefhap/tapa.

  • Pauline

   21 november 2013 at 10:57 Beantwoorden

   Misschien heeft hij net iets te lang in de oven gestaan, hij hoort niet droog te zijn. Goede toevoeging trouwens die pancetta 😉

 • Anoeska

  13 november 2013 at 21:16 Beantwoorden

  Oeeeeeh deze zien er heerlijk uit, zeker een keer maken!

 • Sarah

  11 november 2013 at 18:12 Beantwoorden

  Dit klinkt superlekker! Heel leuk als hapjes 😀

 • Sylvia

  10 november 2013 at 16:45 Beantwoorden

  Heerlijk, zou een perfecte muffin voor mij zijn 😉

 • Audrey

  10 november 2013 at 14:00 Beantwoorden

  Dit klinkt echt super lekker! Helaas eet ik geen salami meer, omdat ik allergisch ben voor varkensvlees 🙁

  • Pauline

   10 november 2013 at 18:31 Beantwoorden

   Die kan je ook weglaten, voeg je gewoon wat extra tomaatjes en kaas toe 😉

 • MySimplySpecial

  10 november 2013 at 10:15 Beantwoorden

  Dit recept ga ik ook een keer proberen!

 • Dita

  10 november 2013 at 08:28 Beantwoorden

  Klinkt erg lekker, misschien dat ik ze volgende week even ga maken

Plaats een reactie