fbpx
Menu

Gestoofde wortelen met honing

Zijn het geen plaatjes? Wist je dat wortelen van origine deze kleuren hebben? Wij consumenten wilden echter alleen mooie oranje wortelen en zodoende zijn de kwekers aan de slag gegaan om de perfecte oranje wortel te creëren. Zo zonde want deze regenboogwortelen zijn toch prachtig om te zien. Ik maakte er gestoofde wortelen met  roomboter en honing mee. Lekker en simpel, maar stunning door de kleuren op je bord.

Lekker als bijgerecht, ook tijdens het kerstdiner en je hebt meteen het gevoel dat je iets heel speciaals op tafel zet.

regenboogwortelen

Ingrediënten voor 4 personen
800 gr regenboogwortelen
200 ml water
Paar klontjes roomboter
Flinke scheut honing
Peper en zout

Zo maak je het
Was de wortel en verwijder eventuele oneffenheden met een mes. Je kunt ze ook heel dun schillen, of schrapen zoals mijn vader altijd deed. Met een mesje schraap je het buitenste laagje van de wortel.

Neem een grote pan met een dikke bodem en laat de boter smelten.

Verdeel de wortelen over de pan.

Voeg het water toe en leg een deksel op de pan.

Laat de wortelen in ongeveer 20 minuten gaar stoven op een zacht vuur. Hoe dikker de wortel, hoe langer hij nodig heeft.

Haal de deksel er af en voeg een flinke scheut honing toe.

Hussel de wortelen door elkaar en laat het resterende vocht een beetje verdampen.

Breng de wortelen op smaak met peper en zout.

Serveer de gestoofde wortelen met honing in een mooie schaal.

Tip: Voeg voor wat extra pit een tl komijn of karweizaad toe.

gestoofde wortelen

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

16 reacties

  • linda beunder
    25 december 2017 om 15:27

    mijn water en dus ook de gele en oranje wortels kleurden helemaal donker blauw paars. zag er niks lekker en aantrekkelijk uit. wat voor rare wortels had ik dan?

    Beantwoorden
  • Betty
    29 december 2013 om 18:46

    Schot in de roos! Dochterlief (6) vindt ze heel lekker. En wij ook uiteraard.

    Beantwoorden
  • Con leche
    21 november 2013 om 13:17

    Dit zijn juist hele mooie kleuren op je bord, zonde dat we dan alleen oranje wortels eten! Klinkt weer als een heerlijk receptje!

    Beantwoorden
  • Linda
    21 november 2013 om 09:59

    Ziet er erg mooi uit, en lijk me nog gezond ook.
    Ik heb die wortelen ook in de Marqt gezien, ga het zeker proberen.

    Beantwoorden
  • Steffi
    20 november 2013 om 16:11

    Ziet er heerlijk uit!

    En ik ga nu heel betweterig doen maar de wortels zijn oranje omdat ze in de tijd van de VOC in Nederland zo lang werden gekruist tot ze oranje waren (kleur van het koningshuis)!

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 november 2013 om 18:24

    Oh echt? Dat wist ik niet, is niet betweterig hoor ;)

    Beantwoorden
  • Denise
    19 november 2013 om 22:26

    Wat een mooie wortelen, echt een plaatje! Zo zonde dat we alleen 'perfecte' groenten in de supermarkt zien. Weet je toevallig waar ik deze regenboogwortelen kan kopen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 november 2013 om 18:26

    Mooi he? Deze zijn van Albert Heijn, maar anders kan je ze bij Marqt ook meestal wel krijgen.

    Beantwoorden
  • Dita
    19 november 2013 om 20:21

    Klinkt lekker

    Beantwoorden
  • cuisineceline
    19 november 2013 om 11:55

    Wat mooi!

    Beantwoorden
  • sonja
    19 november 2013 om 11:09

    heerlijk toch die mooie worteltjes
    ik zaai deze oude soorten in onze moestuin, zo leuk ! En vooral witte wortelen zijn heel erg lekker, veel zoeter nog dan de oranje variant. Ideaal dus om uit het vuistje op te knabbelen!

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 november 2013 om 17:31

    Zo leuk, ik hoop dat volgend jaar ook te kunnen doen ;)

    Beantwoorden
  • simone
    19 november 2013 om 10:41

    Zo maak ik mijn worteltjes ook altijd, heerlijk!
    Tip: wat tijm smaakt er ook erg lekker overheen :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 november 2013 om 17:31

    Oh ja Tijm is ook een goed idee

    Beantwoorden
  • Maura - YLT
    19 november 2013 om 08:30

    Ik wil ook regenboogwortels eten, haha ze zien er zo schattig uit. En lekker :)

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    19 november 2013 om 08:21

    Lekker en het ziet we ook nog eens mooi uit!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen