Menu

Vega Burger

Ik ben een burger kind of girl! Ik hou er van, een lekker broodje met een burger en het liefst ook nog iets van kaas en een beetje saus. Dat die burger niet persé van vlees hoeft te zijn heb ik je al laten zien met mijn burgers van zalm. Een vega burger had ik tot voor kort nog nooit gemaakt en nu heb ik spijt dat ik dat niet eerder heb gedaan.

Een veggie burger kun je maken van linzen, spinazie, quinoa, bonen maar ik heb nu gekozen voor kikkererwten. Dat leek mij lekker en ook niet zo ingewikkeld. Een burger van kikkererwten is natuurlijk wel wat minder stevig dan een burger van vlees, daarom moet je voorzichtig te werk gaan. Behandel de burger zoals je zelf ook behandeld wilt worden. Ik heb de broodjes deze keer niet zelf gemaakt, maar mocht je dit willen, hier  vind je het recept.

Ik heb er een vega cheese burger van gemaakt met mijn guilty pleasure cheddar kaas. En hij was om te smullen!

kikkererwten burger

Ingrediënten voor 4 vega burgers
4 hamburger broodjes
400 gr kikkererwten uit blik
3 el bloem
1 tl komijn
1/2 chilipeper
1 uitje
1 teen knoflook
Zeezout

Garnering
4 kleine handjes sla
1 rode ui in ringen
Paar plakjes komkommer
Paar Plakjes tomaat
4 el salsasaus
4 plakjes cheddar kaas

Zo maak je het
Meng de kikkererwten met het uitje, de chili peper en de knoflook tot een gladde pasta.

Je kunt ook gedroogde kikkererwten nemen, die moet je eerst een nachtje laten weken in water en vervolgens nog 35 minuten koken.

Meng de bloem door de kikkererwten.

Breng de massa op smaak met wat zeezout en komijn.

Als het mengsel nog te nat is, voeg je wat extra bloem toe.

Vorm met natte handen 4 burgers van het mengsel.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak de burgers rondom aan. Spatel ze voorzichtig om.

Leg een plakje cheddar kaas op de burger en laat dit smelten.

Verdeel wat sla en een paar plakjes komkommer en tomaat over het broodje en leg de burger hierop.

Verdeel de uienringen over de burger en maak het af met een lepel salsasaus.

vega burger

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

27 reacties

 • Annika
  7 november 2018 om 11:48

  Lekker!

 • Linda
  31 oktober 2018 om 15:33

  Was lekker! Ik had er yoghurt-muntsaus bij gemaakt:)

 • Pauline
  24 juni 2016 om 14:54

  Yes dat kan ook.

 • grat
  23 juni 2016 om 10:34

  kan het ook met kikker erwitten uit een zak en dan zelf weken?

 • france
  23 juni 2016 om 10:32

  lekker kan je het ook zelf weken?
  uit een pak en niet uit een blik

 • Iris
  20 augustus 2015 om 19:51

  Hoi Pauline,

  Vanavond dit recept eens uitgeprobeerd samen met je gepofte zoete aardappel. De smaak was lekker, maar het lukte mij niet om mooie burgers te maken. Ze vielen uit elkaar (misschien moet ik de volgende keer een half ei erbij doen?) en werden niet echt 'knapperig' van de buitenkant. Heb je hier een tip voor?

  Groetjes

 • Mariëlle van der Zee
  16 januari 2015 om 14:49

  Ik heb een sapcentrifuge en maak regelmatig groentesappen (wortel, bleekselderij, spinazie etc.). De pulp die dan overblijft meng ik dan met kikkerewten, mais, komijn, chillipepertje, uit en knoflook en bereid ik op dezelfe wijze als je beschrijft. Erg lekker en je gooit niets weg.

 • Sandra
  25 november 2014 om 17:11

  Als je een eitje door het burgermengsel doet wordt deze vast steviger!

 • Pauline
  1 augustus 2014 om 12:24

  Het liefst zelf maken http://uitpaulineskeuken.nl/2012/10/hamburger-broodjes.html maar anders bij de bakker :)

 • esther
  31 juli 2014 om 14:18

  Waar haal je van die echte hamburgerbroodjes vandaan? Ik heb ze al meerdere keren gezocht in de AH, maar ik heb ze nog niet kunnen vinden.

 • Corinne
  12 juni 2014 om 22:27

  Ik heb ze vanavond gemaakt en de kinderen en ik vonden ze heerlijk (en zo makkelijk te maken)! Dank voor dit recept!

 • Pauline
  29 oktober 2013 om 17:17

  Dat denk ik ook Gis ;)

 • Pauline
  29 oktober 2013 om 17:16

  Ik zou ze in ieder geval een beetje af laten koelen. Anders kneed het niet fijn.

 • Antonia
  29 oktober 2013 om 16:34

  Ziet er lekker uit! Als je gedroogde kikkererwten gebruikt, maakt het dan uit of je de erwten warm na het koken gebruikt of is het nodig ze eerst af te laten koelen (uit het blik zijn ze koud natuurlijk)?

 • Gisela
  29 oktober 2013 om 11:51

  Jummie....hier heb ik zin in vanavond!!
  Ik denk dat mijn dochter het super leuk zal vinden om samen onze broodjes te gaan beleggen voordat we ze op smullen.

 • Denise
  16 oktober 2013 om 15:41

  Die vegaburger met kikkererwten ga ik eens proberen!

 • Anoeska
  13 oktober 2013 om 13:10

  Yummy yummy yummy! Ziet er heerlijk uit.

 • Jose Dante Morados
  13 oktober 2013 om 01:51

  I do love burgers and formulate recipes for our food business. Would like to come up with something different here in Philippines.Your Vega Burger looks very tempting. Can I have an English version of it?

 • Marjolein
  12 oktober 2013 om 09:53

  Ik heb ook wel eens vega-burger-"deeg" gemaakt door het gewoon te kneden, met m'n handen. Duurt even, maar met kidneybonen was het resultaat redelijk, ik weet niet of het met kikkererwten gaat. Laatst toch maar een blender aangeschaft en daarna maakte ik ook kikkererwtenburgertjes. Met kerrie! Yummie!

 • Pauline
  11 oktober 2013 om 20:41

  Ja ik gebruik een keukenmachine idd! Misschien lukt het ook met een vijzel ;)

 • DoorEten
  11 oktober 2013 om 14:04

  Pfohh ziet er lekker uit, misschien dat ik dit vanavond eens ga proberen!
  Maar maak je de kikkererwten fijn met een keukenmachine ofzo?
  Die heb ik hier helaas niet, maar miss gaat prakken ook wel.. ik zal het eens testen

 • Written by Nick
  11 oktober 2013 om 10:30

  I love burgers! Ook de vega versies.

 • Astrid
  11 oktober 2013 om 10:04

  Mmm, looks yummy! Vanavond eens uitproberen...

 • Dita
  11 oktober 2013 om 09:56

  Mmmhh lekker

 • Yvonne
  11 oktober 2013 om 09:41

  Oh man ziet er heerlijk uit! Zeker eens uitproberen, thx!

 • Con leche
  11 oktober 2013 om 09:26

  Ziet er heerlijk uit, goed alternatief voor de standaard vlees burger!

 • MySimplySpecial
  11 oktober 2013 om 08:36

  Dat ziet er goed uit!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.