fbpx
Menu

Snelle Pruimentaart

Wij hadden vroeger een pruimenboom in de tuin en die gaf best wel wat pruimen. Die verpakte ik netjes in zakjes en stalde ik uit in mijn pruimenkraam langs de weg. Meestal had ik het na een uur wel weer gezien, want er kwam nog geen hond langs. Niet zo gek als je in een dorp met 500 inwoners woont.

Nu heb ik geen pruimenboom en ook geen tuin dus moet ik het doen met pruimen uit de supermarkt. Ik maakte er een snelle pruimentaart mee, heel simpel om te maken en heel erg yummy. Het amandelmeel geeft een hele zachte smaak aan de cake, heb je dit niet in huis dan kun je uiteraard ook alleen zelfrijzend bakmeel gebruiken.

Ingrediënten voor 8-10 personen
150 gr boter
50 gr amandelmeel
100 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr suiker
3 eieren
6 grote pruimen
Snuf zout

Materialen
Springvorm 23 cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Klop de boter met de suiker romig en luchtig. Ga net zo lang door tot het mengsel wit van kleur is.

Voeg één voor één de eieren toe en mix het voorzichtig door elkaar. Het lijkt alsof het mengsel gaat schiften, dit is niet erg. Komt allemaal goed.

Mix het amandelmeel, het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout nog even kort door de massa. Zorg dat het één geheel is.

Bekleed de bodem van je vorm met bakpapier en vet de vorm in met een bakspray of boter.

pruimentaart

Giet het mengsel in de vorm.

pruimentaart

Snij de pruimen in vieren en verdeel ze over het cake mengsel.

Bak de pruimentaart in ongeveer 35 – 40 minuten af in de voorverwarmde oven.

De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.

Garneer eventueel met wat poedersuiker.

pruimentaart

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

26 reacties

  • Mariette
    4 september 2019 om 16:17

    Vanmiddag gemaakt met eigen pruimen uit de tuin. Verrukkelijk en inderdaad zo gemaakt. Dank je wel voor dit recept, absoluut een blijvertje.

    Beantwoorden
  • Nasrulah
    8 augustus 2019 om 16:57

    Nice

    Beantwoorden
  • Maria
    31 juli 2019 om 17:08

    Hoi pauline , al vaker deze taart gemaakt met pruimen uit de boom heerlijk weer volgende keer iets meer amanelmeel gebruiken evt met polenta Houd ook van uit proberen

    Beantwoorden
  • Pauline
    1 augustus 2019 om 08:36

    Wat leuk Maria :)

    Beantwoorden
  • Chris
    24 juli 2019 om 13:39

    Hallo Pauline, Allereerst bedankt voor die heerlijke recepten. Zou ik ook alleen 150gr amandelmeel en ipv de suiker een zoete appel kunnen gebruiken. Alvast bedankt en groetjes. Chris.

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 juli 2019 om 12:00

    Dat durf ik niet te zeggen want dat heb ik zelf niet geprobeerd en bij bakken komt het vaak wel nauw. Dus het is echt een kwestie van uitproberen.

    Beantwoorden
  • Brigit Hooft
    21 januari 2018 om 08:19

    Hallo Pauline. Gisteren de pruimentaart gemaakt, met peren. Ook lekker. Jou recepten zijn ,super,en lukken altijd. Groeten Brigit

    Beantwoorden
  • Ramona
    28 juli 2016 om 22:16

    Deze pruimentaart voor het eerst gemaakt! Zeer goed gelukt, ondanks een teveel aan bakmeel (50 gram) en suiker (50 gram) :-p Ook hier nog stukjes door het beslag verwerkt... nu afkoelen maar! Met die hoeveelheid aan lekkernijen heb ik mijn ouders en zus met aanhang maar uitgenodigd ;-)
    Hartelijke groetjes!

    Beantwoorden
  • Greta Krijgsman
    23 augustus 2015 om 08:49

    Gisteren pruimen uit de tuin van mijn schoonouders gekregen. Mijn vriendin attendeerde me vorige week al op jouw recept voor pruimentaart. Vandaag gaan wij deze van jou dus eens heerlijk proberen. Heb er zin in!

    Beantwoorden
  • Eva de haan
    9 augustus 2015 om 13:38

    Ik heb ook een pruimenboom in die tuin en heb geprobeerd deze lekkere cake te maken, maar hij is nogal droog geworden helaas.. Zou hij minder droog worden met een ei minder? Of zijn er nog andere tips?

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 augustus 2015 om 14:45

    Ik zou dan eerder een eitje meer doen. Een droge cake betekent ook vaak dat hij te lang of te heet gebakken is. Misschien helpt het als je de volgende keer 5 minuutjes minder doet.

    Beantwoorden
  • Sanne
    26 juli 2015 om 11:37

    Hoi Pauline,

    Ik wil een versie maken met banketbakkersroom. Kan ik dit gewoon toevoegen voor ik het de oven in doe of heb ik dan een ander deeg nodig?

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 juli 2015 om 20:24

    Ja dat kan wel, het zakt dan alleen wel een beetje in het cakedeeg, maar dat is juist lekker :)

    Beantwoorden
  • Lore
    30 september 2014 om 21:09

    Supersnelle én lekkere taart! Ik heb de suiker vervangen door een lepel honing wat het denk ik net iets zandlopervriendelijker maakt ;-). Heerlijke tea cake...

    Beantwoorden
  • Marloes
    30 september 2014 om 10:58

    Hi Pauline,

    Kan ik ook een deel vervangen door volkorenmeel? Zo ja, hoeveel gram?

    Dank je!

    Beantwoorden
  • Evelyne
    29 september 2014 om 21:02

    Dank je wel Pauline ga ik proberen!

    Beantwoorden
  • Evelyne
    28 september 2014 om 19:55

    Hoi Pauline,
    Kan je het zelfrijzend bakmeel ook vervangen door amandelmeel (of boekweitmeel) en hoeveel bakpoeder voeg je dan toe??
    Alvast bedankt, groet, Evelyne

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 september 2014 om 17:16

    Ja dat kan wel. 100% boekweit zou ik niet doen, maar mengen met amandelmeel kan wel. Ik zou ongeveer 2 tl bakpoeder toevoegen.

    Beantwoorden
  • Miranda Jansens
    21 september 2014 om 08:46

    Goedemorgen Pauline,

    Kan ik de suiker ook vervangen door esdoornsiroop?

    Dank alvast!


    Ps: ik ben zoooo blij met jou site, ik heb al heel wat inspiratie opgedaan en recepten gemaakt.

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 september 2014 om 14:33

    Ah leuk thanks. Ja dat kan wel. Tussentijds even proeven voor de juiste verhouding.

    Beantwoorden
  • Linda
    23 augustus 2014 om 09:35

    De eerste keer meteen goed gelukt, wat een makkelijke en lekkere taart. Denk dat ik ook nog een versie met peer ga proberen.

    Beantwoorden
  • Anoeska
    28 oktober 2013 om 21:36

    Ziet er mooi uit! Ik heb geen idee of 'k pruimen lust maar door deze taart raak ik toch in de verleiding om het te proberen.

    Beantwoorden
  • Con leche
    28 oktober 2013 om 15:17

    Dit ziet er heerlijk en heel makkelijk uit!

    Beantwoorden
  • Maura - YLT
    27 oktober 2013 om 19:59

    Oh wauw wat ziet dit er lekker uit! Heel mooi met die kleur van die pruimen.

    Beantwoorden
  • Nanda
    27 oktober 2013 om 10:38

    Dat ziet er lekker uit!

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    27 oktober 2013 om 09:11

    Dat ziet er goed uit!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen